Konkurrence! Der udloddes 2 gavekort af 4000,- stykket!♡

Kan det være rigtigt at vi er så møgforkælede??

Jeg har lige læst en artikel på Ekstra Bladet om et Disney-arrangement, en koncert der var tilgængelig for alle, altså vel at mærke gratis:

11196343_1587283258222568_6095805156565516965_n

Jeg må simpelthen tage mig noget så hårdt til hovedet… Der er børn på kloden der den dag idag ikke får noget at spise hver dag, de dør af sult, der er krig og død og ødelæggelse og terror going on – men danske børn sætter sig simpelthen til at holde hyle-koncert fordi de ikke kan høre lyden ordentligt til en disney-koncert. Are you f…. kidding me?? Er danske børn virkelig så forkælede? Ingen tvivl om at jeg ikke manglede noget som lille, måske var jeg også en smule forkælet – men at græde over manglen af lyd til en Disney koncert kan min mor vist rimligt kraftigt understrege at jeg aldrig kunne finde på.

Det minder mig om da jeg forleden var på shopping i Fields. En mor stod uden foran Toys’r’us med sin søn der hylede og skreg og lagde sig ned på jorden. Moren var tydeligvis magtesløs med sine allerede 2 indkøbte poser af legetøj, som hun febrilsk forsøgte at forklare drengen var til ham, for det havde han jo ønsket sig. Men det var ikke nok. Drengen, der må have været en 7-8 år kaldte moren noget så grimt som “din fede ko-so” (hvor han har lært dette ord aner jeg ikke). Jeg fik ondt af moren, som tydeligvis var magtesløs, og jeg ved godt at mange sikkert vil sige at det er hendes egen skyld fordi hun har opdraget ham til at være på den måde – men jeg er sikker på det ikke har været hendes mening.

Spoiled_0bf75a_2152289

Jeg er sikker på at forældre gør deres allerbedste for at få et så velopdraget og veldisciplineret barn som overhovedet muligt – men nogle gange bliver udfaldet bare møgforkælet og utaknemmelig møgunge – fordi vi har det for godt i Danmark. Jeg tvivler på at et barn fra Afrika ville have lagt sig ned på den måde hvis moren havde nægtet ham en bold fra et eventuelt afrikansk marked – just saying. Nedslået er vel meget normalt, altså at blive skuffet som barn hvis der er noget man ikke kan få. Det er almindelig børne-opførsel. Men at te sig som en forkælet møgunge, hyle og skrige og lave en scene – så synes jeg der er gået et eller andet galt.

frost

Kan det være forældrene der pisker en stemning op for børnene? Det er min opfatning. Vi snakker om et GRATIS arrangement, og alligevel tillader forældre sig at KLAGE til arrangøren, over at børn måtte sidde på isbiler for at kunne se osv.?? Fordi antallet af fremmødte var for mange. Hvordan kan det nogensinde blive arrangørens skyld? Fair nok at gå skuffede derfra. Men så var det bare heller ikke værre vel. Må jeg foreslå man køber en billet til en forestilling – der kan du tillade dig at klage r… ud af bukserne hvis det ikke lever op til dine forventninger.

Alle har ret til at være skuffede – jeg er selv skuffet nogle gange (idag feks) over noget så simpelt som det danske vejr – og  jeg brokker mig også over det! Forskellen er bare at jeg ikke ringer til arrangøren (Gud) og klager. Jeg kan udemærket godt forstå at forældre er piv-skuffede, og det er de i sin fulde ret til – men der er langt fra at være skuffet og synes det er en ommer, til at skrive en decideret klage.

Jeg synes vi i Danmark er møgforkælede. Punktum.

Kærlighed! 🙂

Kærlighed.

14 kommentarer

 • Stella

  Et afrikansk barn vil ikke engang tør at spørge sin mor om noget som helst når de er ude og handle. Der bliver kun købt til dig de ting der er nødvendige i din hverdag det kan fx være skole ting osv, jeg kan huske at jeg bare skulle være den største engel hvis jeg skulle gå så langt at spørge min mor om jeg måtte tage en chokolade bar med i indskøbsvognen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Du har så ret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så rigtigt!!!!!!!!!
  Folk er så snobbede og utaknemmelige for hvad de får, når andre har det så skidt andre steder i verden. Synes du er nice! :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Rigtigt godt skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiwa

  Jeg føler at jeg bliver nød til at knytte en kommentar til dit opslag, fordi jeg er tildels ikke enig. De fleste børn i dk er forkælede, lad os huske at ikke alle er. Men de er jo forkælede fordi vi kan, jeg er sikker på at alle vil forkæle deres børn hvis de kan. Jeg vil til evig tid gøre alt for at min søn har det godt og ikke mangler noget, men han skal da stadig lære noget om morale, empati og næstekærlighed. Men han skal da så sandelig også have lov til at nyde hvor godt han har, han skal ikke i en alder 7 år have dårligsamvittighed over hvor godt han har det. Forældrene skal da forklare hvordan verden er, men rolig nu, de lære det nok. Lad børn være børn, lad dem være skuffede, kede af det, sure over at de ikke kunne se FROST. Forældrene har også en del af skylden, medierne har en del af skylden, Disney og arrangøren har en del af skylden. Nok er det gratis, men ved at forældre i hele dk har brugt en formue på FROST legetøj, sengetøj osv. Det er på højde med Justin bieber. De burde leve op til det de lovede så som show i en time og ikke kun 30 minutter. Ved ikke helt hvad de havde regnet med, men der kom 10.000 mennesker hvilket jeg tænker er meget passende efter man har set hvor populært denne film er blevet, der burde være taget højde for plads, lyd og show. Men samtidig må forældrene også bide i det sure æble, og sige øv for en oplevelse og være forstående overfor deres børn, men at de sender tonsvis af klager og svinebeskeder er ikke okay.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Totalt SPOT ON..

  og må sige med en teenager i disse forklæde tider.
  Hvor største delen er ungdommen er curling børn, der ingen gang kan cykle til og fra deres fritids aktiviteter..
  kan jeg glæder mig over, at min guld klump (som bestemt ikke er en engel).
  aldrig har skabt sig i en butik, hvis der var noget hun ikke kunne få. Da jeg bare skal kigge på hende, så ved hun godt hvornår det løb er kørt… og hvornår lære forældre, at sige nej og stop til deres børn, eller give dem konsekvenser når de gør nået de ikke må…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Nynne From

  Åhh pjat med dig ….. havde du haft gud´s nummer, havde du ringet og klaget 😛 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du ret 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uanset hvad er det altid forældrenes ansvar hvordan deres børn opfører sig. Hvor tror du de har det fra? 🙂 Danske børn er forkælede, men det er danskere generelt også bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm…

  Er enig på mange punkter.

  Men, ikke få at sige du er den eneste men nu et du lige offer få min “hade kommentar” men høre konstant at vi er de forkælede møgunger udfra hvad Afrika har og tilbyde til deres børn og unge.. I virkeligheden kan det da på ingen måde være vores problem hvordan de har det.. Og at opdrage ens eget barn så ringe at de skal lægge sig ned på gulvet midt i en butik og vræle og klage til de for deres vilje er da den mest dårlige måde at have opdaget sit bare på.. Jeg undskylder mange gange til de forældre der er så “magtesløs” at de giver op.. Men det er da for dårligt at give op..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Dreyer

  Det er SPOT ON!!!! Super godt skrevet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Pedersen

  Alle vil jo deres egne børn det bedste, og meget er heldigvis blevet langt mere børnevenligt end da jeg var barn, der er født i en tidsalder hvor børn nok skulle ses, men ihvertfald ikke høres. Men lidt Konsekvens fra dengang havde måske været på sin plads at videreføre. Selvfølgelig er det også en form for konsekvens aldrig at kunne sige nej til sit barn. Det er også nemt, men vel som at tisse i bukserne for at få varmen.
  For et par år siden stødte jeg på et forældrepar i med en lille datter på 4-5 år, Yndig var hun og med store “Christel-våde” øjne, hulkende, var hun dybt ulykkelig over hun ikke måtte få den dukkevogn der stod til salg i børnehøjde og kun 14 dage før jul. Det var tydeligt at forældrene med blikke på hinanden var ved at give efter hendes “afpresningstårer”, og jeg kunne simpelthen ikke lade være med at sige : om 12-15 år, står hun på samme måde foran en lille rød ferrari.. for det virker jo hver gang. Selvfølgelig skulle jeg ikke have blandet mig.. (sorry, hvem i end var)
  Men min pointe er , at giver man efter 1 gang, så er løbet faktisk kørt.

  Mine børn var ikke engle, men vidste at de skulle ikke tigge om så meget som en vingummi, for så lukkede kassen i øjeblikkelig, hvorimod hvis de intet bad om, så fik de lidt *s*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Dreyer

  Det er SPOT ON!!!! Super godt skrevet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så ret, jeg har en søn på 4 år og hvis han vil have noget slik når vi handler og jeg forklare ham at det må han ikke, så kan han også godt finde på at ligge sig på gulvet og skrige.. Min reaktion er heldigvis ikke at være magtesløs jeg tager ham simpelthen bare med ud af butikken lige med det samme. Det er super ærgeligt at nogle børn nærmest kan manipulere med sine forældre, så forældrene går helt på standby når børnene for et “flip” over noget der ikke lige passer dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence! Der udloddes 2 gavekort af 4000,- stykket!♡