Pludselig berørings-angst?? Er jeg for sart?

Pludselig berørings-angst?? Er jeg for sart?

Kan i egentlig lide det nye design på bloggen? Det giver mest mening jeg spørger jer der læser med fra computeren. 

Tilgiv mig for eventuelle fejl, det er første gang jeg blogger fra telefonen, så mon ikke jeg får lavet et eller andet.

  
Nåmen, som overskriften antyder stiller jeg mig selv spørgsmålet: er jeg pludselig blevet berørings-angst? Naaaaaa jeg tror det ikke – jeg har altid været en meget social person der ikke har noget imod at give en krammer osv, til dem jeg kender. Krammere er hyggelige, og varme. Og det er da også meget normalt at man krammer hinanden – jeg har mødt søde børn der ser vores program som bare gerne vil have et kram, og det får de, og jeg hygger mig med det, og finder intet grænse-overskridende eller ubehageligt ved det. Tværtimod. 

Men er jeg den eneste der simpelthen ikke forstår at (fremmede vel at mærke) mennesker føler at min gravide mave der nu buler ud i en størrelse uge 25, er alle-mands eje? Det ved jeg at jeg ikke er. Altså at de bare umotiveret må røre ved den? Hvorfor har jeg ikke noget imod de omfavner mig i et kærligt kram, men så snart de ligger hånden på min mave føler jeg det VILDT grænseoverskridende og faktisk direkte ubehageligt? Er jeg for sart og nærtagende? Jeg mindes at have hørt andre folk snakke om dette før, for faktisk havde jeg det sådan lidt “arh okay, jeg er også i tv” men jeg har bemærket det også er andre mennesker der har det som jeg – så i virkeligheden er min følelse faktisk måske knap så underlig? Jeg har lagt mærke til det kun er når fremmede gør det. Når min familie, min kærestes familie, mine veninder osv. rører får jeg slet ikke den ubehagelige følelse. Hvorfor? Jeg har lagt mærke til at jeg laver et “spjæt” indeni, og får beskytter-trang af helvede til. Jeg får straks følelsen af at skulle “være på vagt” – så underligt. 

Det er jo ikke fordi jeg græder resten af dagen, og at jeg så hader folk der gør det – for jeg kan godt se at de så absolut ikke gør det på noget der minder  om en negativ måde, derfor siger jeg faktisk heller ikke noget når det sker. Fordi jeg ved folk egentlig prøver at være søde, og tillykke ønske mig, så nu sidder jeg her i min hormonelle krop og får helt dårlig samvittighed over min sarthed. Men ikke desto mindre har jeg det jo sådan. Og ville egentlig bare lufte mine tanker, det er jo det jeg har bloggen til 🙂 Fremover vil jeg sige fra, og fortælle folk at det er privat område. 

  

6 kommentarer

 • Lisa

  Du er ikke sart, jeg havde det på nøjagtigt samme måde da jeg var gravid (har to skønne piger på 4 år og en på 1/2 år).
  Jeg forstår ikke hvorfor ens mave pludselig bliver “allemandseje” fordi der ligger en baby derinde! Jeg trådte et skridt tilbage og rømmede mig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg tror det er meget normalt at man synes det er grænseoverskridende at blive rørt på maven, tænk hvis folk gjorde det når man ikke er gravid Og samtidig brøler ens indre mor-løve “snitterne væk fra min baby” for man går i totalt beskyttelses mode allerede i graviditeten
  Og det er nok meget godt, for man kan lige så godt øve sig i at skulle sige fra på babys vegne når barnet bliver født, ellers bliver ens egne og barnets grænser også bare overskredet der.
  Sart? Nej overhovedet ikke. Mor? jeps
  Og hvis andre synes man er sart, så kan de jo hå rundt og synes det ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LivaGryn

  Jeg er gravid i uge 30, og kan virkelig godt sætte mig ind i hvordan du har det!
  Synes også det er mega grænseoverskridende når fremmede lige lige giver maven et klap :s (for mig er det sket maks 3-4 gange på 30 uger… men jeg er jo heller ikke en kendt tv-personlighed 🙂 )
  Men tænker at det er meget naturligt at man vil beskytte sit barn, og lige nu er det inde i maven, og så er man lidt touchy over hvem der kommer tæt på den! 🙂 Du skal ikke have dårlig samvittighed! jeg tolker det som et tegn på at du bliver en fantastisk mor! (omend en lille løve mor! 😉 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Stephanie du er lidt sart men folk har også sine egne private Ting men det gør ikke noget jeg er mega stor fan af dig Hilsen Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Xenia Pank

  Det er slet ikke underligt. En krammer er helt normal. Men jeg kan sagtens forstille mig hvor ubehageligt det ville være hvis en fremmed lagde hånden på din mave. I graviditeten er maven et privat område, som kun Familie, venner og kæreste må røre ved. Andre har ingen adgang. Så jeg forstår dig fuldt ud..

  PS Jeg elsker dig i Familien Fra Bryggen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Nyboe

  Det er altså helt normalt 😀 . Det er jo din/jeres mave og det er altså lidt privat også selvom du er kendt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pludselig berørings-angst?? Er jeg for sart?