Efterårs strik & hygge-trøjer #geggofaves

Pludselig berørings-angst?? Er jeg for sart?

Kan i egentlig lide det nye design på bloggen? Det giver mest mening jeg spørger jer der læser med fra computeren. 

Tilgiv mig for eventuelle fejl, det er første gang jeg blogger fra telefonen, så mon ikke jeg får lavet et eller andet.

  
Nåmen, som overskriften antyder stiller jeg mig selv spørgsmålet: er jeg pludselig blevet berørings-angst? Naaaaaa jeg tror det ikke – jeg har altid været en meget social person der ikke har noget imod at give en krammer osv, til dem jeg kender. Krammere er hyggelige, og varme. Og det er da også meget normalt at man krammer hinanden – jeg har mødt søde børn der ser vores program som bare gerne vil have et kram, og det får de, og jeg hygger mig med det, og finder intet grænse-overskridende eller ubehageligt ved det. Tværtimod. 

Men er jeg den eneste der simpelthen ikke forstår at (fremmede vel at mærke) mennesker føler at min gravide mave der nu buler ud i en størrelse uge 25, er alle-mands eje? Det ved jeg at jeg ikke er. Altså at de bare umotiveret må røre ved den? Hvorfor har jeg ikke noget imod de omfavner mig i et kærligt kram, men så snart de ligger hånden på min mave føler jeg det VILDT grænseoverskridende og faktisk direkte ubehageligt? Jeg mener, jeg tager da heller ikke en fremmed pige på babserne fordi hun har fået lavet dem? Er jeg for sart og nærtagende? Jeg mindes at have hørt andre folk snakke om dette før, for faktisk havde jeg det sådan lidt “arh okay, jeg er også i tv” men jeg har bemærket det også er andre mennesker der har det som jeg – så i virkeligheden er min følelse faktisk måske knap så underlig? Jeg har lagt mærke til det kun er når fremmede gør det. Når min familie, min kærestes familie, mine veninder osv. rører får jeg slet ikke den ubehagelige følelse. Hvorfor?

Det er jo ikke fordi jeg græder resten af dagen, og at jeg så hader folk der gør det – for jeg kan godt se at de så absolut ikke gør det på noget der minder  om en negativ måde, derfor siger jeg faktisk heller ikke noget når det sker. Fordi jeg ved folk egentlig prøver at være søde, og tillykke ønske mig, så nu sidder jeg her i min hormonelle krop og får helt dårlig samvittighed over min sarthed. Men ikke desto mindre har jeg det jo sådan. Og ville egentlig bare lufte mine tanker, det er jo det jeg har bloggen til 🙂 

  

91 kommentarer

 • Bianca Bandholm

  Hej Geggo

  Først og fremmest tillykke med graviditeten

  Er så meget i samme båd som dig!! Er også meget social og giver gerne en krammer til de nærmeste, og såmænd også andre, hvis det passer sig…

  Er i 32. Uge og har nærmest fra vi offentliggjorde graviditeten undret mig over lige præcis det du skriver; hvorfor og hvornår er min mave blevet allemandseje?!
  Har det max stramt med den befamling man udsættes for fra fremmede!!!! Har joket med min mand om, at man burde designe en trøje med rævesakse eller spidse pigge på maven

  Hav en god dag og pas på dig selv og mavsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg er selv i uge 36 og gennem hele graviteten har jeg synes at det var ubehagelig og grænseoverskridende at der kom folk hen og nussede mig på maven, den eneste jeg synes det er okay der gør det er min kæreste. Og har fået afvide at det er helt normalt at synes det er ubehageligt og at folk mange gang tager det som en selvfølge at de gerne må røre ved en gravid mave men man skal huske at sige fra hvis det overskrider ens grænser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Man skal da kun lade ens nærmeste berøre sin gravide mave, under alle omstændigheder bestemmer man da helt selv, hvem der skal røre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg har det på samme måde som dig, er 23 uger henne. Dog vil jeg ikke have at folk rør mig på maven uden at spørge om lov først. Min mave = min krop. Synes det er ret respektløs at folk begynde at røre en på maven, blot fordi man er gravid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hej søde Geggo

  Jeg har været gravid 3 gange og alle tre gange har jeg slet ikke kunne ha’ at folk pludselig måtte røre mig på maven. Selv nogen man næsten ikke kendte – totalt grænseoverskridende. Så du er altså ikke sart – der er rigtig mange jeg kender som har det på samme måde. Og det er som om at det skal man bare finde sig i for nu er man jo gravid. Så det er altså ikke kun dig.
  Pas på dig selv og stort knus fra mig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Geggo
  Nu er jeg selv kun 14 og har aldrig været gravid men selvfølgelig er det ikke det fedeste når fremmede mennesker rør ved en uden at man har givet lov selv om de ikke mener det ondt så du burde slet ikke have dårlig samvittighed
  Hilsen Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou

  Åh jeg havde det på helt samme måde. Fødte for lidt over 6 uger siden og til det sidste måtte jeg fjerne folks hænder fra min mave. Blev også godt træt af “den sparker ikke” og min eneste tanke var “nej heldigvis da. Hvis han sparkede 24/7 ville jeg jo ikke kunne spise, sove eller noget”. Efter jeg har født er det mere en trang til at kigge i barnevognen og kommentarer som “ej han er ikke vågen” og igen en tanke som “nej når man er 6 uger og ikke har sovet så godt pga ondt i maven skal man have lov til at sove til middag mens mor handler”.

  Glæd dig til at blive mor. Det er det største i verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sinett

  Hehe du lyder nu som alle de gravide jeg har kendt. Det er da os forvoldt mærkeligt at folk bare kommer og ære en på maven fordi den “Bugler ud”. 🙂 for tror mere eller mindre det er meget normalt om man har været på tv eller ej 🙂 sååå jeg ville ikke sige du er sart men har en meget normal følelse. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta Mikkelsen

  Du er langt fra den eneste der har oplevet det du nu føler. Har læssevis af veninder, der har fortalt at de står i supermarkedet og en fremmed syntes at de skulle mærke på deres mave.
  Det er altså helt okay at have det sådan. Du er ikke sart. Det er grænseoverskridende. Personligt spørger jeg fordi at jeg nu ved at det ikke er lige fedt for alle.
  Der er en forskel på at give et kram, og at folk står og mærker på en gravid mave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde Geggo, sjovt du nævner det med at folk tager en på maven uden at spørge om lov først, men bare GØR det! Det er faktisk beskrevet rigtig godt her på denne side http://www.gravidugeforuge.info angående det “problem” for det er åbenbart slet ikke ualmindeligt for os gravide. Jeg føler mig nærmest krænket, når folk bare tror de kan tillade sig at røre på min mave uden at spørge.. Prøv at læs artiklen og fortæl hvad du synes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Geggo. 🙂

  Nu er jeg selvstændig frisør, og har med mennesker at gøre hver dag. Jeg har termin d. 25/1-2016 og du kan sørme tro, at mine kunder synes at min mave skal a’es.
  Jeg smiler også kønt tilbage til dem, da det som du skriver for dem er en slags tillykke ønskning.
  Tror bare vi føler sådan, som en slags beskyttelse instinkt. Vi ved jo, at vi skal passe på vores maver. Og i denne tid, er en af ynglings beskæftigelserne jo også at nusse maven. (Måske fordi vi synes vi kærtegner vores små babyer. 😉 )
  Men jeg synes bestemt også det er ubehageligt, end når andre end familien gør det. Familien stoler vi på. Og lever vi jo sammen med. Så vi ved, at de passer på os. 🙂
  Det er ihvertfald hvad jeg tror. <3

  Og når ja, tillykke med prinsessen, håber i når at blive enige om et navn. Vi diskutere også her hjemme, hvad vores prinsesse skal hedde. Hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Geggo. 🙂

  Nu er jeg selvstændig frisør, og har med mennesker at gøre hver dag. Jeg har termin d. 25/1-2016 og du kan sørme tro, at mine kunder synes at min mave skal a’es.
  Jeg smiler også kønt tilbage til dem, da det som du skriver for dem er en slags tillykke ønskning.
  Tror bare vi føler sådan, som en slags beskyttelse instinkt. Vi ved jo, at vi skal passe på vores maver. Og i denne tid, er en af ynglings beskæftigelserne jo også at nusse maven. (Måske fordi vi synes vi kærtegner vores små babyer. 😉 )
  Men jeg synes bestemt også det er ubehageligt, når andre end familien gør det. Familien stoler vi på. Og lever vi jo sammen med. Så vi ved, at de passer på os. 🙂
  Det er ihvertfald hvad jeg tror. <3

  Og når ja, tillykke med prinsessen, håber i når at blive enige om et navn. Vi diskutere også her hjemme, hvad vores prinsesse skal hedde. Hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Først og fremmest tillykke med graviditeten. ❤

  Nej jeg synes bestemt ikke at det er en sarthed. Alle har deres grænser og det skal respekteres, så godt du kommer ud med det. For selvom de ikke gør det for at være onde og du ikke siger det for at være sart, så er det sådan du har det. That’s it…

  Jeg er ikke mor, så kan ikke svare af den grund, men er pædagog, så kommer med et kvalificeret bud. Og en forklaring kunne ligge i en “simpel” beskytter trang over for ens barn, om det så er født eller ej, det er der og derfor skal det beskyttes over for fremmede mennesker. En ting er når det er dig selv, men noget andet er din lille “skøbelige” pige. Du ville jo heller ikke overlade sit barn i en fremmedes varetægt. (Ved godt at det er sat lidt på spidsen, men nogle gange fremmer overdrivelsen forståelsen.)
  Det kunne være en forklaring.

  Noget andet jeg også tænker er, som du selv siger, man tager jo heller ikke på andre og selvom det “bare er en gravid mave” så ville jeg personligt mene at, det er noget ret intimt og derfor privat. Absolut ikke noget man gør, UDEN at have fået lov.

  Kærligst Melissa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Tror mange gravide har det på samme måde , jeg er 26+6 og hader simpelhen når fremmede rør ved min mave , synes det er vildt grænseoverskridende , men når min familie, svigerfamilie eller venner rør ved maven har jeg intet problem med det .. Så synes kun det er i orden hvis du ikke har det godt med det ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Jeg genkender dine tanker. Men jeg har også bare generelt svært ved kram fra folk jeg ikke er tætte med. Jeg kan huske i starten, da vi skulle fortælle folk at jeg var gravid, at jeg frygtede at de ville mærke på min babybule, som endnu ikke var der. Og det var selv min svigermor. (Men måske også fordi jeg synes det ville være underligt, når jeg endnu ikke bulede ud) Nu er der lidt mere mave (uge 23) og jeger blevet lidt mere vant til det, men det er ikke alle jeg har det godt med:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse Eggers

  Jeg HADEDE det også, da jeg ventede min datter… men hvad jeg hadede endnu mere, var alle de søde og helt sikkert velmenende kvinder, der fandt det HELT ok, at stikke hovedet ned i barnevognen og dikke dikke hende med hænderne.
  -Sagde aldrig noget, men helt ærligt, SÅ LA’ DA VÆRE!!!! Eller spørg som minimum først :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  HejGeggo
  Jeg tror det er fordi at det jo er dit barn og du ikke vil have at det skal ske noget med det så det er nok en “mor redaktion” hvis man kan sige det.
  Alt godt i fremtiden til dig og kærste❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stort tillykke med graviditeten ❤️ jeg er selv i uge 36 og ved præcis hvordan du har det – det er så hyggeligt når det er familie og nærme venner, men det er altså over grænsen når fremmede begynder at kærtegne maven selvom det er i en god tro…. Derfor har jeg fundet frem til at gøre noget “sjovt” ud af det 😉 så når fru Jensen lægger en hånd på min mave i netto så lægger jeg en hånd på hendes ! Prøv det , det redder virkelig dagen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Du er på ingen måde sart, det er rdybt respektløst at røre ved din mave, uden at have fået lov !!
  Det er så forkert at folk tror det er en rettighed, når der er en gravid mave.
  Jeg flyttede mig når nogle lagde an til at røre ved min og bad dem lade være. Det kan du bestemt også sagtens gøre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej geggo sådan er der mange der får det så det er ikke kun dig. Folk føler pludselig det faktisk er meget grænseoverskridende at maven bliver rørt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Havde det på nøjagtig samme måde
  Fik et råd og det hjalp mig..
  Gør det sammen ved de folk der røre ved min mave altså begynd at røre dem på maven, så stopper de altså
  Og nej det er ikke alle mands eje!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Adamsen

  Hejsa
  nej jeg synes bestemt ikke, at du er sart. Jeg tror bare at vores moder instinkt vokser. Og vi vil beskytte den lille i maven, og derfor tror jeg, at vi er lidt på vagt over for fremmede. Det er helt ok. Du bliver en rigtig god mor. God weekend til dig og din familie knus fra Karina Adamsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Hej geggo 🙂 tillykke med graviditeten og den lille pige! Venter selv en lille pige og er i uge 38, så det er snart 🙂 jeg har det på præcis samme måde, faktisk bliver jeg glad når min familie, venner og kæreste gør det – det varmer mig om mit hjerte Men når fremmede bare lægger hånden på, både når de spørger og ikke gør, så har jeg lyst til st give flyvespark og skrige “NEEEJ”, men det gør jeg selvfølgelig ikke, Men synes det er meget grænseoverskridende.. Min kæreste som er far til lillepigen, han siger at når fremmede bare lægger hånden på maven eller taler til den, så bliver han helt; “ikke rør min pige”. Vi er kommet frem til at det er ligesom du ikke vil have en fremmed røre dit barn i klap eller barnevognen.. Såå det er vel naturligt? Men vi preggos er jo ret følsomme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikala Thomsen

  Jeg syntes ikke du sart, måske bunder det i du er meget beskyttende. Det der ikke noget at sige til når det ens kæreste eje. Min veninde trak også maven til sig da folk ville røre, man er måske ikke klar over om de vil komme til at trykke på
  Maven eller på anden måde gøre ubehag. Du prøver at gøre alt godt for dig selv og din baby under din graviditet det kan man jo både se i programmet og læse her. Syntes du gør et godt arbejde og at du trækker dig tilbage tror jeg er helt normalt det ville jeg selv gøre, jeg ønsker dig alt held og lykke i den sidste tid der er tilbage af graviditeten. I to virker rigtig gode for hinanden og jeg håber i vil forblive sammen. Jeg tror jeg kan tale på alles vegne når jeg siger vi glæder os til at se hende. Keep up the good work! You’re awesome babe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibba

  hej Stef
  Nej du er ikke sart du er bare ved at blive en mor , det er helt naturligt at beskytte dit barn mod fremmede .
  Jeg mener at røre din mave svarer til at vildt fremmede tager din baby op af barnevognen .
  Jeg ville heller ikke have det det var så væmmeligt . Især da jeg var gravid med min datter da havde jeg en kæmpe vom og alle skulle rører den mave jeg hadede det , faktisk så meget så jeg holdt det for mig selv at jeg var gravid med min søn . Først lige inden jeg skulle føde indrømmede jeg at jeg ventede barn igen . Jeg ville bare ikke have alle de hænder på mig . Følte mig gramset på og mit barn ligeså .
  Husk søde Gegs kun du kan styre det go du er i din ret til at sige , jeg bryder mig ikke om at blive befølt på min mave .
  Intet skal have lov at ødelægge din dejlige tid med din mand og barn så mit råd sig fra .
  Kram fra Fyn til dig .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Vi er helt enige, da jeg var gravid syntes jeg også at det var meget ubehageligt, når fremmede mennesker rørte ved min mave. Jeg arbejdede i butik og kunderne var hurtige til at gøre min mave til offentlig ejendom. Det blev kun værre da jeg havde født. Jeg har tvillinger. Folk syntes det var helt normalt at stikke hænderne ned til mine drenge og komme med de mest sindsyge spørgsmål… De mest anvendte var: Neeej er det tvillinger? ( Øh ja, der er to ikke) Er det dine?. ( Nej det er nogle jeg har stjålet) Det sagde jeg faktisk til en dame engang, da jeg på en shoppetur var blevet stoppet utallige gange.. Men det mest upassende spørgsmål som jeg faktisk fik mange gange, var om jeg var blevet gravid med kunstig befrugtning, eller om vi havde fået hjælp til at få dem.. (Undskyld men jeg kender dig Ikke, hvordan kan du tro at det er noget du kan tillade dig at spørge om…)

  Nok om det, stort tillykke med maven og jeg er sikker på at du får en fantastisk graviditet..,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Nej du er langt fra den eneste!

  Jeg stod engang i en kø på en cafe og skulle til at bestille. Så kom der en kvinde hurtigt hen mod mig og sagde neeeejjjj og tog hænderne frem mod min mave..

  Jeg blev så forskrækket, at jeg fløj flere skridt tilbage. Det jeg bare ikke havde set, var at der stod et bord bag mig, og bag det bord stod den dreng og legede.

  Jeg fik skuffet så hårdt til bordet at drengen væltede og de gæster der spist brunch, nu havde fået kaffe ned i deres mad, fordi den skvulpende over!

  Jeg er en meget kærlig person elsker at kramme og nusse.. men fremmede mensker de skal holde fingrene på deres egen mave ikke min !

  Min mand kom mig til undsætning og hjælp mig væk fra mit stundt og kvinden prøvede ikke at rører ved min mave igen

  Det skal lige siges at jeg fik også vildt nemt choks da jeg var gravid. Det var meget mærkeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Havde det præcis på samme måde da jeg var gravid så du er på ingen måde sart.
  Det er jo jeres baby og resten af Danmark.
  Når hun kommer til verden lader jo heller ikke gud og hver mand røre hende.

  Sæt grænser for hvem der må røre for det er en privat ting du bære på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er helt normalt at ha det sådan. Og tror det er meget få gravide der ikk har prøvet at stå med den føelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Geggo
  Først og fremmest vil jeg sige jeg ELSKER at læse med på din blog og se familien fra bryggen <3
  Jeg er 14, så er ik selv i nærheden af at skulle have børn/barn, men jeg kan sagtens følge din tankegang omkring at folk helst ikke må røre ved din gravide mave. Jeg tror absolut også jeg ville have det som du har det, måske fordi det er jo dit barn der ligger derinde og man vel jo nok heller ik lige lade fremmede røre ens barn og sådan 🙂
  Ved ik om det gav mening for dig, det jeg skrev, men jeg tror alt i alt at jeg vil have det på samme måde som du har det 😉
  Knus Ditte❤️
  PS. Jeg er så glad på Cengiz og dine vegne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Hey you.. Jeg havde det på præcis samme måde, under begge mine graviditeter. Hvorfor – ved jeg ikke.. For jeg holder også normalt meget af en god krammer.. Det var så heller ikke kun med fremmede, men også hvis dem der står mig nær, gjorde uden lige først at spørge om de måtte mærke. Selvfølgelig ikke når faren fjorde det.. men igen du er ikke alene om følelsen, så intet unormalt der 🙂 stort kram herfra ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg forstår GODT du har det sådan! Fremmede mennesker følte også en form for trang til at ae min gravide mave, dengang!!!! Jeg FORSTÅR ikke hvad der går igennem folks hoveder. Og nej, det ér jo ikke af nogen negativ mening eller noget som helst andet, at folk gør det. Jeg husker, at det primært var ældre mennesker der gjorde det. ☺️ Det sker jo aldrig at den lækreste fyr på ens egen alder kommer hen og nusser og siger tillykke, vel. Held og lykke med baby, er spændt på at se jeres lille prinsesse! Og så sender jeg lige et cyberspace *nus* til din runde, flotte mave. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SilleWhite

  Det skal du ikke være geggo, det er helt normalt. Da jeg var gravid sidste gang og maven blev stor havde jeg det rigtig svært ved det, især når min mor gjorder det. En gang var okay, men konstant og hele tiden puha det blev simpelthen for meget af det gode. Til gengæld så havde jeg det fint når resten af familien gjorder det og var vildt underligt når fremmede gjorder det. Det er en refleks at du vil beskytte din baby mod mennesker du ikke kender, og tror alle får det sådan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sheila

  Syntes på ingen måde at du er sart. Tværtimod..! Jeg havde det på samme måde i min graviditet og må ærligt indrømme, at jeg også fik det mærkeligt når det var min familie som mærkede på maven. Tror lidt det er fordi, at man som sagt ikke er vant til at folk røre lige netop det sted på én, samtidig med at man jo har det moderinstinkt, at man passer på sit barn OGSÅ når det ligger i maven. ❤️
  Jeg har det dog på den måde, at jeg væmmes, når folk jeg ikke kender røre ved mig.

  Held og lykke med din graviditet. Det bliver hårdt, men du går en fantastisk tid i møde og kommer til at opleve en kærlighed, som du aldrig har følt før…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det er helt normalt at have det sådan. Jeg kan huske det fra da jeg selv var gravid – og ja, det er vildt grænseoverskridende, når fremmede synes de skal røre ved ens mave!
  Jeg elskede at være gravid, og alle de søde komplimenter man heldigvis får for ens store mave, men man behøver jo ikke røre! Og da slet ikke udebane at spørge først…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Du er ikke for sart. Hadede det selv under mine graviditeter. Der var engang en fremmede dame som rørte min mave. Jeg lagde selv hånden på hendes mave og spurgte hende om hun synes det var behageligt. Det synes hun sjovt nok ikke. Havde simpelthen fået nok den dag…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Nej du er ikke sart. Jeg havde det på fuldstændig samme måde. Jeg tacklede det på den måde at jeg sagde fra når der blev rakt ud efter min mave med et nej og en blød forklaring om hvorfor.
  Det er dit private rum
  God vind med resten af ventetiden.
  Knus fra Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg syntes det er helt okay og sige fra, det er lige meget om du er kendt eller ej, er din fin mave ikke enhvers eje. Der er selvfølgelig forskel på hvordan man siger fra. Det er ikke iorden at de bare rør dig, det er da dybt krænkende. Man kan da i det mindste spørge først..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg havde det på nøjagtig samme måde, så forstår følelsen fuldt ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg har lige været igennem mon anden graviditet, og selvom jeg troede man blev mere large anden gang så nej, jeg synes det er vildt grænseoverskridende at fremmede vil røre min mave. Jeg har kun et råd og det er at røre deres maver kan anbefale at du får et skilt til barnevognen hvor der står “rør mig ikke” ellers får din lille prinsesse aldrig en chance for at sove.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Du er ikke sart. Tænk om det er normalt at gå og gramse på hinandens maver, hvis vi ikke var gravide . . . Bare sig fra ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Da jeg ventet vores søn ville ALLE også røre ved min mave! Der er ikke noget værre! Som om alle tror det er okay og nusse ens mave! Man går jo heller ikke over til en som ikke er gravid og nusser dem på maven! Så kan godt følge dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Nielsen

  Jeg kan sagtens forstå dig , nu er jeg hverken kendt eller noget , men det er super grænseoverskridende når fremmed mennesker skulle røre min mave . Det er jo det allerkæreste man ejer der er derinde og nej det er ikke allemands eje. Men som du også siger gør folk det jo ikke i en ond mening . Men du skal lytte til din homonel krop , som siger til dig at det er forkert og så skal du respektere det . Og det bliver jo kun værre , som den vokser .
  Bare vent til folk kommer og siger til dig , hvornår du skal føde eller nej det er da en dreng , fordi maven sidder sådan og sådan . Shut up altså ..
  Nyd din graviditet og jeres alene tid , for før du ser dig om er I forældre og ALT drejer sig om baby . Og nyd tiden mens hun er lille og gider ligge samme med jer , tiden flyver afsted ❤️
  Hilsen fra en mor til en dreng på 1,5år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • randi

  det er din beskytter trang der træder ind tror jeg. Jeg husker sagtens den følelse selvom min søn snart er 17 år.
  Det er DIT barn der ligger derinde, dit guld og det skal alle ikke røre ved. Dem der står dig nært får lov fordi du instinktivt ved at de elsker det lige så højt som dig 😉
  bare vent.. du vil have den samme følelse når folk stikker hele krydderen ned i barnevognen, eller bare folk støtter sig til din barnevogn i bussen feks 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hej Stephanie
  Tro det er helt normalt følelse, som du selv er inde på, så tror Danmarks befolkning det er deres eje bare fordi du er en del af familien fra bryggen. At man ser dig og din familie i tv, gør det til Danmarks eje incl jeres lille bebs handler i bund og grund om, den del af befolkning der mener de kan få lov at røre, har det mere at gøre med at have noget at prale eller blære sig af. Det skal så siges tv kendt eller ej så er det osse en tendens andre oplever, bare fordi du har en gravid mave så er det tilladt at røre ved den. Det er for mig personligt, elskede selv at strutte med min mave, hade når andre vil røre mig på maven det var mit eje og min kæreste/mand familie osv ikke hele danmarks
  Men bed dem holde op,dem du ikke ønsker skal røre ved din mave. Du stråler og sikke en flot mave du i øvrigt har, nyd din tid som gravid det er en helt unik oplevelse. Knus og god weekend Elisabeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg havde det på nøjagtig samme måde, da jeg var gravid med min søn, som er 9 måneder nu.. Jeg kunne simpelthen ikke have, at folk jeg knap nok kendte skulle nusse og holde på min mave. men fik at vide af min jordemoder at det er ganske normalt, og at det ikke er nogen skam i at sige fra. Det er jo trods alt din mave og dit barn.. Beskytter trangen tager sommetider overhånd. Men det er vel kun godt? Hav en skøn dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg oplevede også at fremmede mennesker pludselig mente at min gravide mave var til at røre!! Da en fremmed tilsidst spurgte sådan her: ej fu har så flot en mave jeg mærker lige okay? Mit svar lød: NEJ det ikke okay jeg kender dig ikke! Det min mave du må finde en anden gravid at rage på!!!
  Og jeg fik det seriøst meget bedre efter endelig at ha sagt imod!! Så mit råd sig fra!!!! Det din mave og du skal lade dem du gerne vil ha røre din mave! Men lad vær med at lade fremmede røre! Det er dit barn og bare fordi du er kendt er det ikke allemands eje!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej Geggo For det første vil jeg lige sige at det klær dig at være gravid, er helt sikker på du bliver en fantastisk mor Jeg har selv lige fået en søn for 2 uger siden og jeg havde det nøjagtig på samme måde med hensyn til at folk skulle føle på maven. Jeg kunne simpelthen ikke have det, og jeg er sikker på at mange andre har det på samme måde, så intet unormalt i det. Det er jo ens et og alt som ligger derinde og det vil man beskytte for hver en pris Tror det er derfor at det ikke er hvem som helst må røre det hører med til at blive mor, hvilket er den mest fantastiske følelse der findes Ønsker dig alt mulig held og lykke med det hele ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacha

  Hej Stephanie
  Synes nu det lyder meget normalt!
  Da jeg var gravid brød jeg mig absolut heller ikke om fremmede skulle røre ved min mave og jeg sagde fra hvis nogen prøvede. Tænkte bare “det er mit guld, mit lille fantastiske mirakel der ligger der inde” så ville da ikke have folk jeg ikke kendte kom så tæt på noget så dyrebart for mig .. Og bare vent, når først den lille kommer ud bliver det endnu være for alle folk vil nusse og sige hej og det er man altså bare ikke interesseret i! Man bliver meget over beskyttende (måske nogen gange for meget ) men det er altså bare ik fedt der står en fremmede med fingrene i hovedet på ens barn.
  Min søn er i dag 12 uger og vil rigtig gerne vise ham frem til alle for er så stolt, men samtidig har jeg bare lyst til at lukke mig inde her hjemme med ham så jeg bare kan passe på ham og fremmede ikke kan komme til ham men det kan man jo desværre heller ik bare gøre
  Det er det mest fantastiske i hele verden at få et barn og når du først sidder med din lille baby i armene bliver hele din verden vendt op og ned. Hvis du har let til gråd nu på grund af alle hormonerne så bare vent til du har født
  Held og lykke med graviditeten og frem over kan på ingen måde forklare dig hvor fantastisk det er det du kommer til at opleve!
  Hilsen Natacha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia

  Jeg tror det er fordi, de på en måde, også rører din baby og det er meget privat..
  Kram kan man selv vælge, men baby kan ikke vælge..
  Og at din familie må, er jo lige netop fordi, de er familie 🙂
  Jeg havde det på samme måde og jeg er bare et alm menneske, udenfor tv osv..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hey Geggo..
  Min mening! Du har på ingen måde berøringsangst, det er da grænseoverskridende når fremmede kommer og lægger en hånd på din mave. Da jeg var gravid, blev jeg ofte “befamlet” af fremmede, hvilket på ingen måde er iorden, især når de ikke spørger først, om det er okay…
  Kan ikke forstå at folk tror, en gravid mave er offentlig ejendom…

  Venlig hilsen
  Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Gud hvor du egentlig har så meget ret i at det er en underlig fornemmelse man får… For mit vedkommende fik jeg også en meget mærkelig følelse når familie (langt ude) rørte min mave uden at have spurgt først….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Prøv at gør det samme ved dem, når de gør det (afstanden er allerede lille). Det er jo i princippet det samme, og kan nok bidrage til en lille “opvågning” i forhold til den underlige idé nogle mennesker har i forhold til at gravide maver er allemandseje..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg syntes heller ikke det var rart da jeg var gravid at alle troede det var i orden at røre min mave og jeg havde heller intet i mod det når det var nogle jeg kendte. Jeg tror det fordi det lidt mere intimt at blive nusset på maven end at give et kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Friis Vestergaard

  Det tror jeg er meget normalt. Jeg brød mig Heller ikke om når folk jeg ikke kendte skulle røre min gravide mave. Syntes det nye design er super flot/lækkert ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle R. Jensen

  Hej din smukke gravide kvinde !
  Det er meget normalt at få den følelse..
  Oplevede selv at fremmede skulle ‘nusse’ min mave med ”ih åh hvor er den fin”
  Det er vildt græseovetskridende og man kan altså godt tillade sig at påpege du synes det er eb ubehagelig følelse at blive rørt på den måde..

  Jeg fødte den 16.8.15 & jeg har så oplevet next level….. Mine naboer som jeg aldrig før hen at talt med stikker deres røglugtende beskidte fingre, ned i barnevognen, for at nusse min ellers sovende datter!!! DET er grænseoverskridende… Men de blev også pænt bedt om ikke at røre hende når hun sover eller ligger i barnevognen..

  Du skal huske’ tvpersonlighed eller ej, at du altid kan sige fra.. Du er mamma og det skal og respektere folk også normalt..

  Hav en fantastisk dag. : )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hejsa
  Jeg tror de fleste gravide har det som dig. Og jeg tror ikke det har noget med berøringsangst at gøre. Jeg tror det er form for beskytter trang der kommer op i en. Vi har så mange instinkter som vi nogle gange slet helleflynder til og jeg tror den her er en af dem 🙂 og det er ok at sige fra. Det er IKKE alle mands eje – heller ikke selvom du er på fjernsyn 🙂
  Smuk mave du har <3
  Hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg havde det på præcis samme måde.. Og det var også min stedfars familie, min egen familie og venner jeg havde det sådan med.. :S
  Så at du kan lade din familie og venner røre, syntes jeg er mega stort.. 😀
  Oplevede heldigvis aldrig at fremmede rørte min mave, for så havde jeg nok også sagt noget..
  Men det bliver værre når babyen kommer, for så skal alle, fremmede eller ej, kigge i din barnevogn.. Dog uden at spørge om det er ok først.. :S

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg tror det er en beskyttertrang man har. Familie og venner ved man gør det kærligt. Fremmede er netop det. Fremmede. Du kender ikke deres intentioner. Desuden kommer de måske også for langt ind i din privatsfære. Det er bare min tanke om det. Har selv overvejet det en del da jeg selv er gravid. Dog ikke så langt som dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej geggo

  Jeg synes på ingen måde der er noget galt i det du føler. For jeg havde det på præcis samme måde!
  – trods jeg faktisk også havde det sådan med familie. Undtagen min kæreste♥️

  Men det meget normalt tror jeg. & igen vi alle forskellige & det trodsalt det mest dyrebare vi bære rundt på. Så ens beslyttelsesinstink tager også helt naturligt over allerrede fra du opdager en positiv graviditetstest.
  Så intet negativt om det. & det også helt i’orden at sige fra. Det gjorde jeg & folk tog det ret forstående & pænt.

  – ønsker dig en fortsat god graviditet& fødsel når du når dertil ✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Du er på ingen måde sart.. kan selv huske det fra min egen graviditet, mange tror maven er alle mands eje, og det er den ikke, folk kan i det mindste spørge om de må røre inden de bare gør det….men der kommer mere af det når baby kommer, hvor folk tror de bare kan kigge ned i barnevognen og røre baby til hver en tid og det sku træls hvis man lige har fået den lille til at sove. Men sådan er det for mange, det ikke kun fordi du er kendt, det er en fase man skal igennem som gravid og mor.. og du skal nok håndtere det hele fint 🙂 det er jo tilladt at sige fra på en pæn måde hvis det bliver for meget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Åh gud hvor jeg kender det! Jeg er sat til d. 26. Januar, med vores andet barn, og jeg føler det stadig enormt grænseoverskridende selvom det er vores andet barn! Jeg bor og arbejder i et lille lokalområde, og oplever endda nogen gange at det er en kunde i butikken der røre maven, og det er altså for meget for mig!
  Jeg havde det lidt på samme måde da vores søn lige var født og alle rørte ved ham! Det fandt jeg også mærkeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Åhh hvor kan jeg godt følge dig. Jeg oplevede det også flere gange i min graviditet. Jeg oplevede sågar en dame ligge hånden på min mave og sagde ” det kam vist ske når som helst, du er modig og køre i bus” hvortil jeg svarede at jeg var altså kun 20 uger henne så jeg var “KUN” halvvejs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille Sofie Brauer Jensen

  åhhh geggo. jeg havde det på samme måde,

  hvor er det sært at vildt fremmede føler at det er OK at komme og tage på mig. jeg ved godt at de ikke “tager” på mig som en fyr ville gøre hvis man var i byen, men det er alligevel en person sfære som overskrides. det er din mave og din krop, og det er ok at sige fra, hvis du ikke synes om det.

  du kan eventuelt holde en hånd hen over maven så det ik bliver så nemt at befamle den for fremmede.

  at du ikke får den følelse når dine bekendte, familie og venenr gør det er jo bare at det kan forventes at de vil røre, men en fremmed er bare for sært.

  det er nu meget normalt 😀 du er i øvrigt smadderflot gravid! hurraaa!! det bliver så fedt med den lille pige.

  rigtig god weekend.
  nille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Åh husker det tydeligt. Især første gang jeg ventede mig.
  Synes også det var forkert at komme og røre og trykke på min mave. Det ville folk jo ikke gøre hvis ikke jeg var gravid.
  Troede at jeg slap for den følelse når bare hun var kommet ud, men første gang jeg var ude og handle, med min datter der var ret lille, hang på maven i en bæresele med ansigtet frem af.
  Så var det bare hendes lille ansigt der skulle pilles i.
  Prøvede sågar at stå i kø med en datter der var sulten og græd. Sutten lå derhjemme, og mor her begyndte at få pænt meget sved på panden.
  Damen foran vendte sig om og med stor omsorg fortæller hun at det kunne hun tydelig huske fra da hendes børn var så, og inden jeg fik set mig om stikker damen hendes finger ind i munden på min datter, og at agere sut.
  Blev simpelthen så overrasket og egentlig ret rasende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Hej Stephanie. Er selv gravid i uge 35. Du er ikke sart ang. berøring af maven. Det bør fremmede heller ikke. Samt holde kommentar om mavens størrelse for sig selv. Ingen synes det er fedt men uopfordret berøring/kommentarer. Ang. Det med fødderne – håber ik din kæreste er sart, det kan være han kommer til at skulle hjælpe med tåneglene – ellers er det en god undskyldning for pedicure ✌️⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Hej Stephanie. Er selv gravid i uge 35. Du er ikke sart ang. berøring af maven. Det bør fremmede ikke. Samt holde kommentar om mavens størrelse for sig selv. Ingen synes det er fedt men uopfordret berøring/kommentarer. Ang. Det med fødderne – håber ik din kæreste er sart, det kan være han kommer til at skulle hjælpe med tåneglene – ellers er det en god undskyldning for pedicure ✌️⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hej Geggo..

  Nej, jeg synes ikke du er sart eller underlig.
  Jeg synes også det er underligt at folk bare rør uden at spørge om lov. De går jo heller ikke hen og tager manden på hans ædlere dele, og siger: godt gået, farmand, vel??
  Det er din mave og du bestemmer.
  Ellers vil jeg bare sige stort tillykke og nyd nu din graviditet rigtig meget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Hej Stephanie, hvad er din snap? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg tror det er meget normalt at føle sådan, det er jo din guldklump der ligger derinde. Og derfor tror jeg det rør dig mere at folk mærker på din mave. 🙂
  Jeg forstår dig i hvert fald godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hej Geggo..

  Egentlig synes jeg også at det er noget underligt noget, når fremmede vil røre ens gravide mave.
  Personligt rører jeg aldrig gravide maver, på folk jeg ikke kender.
  Det kommer ligesom lidt for tæt på deres private atmosfære, ik?
  Man går jo heller ikke hen og rører ved manden ædlere dele, og siger: godt gået, farmand, vel??
  Så nej, jeg synes ikke du er underlig eller sart. Maven er din, og folk burde spørge om lov inden.
  Ellers vil jeg bare sige stort tillykke og nyd nu din graviditet. :relieved:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Jeg kan udemærket godt følge dig.
  Jeg har lige fået en dejlig dreng(han er 10 uger på mandag) og jeg havde det på samme måde.
  Det er en underlig “fælleseje” fornemmelse som alle mennesker pludselig får, når man står med en lækker gravid mave.
  Jeg synes bestemt ikke du er sart. Jeg tror dog til gengæld bare ikke du kan gøre noget ved det, desværre.
  Men det har i hvertfald gjort at jeg ALTOD spørger om jeg må mærke maven, før jeg bare ligger lappen på.
  Men så igen – jeg kunne nu heller ikke finde på at ville mærke maven på en vildt fremmed kvinde.
  Synes egentlig bare at folk burde ønske jer tillykke, og så daffe videre..
  Lykke til med graviditeten. Håber den forløber lige så dejlig og nem som min gjorde.
  God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Geggo ❤️ Jeg har set på din Facebook side at du mangler en fotograf til bloggen?? Tjek lige Engbergfoto.dk… Det er min far der er professionel fotograf og som er smader dygtig. Du er MEGA SEJ… God weekend ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kæreste Stephanie .
  Som gravid i uge 37 kan jeg sagtens tilslutte mig dine tanker . Jeg er også en meget åben og kærlig person og krammer gerne til højre og venstre 🙂 men har det på samme måde som du, når det kommer til kærlighedsbulen ! Jeg har selv funderet over det og er kommet til den konklusion, at det må være den overbeskyttende følelse jeg har for vores lille dreng der jo ligger lige inde på den anden side. Det er så privat og kan blive sådan helt “min min min”-agtig 😀 Ved ikke om du kan genkende det på en eller anden måde , eller om det er anderledes for dig 🙂
  Når det er sagt vil jeg bare lige sige held og lykke med det hele ! At være gravid er intet mindre end fantastisk og selvom skavanker kan komme til og nogle dage bare er til at lukke op og skide i, er det det hele værd x tusinde 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine (mor til Silas på 8 mdr)

  Overhovedet ikke! Jeg var selv voldsom stor i min graviditet, havde så også en stor baby’boy, men en fødsels vægt på 4685 g. Men når jeg var omme og handle, gå tur osv, så skulle især alle de gamle damer kommentere eller rører min mave, og jeg hadet det. Det endte da også med at jeg flere gange måtte tage ved deres arm inden de nåede så langt og pænt men bestemt bede dem om at holde nalleren for dem selv! Min egen familie måtte også gerne røre, ae, snakke til maven osv uden jeg føtex ubehag ved det. Jeg tror måske at det har noget med ens personlige rum at gøre, at der er nogen der altid skal overskride den, hvilket ikke er i orden. Så mit råd er bare at sig fra, og gør det inden du bliver fyldt op med vrede over det, så du ikke ender ud med at flippe 🙂 god dag og god weekend til jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Heii Stephanie. Jeg har 3 børn og har haft det på præcis samme måde, alle 3 graviditeter. Jeg tror det er grænseoverskridende når fremmede “nusser” maver, fordi det er en privat ting på en eller anden måde. Ligesom når barnet er født og fremmede folk kommer over og rør ens barn, det er lige så grænseoverskridende, synes jeg. Du er bestemt ikke sart. Du “beskytter” bare dit barn, hvilket det intet er galt i, om barnet så er født eller ej. go weekend… Hel og lykke i al evighed. -Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zandra

  Begge gange jeg var gravid troede folk de kunne røre min mave. Og jeg fik det total ubehaligt til sidst blev der for meget da jeg blev ked af den vokset for det eneste jeg tænkte var øv nu der flere der rør den. Det var fremmede jeg mødte i Føtex folk ved bus og sådan.. til sidst sagde jeg stop. Sagde simpelthen til folk. Ikke for noget det er min mave og ønsker ikke du rør den. Folk blev nogle gange forbavsende og det er deres problem. Sig stop og fra. Det er din mave. Og når fremmede begynder at putte deres hænder ned i barnevognen for lige at nusse den lille på kinden så sig fra med det sammen. Man ved ikke hvor deres hænder har været. . Du skal følge dine egne følelser..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Catrine

  Hehe er selv i 33. Uge og kan på alle måder godt forstå dig. Det er vildt grænseoverskridende når fremmede eller bare folk der ikke er omkring mig 24/7, rører min mave.
  Selv tætte venner kan jeg have svært ved at de bare griber rundt om den. De fleste folk forstår godt hvis man stille og roligt siger til dem hvordan man har det.
  Er normalt også meget kontakt søgende og åben, men min mave vil jeg gerne holde for mig selv og særligt udvalgte personer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej Stephanie.
  Jeg ser overhovedet ikke noget mærkeligt i din “berøringsangst”.
  Jeg har hørt det mange gange. Det der er så underligt er, at hvis du lægger hånden på en fremmeds mave, som ikke er gravid, ville de sgu glo lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hejsa 🙂
  Du er overhovedet ikke sart, er selv i uge 37+4 i dag, og jeg kan blive så utilpas over at vide jeg skal til noget med mange mennesker jeg ikke kender i dag, og tanken om at de skal røre min mave, for et eller andet sted har jeg det sådan, at det ikke er mig de røre, men faktisk min lille søn, jeg går heller ikke hen og stikker armen ned i en barnevogn fordi der er en sød baby i den. Men alligevel er det også grænseoverskridende, fordi der aldrig er nogen der er kommet hen før i tiden og nusset ens mave, og sagt sikke en fin lille dælle, eller nej hvor har du en flad mave hehe, men havde maven nu været på ryggen tror jeg ikke man havde taget det så tungt, fordi man er vant til et klap på skulderen, eller nus på ryggen når man feks får ros 🙂 men det hjælper heller ikke når kroppen er fuld af hormoner hehe 😉 så herfra kan jeg godt forstå dig 110% da 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  du er på ingen måde sart, det er vildt ubehageligt at fremmede går han og siger Hej til ens mave før de siger Hej til en selv, som fremmede kan man i det mindste sige Hej til dig som person og spøger om det er oka at mærke.

  Det skal jo så også siges at de fremmede nok føler at de “kender” dig da de nok kigger med hver torsdag.

  Håber du kan bruge mit svar

  Mange gange tillykke med jeres lille prinsesse jeg glæder mig til at se billeder af hende når hun er klar til at komme ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Det er helt normalt en hvilken som helst mor forsvare sine unger overfor fremmede og selvom vi mennesker ikke tænker helt som dyr så er det et instinkt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katja

  Jeg synes bestemt ikke du er sart! Selvom du er i tv og er kendt, og selvom du deler dit liv med os seer m.fl. giver det mit hoved ingen mening, folk bare tror en gravid mave er folkeeje.
  Da jeg var gravid, havde jeg det også svært ved folk bare tog det som en selvfølge og røre ved maven. Nogle mener det er med til og “velsigne” babyen. Men men ! Jeg fandt mig ikke i det. Det var MIN mave og hvis folk ville røre, måtte de åbne munden.
  Fik af vide af JM. (Jordmoderen ) at det er helt normalt at man utilpas over folk bare rører m.m
  Dybt respekt for du ikke reagerer voldsommere
  (: <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone H

  At alle vil røre din flotte mave, er helt normalt. Det er super svært at sige fra :). Hilsen mor til 5

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Nu det efterhånden længe siden jeg var gravid, men havde det som dig- Brød mig bestemt ikke om fremmede bare rørte min mave. Jeg tror det vores moder beskytter indstik det gør det. Vi ønsker jo heller ikke folk bare røre, aer eller løfter op på vores babyer uden at spørge. Og når de bare røre maven uden at spørge tror jeg de fleste af os har det som dig… Det er Jeres baby, jeres guld, det dyrebareste i hele verden, og det røre man ikke bare ved uden at få lov 🙂

  Du hvertfald ikke sart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Du er slet ikke sart! Har det på præcis samme måde som dig. Er 21+6 i dag og kan slet ikke have at alle tror de kan tage mig på maven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Jeg havde det på samme måde under alle tre graviditeter. Helt normalt at lige spørge om man må røre maven. Det er dit moderinstinkter der træder i kræft. Du beskytter jeres datter ubevidst. ❤️ Helt rigtige udvikling til at du bliver en fantastisk mor. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Nej du er IKKE berøringsangst.

  Da jeg ventede min datter, arbejdede jeg i butik. En lille butik på landet hvor vi kendte rigtig mange af vores kunder godt. Men der var bare lige nogen man ikke kendte helt så godt. Og nogle af disse knap så bekendte kunne flere gange finde på at række over disken og nusse min mave…. Synes det var meget grænseoverskridende, spørg dog for pokker først.
  Den ene kunde spurgte jeg så om jeg så også måtte nusse hendes mave når nu det var så naturligt at hun nussede min… og tænk sig det måtte jeg ikke…

  Du er en sej kvinde geggo og nyder at følge med I dit og din families hverdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Du er absolut ikke den eneste. Jeg havde det på præcis samme måde da jeg var gravid (begge gange) Når jeg skulle ned i byen havde jeg aller mest lyst til at pakke mig ind i en kæmpe frakke selvom det var højsommer og kunne næsten få det helt dårligt bare ved tanken om hvor mange det nu ville røre maven når jeg gik uden for en dør. Familien var heller ikke noget problem, men fremmede (og specielt ældre damer) der samtidig lige kunne komme med et godt råd om hvad man skulle huske nu når man blev mor. BAAAAH…Men både mig og bebserne kom helskindet igennem og det er jeg sikker på at du også nok skal. Kram herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Da jeg var gravid, var der mange der sådan helt umotiveret kom og rørte min mave, fx i Føtex kom en ældre mand hen og aede min store gravide mave og jeg blev helt klaustrofobisk! Jeg kunne ikke sige noget, stod bare og kigge på at jeg følte mig befamlet undrede mig over hvorfor jeg var så “sart” lige pludselig, men det er jo ikke et sted hvor man er vant til at blive rørt ved! Når man ikke er gravid kommer folk jo ikke hen og siger “nej en fin mave du har, må jeg lige røre”, tror mest af alt det er fordi det er et unaturligt sted at blive rørt at mennesker man ikke kender. Så træder mor instinktet nok også lidt ind, det er jo ens aller dyrebareste der ligger derinde! Jeg syntes også det var slemt da min søn var helt lille, alle de mennesker der skulle stikke deres fingre og hoveder HELT ned i barnevognen, så når jeg fx handlede havde jeg flue net ned over barnevognen, for syntes godt nok det var irriterende at min søn blev vækket op til flere gange på en Føtex tur! Så nej, fra mit synspunkt er du helt normal, hvad det angår 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer-Julie

  Jeg havde det skidt hver gang andre end min kæreste og få fra den tætte familie rørte min mave. Jeg gik fuldstændig i panik indeni, når andre mænd/drenge end min kæreste rørte den – kunne ikke engang klare at mine brødre eller far rørte den. Synes det var så ubehageligt!
  Så jeg vil mene at det er ganske normalt. Du er ikke anderledes end alle andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårs strik & hygge-trøjer #geggofaves