Sart rosa, mine forårs-wanties fra ASOS

“Godnat og sov godt”-metoden??

Jeg støder nok nogen med det her indlæg, men jeg er faktisk ligeglad. Jeg føler en trang til at kommentere på det her:

Jeg har lige læst at flere og flere benytter sig af “godnat og sov godt”-metoden med sit barn. Faktisk har 42% forsøgt sig med den. Det er en metode der kort og godt (så vidt jeg har læst mig til) fungerer sådan at små børn skal græde sig selv i søvn. De kan også lægges i seng uden at græde, men begynder de at græde må forælderen så ikke gå ind til barnet. Forælderen går så ind til barnet hver 5. minut – men ikke for at trøste det eller tage det op, bare for at vise ansigt, og så gå igen, og så kan barnet ellers ligge og græde videre. Flere og flere mener åbenbart at dette er en god metode, og der må jeg simpelthen tage mig til hovedet. Jeg er slet ikke ekspert i børne-opdragelse, jeg har været mor i 8,5 uge og er helt ny i forældre-rollen – men jeg kan alligevel godt have en personlig holdning, og en medfølelse for de børn der “opdrages” med denne metode. For jeg synes det er rigtig synd for de børn der får lov at græde sig selv i søvn, for at være helt ærlig. Metoden benyttes på børn ned til 1,5 måneds-alderen. 

Alba græder ligesom alle andre børn, og jeg går udfra hun græder når der er noget hun mangler, eller er utilfreds med. Hun græder også hvis hun er rigtig træt, og hun er endnu ikke et barn der er god til at falde i søvn af sig selv, der skal helst lidt vuggen eller kys, kram og kærlighed til, hvilket passer os herhjemme ganske fint, for det er noget så hyggeligt. Hvis nu ingen af disse ting virkede, og hun stadig ikke ville sove, ikke var sulten, ikke havde lavet i bleen, og generelt bare græd for at græde som børn nogle gange gør, så ville jeg aldrig i min vildeste fantasi kunne drømme om at lægge hende i sin vugge, og så gå min vej. Når Alba græder så bliver mit moderhjerte en smule frustreret, og jeg får per automatik lyst og trang til at trøste hende – ikke kun for at slippe for lyden af gråd, men allermest fordi jeg vil have hun er glad, eller falder i søvn hvis hun er træt. Det kan ikke undgås hun græder i løbet af dagen flere gange, det er jo baby’ers eneste måde at kommunikere på os sige til os “hey! der er noget jeg har brug for, hjælp mig” – mit hjerte ville slet ikke kunne bære at høre hende ligge og være ulykkelig/have brug for mig, og så bare ignorere det. Jeg er godt klar over at forældre med eksempelvis kolik-børn føler en form for afmagthed der gør at de ikke kan være helt så overskuds-agtige som os andre – i know that. Jeg har den dybeste medfølelse for disse forældre, min veninde havde et kolik-barn og har fortalt mig om hvor hårdt det var – og om hvordan hun nogle gange græd sig selv i søvn mens far gik tur med barnevognen. Det her indlæg er ikke tiltænkt de forældre, for jeg kan aldrig nogensinde sætte mig ind i at have et barn med kolik – derfor kan jeg heller ikke udtale mig om hvad jeg ville have gjort i den pågældende situation.

godododood

I min verden, har jeg ved at føde min datter og dermed sætte hende til verden, taget et valg om at give hende tryghed, kærlighed og omsorg. Jeg ville helt ærligt føle at jeg fejlede på det punkt ved at lægge hende grædende i seng.

Igen, jeg er ikke professionel, og slet ikke ekspert i hvordan man opdrager et barn – det bliver jeg nok aldrig generelt, kun med mit eget barn. Men en ting er helt sikkert, mit allerede nu kæmpe moder-hjerte ringer alarm når min datter græder, og jeg ville aldrig kunne lægge hende, gå, og ignorere det. Jeg tror simpelthen ikke på denne her metode kan være sund for barnet, og jeg er faktisk rigtig overrasket over at det er så mange der har forsøgt sig med den. Derfor tror jeg også jeg får nogle hug for min holdning, og i skal være velkomne til at kommentere på det, også selvom i er uenige med mig og med hinanden – bare vi alle husker at holde en god tone overfor hinanden. Debatter er velkomne, men de skal ikke ende ud i at pege fingre af, og fortælle hinanden at man er dårlige forældre og lignende – lov mig det. Jeg tror alle gør deres bedste som forældre.

Jeg tænker iøvrigt at metoden garanteret virker – det ved jeg er manges argument for at bruge den. Så er det bare at gøre op med sig selv om det er noget man kan klare som mor/far at gøre. Jeg ved jeg aldrig kommer til det, heller ikke når Alba bliver ældre, og ligegyldigt hvor umulig hun bliver kommer hun aldrig til at græde sig selv i søvn.

Læs mere om metoden og hør hvad eksperter siger – jeg har fundet et direkte link til jer HER, men ellers kan man bare google “Godnat og sov godt metoden”.

 

godnatttt

godnatta

Kærlighed.

373 kommentarer

 • Line

  ❤❤❤❤❤
  Farvel til Godnat og sov godt bogen på Facebook har flere eksempler med evidens på hvorfor denne metode ikke er okay! ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Jeg har en dreng på 4. Og jo han har også grædt sig i søvn. Eller det vil sige han har været meget ulykkelig og hidsig, overtræt. Og manhar så puttet ham med et fast greb. Da han ellers vil slå, sparke og bide. Men hvor man så bliver ved med at snakke stille og rolig. Og hvor det tit handlede om at han bare skulle lægge stille i 1-2 minutter så sovn han. Men NEJ børn skal ikke grædes i søvn 🙂
  Nu er han 4 og han græder da stadig. Og tit i forbindelse med det er sovetid.
  Men en af de ting der virker er, at værelset skal udstråle tryghed og glæde. Og en af de ting der rigtig har hjulpet ved os er (bilder mig ind). At han omkring de 3 år fik lov til at vælge hans egen ynglings seng her:
  https://www.hopogleg.dk/juniorseng
  Hvor han selvfølgelig valgte en sej spiderman seng da dette jo er en rigtig drengeseng.
  Det var ligesom denne seng bare var med til at få ham til at komme hurtigere i seng om aftenen. Fordi man altid kunne trække Spiderman kortet. Som f.eks. Hvem er hurtigst til at komme op i din spiderman seng. Dig eller Spiderman? Og så gik det ellers stærkt 🙂
  Igen Nej børn skal ikke grædes i søvn. De skal nusses eller synges for. Eller historien om kaninen der ikke ville sove..Ja lidt underlig bog men den virker 🙂
  Mvh Brian

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linea pi

  Hej Stephanie 🙂
  jeg ville blot høre, hvilke størrelse samt tykkelse dyne du bruger til din smukke Alba?

  knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor til 5

  Det er så ond en metode, jeg får så ondt i maven når jeg tænker over, at folk stadig bruger den. Min lille baby sover i barnevognen i soveværelset og i smørhullet (mest) for børn skal have så meget tryghed. Lader man dem græde, mister de den basale tillid, der er så vigtig for menneskets psykiske udvikling. Det er bare ondt og dumt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Forskning viser, at børn der for lov til at ligge og græde sig selv i søvn, kan blive hjerneskadet af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Jeg kunne personligt ALDRIG drømme om at min mindste datter skulle ligge i hendes seng og græde (oprigtigt) uden at tage hende op, og da slet ikke hvis hun var under 1 år.! Jeg har brugt at lade hende ligge så længe hun skaber sig i håb om hun lærte at falde i søvn, men så snart gråden blev oprigtigt har jeg været der asap.!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Tak<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej geggo jeg vil bare spørge om Alba ligger på hovedpude når hun skal sove om dagen og om aften eller om hun ligger uden hovedpude

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vivian

  Kære Stephanie! Jeg har selv en søn på knap 3mdr. Han er dejlig, har vildt temperament, hvilket nok er med til at gøre ham knapt så rolig og nem, som det virker til at jeres Alba er 😉 Tillykke med hende, selv om der nu er noget tid siden 🙂 Jeg har ikke hørt om metoden, du nævner, men jeg talte igår med en sundhedsplejerske, da vores søn, nok som følge af forstadie til uge 19 tigerspring går helt i koma og græder, græder og bliver vred næsten hver gang han lægges.. Jeg har taget ham op, trøstet -sunget, og forsøgt at lægge ham igen, men samme resultat hver gang. Til trods for at jeg kan se, at han er kamp-træt! Nogle gange har jeg endda været nødt til at tage ude-tøjet af ham igen, da han svedte vildt af at blive så vred. Han plejede at være så go’ til at blive lagt til at sove, lukkede nærmest øjnene, så snart han blev puttet i tøjet og pludselig ændrede det sig.. Det hun sagde var, at jeg skulle gøre, som jeg gjorde, da det gik godt. Putte ham i tøjet, og lægge ham i barnevognen. Blev han vred og ked skulle jeg finde en sætning, jeg blev ved med at sige hver gang og mange mange gange (her er det “sååå, shhhh, sove sove”) således at jeg verbalt viser, at jeg er der for ham og ikke var forsvundet, desuden står jeg i starten, så han kan se mig -aer hans ansigt indimellem. Det hun sagde var, at tager jeg ham op og begynder at tage udetøjet lidt af igen, og evt. op flere gange i en putning vil det også forvirre min søn, da han så vil forstå det som “nå, skal vi ikke sove alligevel..”
  Dvs. jeg hjælper ham til søvnen, på en måde uden at tage ham op, da jeg ellers kan blive ved i den fase han er i lige nu. Dette fordi han nu er begyndt at blive meget mere bevidst om, hvor han er og hvor mor og far er -han er svært ved at slippe, selv om han er møg-træt! Der kan selvfølgelig være situationer, hvor jeg stadig vælger at tage ham op, da det er rigtigt svært for mig at lade være -men vil samtidig også gerne hjælpe ham bedst muligt, og give ham omsorg på en måde, så han lærer, at falde i søvn igen men også ved, at jeg er der og ikke forsvinder. Sundhedsplejersken sagde også, at hun aldrig ville anbefale, at jeg bare lod ham græde uden at gøre noget, hvilket jeg heller aldrig ville kunne efterleve eller holde til i mit moderhjerte. Så ved ikke, om det jeg gør på anbefaling af sundhedsplejersken, er noget nær den metode du nævner, men jeg lader ham ikke græde, men viser, at jeg er der med min stemme og ved syn, pga den fase han er i nu, ellers ville jeg kunne blive ved og ved, til han nok blev overtræt og så slet ikke kunne sove…
  Tak for et godt program -det er højdepunktet hver torsdag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg har læst bogen og haft rigtig god gavn af den, og vil til enhver tid anbefale den!! Jeg mindes dog ikke at den sagde noget om at lade barnet græde … (Detcer 10 år siden jeg læste den). Til gengæld handler den om det helt basale i søvnen, altså hvad det er der sker i krop og sind. Og det jeg lærte var at det er vigtigt at barnet bliver puttet i varrige omgivelser uden pludselige ændringer. Feks hvis man vugger barnet i søvn så er man nødt til at fortsætte med det det de næste 6 timer. Eller vælger man at sidde ved sit barn, så må man også blive siddende de næste mange timer til barnet vågner igen. Barnet skal lære at sove, det er ikke en medfødt evne. Så det er vigtigt at skabe den varrige sovesituation. Feks puttet i sin vugge med den samme bamse/sutteklud hver eneste gang. Dette er selvfølgelig en super flad forklaring ift. bogen 😉 For at kunne lære sit barn at sove, og lære det gode sovevaner er man jo nødt til selv at vide hvad det faktisk går ud på, og det er der rigtig mange der ikke gør. Mange tager det for givet at barnet ved hvordan man sover. Jovidst det sker helt automatisk når man er træt nok – men så er det man har et ulykkeligt barn fordi det når at blive overtræt. Så mange mødre sætter deres egne behov og følelser før barnets, feks ved at sige “han må gerne falde i søvn på min arm, så kan jeg lægge ham bagefter”. Det er på ingen måde barnets behov der så er forrest … Iøvrigt tror jeg ikke på at der er ret mange mødre har ladet deres børn ligge og græde hjerteskærende!! Det er vist en skrøne skabt af mødre der gerne vil gøre sig selv bedre end de er … Men summasummarum, det er en rigtig god bog (og står der noget om at lade barnet græde i x antal minutter, så har min hjerne vidst bare undladt at registrere det! )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kunne ikke være mere enig.
  Kan afsløre at mine drenge på 5 og 7 år også stadig får lov at sove i dobbeltsengen. De elsker den tryghed og jeg elsker at give dem tryghed. Elsker også at mærke deres varme fod og lytte til deres åndedræt.
  Til dem der kan være forargede over det, kan jeg kun sige, at de nok selv tøffer ud af soveværelset når de når en vis alder! Har aldrig hørt om nogle børn der har taget skade af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg er helt enig man kan da ikke bare lade sit barn ligge der og græde. Stort tillykke med baby Alba. PS. Det er et smukt navn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hun ligner sin far 😌 Og mor😍 Så søøøøøød

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hun ligner sin far 😌 Og mor😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Så enig!! Fatter ikke at nogle forældre kan finde på at bruge den metode.. 😢
  Mine børn har aldrig grædt sig i søvn,og kommer heller aldrig til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Aldrig i mit liv kunne jeg finde på at lade min lille baby ligge og græde , nu har jeg søn på 4,5 måned og gravid samtidig uanset hvad og hvor træt man er osv så får han ikke lov til at ligge helt alene og græde , i guder mit hjerte ville jo blive knust på alle måder ..
  Næ her bruger jeg vugge metoden den er ski god 🙂 masser af kys og kram også i barnevogne også trille lidt frem og tilbage det tager 10 min uden nogen stakkels baby der græder 👍🏻👍🏻🙏🏻…

  Komplet enig med dig geggo 😃 Og tillykke med lille Alba baby 👶🏻💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Total enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh den metode er der blevet sagt og skrevet mange ord om. Og med rette.

  Tillykke med din nye mor rolle, det er det største i livet.

  Det vigtigste jeg har lært som mor, er at følge sin egen mavefornemmelse. Uanset hvad.
  Vi kan ikke være uenige om at den er skadelig – men puha man skal passe på med at gøre sig til dommer.

  Min søn havde kolik, og sov aldrig. Som i A-L-D-R-i-G andet end ti minutter af gangen. Og det fortsatte indtil han blev 15 mdr, da han havde kæmpe tryk på ørerne.

  Vi havde prøvet akt, og vi afprøvede også godnat og sov godt efter ni måneders vakum i gråd og manglende søvn, dog i en modificeret udgave. Det virkede ikke for os, men jeg forstår hvorfor man når til en grænse i panik og frustration hvor kan ser sig nødsaget til at handle.

  Tillykke igen, og nyd din søde vel sovende pige😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg er helt med på hvad du mener og er meget enig i at børn der græder ikke skal ignoreres.
  Da min datter var 2 havde hun svært ved at falde i søvn og vi prøvede alt, men intet virkede.
  Jeg læste “godnat og sov godt” og blev faktisk ret forarget over mange af de ting der stod. Dog synes jeg at man kan bruge nogle af elemterne.
  Vi brugte metoden på den måde at vi selvfølgelig gik ind til hende når hun græd. Vi kyssede og krammede og puttede og gik så igen for at gentage ritualet, når hun græd igen.
  Altså vi lavede vel vores egen metode udfra nogle af de beskrivelser der var i bogen.
  Men jeg er dybt uenig i at man ikke må røre sit barn!! Selvfølgelig skal de mærke en og føle omsorg når de er kede.
  Men jeg tror også at nogle børn kan have svært ved at forstå at man skal sove hvis man hele tiden bliver taget op af sin seng. Jeg skriver nogle børn, fordi at børn er meget forskellige.
  Håber I kan se hvor jeg vil hen med min kommentar😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  “Godnat og sov godt” er en metode der har været omdiskuteret siden den kom frem. En metode der deler vandene.
  Det eneste i børneopdragelse, der er helt 100% sikkert, det er at ingen gør det ens. Hvad der virker for dig, virker nødvendigvis ikke for den næste. Det er derfor altid en god ide st lade være med st pege fingre af hinanden, men ganske enkelt acceptere at ikke alle gør tingene ens.
  Jeg har aldrig brugt metoden. Det har ganske enkelt ikke været nødvendigt. Min veninde tog den i brug da alle andre muligheder var udtømt, og der var god virkning. Hun tog grundprincipperne men ændrede så det var tilpasset hende og hendes søn.
  Han er fuldstændig tryg, kærlig, fræk og dreng til fingerspidserne den dag i dag.
  Opdragelse og metoder kan bare ikke diskuteres da det er så forskelligt hvad der virker for den enkelte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg er helt med på dit indlæg og mener heller ikke gråd er vejen frem. Jeg er mor til 3 drenge der alle har haft svært ved at overgive sig til søvnen de første 3 mdr af deres liv. Vi har praktiseret, hver gang du græder kommer vi og hjælper dig metoden. Dvs vi har puttet dem og taget dem op og trøstet og puttet igen og taget dem op og trøstet. Det var til tider laaaange 3 mdr men det har resulteret i, at de alle 3 umiddelbart efter 3 mdr har lært at falde i søvn uden gråd og med visheden om, at de med 100% sikkerhed ville få trøst og hjælp hvis de gav lyd fra sig. Nu er de 10,8 og 1 år og jeg tror det kan tælles på een hånd hvor mange gange vi har haft problemer med at lægge dem i seng. De går alle 3 glade og trygge i seng hver aften, så de hårde første 3 mdr har virkelig givet pote.
  Mvh Carina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Så smukt skrevet, og jeg er enig helt ind til benet. Har veninder der benytter sig af metoden og har i op til 3 timer hørt på deres datter skrige inde på værelset. Det ville jeg aldrig kunne holde til. Vi har fra start fået kritik af omgivelserne for at gå ind til vores datter ved det mindste ynk, men jeg er overbevist om at det nu er skyld i at når vi har en “slem” putning så tager det 15 min!!!!
  Ligesom dig skærer det i mit hjerte når min fætter græder og jeg begriber ikke hvordan nogen kan tænke “hun bliver nok så udmattet om lidt at hun falder i søvn”.
  Min datter bliver et år (PANIK) om en måned, men hun græde endnu ikke for at lokke os tilbage ind på værelset som nogen siger, hun græder fordi hun har brug for os!

  Flot at du tager kampen op og bruger din stemme!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Min far havde det på samme måde som dig, det har så resulteret i at jeg i en alder af 20 år stadig har problemer med at falde i søvn, gør dig selv og især alba en tjeneste og lad hende lære at falde i søvn selv… hilsen hende som ville ønske at hendes far bare ville lade hende græde en gang i mellem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg er så enig med dig børn græder for en grund. Personligt har jeg aldrig selv brugt metoden på mine 2 dejlige unger på 3 1/2år og 11 mdr. og der er pt ingen problemer med at få dem til at sove det kræver en halv time pr barn men den er skam og givet godt ud når de sover natten igennem. Gør du bare som du føler er bedst for jer og guldklumpen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Synes du har truffet det rigtig valg. Jeg er pædagogisk assistent og har lige skrevet speciale om børn med en tilknytningsforstyrrelse. Børn der har denne forstyrrelse har netop IKKE oplevet omsorg, tryghed og sensitiv ømhed fra deres forældre, og det gør, at de i fremtiden får rigtig svært ved at danne relationer til andre mennesker. Dette går udover barnets sansemotoriske færdigheder osv. Kunne skrive en hel roman. JEG ved meget om børneopdragelse, og kan KUN sige at du uden tvivl gør det HELT RIGTIGE for dit barn 🙂 Dit barn bliver i hvert fald IKKE tilknytningsforstyrret ;-). God aften <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria (31+4)

  Hej Geggo ☺️
  Først vil jeg bare sige stort tillykke med jeres smukke smukke Alba, det er utroligt hvor kær og smuk hun er❤️
  Og kan kun sige jeg er heelt enig med dig, både mht den her sove metode og det med rygning ☺️
  Må sige du er en kæmpe inspiration for os kommende mødre 🙌🏻😚 Vil sige tak for dine ærlige indlæg, og glæder mig til at følge med fremover ☺️❤️
  Ps. Stor respect for at du læser alle de her kommentarer😂👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie Wedsgaard Storm

  Jeg synes, det er meget anstændigt af dig, Geggo, at sige at du ikke vil pege fingre af mødre, der benytter sig af cry-it-out-metoden.
  Knap så anstændig vil jeg være. I mine øjne – og i øvrig også i forskningens øjne – er cry-it-out-metoden intet andet end systematisk omsorgssvigt af barnet. Et barn græder ikke fordi det er “manipulerende”, “beregnende”, “vil have sin vilje” – og nej, du lærer ikke dit barn at “håndtere egne følelser” ved at lade det græde sig i søvn. Du lærer det at det er alene, og at mor og far ikke kommer, når livet er svært. Og det KAN være svært for børn at overgive sig til søvnen. Jeg kan som Geggo garantere alle om at min søn, som er 2 uger ældre end Geggos Alba, ALDRIG NOGENSINDE kommer til at græde sig i søvn. Om jeg så skal sidde oppe hver nat, sige mit job op, gå på understøttelse, skilles fra min mand, og alle de andre undskyldninger, der bruges. Aldrig kommer han til at erfare at hans mor ikke kommer, når han har brug for mig. Jeg bliver syg ved tanken. Vælger man at sætte et barn i verden, har man ansvar for at være der resten af barnets liv. Også om natten – også når man skal op på arbejde. Og den der med at man skal op fem gange om natten og at det tager en time at putte – sådan er livet jo så bare som forældre. Jeg forstår det ikke. Cry-it-out er intet andet end falliterklæring og en hel tydelig sætten-sine-egne-behov-først i mine øjne. Jeg bliver sgu så vred på børnenes vegne. Det er ikke godt nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Ja du hat ret!!! Hat aldrig ladet mine 2 græde ALDRIG! Knuser også mit hjerte at så mange tror på det er godt ! Folk er så kloge når det kommer til opdragelse og jeg skal selv dagligt høre på at det er forkert at amme min dreng på 2 MEN det rager mig for det er MIN bamsedreng 😍☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg er som udgangspunkt helt enig i dine holdninger, omkring ovenstående. Og jeg tror heller ikke det er en metode for mig. Men når det er sagt, tror jeg det er lidt farligt og et kedeligt sidespor, at dømme og pege fingre mødre imellem (lad os hellere stå sammen i vores forskelligheder). Og hen af vejen vil vores små babyer opleve at skrige sig igennem føtex, eller sidde og græde i sin trip trap stol, fordi han vil have mad NU, og du skal lige først lave det færdigt, og hvad der ellers kan være. Min søn har det med, at når vi går tur i klapvognen, og vi selvfølgelig er aller længst væk hjemmefra, så gider han da i hvert fald ikke sidde der mere. Og da jeg ikke kan bære 10.5 kg flere kilometer, mens jeg skubber en klapvogn med den anden arm, ender det med han nogengange skriger hele vejen hjem. Men what to do (han kan ikke gå selv, og vil ikke sidde i bæresele). Han overlever, og er lige så glad som han altid er, når vi er hjemme igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   For det første har jeg aldrig peget fingre af NOGEN – jeg siger min personlige mening, og endda også at alle mødre gør deres bedste. Bare lige så det er på plads. For det andet så kan du ikke sammenligne hvordan ens barn opfører sig i eksempelvis et supermarked – i mit indlæg snakker jeg om en sove-metode, og ikke en opdragelses metode, generelt. I min verden skal søvn forbindes med tryghed – en hverdag kan ikke sammenlignes med søvn. God weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stærkt, Geggo!
  Med fare for at overteoretisere denne problematik vil jeg dog alligevel komme med et par kommentarer – har også erfaringer i omgangskreds. Som tidligere psykologistuderende på KU (med opdateret viden på forskning indenfor udviklingspsykologi og primær tilknytning), gør denne metode barnet utrygt og nogle gange apatisk. Det lille barn har – naturligvis – behov for tryghed og beskyttelse. Det betyder ikke, at man skal hænge over sengen i flere timer, og smadre familielivet om dagen. Blot barnet bliver kigget til, og føler tilstedeværelse, hvilket er en tilvænningssag, som ofte succesfuldt kan indfases. Cry it out indebærer jo fuld ignorering. Nogle tillægger barnet motiver som “afpresning” og “kalkuleret overopmærksomhed” de første måneder – ækelt. Når det kører helt af sporet kan denne “Cry it out”- adfærd, særligt fra moderen, føre til personlighedsforstyrrelser på grund af manglende tilknytning og tryghed. Jeg siger ikke det vil gøre det, eller at det er overrepræsenteret – så ville de fleste født i 1960’erne og tidligere gå og være bimse. Blot at det er skidesynd for både barn og mor, hvis ikke man finder en human løsning for begge. Så hurra for at du lufter dit moderinstinkt offentligt! Kærligst, Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg har selv en lille pige på 10 uger , ville heller aldrig nogen sinde kunne få mig selv til at gå fra mit grædende barn og bare ligge og græde sig selv i søvn . Havde besøg af min sundhedsplejerske en dag min pige var meget overtræt pga jeg måtte vække hende så hun kunne blive vejet og målt , lagde hende i sin seng og da hun så begynde at græde gik jeg ind og tog hende op , til sidst sov hun , fik så meget ros fra sundhedsplejersken , hun sagde at det er ikke Oki at lade sit barn ligge og græde sig selv i søvn for barnet er ked af det og skal vide at mor eller far altid vil trøste det , og ved at lade det græde viser man at man ikke vil være det hvis det er ked af det . Mit barn skal altid føle sig tryk og skal vide at jeg altid vil være her for hende i tykt og tyndt ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AnnPi

  TAAAAAAAAAAAAK! Hader den bog og hader at folk behandler den som biblen! Vi putter stadig vores børn og sidder/ligger med dem til de sover – det tager 5-10min. Kan jeg gøre min børn trygge sådan, så bliver jeg gerne ved, så længe de vil have det.. Tak for din ærlighed omkring det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Du har så evig ret. Det er ikke sundt for barnet at græde sig i søvn. Grunden til at “godnat og sov godt” metoden virker er fordi barnet til sidst opgiver at bede om hjælp……der kommer jo ikke nogen og hjælper. Det er faktisk ret traumatisk for barnet. Og det første svigt i det lille barns liv og det første spadestik til lavt selvværd.
  Så følg dit hjerte, Gekko……så kan det aldrig gå galt uanset hvad andre måtte sige. ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica

  Jeg må sige at din holdning til at baby ikke skal ligge og græde er den helt rigtige.
  Jeg har en datter på lige knap 3 mdr.
  Og kunne aldrig drømme om at lade hende ligge og græde og da slet ikke falde i søvn, mens hun græder. min datter hailey havde kolik og det er først lige stoppet, men vi valgte den metode, at vi skiftes til at gå med hende i vores arme mens hun skreg og der faldte hun tit i søvn i vores arme af alt den gråd, men om hun skulle ligge og græde for sig selv NEJ aldrig. Jeg har også fået afvide af min Sundhedsplejeske at en baby ikke skal græde sig selv i søvn, men kan nu bare slet ikke forstå at man bare kan sidde og høre på ens barn græder og ikke bare løbe ind og trøste og nusse om om hende😊 Det er jo en lille potion ren kærlighed som bare skal passes på og elskes 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Virkelig godt indlæg men vil sige her i huset fungerer metoden fantastisk vores lille søn på 4 måneder har kolik og bliver putter kl. 11 og så går jeg ind til ham igen kl. 6 om morgen på den måde lærer han at stå åben egne ben + han får en glad og overskudsagtig mor som kan være hos ham om dagen.
  Held og lykke med Alba

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej Geggo. Jeg er enig med dig. Ville heller aldrig lade mit barn græde sig i søvn. Vi sover stadig sammen med vores børn selvom de er store (5 og 7). Mange synes det er underligt. Men vi mennesker er jo flokdyr, og vi elsker alle i vores familie at sove sammen. Det er hyggeligt og trygt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carrie

  Go Geggo!!!!! Heldige Alba <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Jeg tør uden et kny at melde mig under fanen af de 43% og det handler ikke om at jeg ikke elsker min søn. Min søn er ikke skadet, og folk der virkelig kender mig kalder mig en kærlig og god mor.
  Men kan godt fornemme at en kærlig mor ikke prøver denne metode. Men lige præcis fordi jeg er en kærlig mor valgte jeg til sidst at prøve denne metode med min søn da han var 1.5 år. Jeg har det dog med opdragelses teorier som jeg har det med mad opskrifter. Læser vurdere og bruger den del der passer til MIN familie.
  Og han skreg sig ikke i søvn. Men ja vi gav ham plads til at være ked, sur mm. Snakkede ikke med ham men lod ham vide vi var der for ham ved at kigge ind eller sidde i rummet. Efter 3 dage forstod han at god nat betød søvn og ikke en styring af mor og far. Det gav os en familie tilbage. For jeg holdt op med at græde om aftenen fordi jeg var udmattet og udkørt. Vi kunne rent faktisk være sammen i stedet for at vi sad og sov hen over hans tremmeseng.

  Jeg er glad for at vi prøvede og at det lykkedes. Andet alternativ for mig havde været skilsmissen for så var min tanke at jeg ville slippe for at putte ham to dage om ugen.

  Min søn er syv i dag og har ikke trukket sig ind i sig selv og har ikke lidt skade. Han bliver stadig overdænget af kærlighed,og sover trygt hver nat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gravid

  Hej Geggo. Vil ikke kommentere på dit indlæg. Jeg bed mærke i at det er en utrolig stor dyne din datter ligger med.
  Junior dyner anbefales først fra 1-års alderen pga risiko for overophedning (vuggedød).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Hun ligger ikke med en junior-dyne, det er størrelsen større end den hun har der hedder det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Enhver mor ved bedst, hvad der er bedst for hendes barn og alle gør helt sikkert det bedste de kan. Jeg har fire børn, den yngste er lige knap 17 og jeg har det nøjagtig som du. Jeg har også lige fået et barnebarn og mit farmorhjerte ville da briste, hvis hun skulle græde sig i søvn.
  Som min datter (der er jordemoder) siger, så kan babyer græde eller de kan lade være med at græde, thats it. Så hvis de græder, er der jo en grund til det og selvfølgelig skal de ikke lades alene i deres gråd. Så bliv du kun ved, følg dit hjerte og din mavefornemmelse, så klarer du helt sikkert opgaven præcis som den skal klares og ikke mindst, så vokser man jo med opgaven undervejs. Held og lykke med din bedårende datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Åh hvor bliver jeg glad når du ikke bruger den metode… Ingen, ligegyldigt alder, skal græde sig i søvn.. Mine har heller ALDRIG grædt sig i søvn, de er idag 8 & 16 år. Mit hjerte græder når forældre benytter den metode 😓

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jule

  Kære Geggo.
  Først og fremmest tak fordi du deler dine tanker om børneopdragelse. Min mand og jeg har to dejlige tvillingepiger på 2 år. Lige fra starten har vi praktiseret, at dét at sove skal være noget positivt og gerne noget man ser frem til. Og det gør de! De ved nemlig at de får lov at sidde i deres små badekar og lege med dukker/ænder/biler, og derefter må komme ind i sofaen og putte med dynen i ti minutters tid, hvor vi ‘snakker’ og har kvalitetstid. Både Liam og jeg er helt til stede i disse minutter, mens vi skiftes til at bade dem. Dernæst ved de, at de må vælge to pixibøger (en hver) og få læst højt. Så slutter vi af med en godnatsang (de nynner selv med og det er så sødt), og så kommer enten Liam eller jeg ind og kysser fælles godnat. Natlampen tændes, og så lukker vi døren og de sover straks. Vi prioriterer meget højt, at de i løbet af dagen har mange afvekslende aktiviteter, også gerne udenfor. Derfor bliver de naturligt trætte (også endnu mere efter et dejligt bad). Liam og jeg har derefter hele aftenen for os selv! Hvis de begynder at græde, går en af os ind til dem, holder dem i hånden eller nusser deres hår. Det har de lige brug for, fordi de sikkert drømte noget eller følte at de havde brug for lidt mere tryghed. Så falder de i søvn og alle er glade 🙂
  Tak fordi jeg måtte dele vores egne metoder 🙂 og tak til dig endnu engang.
  Mange hilsner fra Jule.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Judy Rieneck

  Kære Geggo. Tillykke med jeres lille datter, hun er rigtig lækker. Dejligt at se hvor glad og lykkelig en familie I er, det glæder mig at se. Jeg er ganske enig med dig i denne problem stilling. Da vi for 39 år siden ventede vores første søn, var min kommende mand og jeg til forskellige arrangementer i Frederiksberg kommune, hvoraf der en af afterne kom en sundhedsplejerske og fortalte om vores kommende forældrerolle. Jeg glemmer aldrig at hun sagde; jo længere tid i lader jeres barn græde, jo længere tid tager det for jer at trøste barnet, intet barn græder uden grund, de kan være sultne, våde, trænge til at mærke jer og sådan fortsatte hun. Våde bleer giver røde numser, brug engangs bleer det er mere hygiejnisk osv. Vi var så heldige at få hende som vores sundhedsplejerske, jeg var en ung mor, men jeg elskede hendes besøg, hun kom tit, b.la fordi vores søn tabte sig i vægt, og han ikke fik nok at spise hos mig. Sundhedsplejersken sagde simpelthen til mig, drop den amning den dreng skal have sutteflaske for han er sulten. Hun lærte mig så meget, og hvor var vi glade for hende i vores lille familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er i bund og grund helt enig med dig. Har en dreng på 5 måneder, og han græder kun, hvis hans basale behov ikke er dækket.

  Jeg ligger ham i seng klokken 19 – der kan han slet ikke mere. Så sover han som en sten hele natten indtil han vil have sin flaske kl. 6. Men jeg har desværre flere gange oplevet, at han har ligget og grædt i sin seng, men hvis jeg stikker hånden ned til ham stikker han i et raserianfald af en anden verden. Hvis jeg lader ham ligge lidt for sig selv, når han er sådan. Så finder han ro, stopper efter 2 minutter, begynder at sutte på sin sut og så snork bobler han,

  Jeg har følt mig som verdens dårligste mor, fordi jeg går fra ham og ikke kan give ham tryghed og omsorg. Men han fortæller mig jo, hvis jeg prøver at han bare ikke vil have mig, men har brug for selv at finde roen. Amen det er så sindssyg hårdt 😳 Men det er heldigvis ikke hver nat vi skal igennem det og har efterhånden lært at acceptere, når det er sådan han vil have det. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Tusind tak! Jeg er så enig med dig, Geggo 🙂
  Mange anerkendte børneeksperter (sundhedsplejerske mm.) har også sagt, at denne modtage kan være skadelig for barnet.

  Det er virkelig synd for de små pus. Gråd er et råb om hjælp og omsorg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Godnat og sov godt’-metode kan skade barnets nervesystem

  Ved længerevarende brug kan ’Godnat og sov godt’-metoden faktisk ligefrem skade barnets nervesystem, advarer Diana Kløvedal:

  – Barnets hjerne er det første år meget følsom og i en eksplosiv vækst. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at der dannes for mange toksiner, hvilket kan være tilfældet, når man systematisk lader barnet græde alene i længere tid. Forældrene skal respondere på deres gråd og forsøge at trøste/regulere dem – selv om det ikke altid lader sig gøre med det samme. Det er naturligt og en vigtig del af vores biologi. Bliver barnet efterladt alene til at græde længerevarende, og barnets kontaktforsøg ignoreret i forløbet, kan det have den konsekvens, at barnets nervesystem lukker ned, fordi der dannes for mange stresshormoner og toksiner i hjernen. Barnet kan således stadigt være stresset, selv om det ikke længere græder ved indsovning. Barnet kan få en erkendelse af, at det ikke bliver hørt og langsomt lære ikke at udtrykke sine behov. Længerevarende C.I.O. kan ligeledes skade den vigtige tilknytning mellem mor og barn. At lade barnet græde længerevarende, uden at respondere på gråden, kan potentielt føre til senere psykiske vanskeligheder.

  http://www.mama.dk/baby/soevn/godnat-og-sov-godt-metoden-det-siger-forskningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Uendeligt enig. Det er en røv-metode som frarøver barnet tryghed. Barnet giver til sidst op på behovsdækning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • BLKS

  Kære Geggo,

  Jeg er helt enig! Har selv en lille søn på 18 mdr, som jeg altid har taget til mig, hvis han har været ked af det. Og netop når børn er så små, som Alba er nu, græder hun jo ikke for at være “skabende”, men snarer for at fortælle noget. Det er deres eneste måde hvorpå de kan kommunikere. Derudover sover min søn, stadig hos os i sengen, hvilket til tider kan være upraktisk når man vågner ved at få en fod i hovedet – men set i et bredere perspektiv, er det da SÅ hyggeligt. Derudover har jeg læst flere artikler om, at det er rigtig godt med sammensovning. Jeg har også ammet indtil for ganske nyligt – alt sammen er noget, som folk har mange meninger om: hvorvidt man skal lade et barn græde, sove i egen seng og amme længere end højst nødvendigt. Jeg synes at det er en individuel sag, men jeg har fået en rigtig glad og meget tryg dreng ud af vores metoder, som har fungeret rigtig godt for os.

  Derfor! Dejligt at se, at du også lytter til egen intention. Bare fordi du tager dit barn op (som iøvrigt græder udelukkende med et budskab og ikke for at skabe sig), betyder det ikke, at det bliver “forkælet” men snarer beriget med kærlighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Børn skal da ikke græde sig i søvn, det er virkelig en mærkelig indstilling! Er der et sted de virkelig skal føle trygheden, foruden ved mor og far, er det da deres seng. Det er lidt samme som dem, der bruger sengen som straf. Hvis du ikke gør dit eller dat, kan du gå ind i din seng. FORKERT!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Slyngevuggen var det bedste køb jeg ku gøre mig da min søn var svær at få til at sove. Den minder lidt om den måde de lå inde i maven og var beskyttede

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Den må desværre bare ikke benyttes til at sove, og slet ikke i Albas alder hvor hun er begyndt at øve sig på at vende rundt .

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Den metode er kun til for at give børn traumer omkring det at sove efter min mening…den er ALDRIG og bliver ALDRIG nogenside praktiseret hos os…hvilket voksent menneske ligger sig til at sove hvis man ikke er tryg!? Ikke jeg…og det skal min datter heller ikke tvinges ud i ! Søvnen skal være tryg og dejlig og man skal vide at der er nogen der beskytter og passer på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kan sagtens følge dig Geggo og er helt enig. Jeg er selv ung mor lige fyldt 20 og min søn bliver 2 til september. Jeg har fået den anbefalet af mange men har valgt aldrig at bruge den. Jeg har svigermor og svigerfar som er døve så vi har lært min søn Isak tale med tegn fra han var helt lille. Det har altid taget mig 5-10 min at få ham til at sove ❤️ Bare ved en rolig stemme eller bog. Det er altså ikke så svært som så mange forældre gør det til 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sara.

  Hej Geggo. Jeg kunne ikke være mere enig med dig, med det du skriver! Jeg har selv en pige på 1 år og tre mdr. Som jeg ikke bare kan få til at sove af sig selv, lige meget hvad jeg har prøvet. Har dog aldrig prøvet den der metode, og kommer heller aldrig til det. Og så vil hun ikke sove inde i sin egen seng, hun vil kun sove inde ved os. Men stadigvæk så vågner hun flere gange om natten, men sådan er det bare når man selv har valgt at få børn. Jeg har så en dreng på 5mdr som sover igennem og om aften når han får sin sidste flaske så ligger jeg ham i sin seng og så sover han. Men børn er så forskellige, nogle er bedre til at falde i søvn med det samme, andre skal hjælpes på vej;-) men som sagt så kunne jeg aldrig lade mine børn græde sig selv i søvn. Du ved hvad der er bedst for din prinsesse og hvordan du vil gøre tingene, så bliv ved med det:-)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grethe

  Jeg har 2 børn, som idag er 14 og 16 år, min sundhedsplejerske sagde til mig at børn har godt af at græde….
  Jeg valgte at gå min egen vej og det har jeg gjort lige siden, mine børn skal ikke græde, de skal ikke føle sig alene , uelskede, uværdig, ikke nødvendige…. de skal vide at de er en del af mit liv, de skal vide at de er ønskede elskede, værdige, skønne, dejlige, kvikke, fantastiske, og at mit liv ville være tomt uden dem… de skal skal vide at jeg vil gøre ALT i verden for dem, uden undtagelse… at jeg er mor før alt andet…
  Jeg vil blæse det en hatfuld når folk siger: giv nu slip… jeg er ikke klar til at give slip, de er ikke klar til at blive sluppet… men vi bliver klar… engang… om lidt tager begge mine børn på efterskole, og jeg kommer til at savne dem, hver eneste dag… og de kommer til at savne mig… det er en del af det at elske…
  God dag til jer alle…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sofie

   💜 dejligt indlæg. Det går lige i mit moder hjerte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille Gendrup

  Hej Geggo.
  Jeg er mor til 4 skønne unger, den sidste er lige blevet 4 år i går. Han sover stadig i mors og fars soveværelse. Ingen af mine unger er mødt med den metode, for det kan mit hjerte heller ikke bære🙂 Det har også gjort, at jeg og far (for han kan heller ikke bære det i hjertet) til tider måtte gå op og ned af gulvet, med et barn i armene til han el hun sov…. Vi er begge pædagoger, og er næsten altid enige herhjemme. Så skulle der komme en mere til flokken, ville vi gøre det samme❤️😊
  Tak for dine gode indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Paula Hyllested

  Den metode er efter min mening et overgreb på barnet… Jeg havde selv et kolik barn (23 år nu) og jeg er aldrig gået fra ham nær han græd eller skulle sove.
  Det bedste råd jeg fik, var af min elskede farmor…
  Sæt dig på en god pude/stol ved siden af sengen. Læg din hånd på hans pande og nus med tommelfingeren let ned af næseryggen samtidig med at du svagt nynner.
  DET VIRKER HVER GANG, 5 min, så sov han som en sten.
  God fornøjelse, og sikke en skøn pige i har. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Jeg har en lille pige som er 8uger & 3 dage og når hverken en ren ble eller mad virker så bruger vi det app som hedder sleep baby hvor der er 6 forskellige lyde og føntørreren virker altså bare jeg har hende tæt til mig og vugger lidt og så det på så er hun helt væk 😊 Jeg er heller ikke enig med godnat og sov godt metoden, det vil mit hjerte ikke kunne holde til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Jeg har 4 børn og har aldrig brugt den metode og vil aldrig anbefale den. Jeg har læst at det bedste man kan er at sove i samme seng med sine børn mens de er små der er trygheden. Men der findes ingen brugsanvisning på børn, eller på forældre. Det kunne aldrig falde mig ind at lade dem ligge og græde de er i dag 15 – 14 – 11 og 9, hvis de græder om natten er jeg der som en høg. God dag til dig og dine kære 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Det er direkte skadeligt at lade barnet ligger og græde sig i søvn, uden barnet oplever at der er et menneske der yder omsorg og giver nærhed.
  Grunden til at metoden virker er at barnet med tiden lukker ned da det ikke oplever at grådens signal (kom og giv mig nærhed) virker.
  Så i realiteten har man nu med et omsorgssvigtet barn at gøre.
  Barnets hjerne har nu lagret at mine omsorgsgivere kommer ikke når jeg signalere at de skal komme og derfor kan jeg lige så godt lade være at give signal.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Netti

  Jeg er bare så enig med dig . Midt yngste barn er godt nok 9 men han vil ikke falde i søvn alene . Er bange siger han . Hans værelse er også i kælderen . Jeg mener at søvn og mad ikke skal være en grim oplevelse der skal være tryghed .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Aldrig, aldrig, aldrig har vores datter grædt sig i søvn!
  Hun er i dag 2 1/2 år.
  Da hun var helt lille, blev hun puttet og en af os blev hos hende til hun faldt i søvn i fars seng (fy fy skamme!)!
  Med tiden blev hun bedre g

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når dit barn bliver 8 måneder og sove-fasen bliver anstrengende så vil du også prøve denne metode! Min datter havde svært ved at slippe mig fra hun var 7-10 måneder (seperationsfasen) KUN mor duede = jeg brugte gns. en time HVER aften på at få hende til at sove (synge, vugge, nusse osv) intet hjalp. Jeg prøvede at gå ud = hun skreg så det stoppede jeg med. Under denne fase vågnede hun i snit 5 gange om natten og sov uroligt. Da hun blev 11 måneder kunne jeg ikke mere. Så jeg sagde godnat og sov godt, og i 20 minutter små-græd hun og faldt i søvn. To dage senere sov hun uden gråd og begyndte at sove igennem. Ingen børn skal skrige sig i søvn og det et forskelligt hvornår barnet er klar til at falde i søvn selv, men metoden kan være fantastisk hvis MSN bruger den rigtigt. I dag et hun 2 år og vi putter stadig uden problemer. Dog vågner hun hver nat og kommer ind og putter imellem os. Det skal hun vænnes af med på et tidspunkt – men det er en helt anden snak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg bliver altså lidt træt af at andre fortæller mig hvad jeg vil og ikke vil gøre. Jeg kender kun én der har forsøgt sig med metoden – dermed er det altså ikke SÅ normalt som du får det til at lyde når du skriver “når dit barn bliver 8 måneder vil du også prøve denne metode” Det ved jeg jo kun selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrine

   Når du er nybagt mor eller gravid, er alle andre meget sikre på hvordan DU kommer til at tackle det og hvor hårdt det bliver for dig, osv.
   Det til at få hovedpine af.
   Du klarer det fantastisk, og TAK for indlægget.
   P.s vi har en dreng på 15 måneder. denne metode er IKKE afprøvet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • En mor

   Er du gal en reaktion

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   En reaktion? Det er nu bare min personlige mening helt fra hjertet af. Jeg læser intet sted at jeg er rasende, eller ulykkelig, jeg skriver bare hvad MIN mening er 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne vegeberg

  Børn skal ikke græde helt enig godnat☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • simone

  Den metode kan kun benyttes til større børn fik jeg afvide af min sp har aldrig selv benytte den eller vil men ligesom andre er jeg forarget over så mange gør det at jeg forhørte min sp
  Min datter har sovet på eget værelse siden hun var 4 mdr (hun bliver 2 i juni) og har aldrig lagt hende grædende i seng har hun vågner om natten har jeg taget hende op trøstet hende til hun faldt i søvn og lagt hende igen og ellers kom hun indtil os hvis hun ikke faldt i søvn igen hun sparket os selv ud fa hun blev 4 mdr da vi vækket hende med snorken, verden og drejen og sover bedst selv men synes det vigtigt at de stadig kan føle sig trygge og kom indril os nu hun snart 2 og går selv ind i sin seng kl 20 når hun har fået nattøj på, fået medicin og børstet tænder vi læser en godnat historie eller synger en sang også sover hun kysser godnat før og efter både mor og far også er der hygge tid for de voksne på den ene eller anden måde ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har ikke selv børn men har læst om metoden og prøvet den med veninder’s dejlige børn. Selvfølgelig handler det om at finde en balance ved lære barnet at sove alene men uden at forsømme barnet. Ren ble, mad i maven, og selvfølge massere af kærlighed. Problemet ved ikke at lære sit barn at sove alene og vide at mor og far altid vil være hvis der er behov, men de er vare ikke i samme rum. Det er at barnet får problemer når det kommer i vuggestue og børnehave. For så er mor og far der pludseligt ikke og det har de været hele tiden. Og har også set tilfælde hvor forældrene simpelthen tog dem op og trystede dem ved det mindste pip. Og det har ført til de gør det hele tiden og aldrig sover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ah, det er lidt af en konklusion du drager her.. Min ældste sov praktisktalt ikke i 6 måneder.. Ikke uden jeg vuggede hende, eller ammede hende. Det startede da hun var 3 måneder og stoppede omkring de 9 måneder, ca omkring vuggestuestart sov hun første gang igennem. Hun havde ingen problemer med at starte i vuggestue og hun er dejlig selstændig den dag i dag (2,5 år gammel) og sover godt. Hilsen en mor der kommer løbene til sine piger ved det mindste pip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Det er jo nok også det grundlæggende problem i vores samfund at det er så utroligt vigtigt at børnene skal separeres fra deres forældre helst så hurtigt som muligt, så forældrene kan andre, realisere sig selv mm. Det er nu engang unaturligt. Det er i børnenes natur at være knyttet til sine forældre og de kan sagtens komme i vuggestue og børnehave af den grund (selvom dette ofte ikke er til deres gavn i hvert fald vuggestue, alt med måde selvfølgelig). Hvis barnet er trygt kan de lettere klare problemer og har mere gå på mod. Den tryghed kommer altså af kærlighed og omsorg. Ikke ved i en tidlig alder at lære at holde sine følelser inde og græde sig selv i søvn. Jeg er selv mor til to piger en på 6 år og en på 4 måneder. Det har aldrig været nødvendigt at skulle få dem til at græde sig i søvn, selvfølgelig kan det være svært specielt når de er små men der har de også bare et helt andet behov for tryghed som man må acceptere er en del af det af have små børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanie Viig Jepsen

  Dejligt indlæg, og god læsning…en sund og fornuftigt holdning til det at have et lille væsen at passe på <3 INGEN børn skal græde sig i søvn, det har aldrig været sundt. det er i mine øjne et svigt, ikke at prøve at trøste og være der. Så herfra kun godt at sige om din holdning, den skal du bare stå ved, og Alba får et helt sikkert langt og kærligheds fyldt liv , i trygge og gode rammer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg er mor til 4 fantastiske børn. En dreng på 16 år, en datter på 14 år (og en bonus datter på 14 år), en datter på 12 år og en fantastisk lille efternøler på nu 11 måneder.
  Min ældste søn er “øre-barn” og skreg stort set hans første 4 leveår hver gang han lå ned (altså med mindre han faldt i søvn i armene – og det gjorde han). Det var forfærdeligt så derfor blev der gået MANGE km med ham i armene. Ingen af mine børn har eller får lov til at græde sig i søvn. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan man som forældre kan finde på at lade sit barn græde – og med vilje !! Børn, især babyer føler sig jo efterladte og græder jo fordi de mangler tryghed – sådan et lille menneske kan jo ikke kommunikere på andre måder.
  Jeg har altid og vil altid gøre som nu, nemlig tage mit barn på armen og gerne gå så der bliver spor i gulvtæppet mens jeg synger til stemmen forsvinder hvis det er det der kræves. Aldrig skal et barn græde. De skal som et skriver have nærvær og tryghed men absolut også og det er vigtigt (synes jeg) forståelse, – de skal vide at jeg som forældre forstår de er bange, føler sig forladte, er sultne, trænger til en ren ble eller bare at blive holdt i armene og føle kærlighed ❤.
  Vores børn er det dyrebareste og de skal have alt den kærlighed der kræves for at kunne vokse og udvikle sig.
  Følg hjertet – Det tager aldrig fejl 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg har længe døjet med at putte min søn, som altså er en ordentlig basse på 14 mdr og som bruger størrelse 92 i tøj. han ville kun falde i søvn i min favn, og tit og ofte måtte jeg gå rundt og vugge med ham i mine arme.. jeg er ikke bodybuilder, det er altså hårdt at vugge 14-15kg i en halv til en hel time.. nogengange mere.. 😕 Her for 14 dage siden ca fik jeg nok, og lagde ham i sin seng, lagde og holdt ham lidt i hånden i en 5 minutters tid og sagde så Godnat og gik.. og han skreg og skreg i 40 minutter og jeg var inde med jævne mellemrum og ligge ham ned og endnu engang sige godnat.. det var hårdt, MEGET hårdt.. sad i køkkenet og bare kiggede fortvivlet på min kæreste, om jeg nu gjorde det rigtige, for det havde virket på min ældste søn som nu er 6år(der ikk tog skade af den metode) endelig blev der ro.. dagen efter gav jeg ham sin flaske, lagde ham i sin seng, nussede hans fingre i Ca 2 min.. sagde Godnat og gik ud.. 20-30sekunders vræl og så ellers ro.. tredje dagen kom, nede på Ca 2 sekunders piver. . Fjerde dagen stadig lidt finger nusseri og så Godnat.. stilhed, weeee, det virker.. og det kører bare stadig.. det giver altså én en form for tilfredshed og mere ro på hjemmet når jeg ikke skal vade hen over gulvet og vugge min elskede “bette” baby i nogengange flere timer fordi at han ikke ville overgive sig.. jeg har mere overskud til ham dagen efter og det er da kun et plus..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg har længe døjet med at putte min søn, som altså er en ordentlig basse på 14 mdr og som bruger størrelse 92 i tøj. han ville kun falde i søvn i min favn, og tit og ofte måtte jeg gå rundt og vugge med ham i mine arme.. jeg er ikke bodybuilder, det er altså hårdt at vugge 14-15kg i en halv til en hel time.. nogengange mere.. 😕 Her for 14 dage siden ca fik jeg nok, og lagde ham i sin seng, lagde og holdt ham lidt i hånden i en 5 minutters tid og sagde så Godnat og gik.. og han skreg og skreg i 40 minutter og jeg var inde med jævne mellemrum og ligge ham ned og endnu engang sige godnat.. det var hårdt, MEGET hårdt.. sad i køkkenet og bare kiggede fortvivlet på min kæreste, om jeg nu gjorde det rigtige, for det havde virket på min ældste søn som nu er 6år(der ikk tog skade af den metode) endelig blev der ro.. dagen efter gav jeg ham sin flaske, lagde ham i sin seng, nussede hans fingre i Ca 2 min.. sagde Godnat og gik ud.. 20-30sekunders vræl og så ellers ro.. tredive dagen kom, nede på Ca 2 sekunders piver. . Fjerde dagen stadig lidt finger nisser og så Godnat.. stilhed, weeee, det virker.. og det kører bare stadig.. det giver altså én en form for tilfredshed og mere ro på hjemmet når jeg ikke skal vade hen over gulvet og vugge min elskede “bette” baby i nogengange flere timer fordi at han ikke ville overgive sig.. jeg har mere overskud til ham dagen efter og det er da kun et plus..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej😊 Hvilken babys nest har i købt og er i glade for denne? Skal selv være mor om en lille måned og glæder mig💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Gør hvad dit moderhjerte fortæller dig. Du træffer de bedste beslutninger for dit barn og gør hvad der “kræves” for at jeres familie fungerer, som i ønsker. Jeg (er i en sidebemærkning også psykolog) kunne ikke drømme om at lade et barn græde sig i søvn “for at det skal lære at være alene”. Jeg var enlig mor med et kolik barn, men sov når han sov, så var jeg klar til at tage de dårlige aften/nattetimer i ok stil. Jeg har i dag en super harmonisk 4 årig, som bliver set og forstået og som aldrig er en belastning. Det er mit job som forælder at klæde ham på til at kunne begå sig ude i verden. Tryghed, faste rammer og spandevis af kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg har 3 børn på 12 år 9 år og 1 år og understrejer gerne at ingen af mine børn har fået lov at græde sig i søvn så den metode ville jeg aldrig benytte☺☺ vil sige man skal gøre som man selv føler man kender sit barn bedst😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rita Christensen

  Jeg har aldrig hørt om den metode, men kan sige at vi fik at vide af vores sundhedsplejerske i sin tid fortalte at lige så længe et barn græd, lige så længe tog det st trøste det. Personligt kunne jeg ALDRIG komme i tanke om st lade mine børn græde sig i søvn, uanset hvor gamle de er. Giv jer tid til at putte jeres børn, evt syng for dem eller læs for dem ( alt efter hvor gammel barnet er), med uanset hvad behøver det ikke tage så lang tid at putte sit barn, og i slutter begge dagen af på en dejlig måde. Det gør virkeligt ondt langt ind i mit hjerte, hvis man bare lader sit barn græde sig i søvn, den metode kommer jeg aldrig til at tro på. Hvordan skal et lille barn fortælle at der er noget i vejen, når det ikke har sprog eller noget, så er deres eneste måde at fortælle det på ved at græde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Her i huset fungerer “godnat og sov godt” rigtig godt; Hun lægges ind, man siger godnat og går ud. Og så er der som regel ikke andet at høre end at hun leger med et eller andet.
  Kan kun istemme alle andre – børn har ikke godt af at græde sig i søvn, hvis de er direkte ulykkelige (og babyer slet slet ikke). Men større børn græder af mange grunde og som én skriver, da hun startede med metoden, så var hendes søn vred og hysterisk først. I det tilfælde synes jeg faktisk det er i orden, at de raser ud alene et stykke tid for så at blive set til. Som en anden også skriver, så lærer man at kende forskel på “gråden” og “pjevseri jeg vil ikke sove nu”-gråd går tit hurtigt over af sig selv. Ellers bliver man her i huset hevet op indtil endnu et “træthedsvindue” åbner sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrine

   Hvis hun ikke er ked af det gør det jo heller ikke noget. God og sov godt-metoden arbejder jo udfra børn der er ulykkelige når de skal sove.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Ja og hvis børn er ulykkelige når de skal sove bør man da i allerhøjeste grad ikke ignorere dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Jeg fået af vide af en sundhedskplejeske at man ikke skal lade sit barn grade i søvn da barnet lukker sig inde i sig selv og kan få problemer med det når de bliver ældre er selv mor til en dreng på 6 mdr. og har aldrig brugt den metode så hellere bruge en time eller mere på at han falder i søvn ved mig og han har sovet igennem om natten siden han var 1 mdr. gammel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaya

  Min datter er 10 uger og 3 dage nu. Så ca samme alder som din. Hun havde en meget hård og voldsom fødsel som betød at hun skulle have modermælkserstatning hver 3 time og hver 2 time hos mig. Efter vi kom hjem fra sygehuset har jeg været nød til at ligge hende mens hun græd fordi hun troede at hun var sulten fordi hun kunne dufte min mælk og have fået så meget ekstre oppe på sygehuset. De to gange jeg har gjort det på de her ti uger, der stoppede hun med at græde lige så snart jeg var ude af rummet og hun ikke kunne dufte mig. Altså hun lå i to minutter for sig selv og græd. Og har kun lagt hende de to gange fordi jeg havde prøvet at give mad, give en ren ble, vugge hende, gå en tur i barnevognen – ja alt men nu havde hun grædt så længe fordi hun manglede modermælkserstatningen at hun havde gjort sig selv så træt at hun græd fordi hun også var træt men ville ikke sove fordi hun kunne lugte mad. Gjorde det en gang i ugen de to første uger vi var hjemme og siden da har hun ikke været sådan. Jeg kan forstå dem som har børn der græder og græder og græder da jeg har hørt fra min mødregruppe hvor hårdt det er at have et barn der græder i 12 timer og så kun sover max 3. Jeg kan forstå hvis de kan få brug for fem minutter hvor de lige går ud og tager noget luft, får noget at drikke eller hvad de lige har brug for, for at tage “kampen” op igen. Alle burde lytte til deres eget barn og læse deres signaler og så gøre det barnet siger det har brug for i stedet for at lytte til alle andre – ingen børn, fødsler eller graviditeter er ens. Synes godt man kan prøve andres foreslag og erfaringer af hvis alt andet er afprøvet for at finde en løsning, men synes ikke at man burde gøre en bestemt ting bare fordi en person har skrevet at sådan skal man gøre. Men HEY det er bare min holdning og erfaring med hvordan min datter er i forhold til mad, søvn, aktivering, etc 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej.
  Jeg kan huske at min veninde gjorde det, det må være omkring 14 år siden. Og der har selv heller ikke været særlig gammel. Allerede den gang sad jeg og havde lyst til at tag den her lille baby op og trøste det, jeg har aldrig forstået denne metode for i mit hovede græder mit barn fordi hun har behov for noget. Mad, en ren blev, en bøvs det klemmer eller bare omsorg. :)♡
  Vores datter vil helst ikke overgive sig til søvnen uden brok og det kan godt tage noget tid. Og det er super frustrerende også må mor Trine tag lidt over, men selvom mor Trine har taget over og jeg lige tager en kop kaffe kribler det i mine hænder for at tag hende i mine arme og trøste hende.
  Når, men jeg tror ikke på denne her metode virker OVERHOVEDET

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Du er i din fulde ret til at.være lige præcis den forældre du føler for. Og jo, du ér ekspert. Du er ekspert i Alba! Ingen andre kan Alba bedre end dig, derfor er du ekspert. Også selvom du er ny i rollen som mor. Jeg har opdraget min søn på.samme måde som du ønsker at opdrage Alba. Sovset ind i kærlighed og nærvær – og ingen har nogensinde kunne få mig til at gøre det anderledes. Folk har deres meninger, bevares – men det har alle jo alligevel… Når det kommer til kærlighed og hvad er bedst for barnet, så er det bare os forældre, der bedst kan mærke hvad der føles rigtigst, og så vidt jeg er orienteret, er der ingen der nogensinde har taget skade af, at blive badet i moderkærlighed. Du er tydeligvis All For Love og det er bare så prisværdigt. Heldige Alba ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Geggo.
  Mon du læser alle de mange kommentarer? Nå men vil bare sige, at du virkelig overrasker mig positivt med de indlæg, du laver! Det her og det indlæg omkring rygning og børn rammer så godt mine egne tanker omkring opdragelse og hvad der er okay ifht. mit barn. Jeg fødte min søn kort tid efter du fødte Alba, og jeg har det på præcis samme måde som dig. Aldrig aldrig aldrig vil jeg lade min dreng ligge og græde uden at nusse ham og berolige ham. Det vil mit hjerte ganske enkelt ikke kunne bære. Til gengæld tror jeg på, at man som mor med tiden udvikler en evne til at høre forskel på sit barns gråd… Altså om det er ‘jeg er sulten’-gråd eller noget andet, og på den måde kan man måske også med tiden hære, hvor meget man skal gøre i den pågældende situation. Det oplever jeg i hvert fald at mine søstre og veninder har kunnet efter noget tid med deres børn, uden at det på nogen måde betød, at de slet ikke gjorde noget.. Fx. nussede de måske kun i stedet for at tage deres børn op, hvis de kunne høre, at det ikke var en gråd, der krævede mere.. Giver det mening? Jeg er heller ikke ekspert, og jeg tror egentlig bare på, at man skal mærke efter i sig selv, når det kommer til opdragelse 🙂 tak for gode indlæg som dette! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Ja jeg læser hver og en kommentar, for de skal godkendes før de kommer på siden 🙂 Jeg tror sagtens på man kan nusse istedet for at tage barnet op, barnet ved jo så at mor eller far er der og ikke ignorerer dem, altså jeg ville aldrig kunne lade min datter ligge og græde, indtil hun til sidst gav op fordi “ingen kom alligevel” åh bare tanken. Youre welcome, tak for kommentaren <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Åh tak tak tak for at sætte fokus på netop det.
  Jeg har nægtet at lade mig benytte af den metode, tror på når min søn er græder, er det fordi han forsøger at fortælle mig noget, så skal han ikke ligge til han har grædt sig selv i søvne.

  Ja jeg har haft mere end nætter jeg kan tælle på en hånd, hvor jeg slet ikke har fået noget som helst søvn, fordi han kun har ville sovet i mine arme og hvis jeg lagde ham fra mig græd han, men han skal ikke bare ligge alene og græde sig selv i søvne.

  Tidligere har jeg passet en pige, hvor moren havde benyttet sig af den metode, aldrig har jeg set så passivt et barn, jeg tror, det er fordi hun nok ikke er blevet hørt på når pigen er skreget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria K.

  Hej Geggo
  Jeg er enig i, hvad du skriver! Dog forstår jeg også tildels, hvad der menes med metoden.
  Jeg er nu selv 21 år, studerende og derfor flyttet hjemmefra (øv!), men jeg kan mindes (og har fået fortalt), at da jeg var yngre og ikke ville sove i min egen seng, puttede min mor mig inde i mit eget værelse, hvorefter hun sagde, at hun lige gik ud og ordnede vasketøjet eller lignende, og så kom hun jævnligt ind og “holdte øje” med, om jeg var faldet i søvn. Jeg var dog MEGET ældre end 2 måneder – formentligt ca. 3-6 år, men selvom jeg egentligt ikke fik min vilje om at sove inde hos mor og far, så opfattede jeg aldrig dette som utrygt eller lignende, fordi jeg kunne jo høre min mor helt tydeligt ude i køkkenet, hvor hun bevidst gik og larmede lidt, og hun kom jo også “tilfældigvis” liiiige ind med lidt vasketøj engang i mellem, så jeg vidste, at hun var der 🙂 Men jeg forstår din frustration.
  I dag har jeg det bedste forhold til min mor, man overhovedet kunne ønske sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bianca

  Hej geggo!😊
  Jeg er hverken mor eller noget, men ønsker mig brændende børn og jeg ved allerede nu at jeg som person har det fuldstændig som dig! Ingen skal græde i søvn👎🏼

  Men derudover vil jeg sige, at jeg elsker at følge med i jeres liv, og syntes det vildt cool du er så åben omkring det hele, det er det jeg elsker dig og din familie for!😊
  I siger det sgu som det er, og der ser jeg sgu egentlig også mig selv!

  Håber det bedste for dig og din lille familie!
  Og sikke en flot prinsesse i har fået😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Som udannet pædagog og mor til 2 skønne piger,kan jeg kun sige,rent pædagogisk er det ALDRIG ok at lade et barn græde sig selv i søvn. Små børn kan ikke “lære” at mor ikke kommer hver gang og derfor blive mere selstindige. Det er deres hjerner ikke udviklet til på dette tidpunkt. Hvis man ikke kommer ind til barnet og giver det omsog og beroliger barnet, vil det “opfatte” verden som udtryk og kold. Små børn kan IKKE FORKÆLDES,de kan ikke får for meget kærlighed og jeg kan love dig for at INGEN bosteder eller fagpersoner der har med små børn af gøre,ville råde forælder eller pædagoger til ikke at går ind til et græder barn,det er nemlig omsorgssvigt. Bum færdig så bare kør den ind med kærlighed til de små ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda

  Hej Geggo.
  Jeg har 2 drenge på nu 24 og 33 år, den første havde kollik og du har ret i hvis man ikke selv har prøvet det hved man ikke hvor hårdt det er.
  Da jeg 9 år efter fik nr 2 dreng, hold jeg ham tæt ved mig hele tiden, når jeg sad i sofaen og når jeg vaskede op og lavede mad, legede med ham sang med ham, og når hans far kom hjem gjorde han det samme så jeg kunne læse da jeg var igang med en uddanelse.
  Når han græd da han var helt lille fik vi af vide af en læge at man skulle ikke ynke dem , men vise et glad ansigt og sige feks hej putte er du vågen og jeg kan fortælle dig det virker. han græd aldrig da han blev ældre når han vågnede , men man fik et glad smil fra ham og efter 3 md var han et glad roligt barn og igennem hele hans barndom, han var fantastisk til at lege med sig selv, og var sød hved andre børn.
  Det jeg bare vil sige Geggo er Følg dit hjerte, og jeg er sikker på det du gør virker.
  held og lykke til jer alle 3
  linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vi havde en gylden mellemvej. Min datters søvnmønster var lidt pudsigt, hun droppede at sove om dagen da hun var 7 uger gammel, så nattesøvnen var den eneste søvn hun fik.
  Vi sagde godnat, skubbede vuggen i gang, satte gang i vuggevise fåret og gik. Hun lå og øffede (uden at græde) i et lille minut, og så sov hun. Hun har aldrig grædt sig selv i søvn, eller været svær at putte på noget tidspunkt.
  Børn er forskellige, de har forskellige behov, og det er vigtigt at tage udgangspunkt i det.
  Moderhjertet og følelsen lyver sjældent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Käthe

  Så enig og det er bevist at barnet tager psykisk skade. Når det er sagt, forstår jeg ikke man som forældre kan få sig selv til at ignore ens barns behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er uddannet pædagog og arbejder med de aller aller mindste børn. Jeg ved at den metode er det værste du kan byde dit barn. Den eneste grund til at det med tiden virker, er at barnet “giver op” fordi det finder ud af at det ikke kan svare sig at kalde på hjælp. Og det i sig selv er jo total uhyggeligt! 🙁 er glad for dine tanker og holdning til den metode, stephanie.. Fortsæt med at følge dine instinkter <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nat

  Når dit barn bliver 8 måneder og sove-fasen bliver anstrengende så vil du også prøve denne metode! Min datter havde svært ved at slippe mig fra hun var 7-10 måneder (seperationsfasen) KUN mor duede = jeg brugte gns. en time HVER aften på at få hende til at sove (synge, vugge, nusse osv) intet hjalp. Jeg prøvede at gå ud = hun skreg så det stoppede jeg med. Under denne fase vågnede hun i snit 5 gange om natten og sov uroligt. Da hun blev 11 måneder kunne jeg ikke mere. Så jeg sagde godnat og sov godt, og i 20 minutter små-græd hun og faldt i søvn. To dage senere sov hun uden gråd og begyndte at sove igennem. Ingen børn skal skrige sig i søvn og det et forskelligt hvornår barnet er klar til at falde i søvn selv, men metoden kan være fantastisk hvis MSN bruger den rigtigt. I dag et hun 2 år og vi putter stadig uden problemer. Dog vågner hun hver nat og kommer ind og putter imellem os. Det skal hun vænnes af med på et tidspunkt – men det er en helt anden snak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg synes egentlig ikke at du eller andre kan fortælle mig hvad jeg vil og ikke vil gøre:) Jeg ved med 100% sikkerhed at jeg ikke kommer til at lade min datter græde sig selv i søvn nogensinde. Jeg kender rigtig mange der aldrig har prøvet metoden – og en del af dem har voksne børn nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Selvfølgelig kommer du ikke til at benytte metoden når du ikke ønsker det! Jeg var 16 år og enlig mor, jeg benyttede den bestemt ikke. Det er et valg man tager som mor. Jeg har dog siddet ved siden af uden at tage hende op, det fungerer ligeså godt og skader ikke barnet. Min datter er ti år gammel og har sovet fint de sidste mange år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nethe Kaas Pedersen

  Så absolut enig med dig. Jeg har heller ikke brugt godnat og sov godt metoden til mine børn.

  Børn er en gave, der skal elskes og bygges af den kærlighed og omsorg vi giver dem op gennem livet. Jeg har ammet, kysset, nusset og puttet med mine børn mens de var små til de faldt i søvn.
  Og de sover fint alene nu, 11 og 16 år gamle.

  Vælger man godnat og sov godt metoden er man stadigvæk i den verden hvor ro, renlighed og regelmæssighed var kodeordene. Vågnede barnet inden der var gået tre timer og det græd, skulle man da bare lade det græde det fik det gode lunger af og man skulle jo ikke tage barnet op, for forkælede man det.

  Jeg kan kun sige stol på dine egne evner som moder.
  Min søn gik først da han var 18 mdr gammel og min storebror sagde til mig da han så SørøverSønnen som 15 måneder gammel, at det jo var klart at han ikke gik, når jeg hjalp (bar) ham rundt og beskyttede ham.
  Men både min mand og jeg har gået meget sent, så det kom ikke bag på mig at han ville gå sent.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Geggo.
  Det gør man simpelhen ikke – det er heller ikke derfor man har fået børn – det er for at give dem kærlighed, omsorg og tryghed og senere i livet ansvar og de kan klare sig selv – mine 2 piger på i dag 13 og 17 år har aldrig grædt sig selv i søvn – det er ikke en ide jeg ville kunne forholde mig til.
  Godt indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Fich

  Helt enig. Kunne aldrig lade mit barn græde sig i søvn. Slet ikke et spædbarn der ikke kan give udtryk for, hvorfor det er ulykkeligt. Puha – får helt ondt i maven når jeg tænker på sådan en lille sjæl der ligger alene og græder😪😢

  Når det er sagt så er jeg nød til at kommentere på din lille Alba.
  Hvor er hun bare MEGA lækker❤️
  Bliver helt nostalgisk (har en datter på 10 og en søn på 7).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ginnie

  Hvor er det skønt at du ikke ønsker at udsætte din datter for så voldsom en utrygskabende oplevelse, sombpå alle måder vil give en dyb og grundlæggende følelse af ensomhed og hvem ønsker at ens barn skal fyldes af følelsen af forladthed <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Først og fremmest er jeg fuldstændig enig med dig. Ville aldrig bruge metoden til et lille spædbarn! Der skal man ikke opdrage, der skal man bare være der og vise omsorg og opfylde barnets behov. Jeg læste bogen da min dengang 1,5 årlige dreng totalt styrede putningen om aftenen. Han ville puttes i vores seng, med mig ved siden af mens jeg havde en hånd på hans kind. Dette kunne tage TIMER! Og når man samtidig er startet på job igen, så når man man en grænse til sidst. Her plukkede jeg ud, af havd keg syntes gav mest mening og jeg kunne godt lide princippet i at man hele tiden skulle vise at man var der. Så jeg læste en bog for ham, sagde godnat (og sov godt) og så satte jeg mig ude foran hans værelse på en stol. Han skreg selvfølgelig fuldstændig sindsygt – fordi han var skide sur! Så jeg rendte ind til ham hver 5. Sek i halvanden time. Dagene efter stod det på i 30 minutter og 3. Dag lagde han sig ned og sagde selv godnat. Jeg vil aldrig gå slavisk efter en bog, for det er så individuelt, hvad man hver især har brug for. Man skal bare huske at gøre det på lige præcis den måde man selv synes er rigtig – det kan jo aldrig være forkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette jensen

  Børn har godt af at græde da det styrker deres lunger , men at lade sin baby ligge og græde og ikke går ind til det eller bare lade sit barn græde for at falde i søvn er langt fra iorden i min verden , er selv mor til 2 skønne prinsesser en på 11 år og en på 4 måneder og de har aldrig fået lov til at græde sig i søvn ALDRIG . men de har dog fået lov til at græde lidt før jeg fare hen til dem i sær hvis jeg er på det lille hus så er det jo ikke lige nemt at rende hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Jeg kan kun tilslutte mig det du skriver. Jeg kunne aldrig få mig selv til det. Jeg sidder troligt på knæ og nusser min søn i søvn . Nogle dage går det hurtigere end andre med at falde i søvn og det helt okay. Jeg tænker han nyder denne aften stund med mig ved hans side ligeså meget som jeg gør. Jeg ville føle mig som den værste mor hvis jeg lod ham græde sig i søvn. Men jeg skal da heller ikke gøre mig klog på hvad der virker for andre, men personligt syns jeg det er en form for omsorgssvigt at lade børn græde sig i søvn. En sidste lille hilsen til jer. Skønt med dine opdates med lille baby A. Hun ser skøn ud 💖 Og Geggo du er en fantastisk Mor. Kram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Kære G.. Jeg er helt enig.. Da jeg fik min første var der flere der sagde til mig, at jeg ikke kom uden om på et eller andet tidspunkt at de skulle græde sig i søvn, især når de blev ældre.. Jeg tænkte at det kunne fandeme ikke passe, så har gjort alt jeg kunne, for at bevise det modsatte.. Ja jeg har faktisk gået så langt at vi skulle have det sjovt når vi skulle sove– egentligt en underlig ting, at søvn skal forbindes med noget trist eller træls… Det har virket så godt ved begge mine små drenge.. Er de lidt triste /eller trætte af at skulle sove,, har jeg måske lavet sjove ansigter, lavet pruttelyde osv, det har ofte “afstresset” dem og deres utryghed er på en eller anden måde blevet vendt til trykhed,, det jo også hårdt at grine og lave lidt fis, og oplever at de lidt “glemmer” at de egentlig skulle være triste.. Derudover synes jeg at det er vores ansvar som forældre at træne baby/børn i at sove på en rigtig måde.. – Så lad nu være med at amme/ flaske /Vugge/trille (i barnevogn) barnet i søvn i mange måneder, og så tro de pludselig selv ved at nu har mor ikke mere barsel, så nu skal det lige pludselig kunne en masse…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg er helt enig Geggo.
  Jeg kan slet ikke bære, at min datter skal ligge og græde helt alene, når jeg er der. Efter min mening, er det en mors vigtigste rolle, at sikre, at barnet er trygt og får al den omsorg det har brug for.
  Jeg er overbevist om, at det eneste de børn der græder sig i søvn lærer, er at ingen er der for dem, når de har brug for det.
  Det skal min datter ikke lære af mig!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia B

  Kære Geggo. Spot on. Tillykke med moderskabet, det vildeste eventyr der findes. Dejligt at du, som offentlig person, kommer med dette kølige indslag i debatten.

  Det handler ikke om at skamme desperate forældre, manglende søvn er tortur, jeg ved det, eftersom min dreng de første 16 mdr. Konsekvent aldrig sov mere end 45 min ad gangen, og vi gennemgik de skøreste putteritualer for at hjælpe ham til at finde søvnen på så blid en måde som muligt, uden gråd.

  Ja, man VIL opleve at børn sover længere, eller igennem, når de puttes ved denne metode, især de børn, som har måtte græde sig i søvn. (Jeg er klar over at det ikke er alle der gør det) rent biologisk lukker barnets system så at sige ned til sidst, når de ikke bliver hørt i deres gråd. Det er et levn af et overlevelses instinkt. Deres hjerner er så umodne, de forstår ikke at “det er til dres eget bedste, læser at mor/far jo er lige på den anden side af døren og kommer om 2-3-4-5-6-7 minutter) de er heller ikk beregnende. De er små uskyldige individer, der kan kommunikere via gråd, grin, vrede.
  Jeg kan kun opfordre til at læse mere forskning på området, så vi kan få slået fast med store 7 tommer søm, at det IKKE er ok at lade sit barn græde sig i søvn, at det er skadeligt. Vi gør alle vores bedste, og vi kan alle tage fejl og lære noget nyt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har ikke børn, så kan selvfølgelig ikke være 100% sikker på hvordan jeg reagere.. – men jeg mener jeg har hørt at hvis et ungt barn ligger og brokker sig (ikke gråd) så skal man lade det ligge.. da det lære barnet selvstændighed og at det er okay at mor ikke kommer hver gang man kalder, men hun kommer altid når det gælder..
  men som sagt, det er bare hvad jeg har læst.. 🙂 – men synes at det giver god mening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Der kunne jeg ikke være mere uenig. Min datter skal aldrig få lov at ligge og græde og til sidst give op af udmattethed fordi ingen kom.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvor er det skøn læsning, jeg er fuldstændig enig med dig. En ting er at få de små poder til at sove en anden ting er så at få dem til at sove igennem og helst i deres egen seng. Jeg blev mor for første gang da jeg var 21 (det er nu 17 år siden). Jeg glædede mig helt vildt til denne nye rolle, og vat sikker på at det kunne jeg let klare. Hvad jeg ikke var klar over, hvilket jeg tror de færreste nybagte mødre er, var hvor stort et arbejde det er at blive mor og at passe et spædbarn. Det var vigtigt for mig at mit barn var tryg og veltilpas. Som nybagt mor bliver man jo udfordret på netop søvn og især sammenhængende søvn er en mangelvare. Jeg forsøgte i lang tid at efterleve det alle havde fortalt mig var det rigtige, nemlig at mit barn fik en fast rytme og at det sov i sin egen seng. Denne stræben efter at gære det rigtige betød hurtigt et totalt underskud af søvn, og efterhånden et meget lille overskud til at være en omsorgsfuld mor. Det var så her jeg tog beslutningen om at se stort på hvad man burde og skulle. Jeg tig mit spædbarn med i seng, jeg indrettede mit liv efter hvornår hun sov. Mine børn har altid sovet i dobbeltsengen, dette har givet den tryghed og nærhed, jeg har fået min nattesøvn og det har de også.
  Mine børn er efterhånden blevet 17 og 13 år, selvom jeg brød alle regler dengang i så stort på at børn skal lære at sove i deres egen seng, er situationen at jeg ikke længere har børn i dobbeltsengen. De sover nu i deres egne senge og har gjort det i mange år, det er ikke noget jeg har lært dem, tværtimod, det er kommet helt af sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Jeg går heller ikke ind for, at man skal lade barnet ligge og græde sig selv i søvn.
  Når det så er sagt, så når de begynder at være ældre kommer der forskel i gråden. Det er ‘Jeg er ked af det og bange – gråd’ og ” Jeg vil have opmærksomhed, og så snart mor kommer ind, så vil jeg begynde at spørger HVAD ER DET MOR”. Det kunne aldrig falde mig ind at lade min toårige datter ligge og græde sig selv i søvn med den første type gråd. Der går jeg ind med det samme. Tro mig, man er ikke i tvivl. Med den anden type gråd kan jeg godt vente lidt, og se om det går i sig selv, hvis det ikke gør, går jeg ind til hende, og mest for at fortælle at hun skal sove. Ofte stopper hun efter et minut, når der ikke kommer en reaktion.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Jeg er SÅ enig med dig og jeg er mor til en gremlins på 1,5 år. Sød om dagen og udyr, så snart hun rammer puden.

  Vi har vugget hende i søvn, kysset hende i søvn, samsovet osv osv osv.
  Så skrev jeg til Lola som forslog at putte hende med en god rutine og derefter gå for at komme tilbage, når hun blev ked af det og sørge for hun var tryg og så gå igen; og sådan skal det fortsætte indtil hun en dag lærer at sengen og søvnen er tryg selv når hun er alene.

  Det tager stadig en time eller to at få hende i søvn, men hun skriger på intet tidspunkt. Hårdt for moren, men den ene aften jeg prøvede at lade hende skrige var 1000 gange hårdere og jeg lovede jeg aldrig nogensinde ville gøre det igen.

  Hun vågner stadig omkring midnat og kommer ind til os, men herregud.
  De er ude af sengen inden de er teenager.

  Håber flere læser dit indlæg og indser at børn kræver tryghed og nærvær inden drømmeland og at gråd er et tegn på ulykkelighed og det skal man reagere på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Puha! Jeg ville aldrig kunne lade min søn græde uden at trøste ham. Mit hjerte kan ikke bære hvis han ikke følte sig tryg. Så stadig som 2 år og 1 dag sover han imellem os. Jeg ved godt det skal ændres med tiden, men det er altså svært at skulle tage den kamp, det med garanti bliver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Jeg er helt enig med dig, jeg har været alene om min søn som havde kolik til han var omkring 1 år. Og ja det var rigtig hårdt, men han græd sig ikke i søvn hver dag af den grund, jeg trøstede, vuggede, trillede med barnevognen, og kørte ture bil, alt hvad der skulle til den pågældende dag for at han faldt i søvn uden at græde, for han kunne jo ik gøre for det. Prøvede os div. Behandlingsmetoder, som kiropraktor, kraniesakral massage og zoneterapi, zoneterapi hjalp så en del efter anden behandling men var os det sidste vi prøvede og så voksede han fra det.
  Han har tit som helt lille været vugget i mine arme og hvis jeg så lagde ham vågnede han og græd, og jeg ville så gerne ha noget en mase i hjemmet imens han sov, men det prioterede jeg så om og lov ham sove i mine arme.
  Jeg har altid givet plads til at give tryghed selvom det nogle gange tager tid at putte.
  Nu bliver min store dreng snart 6 år. Og ind imellem sover han os sammen med mig fordi det er hyggeligt, men han bliver ik sur eller ked af det når han skal tilbage i sin egen seng igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Kære sødeste geggo. Ikke kun er jeg dybt enig med dig i dine meget velovervejet reflektioner. Men jeg er også nød til at give dig kredit for at du gør det helt rigtige ved at følge dit hjerte i enhver situation som mor og stole på den. Børn har brug for at vide at hvis de er kede af det eller har brug for at et behov bliver opfyldt og hørt at så vil forældrene høre dem og hjælpe. Hvis man ikke møder dem i deres følelse vokser deres selvværd ikke og troen på vi kommee når de har brug for os daler. Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Foder

  Always go with your guts!! Vi skal IKKE proppes i de samme kasser, vi er alle forskellige og har forskellige behov. Det DU føler er rigtigt, er også rigtigt for for din familie. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette (bedstemor)

  Ethvert lille menneske er unikt! Og har derfor forskellige behov og sjal behandles forskelligt – det er forældrene som er tættest på og “kender” barnets behov og de gør selvfølgelig det der er bedst for deres barn 😊 man kan IKKE finde en brugsanvisning på behandling af børn 😉 så du/I gør selvfølgelig det aller bedste for lille Alba – ingen tvivl om det – alt godt til jer alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Helt enig med dig!! <3 jeg fødte selv en datter d. 4/2 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er helt enig i, at børn i den alder som Alba har lige nu, og frem til de er 8-9 mdr. Ikke skal græde sig selv i søvn. Men nu har jeg en søn, som er 9 mdr. Og han tester os virkelig af og vil være der, hvor det sjove sker 😉 Så her fungere metoden. Der går ti min. Og så sover han. Uden at han har ondt eller mangler kærlighed. Tro mig, du kommer tydeligt til at kunne høre om gråden er “skab” eller ej. Så når de når den alder er det en god metode. Og tror måske også at de fleste bruger metoden i den alder. Og ikke før. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om du kender en der bruger den i så tidlig en alder. Men ellers bliver den først brugt når de er 8-9 mdr. Men håber da du tager fejl af, at forældre bruger den metode i så tidlig en alder. I ønsker al held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte wulff

  Jeg havde begge børn liggende i mellem os som helt små ..og e er glade og tilfredse. ..jeg kunne da aldrig drømme om at lade den græde i søvn …så gør som dit hjerte siger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg læste bogen da mine tvillingepiger havde en lang periode, hvor de ikke kunne falde i søvn lige meget hvad vi gjorde.
  Bogen anbefales vidst først fra 3-4 mdr. Jeg tog det fra den som jeg syntes var fornuftigt.
  Og i en alder af 3-4 mdr. kunne jeg godt høre forskel på om det var gråd eller brok.
  Hvis de græd gik vi ind til dem, men hvis det var brok kunne de godt få lov til at brokke sig uden at vi kom rendende hele tiden.
  Det tog 8 dage også sov de igennem, og jeg har nu 2 piger der selv kan falde i søvn uden at jeg skal komme med vand, finde sutter osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   3 måneder er også Alba om en måned. Det vil aldrig ske herhjemme, men som forældre er vi jo forskellige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Som 55 årig mor /mormor kan jeg sige dig du har så evig ret. Aldrig har jeg hørt om børn der skal græde sig i søvn. Kærlighed, tryghef og omsorg det er det børn skal falde i søvn på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg læste bogen da mine tvillingepiger havde en lang periode, hvor de ikke kunne falde i søvn lige meget hvad vi gjorde.
  Bogen anbefales vidst først fra 3-4 mdr. Jeg tog det fra den som jeg syntes var fornuftigt.
  Og i en alder af 3-4 mdr. kunne jeg godt høre forskel på om det var gråd eller brok.
  Hvis de græs gik vi ind til dem, men hvis det var brok kunne de godt få lov til at brokke sig uden at vi kom rendende hele tiden.
  Det tog 8 dage også sov de igennem, og jeg har nu 2 piger der selv kan falde i søvn uden at jeg skal komme med vand, finde sutter osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth

  Halleluja at der er andre som offentlig tør at tage de hug man får for at være imod denne metode.
  Jeg har en dreng på snart 14 måneder som endnu ikke sover igennem,men uanset hvor træt jeg er og har været ville jeg ALDRIG bruge denne metode. Synes det er så forfærdeligt at der er forældre der bruger den, i min verden ville det give et barn som ikke får den tryghed og sikkerhed det har brug for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Marie

  Jeg er fuldstændig enig med dig, Stephanie. Jeg er selv mor til en babydreng på snart 8 mdr. Helt fra starten havde jeg (og har stadig) samme holdning som dig – når mit barn græder er det et udtryk for et behov. Om det så er mad, ble, søvn eller omsorg – lige meget! Han skal for alt i verden have den tryghed han har brug for. Han har fra 1. dag været god til at sove om natten, men selve det at falde i søvn var i en periode besværligt. Som helt nyfødt fik han ikke mælk nok, så jeg ammede gerne i 2 timer (!) i streg. Det betød, at han faldt i søvn af ren udmattelse, vågnede grædende og sulten for så at starte forfra. Da jeg til sidst måtte erkende at en supplerende flaske var nødvendig, havde han vænnet sig til at falde i søvn i mine arme. Så det der med at lægge ham fungerede slet ikke. SÅ…i en periode måtte jeg gå og vugge ham i søvn og langsomt ligge mig ned i sengen med ham på armen, og først når han sov fast, langsomt flytte ham ned i sin vugge. Det var til tider meget frusterende, da jeg jo faktisk også gik i seng på det tidspunkt. Og mange mennesker vil helt sikkert sige, at det er helt forkert osv. I min mødregruppe kunne de putte barnet – slut! Men jeg er SÅ LIGEGLAD med hvad andre siger/synes/mener! Min søn fandt tryghed ved mig og ærlig talt, så var det nok til, at jeg også elskede at være der for ham. Til tider tænkte jeg da: “Hvad nu hvis han aldrig lærer at sove selv?”. Men selvfølgelig gør han det. I dag er han knap 8 mdr og sover lige nu sødt i sin egen seng, på sit eget værelse, efter at jeg har sunget godnatsang og puttet dynen om ham. Og han sover til i morgen tidlig. SÅ…der findes lige så mange putteteorier, som der findes mødre – og tro mig! jeg har googlet dem alle. Men i bund og grund valgte jeg, at være der for mit barn og give den tryghed han havde brug for. Og det er bevidst valg, som nu har båret frugt 🙂 Ingen kender dit barn bedre end dig, og du skal lytte til dit mødreinstinkt. Stort tillykke med din datter. Hun ser så dejlig sød ud. Og tillykke med din rolle som mor. Det er det bedste i verden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kunne ikke være mere enig. Mit moder hjerte er så stort at bare der kommer et lille klynk så står jeg ved hans seng❤️ Jeg ser det som ren kærlighed til det lille menneske som man selv har valgt at sætte i verden. Kunne aldrig drømme om at bruge denne metode… Så Geggo – vi er helt på samme hold der❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg! Jeg kunne ikke være mere enig 👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Kan godt følge dig og dine holdninger, især når du sidder med din lille baby på 8 uger, men vi har en pige på 2,5 og hun bruger ikke sut, og da hun var lille brugte hun mig som sut, og faldt i søvn ved mig, men med det samme jeg lagde hende vågnede hun også kunne vi starte forfra. Vi prøvede ALT for at få hende til at falde i søvn, og selvom det gjorde så ondt, så faldt/falder hun hurtigere i søvn ved at vi går fra hende, selvom hun græder. Og hvis vi bliver inde ved hende til hun falder i søvn nu, så skal vi sidde med hende i flere timer, og det er synd for hende hvis hun først falder i søvn kl 23 istedet for kl 20.
  Så selvom det gør ondt når hun bliver ked af det, så stopper hun hurtigt igen, og vi kender hendes gråd, så vi kan høre på hende at det er fordi hun er træt.
  Hun er lige kommet over i en seng uden tremmer og har fået et nyt værelse, så i starten sad vi inde ved hende indtil hun faldt i søvn, men det tog til sidst 2 timer også kunne hun vågne midt om natten og være helt ude af den, fordi mor eller far var væk. Nu falder hun selv i søvn, og kommer først ind til os om morgenen. Hun græder stadigvæk lidt når vi putter hende, men det går hurtigt over, det er jo bare bare fordi hun ikke vil sove.
  Så jeg håber for jer at i får et barn der ikke er ked af at komme ikke seng 🙂 .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg kunne hellere ikke være mere enige med dig, jeg kunne bestemt eller ikke kun bruge den metode, men jeg vil godt sige der er stor forskel på hvor Gammel ens barn er, for der kommer jo et tids punkt hvor ens barn skal begynde og lære at kunne falde i søvn selv, og det lære det jo kun ved og være alene, men når når den tid kommer glæder det om at gøre det der føles mest rigtigt for en. Og her i huset fandt vi en god mellem vej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg har heller aldrig kunne forstå, hvordan det der for babyen må føles som et svigt, skulle bedre deres søvnmønster?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Enig. Her bestemmer børnene selv tempoet og begge drenge er egentlig først flyttet ind at sove på deres værelser, da de har fået en juniorseng, de selv kan komme ind og ud af. På den måde kan de selv stå op og komme ind til os, hvis de skal bruge os, og det har fungeret rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Helt enig! Børn skal have kærlighed og sikkerhed, ikke ligge og græde sig selv i søvn, uden at forstå hvorfor Mor og Far ikke hjælper…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg er hamrende enig! Og derudover så HAR metoden en række negative effekter på barnet – ifølge adskillige nye studier og psykologer. Det føles SÅ forkert, fordi det ER forkert! Nærhed, ømhed og tryghed, dét burde være noget alle små børn simpelthen har krav på og ret til.

  Hilsen mor til Fiona på 20 måneder, som aldrig, aldrig, aldrig har skullet græde sig selv i søvn <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du rammer helt præcist hvad jeg selv mener – hvis en baby græder er det sørme ikke for at være irriterende eller andet, det er fordi baby mangler noget. Nærhed, mad etc. Jeg kunne heller aldrig drømme om at lade min baby græde sig i søvn, i min verden er det noget værre vrøvl at det overhovedet er en “metode”. Tænk, så lille også bare blive overladt til sig selv – grædende! Helt helt forkert! Herhjemme bruger vi en vikle til at bære med, det er så dejligt at have baby tæt 🙂 Du skulle måske også investere i sådan en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er fuldstændig enig med dig. Som mor til kolikbarn, som indtil hun var 3 mdr. Gammel skreg i 5 timer i streg hver aften, kan jeg fortælle at jeg ALDRIG har ladet hende græde sig i søvn. Uanset hvor hårdt det har været, har jeg aldrig ladet hende i stikken. Som du skriver, så græder de små fordi de ikke på anden måde kan fortælle os at noget er galt. Vores fornemmeste opgave som forældre er at give kærlighed og omsorg – og være tålmodige, for det kommer man længst med ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Helt enig har en søn på 8, 5 år og en på 6 mdr vi har ikke brugt metoden for mit hjerte kan ikke holde til det. Den store har altid haft et godt sovehjerte men kom først på sit eget værelse da han var 9 mdr før kunne jeg ikke slippe ham og han kom da ind og puttede ved os ind imelle. Den mellemste på 5 kommer stadig ind og putter ved os midt op natten mens lillefyren på 6 mdr. Ligger i en tremmeseng med den ene side nede så jeg kan nå ham om natten. Vi samsover og det får vi også en masse kommentarer for. Men så længe de kommer kravlende om natten er der for mig at se et behov de vimbhave dækket. Den store kommer aldrig mere og sover uden opvågninger så jeg kan ikke se noget galt i det. Man skal følge sit eget moder hjerte og gøre hvad der er bedst men jeg går heller ikke ind for græd dig i søvn.
  Held og lykke med Alba

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min putte-pige (12 uger i dag) skal også have lidt putte, kys og kram for at falde i søvn.. kunne aldrig drømme om at gå fra hende hvis hun græd og var helt ulykkelig.. puha, jeg får ondt i mor-hjertet bare tanken!
  Vil selvfølgelig gerne have en god putte rutine når hun er gammel nok til det, men det bliver ikke med den metode! Dejlige billeder btw 😃❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg har de første år af mit liv ventet på at blive taget op når jeg græd og til sidst indstillet mig på, at det kunne jeg ikke regne med. Det har givet mig tilknytnings forstyrrelser som jeg i en alder af 50 år stadig kæmper med. Så er fuldstændig enig. Mød jeres barn/børn i alle følelser og giv trøst og støtte, så de vokser op med tillid til mennesker og verden omkring dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvor er jeg dog enig med dig.

  Jeg er mor til to små rollinger på hhv. 3 og 5 år. De er store nok til, at de kan fortælle, hvad de vil, men dengang de var helt små, så kunne ti vilde heste ikke holde mig fra at gå ind/ud til dem, når de græd. De gør det, fordi de har brug for, at vi hjælper dem med noget – det gør helt ondt på mig, når de små græder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Puuuh, det lyder godt nok hårdt og skræmmende for et lille barn, at det skal ligge der og græde efter sin mor og ikke forstå, hvorfor hun bare går 😔 Min datter er også altid som helt lille blevet hygget og nusset omkring, når hun skulle sove og jeg tror på, at for min datter har det betydet, at hun føler sig helt tryg ved at blive puttet og elsker at falde i søvn i sin egen seng – hun ved, at vi er her, hvis hun får brug for os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg er fuldstændig enig. Ingen børn skal græde sig selv i søvn. Gud ved hvor mange gange jeg har siddet i halve og hele timer og holdt mine børn i hånden eller gået frem og tilbage mellem børneværelse og stue for at kunne give mine børn en god og dejlig afslutning på dagen da de var helt små. Det har i dag resulteret i to børn på 3 og 6 som bliver puttet, kysset og sagt go’nat til og som begge sover trygt og godt inden for 5 minutter uden vores tilstedeværelse i deres værelser. Mit hjerte ville gøre SÅ ondt hvis mine børn skulle græde sig selv i søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Er fuldstændig enig med dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  I min verden er det også helt hul i hovedet at lade sine børn græde sig i søvn.. Jeg vil aldrig kunne få mig selv til at gøre, og kommer ved Gud heller aldrig til det.. Børn er i princippet ik født til at sove alene og da overhovedet ik til at græde sig selv i søvn!! 😳 Børn har brug for alt den tryghed og omsorg de overhovedet kan komme i nærheden af, og det får de absolut ik af at blive svigtet ved at skulle græde sig i søvn.. Bum!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det er bare så rigtigt!!! Skræmmende, at så mange stadig prøver den metode af. Stakkels børn😓

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Er fuldstæbdig enig med dig Geggo.
  Jeg er selv ny i rollen, fik en lille datter for 15 mdr siden. Og jeg har aldrig lade hende græde sig selv i søvne, syntes simpelthen ikke man kan være det bekendt over for sit barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tally

  Der findes ingen rigtig eller forkert opdragelse, synes du gør et godt stykke arbejde, jeg har også altid gået ind til mine børn når de har grædt. Børn lærer af forældre, i er så kærlige og omsorgsfulde, så lille Alba skal nok blive et dejlig barn, med masser af kærlighed til jer. Hun er bare så dejlig og har et dejlig smil. Så held og lykke med den lille prinsesse 😀💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Mikkelsen

  Åh gør ondt i mit moder og mormor hjerte at læse. Hvem kan dog lade sit barn græde sig i søvn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Er så enig med dig!!!! Kan slet ikke forstå man kan gøre det og slet ikke når flere professionelle netop påpeger at man ikke kan forvænne børn med trøst 😱 Lige modsat er det bevist at børn der trøstes som små græder mindre når de bliver ældre – så tak for dine ord😊 De når mange😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Dejlig at læse du ikke lader din datter græde sig i søvn. Jeg er helt enig med dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Har kun prøvet den metode 1 gang efter anbefaling fra børnehaven, men det føltes bare så forkert, at jeg selv endte med at sidde og tude, så vi har siden da, altid puttet børnene med en masse kærlighed, og siddet med dem til de faldt i søvn, det fungerer bedst hos os 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Kolath

  Der er også forskning, der har påvist, at det er skadeligt for dem 😔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Som mor til et barn på 8,5 uge, så forstår jeg dit indlæg;-) jeg har selv to børn og har brugt metoden, første gang fordi min søn vågnede hver 2 time og jeg var ved at gå fra forstanden uden ordentlig søvn. Efter første aften som tog 20 min og jeg græd lige så meget som ham, så faldt han i søvn og sov 12 timer i streg. Herefter har han altid selv faldet i søvn og sovet på eget værelse. Barn nr.2 startede jeg op lidt tidligere og derfor kom det automatisk, uden gråd. Tror også man lærer om sit barns gråd, når det er jeg er utilfreds gråd eller jeg vil have min vilje gråd. Tror blot man skal mærke efter hvad man har det bedst med og acceptere at man får tidspunkter i sit barns liv, hvor man tyr til midler man havde svoret man aldrig ville. Lad os få en opdatering om 1-2 år og se hvad du siger😜 held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg er 100% enig med dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg vil heller ikke lade min søn græde sig i søvn. Hos os praktiserer vi “op og ned-metoden”. Hvis han græder kommer han op og trøstes og krammes grundigt. Så holder han op med at græde og lægges igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Man kan da godt høre at du er mor til et barn under 2mdr haha
  glæder mig til at følge med i hvordan du kommer til at håndtere lidt ældre barn :,D ikke et baby som kun sover spiser og ikke siger et eneste lyd hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg kan ihvertfald forsikre dig om at ligegyldig hvor gammel min datter bliver, så kommer hun ALDRIG til at græde sig selv i søvn 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

   Underlig kommentar. Jeg er mor til en på 9 måneder, og kunne aldrig drømme om at lade mit barn græde sig i søvn. Hvis hun siger det mindste går jeg op og tjekker om hun er ok. Hun skal ikke føle sig alene, eller noget svigt ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grethe

  tror heller ikke på godnat og sov godt!! Alt i mig protesterer. Vores børn har endda sovet i vores soveværelse de første 2 år og derefter er de bare kommet ind i soveværelset når de havde brug for det, hvilket var meget i starten. I få perioder har dobbeltsengen været udvidet til 3 senge (sygdom, mareridtsperioder). Men ellers en madras eller to på gulvet. Bare rolig børnene kommer ud af soveværelset…og de kan sagtens sove ude og sagtens selv falde i søvn på deres værelser – de bliver ikke i soveværelset forevigt. Men indrømmet “voksentidens” tid og sted skulle planlægges lidt😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Jensen

  Jeg har ingen børn, men jeg synes du har en rigtig god holdning, og jeg er fuldstændig enig med dig, hvis jeg havde haft et barn ville jeg bestemt heller ikke opdrage det efter den metode. Så respekt til dig, du er allerede blevet en fantastisk mor I løbet af de 8.5 uge 👍🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Kunne ikke være mere enig – kommer aldrig til at forstå hvordan man kan døsig selv til at lade sit barn græde sig i søvn 🙁 mit første barn var alt andet end et sove barn men at lade ham græde sig i søvn – nooo way – det var monster hårdt i meeeeget lang tid men da han blev 2 ændrede det sig og har siden der haft er fantastisk sovehjerte og falder trygt i søvn indenfor 15 min og vågner kun yderst sjældent ved mareridt osv – mit andet barn har fra start været noget nemmere mhs til søvnen – men uanset hvad så gør vi vel alle hvad vi tror er det bedste for vores børn <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg er helt med i hvad du skriver. Nogle bruger cry out metoden og jo den skader de små de ender med at mangle tillid til deres primær omsorg personer og jeg snakker af erfaring. Nu har jeg selv haft et kolik barn, 7 måneder for at være præcis. Det møg hårdt men min datter har stadigvæk aldrig fået lov til at ligge og græde det har altid været i mine arme også selvom tårne har væltet ned af mine kinder, hellere det end at svigte mit barn ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Jeg kunne ikke give dig mere ret geggo, jeg læser til pædagog og er selv mor ( ikke dermed sagt at jeg på nogen måde er expert ), jeg har læst utrolig mange tekster omkring hvordan man putter sit barn og der er faktisk nogle der mener det er direkte skadeligt for små børn at græde uden trøst i mere end 10 min. Man kan selvfølgelig ikke undgå at ens barn til tider græder i længere tid, ( det ved jeg alt om, har en dreng med ADHD) men hvis man er der og trøster, føler barnet ikke det svigt som det muligvis gør når man efterlader barnet grædende. Min dreng var ikke god til at falde i søvn selv, men han ville gerne ligge i mine arme og det fik han lov til da han var lille, også bar jeg ham ind i seng uden problemer, nu er han 7 år og sover uden problemer i sin egen seng og har heller ikke brug for at blive vugget i mine arme. Jeg kan ikke lade være med at smile når folk siger ” du vender ham til det ene og det andet” jeg tænker når min søn er 18 år, vil han ikke holde mig i hånden i Bilka mere, så det går nok det hele 😂 Kærlighed og tryghed og gode rutiner giver for mig de bedste forældre. Det har hjulpet mig meget at huske at tro på det jeg gjorde var det bedste for mit barn, og man skal huske at alle børn er forskellige, så det der er rigtigt for mit barn er ikke nødvendigvis det samme for et andet barn.
  Så fik jeg vidst også luft 😂 God onsdag aften ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg giver dig fuldstændig ret. Jeg har arbejdet med børn i 20 år, samtidig er jeg mor til tvillinge på som snart er 15 år. Jeg har fra de blev født og frem til de var 10 år siddet hos dem indtil de sov, især den ene pige har aldrig kunne falde i søvn uden jeg sad hos hende, jeg kunne ikke drømme om at gå fra dem, når de var kede af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Stephanie Jeg er helt enig med dig. Min lille datter er lige blevet 1 år i dag. Og her hjemme har vi prøvet god nat og sov godt metoden 2 gang.det virker slet ikke jeg følte mig som verdens dårligste mor. Vi bruger sammen sovning, når vi ligger hende ind og sove, ligger vi i vores seng og synger lidt til hun falder hen, der efter kommer hun over i sin egen seng og der falder hun så hurtig i søvne. Nogen gange tager det 10 min og andre gange tager det 1 time. Men det vigtigste er, alle er tryg ved det.og efter en lang og hektisk dag er det, sgu meget hyggeligt og ligge med sin lille guldklump og slappe af😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LJ

  lad os lige huske, at børn er MEGET forskellige, ligesom forældre også er det.
  Man skal passe på ikke at kommentere på fremtiden, især når det kommer til børn !

  Da vores blomst var to mdr kunne jeg heller ikke drømme om at mit barn skulle grade sig i søvn, men en 6-7 mdr. Senere måtte vi nød til at søge nye metoder.
  Det som fungerede hos os, var at blomsten blev lagt i seng (efter en vandt rotine med tandbørste, bleskift og nat tøj), så forlod man værelset i 3-4min. Hvis hun ikke var faldet i søvn gik man ind tog hende op, nussede hende på ryggen og lagde hende så i seng igen og igen vente 3-4 min, ikke noget med at tænde lys eller forlade værelset, men ofte blev hun tilbudt lidt vand. Efter få dage opdagede hun at når vi har fået nattøj på og børstet bisser, så var det sengetid.

  Vi har en stærk blomst = svær at svøbe og holde ind til sig, når hun er gal. Hvis det stod til hende, skulle hun være vågen døgnet rundt, da hun ikke vil gå glip af noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg kan godt kommentere på fremtiden i forhold til om jeg nogensinde lader mit barn græde sig selv i søvn – det forsikrer jeg dig aldrig kommer til at ske. Man gør alle sit bedste som mor, og jeg er 120% sikker i min sag på at det ikke er sagen for mig – ligegyldig hvor umulig hun bliver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Hej geggo
  Synes du har så ganske ret i det du siger selvfølgelig skal man ikke lade helt små spædbørn græde sig selv i søvn (0-1 år) ca jeg er selv mor til hele 4 stk og på et tidspunkt kommer der en tid hvor barnet vil prøve grænser med senge tid selvom man kan se barnet er træt. Og man kan nemt høre om barnet er ked eller bare hysterisk 😊 Jeg gjorde selv det da mine kom i den alder at jeg puttede dem sang eller læste godnat historie tændte nat lampe og lukkede døren. Efter en 5-10 min skulle de så lige prøve mig af ved og komme med skrig med mellem rum ventede 2-3 min gik stille ind lagde dem ned og sagde godnat dette gjorde vi ca 1 uge og så var der ikke mere men de har aldrig fået lov og græde sig selv i søvn..
  Og husk altid lige meget hvordan andre tænker er du altid en super god mor for lille Alba 😘 Og hun elsker dig lige meget hvad 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig enig i det hele ! Babyer kan ikke få nok omsorg. Og slet ikke når de græder. Jeg kunne heller aldrig have fundet på at gå fra mine to (nu 6 og 9 år). Much love

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Drent

  Respekt! Kunne ikke være mere enig! Dejligt med fokus på det!<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marieke Klauder Sandvad

  Du har jo så ret! Børn skal vide, at mor og far er der for dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det er absolut ikke sundt – faktisk er det bevist at når barnet stopper og falder i søvn er det af afmagt og at barnet har givet op – for ingen kommer alligevel 😓😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er enig med dig – godt skrevet! De første måneder handler det netop kun om nærvær, tryghed, omsorg og kærlighed. Min datter på knap 6 mdr. skal dog til at køre og falde i søvn nu – og det bliver en kamp! Hele hendes korte liv er hun faldet i søvn ved bryst eller flaske, og vi er nået dertil hvor flasken ikke altid kan gøre det selvom hun er mega overtræt. Forskellige sundhedsplejersker anbefaler os følgende: sørg for baby er mæt og har tør ble (alle de basale ting), derefter putter man baby hvor han/hun skal sove og bliver der. Baby vil højst sandsynligt “brokke sig” og det er ok, men hvis han/hun bliver ked af det, skal man tage ham/hende op og trøste, for at lægge dem ned så snart der er ro på igen. Altså man må ikke begynde at lege og pludre, men bare holde fast i at det er sovetid… Vi skal lige have vores overskud til den kamp, men ved desværre det bliver hårdt. Men jeg ville ALDRIG forlade min datter, hvis hun lå og var ulykkelig/ked.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annisette

  Jeg reagere også prompte hvis min søn græder… Han er nu 2 år og vi putter sammen, når han skal sove, for det er det jeg tror på er bedst for min søn <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria lund

  Jeg er så enig med dig! Det er skræmmende så mange der efter min mening svigter deres små børn.
  Dejligt du, som et kendt ansigt i medierne med en vis følgerskare, siger din mening om denne frygtelige “opdragelsesmetode”. Barnet lærer ikke at sove af denne behandling – det eneste barnet lærer er at mor ikke er der for mig når jeg har brug for hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg synes det har været så svært. Min søn bliver 5 mdr på mandag, og har været god til at sove, men har så valgt her for en lille måned siden at ha en fase, eller tigerspring, hvor han konsekvent nægtede at sove om aftenen, og det gik lige i mit moderhjerte, og jeg græd rigtig tit… Jeg fandt så ud af, at 60 ml i en flaske, op at bøvse, og så ned at ligge igen, med sutten og krammedyret, så pludrede han lidt og og kom med nogle lyde, som var tenderende pylret, men han faldt hurtigt i søvn.
  Jeg vil aldrig, og jeg gentager aldrig lade mit barn ligge og græde, det har jeg slet ikke psyke til. De må godt sige lyde, og pylre lidt, men aldrig græde eller skrige! Det kan jeg ikke lide eller håndtere.
  Så synes langt hen af vejen at du har ret! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Vores datter har vist kærlighed nok i løbet af dagen for hun nyder og ligge for sig selv 5 min inden hun falder i søvn.
  Så det er bare og ligge hende ind efter nat flasken og så det slut det klare hun selv ( uden gråd )
  Men hun er også 7 måneder nu og de former sig jo med tiden til det de finder bedst.
  Og det har vi respekteret.
  Lige så vel som hun NÆGTER og sove middags lur inden døre KUN iden for i barnevogn duer 😀
  Held og lykke med Alba og hendes udvikling.
  Nyd du følge den hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg prøvede noget lignende med mit 2. Barn. Der sku der ku 1 minut og man måtte godt tage baby op og trøste og så lægge ned igen, men… Jeg sad og stortudede i 20 sekunder. 20… det er satme længe når man hører sin lille kærlighed være ked af det…. aldrig igen. … det fungerer ikke for mig.
  Nr. 3 falder heldigvis nemt i søvn af sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  det er jo umuligt at lade dem ligge når de græder, min lillemand på 8 måneder har brug for kys og kram, og præcis som du selv siger, så græder de fordi der er noget de har brug for eller er utilfreds med, og det kan man (jeg) ikke bare ignorere <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Egentlig er jeg heller ikke fan af metoden overhovedet. Jeg vil dog tro at den henvender sig til større børn og ikke spædbørn – uden at vide det. Eller også tænker jeg bare at det er sådan, fordi jeg ikke ser logikken i at lade et spædbarn ligge og græde. Et spædbarn har ikke lært at være “opmærksomhedskrævende” endnu, og græder udelukkende, for at kalde på mor og far, fordi de søger noget bestemt (mad, bleskift, tryghed, omsorg og lignende). Derfor er jeg enig med dig i, at det virker ulogisk og hensynsløst at lade sit stakkels spædbarn ligge og græde.. Det kunne jeg aldrig gøre! Jeg tror derfor metoden henvender sig til større børn, uden at vide det.. Men jeg er på ingen måde ekspert indenfor området. Jeg er blot pædagogstuderende, og derudover venter jeg mit første barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • winnie

  Jeg ved at den var meget udbredt den metode, da jeg var barn, er 35år i dag. Troede faktisk ikke at den blev brugt mere. Og ved at jeg for nogle år siden læste at experter, stærkt fraråede denne metode, da den var skadelig for børn. Jeg er mor til 3 (12 år, 7 år og 4 uger) og jeg ville ALDRIG gøre brug af denne metode.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Til dels enig. Jeg tror der er tale om de lidt større børn som er meget mere bevidste.den alder hvor der prøves grænser af. Og jeg må sige at jeg er af den overbevisning at hvis alt andet er clearet og barnet ikke vil i seng så har barnet vundet og ender med at styre det hele. Desværre er der mange forældre der ikke kan lide børnene græder og så overgiver de sig. Lige der har børnene gennemskuet det og ved hvad der skal til og så har de vundet. Og vi ender med børn der bliver sure hvis de ikke får deres vilje og børn der gerne vil bestemme. Børn har brug for faste rammer og grænser og det er bla. At vise hvem der bestemmer. At vise at du har brug for at sove for du er træt. Jeg har 3 børn og har mange mange gange siddet på en stol udenfor døren imens de skulle falde i søvn. Kærlighed og omsorg vises også ved at sætte grænser. I min verden er det lidt misforstået at børn ikke må græde især når de når 2 års alderen og opefter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Den praktiseres altså helt ned til 1,5 måneds alderen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Damm Schaffrath

  Enig. Fuldstændig enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina skibsted

  Jeg kunne ikke være mere enig. Min kæreste og jeg er selv nybagte forældre til en søn som er 5 uger ældre end jeres alba. Når min søn græder så græder mit hjerte med, fordi jeg vil ikke have at min søn er utryg eller ked af det. Jeg plejer at tag en dyne og ligge rundt om ham med et sutteklud, ligger min søn i mine arme og der falder han som regel til ro eller sover.
  Herover er der masser af kærlighed, tryghed og omsorg.
  Det skal lige siges at jeg beskytter min søn rigtig meget.
  Man er jo ikke perfekte forældre og man gør hva man kan som forældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mega “tommel op” Geggo for dit indlæg! 👍🏻❤️ Man kan ikke forkæle børn med kærlighed, og at lytte til deres signaler er kærlighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg kunne ikke være mere enig.. Men der er mange forskellige måder at se på det med opdragelse på. Og det kan godt være lidt svært at putte de små/store bøller.. Men vi kunne heller aldrig finde på at lade vores børn græde sig i søvn alene. Herhjemme skal det at blive puttet være noget hyggeligt.. Så vi ligger med vores piger og det er der også mange som stiller spørgsmålstegn ved.. Men det fungere her og så får vi også det nærhed med vores børn som vi jo ikke er sammen med hele dagen. Og hvis de skulle være for overtrætte og blive kede af det ligger vi jo lige ved siden af og kan trøste og give tryghed..
  Men ja, man gør hvad man føler er bedst for ens barn/børn. Men græde i søvn alene skal mine piger i hvert fald ikke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jamen for pokker da. Jeg har også læst om den metode og begge mine piger på 2 1/2 år og 6 mdr kommer ALDRIG nogensinde til at skulle falde i søvn på den måde. Det kan godt være at der er nogle meget pædagogisk korrekte mennesker der mener at det er sundt for børnene at græde og blive selvstændige på den måde. Men mine piger skal vide at mor og far altid er der hvis de blir kede af det eller utrygge. De kan altid komme med store og små bekymringer, og jeg træner gerne arme ved at vugge dem i søvn, hvis det er det de har behov for. Godt der er mødre som dig ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg undre mig over, hvor du støder på, at flere benytter sig af denne metode? Min erfaring er netop at flere og flere tager meget stor afstand til den, da forskere har bevist, at metoden kan skade børns udvikling, da søvnen som jo skal bruges til at give hjernen plads til udvikling, i stedet skal restituere ovenpå den stress som gråden har medført.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Læs feks. på min facebook – overraskende mange har kommenteret at de bruger metoden og er glad for den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • louice

  Hørt! Jeg kan simpelthen ikke forstå de folk der kan gå fra deres ulykkelige børn på den måde. De må mangle deres kærlighed til deres børn! Bum

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Jeg er helt enig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Fedt at du kommer med det indspark. Det har altid været min kæphest:-) Og sikke en fin og respektfuld måde du formidler det på, for ja. Alle forældre gør virkelig tingene så godt som de kan.
  I øvrigt viser undersøgelser, at det er decideret skadeligt for et barn at ligge og skrige. Så du har fat i den lange ende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • June

  Jeg har haft et kolikbarn, og bagefter et der bare sover dårligt, og jeg kunne heller ALDRIG finde på at bruge den metode, trods alle de frustrationer det har bragt dag og nat. Rigtig fint skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annita

  Jeg kan ikke være mere enig med dig. Jeg er mor til 3, min yngste fødte jeg 2 dage før dig. Min ældste søn er 16 år og derudover en søn på 13. Dengang min første blev født , var det meget normalt med den metode og lade dem græde sig i søvn. Mine børn ( alle 3 ) har tendensen til at holde op med at trække vejret når de blir så ulykkelige, så jeg stoppede hurtigt med mit 2 mdr gamle barn dengang. Først da han og min mellemste blev meget ældre, lærte de det på en måde der var til at forstå. Og så blev de liggende. Med prinsessen her på 8 uger er vi simpelthen nød til at ha hende på os. Primært mig da hun er født 5 uger for tidligt og meget meget tryghedssøgende .. Jeg sover med hende i mine arme om natten eller på mit bryst. Og om dagen i slyngen. Hun bliver hjerteskærende ulykkelig når jeg lægger hende fra mig. Det er benhårdt, men det mest naturlige i hele verden da det er hendes verden og det levervi for, da vi valgte og få hende. Og jeg vil ikke ændre det. Så er meget enig med dig ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Er så enig! Og som “bonus info”, kan jeg fortælle at mange forældre bruger argumentet, at denne metode jo virker. Altså at børnene efter et par dage stopper med at græde. Problemet er bare, at de ikke stopper med at græde fordi de har forstået hvad det handler om, nej de stopper simpelthen med at græde fordi de resignerer. Altså giver de op og kan begynde at trække sig ind i sig selv, fordi ingen imødekommer deres behov. Vil så gerne sprede budskabet om, at Inge børn nogensinde bør græde alene! Aldrig. Punktum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg tror du har fuldstændig ret! Den virker garanteret – men er det sundt? Jeg tror det ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie rame

  Jeg begyndte først for alvor at gå ind det med at have faste godnat rutiner omkring 3 måneders alderen. Det der har virket for mig er at putte barnet, sige godnat, kysse osv. Derefter forlade værelset. I starten stod jeg udenfor døren og ventede. Når hun græd gik jeg ind og trøstede mens hun lå i sengen. Jeg tog hende ikke op igen. Seancen gentog sig indtil hun sov. I starten tog det måske en times tid, men hun lærte hurtigt at nu var det nat og sove tid. Det betød at vi hurtigt fik rutiner og ikke mindst at vi også nåede at have lidt voksenliv… Det har virket på alle vores børn uanset hvor forskellige de ellers er. Blid insisteren med en masse love.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Enig enig enig enig! Godt du tager emnet op og dermed skaber opmærksomhed omkring det. Den metode er simpelthen modbydelig. . Du lærer kun dit barn at der ingen trøst er at finde hos dig. Små børn udtrykker behov og manipulerer ikke, det kan de slet ikke finde ud af endnu. Det er rent faktisk videnskabeligt bevist st den metode skader deres hjerne! Den burde forbydes og afskaffes komplet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg er nødt til at kommentere på det her indlæg.. For 2 uger siden var jeg enig med dig. Jeg har aldrig nogensinde kunne sætte mig ind i at man kunne gøre det. Men efter jeg i over et år havde fået en konstant afbrudt (flere gange i timen, let søvn, jeg drømte ikke engang længere for kom ikke langt nok ned i søvnen) og dårlig søvn og min søn KUN kunne falde i søvn ved at vi vuggede ham i søvn i 45 minutter og om natten kun i vores arme så var vores rygge tilmed helt ødelagte og vi kunne slet ikke fungere i en normal hverdag med jobs og studie. I komplet fortvivelse kontaktede vi kort efter min søns 1 års fødselsdag vores sundhedsplejerske som foreslog metoden – hvis vi følte vi kunne gøre det. Og jeg var nødt til at tage skridtet for ikke at bryde psykisk sammen. Da du endnu ikke har oplevet at få din søvn frarøvet dig i et år har du nok desværre svært ved at sætte dig ind i det. Men vi elsker vores søvn og han var også mærket af den dårlige søvn for han var også urolig om natten når vi bevægede os i sengen. Efter første nat hvor han græd i 30 minutter i streg og vi begge selv sad og rev os i håret over at vi kunne gøre det og hvor vi hvert andet minut gik ind til ham, gav ham sut og lagde ham ned med kærlige ord og et “mor og far elsker dig og vi henter dig i morgen tidlig” så har han sovet næsten igennem, været gladere og mere udhvilet og vi har haft overskuddet til at sidde og lege med ham efter en lang dag. Når vi putter ham hvor han fuldstændigt er ok med at blive lagt allerede på 3 dagen får han de samme kærlige ord og vi henter ham med kram om morgenen. Han ved godt at han ikke er efterladt og han ved at vi kommer om morgenen og han står klar til kram når han er vågnet og har kaldt på os. Så metoden som jeg selv altid har fordømt som nærmest børnemishandling kan godt fungere og hvis man er langt ude og ingen søvn får, så er det for mig ikke blot det rigtige men også et forsøg værd. Jeg vil ikke rette på dig og dine meninger for jeg forstår det godt og alle har ret til egen mening. Men jeg mener at vi har gjort det rigtige og det bedste og mest kærlige for vores barn med den metode, så jeg ville dele min historie. Bl.a fordi jeg ikke selv lyttede til venner og eksperter før det næsten gik galt. Min kæreste og jeg var enige om at give det et forsøg og det er selvfølgelig vigtigt at man er to til at tage beslutningen. De hvis børn sover i egen seng og natten igennem fra start er heldige at de ikke skal igennem metoden og vi var heldige at han så hurtigt tog imod den. Så det er bare min (lidt lange) historie om at det kan lykkes og ikke nødvendigvis er neglect 😊 Vil også lige påpege at gråden ændrer sig og børnene udvikler sig og når de er 2 måneder skal man selvfølgelig følge op på gråden men som 1-årig er det bare noget helt andet. Men tak for at dele din mening for her er min ny-erfarede mening om metoden. (PS kunne nok ikke have ladet ham græde en time hver dag i en uge hvis det havde været en realitet. Men han havde jo nok også brug for at lære det og at sove i egen seng så vi var heldige med at han var lige så klar til det som os) hav en god onsdag aften 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Du har så evigt ret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kunne ikke være mere enig, børn skal ikke græde sig selv i søvn. Herhjemme har jeg en datter på 13 uger og hun ligger for sig selv og falder i søvn men vi ligger lige ved siden af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vivian

  Kære mor med hjertet
  Forbliv tro mod din intuition ❤
  Min to skønne døtre blev lagt… hvis de græd;, så nussede vi dem i vuggen til de faldt til ro. Godnat og sov godt er jo at få lov til at falde i søvn trygt og godt. Underligt amerikansk koncept…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg må indrømme jeg heller ikke helt forstår den metode! Det virker bare forkert at efterlade en grædende baby. Måske det meget afhænger af hvor gammelt barnet er osv. Men tror bestemt heller ikke det er sundt for en baby at græde sig i søvn. Som du skriver er det deres eneste kommunikationsredskab og det skal der da lyttes efter og handles på? Måske denne metode virker for nogle, men jeg kunne nu heller ikke finde på at efterlade min lille datter i sin vugge grædende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Respekt! Du er et fantastisk eksempel på en mor der mærker efter og gør, hvad hun føler er rigtigt og naturligt. Der er en grund til at et barn græder – og at ignorere gråden bliver i min verden aldrig naturligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Amen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Jeg tror at mange har det som du, tænker ligesom du osv det gjorde jeg selv ! Jeg har en datter på snart to år og hvis det stod til hende skulle hun ALDRIG i seng og aldrig sove!! Hun vil være der hvor det sker døgnets 24timer! Det kan man bare ikke ! Jeg kunne godt vælge at tage hende op af tremmesengen (hvilket jeg indimellem også gør, alt efter hvorfor hun er ked og hvis hun er virkelig ulykkelig!) men det hjælper os ikke, hverken hende eller jeg! Hun køre hele dagen med 180 i timen, hun ved ikke hvornår det er for meget for hende, på trods af de samme rutiner hver evig eneste dag! Hun er en frk af mening – (med mig som mor og hendes far som far – ved jeg ærligt ikke hvad vi havde regnet med?) men det hele bliver trukket i langdrag! Hvis jeg tager hende op starter vi forfra! Hvis jeg der imod putter hende og siger “godnat, elsker dig” så svarer hun “elsk’dig” og efter en halv time så har vi balladen og hun vil op igen, og ja så går jeg selvfølgelig ind og nusser hende og putter hende igen, dog uden held og massere af skrig, hvis jeg bliver der inde så bliver hun ved og ved og ved! – ja det er en udholdende dame jeg har! Men hvis jeg går ud så går der max 5min så sover hun! Hvis det gør mig til en hjerteløs mor, ikke at nogen har sagt det, så er det det jeg er! – jeg kender mit barn, hun er for træt til noget som helst! Og det er umuligt at forklarer et træt og udmattet barn på snart 2år noget som helst!!! Så ja jeg syntes godnat og sov godt metoden er god, hvis man tænker sig om, og det skal jo på ingen måde gå udover barnets tryghed! Jeg har personligt gradvist lært min datter at sove alene, først i liften i sansegyngen i stuen imens vi var der men uden hun kunne se os, så i liften på gulvet og så til sidst i tremmesengen.. Alt med måde! Og nej selvfølgelig skal du ikke lade dit barn stå og græde og være direkte ulykkeligt! MEN det er heller ikke positivt at ødelægge endnu mere søvn (hos min datter) da hun som sagt køre 180 i timen hele dagen! Men min datters gråd er sjældent ulykkelig, dog bare skabelse over at nu det sovetid! Det samme har de i vuggestuen da de synger inden de skal sove og min mus er mega musikalsk og vil være med til at synge til det sidste men det kan hun ikke da de bliver lagt til at sove undervejs mens de synger 🙂 mit bud på hvorfor det KAN være ok med den metode!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor kunne dit blogindlæg sagtens have været noget som jeg selv kunne skrive ..
  Nu er jeg som du, heller ikke ekspert i børneopdragelse – dog læser jeg til pædagog og er mor til en datter på 13 uger, så jeg føler bestemt at jeg ved en smule.
  Jeg kunne ALDRIG finde på at lade min datter græde sig selv i søvne – ALDRIG! Når hun er ked af det, om enten hun er træt eller hvad pokker der er galt, så bliver jeg hver gang ked af det og får SÅ ondt i mit moderhjerte 😢
  Har flere veninder der siger til mig at det på sigt vil bide mig i røven, at min datter falder i søvn på mig, i min favn eller ved at hun bliver vugget/er i bevægelse – men det er hvad der fungere for os. Selvfølgelig kunne det da være fantastisk at ligge hende fra mig og så sover hun bare, men sådan er det bare ikke og indtil da (hvis det da kommer til at ske), så må hun mere end gerne falde i søvn hos sin mor ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silja

  Jeg er enig i din holdning.
  Er simpelthen nød til at sige, at jeres datter er ufattelig smuk , hun kommer
  Da virkelig til at knuse drengehjerter🙊💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Stephanie – jeg er fan!
  Jeg kan ikke fordrage den slags forældre der siger at deres børn bare skal lære det fra starten. De små pus er jo helt uskyldige små væsner, som vi selv har valgt at skabe og derfor som du så smukt siger det, tage ansvar for.
  Jeg har da et par gange oplevet at have gæster der sidder og venter en time eller mere fordi jeg putter mine børn. Men hvis de har brug for at jeg er der og kysser dem og holder dem i hånden indtil de sover er det det jeg skal!
  Sorry, men så må gæsterne tage hjem hvis de ikke gider at vente.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er delvis enig med dig jeg kunne personligt heller ikke drømme om at lade min lille baby græde sig selv i søvne men de når til en alder hvor de er langt mere beviste i hvad de fortager sig og jeg kan sagens høre forskel på når min dreng græder fordi han er ulykkelig eller fordi han syntes det kunne være 100 gange sjovere at komme ned i stuen og lege videre, og jeg tror de 42 % eller hvor meget det nu var måske er bygget på større børn end baby (det håber jeg ihvertfald 😁😥)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina

  Jeg kunne ikke være mere enig, min kæreste og jeg er selv nybagte forældre til en søn som blev født 5 uger før jeres alba. Når min søn græder, så græder mit hjerte og vi gør alt for at min søn er glad. Jeg plejer at putte min søn i dyne omkring sig og et sutteklud, ligger ham på mine arme og så falder han i søvn hos mine arme.
  Man er jo ikke perfekte forældre.
  Det skal lige siges at jeg beskytter min søn rigtig meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg er af samme overbevisning som dig.Ville heller aldrig lade mit barn græde sig i søvn.Man er forældre med hjerte og fornuft.
  Og jeg tror også,at alle gør det efter bedste evne.
  Tillykke med jeres lille Alba💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Det er det eneste rigtige. Og ingen børn er ens nogen har brug for enormt meget tryghed og nærvær andre lidt. Vi må som forældre bare sørge for at dække deres forskellige behov❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina

  Jeg kunne ikke være mere enig, min kæreste og jeg er selv nybagte forældre til en søn som blev født 5 uger før jeres alba. Når min søn græder, så græder mit hjerte og vi gør alt for at min søn er glad. Jeg plejer at putte min søn i dyne omkring sig og et sutteklud, ligger ham på mine arme og så falder han i søvn hos mine arme.
  Man er jo ikke perfekte forældre.
  Det skal lige siges at jeg beskytter min søn rigtig meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Kjær

  Jeg er SÅ enig! Så godt formuleret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kender mange der har benyttet den metode nogle lykkes det for og andre ikke.
  Jeg har aldrig prøvet den. Jeg har med føde gået op og ned af gulvet aften efter aften, nat efter nat og synger, beroliget og kysset.
  Min dreng har altid haft søvn problemer og får nu melatonin der er det homon der gør man bliver træt og kan sove.
  Jeg er den løvemor der har været vågen nat efter nat sammen med ham og vist ham det er ok jeg er lige her hos ham.

  Når natten falder på så er det trykhed han kalder på sådan, har det været fra han blev født, det eneste tidspunkt på døgnet hvor nærheden og kropkontakten simpelhen er så stor at der ikke kan findes ro uden man ligger i sin mors armene, eller på hendes mave.
  Jeg kunne aldrig finde på at gå fra ham. Her står den på samsovning lige til han bliver træt af at ligge i min armhule. Han kan være nok så meget superhelt om dagen men om natten så skal løvemoren nok træde til og våge over ham og lade ham vide jeg er der lige hvor han har brug for mig.
  Jeg har gjordt det i snart 4 år og jeg forsætter med glæde flere år ud i fremtiden med at være lige ved hans side parat med kys og kærlige ord når mørket falder på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikke være mere enig med dig børn skal have kærlighed ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kunne ikke være mere enig! Når vores datter på 2 år skal puttes, bliver vi ved hende indtil hun sover, det er meget muligt det kan tage sin tid, men hun skal ALDRIG føle at mor og far ikke er der når hun har brug for det..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan Jørgensen

  Vi fik af vide vi skulle prøve den metode og den fungere bare slet ikke for vores datter. Kan heller have det i mit moderhjerte at hun ligger og græder. Elsker at sidde med hende i mine arme og give hende tryghed og kærlighed imens hun lige så stille falder i søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvor er hun bare smuk, de øjne er lige til at smelte over. Får helt lyst til at få en mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Linderod Larsen

  Geggo hold endelig fast i dine holdninger og meninger Ang. ALBA ❤ Vigtigste er :kærlighed – tryghed – omsorgsfulde forældre som jer ❤ min personlige holdning til at lade børn græde sig i søvn 😪 eller græde uden at få opmærksomhed er for mig ubegribeligt synd 😢 tror på at dette vil gøre barnet utygt-angst-forladt-uroligt😢 barnet har brug for nærhed og kærlighed ❤knus Karin 🌼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe ravn

  Tillykke med lille alba. Jeg blev mor for 2. Gang for 14 uger siden. Og jeg kunne ikke være mere enig i hvert et ord du skriver. Vores 1. barn var kolik barn og det er bare utrolig hårdt. Det går lige i hjertet. Jeg græd lige så meget som min datter. Da hun skulle lære at sove selv blev det med tryghed og omsorg. Hun lærte at sove selv som 2.5 årig og det var ud fra hendes behov. Du er så god til at sætte ord på det som en mor tænker og føler. En mor ved bedst har jeg fundet ud af

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rowena

  Du er så sej, Gegs! Wow et fint indlæg! Al kærlighed herfra ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg kan sagtens følge dig i at det gør inderligt ondt i hjertet når ens dyrebareste er ked af det! Der er det ALTID ENS ANSVAR SOM FORÆLDRE AT TRØSTE SIT BARN og barnet har selvfølgelig ikke godt af at være ked af det i længere tid af gangen, der er jeg helt enig!
  Vi har brugt “godnat og sov godt” metoden herhjemme. Selvfølgelig ikke da han var spæd med da han blev 14 mdr forsøgte vi os med metoden. Og det virkede rigtig godt for os, han har sovet igennem siden da (selvfølgelig med nogle undtagelser)

  I min verden er der forskel på at være ked af det og hysterisk fordi tingene ikke lige er som man godt kunne tænke sig de var..
  Et barn i den alder kan jo ikke se fornuften i at man skal have sin søvn om natten så man kan være frisk til dagen efter, hvordan har vi det ikke selv hvis vi ikke får sovet? Det må du om nogen vide 😉 jeg er ihvertfald energiforladt og uoplagt.
  Jeg mener ikke der er noget forkert i at sætte en grænse for barnet, som hedder “du skal sove” Har selvfølgelig sikret mig, at han ikke er sulten, trænger til en ny ble eller lign.

  Efterhånden har man lært sit barn så godt at kende, at man kan høre og mærke hvornår han græder/er hysterisk fordi han har brug for kram og tryghed, og så får han det selvfølgelig, eller hvornår det er fordi han synes “mor er dum fordi jeg ikke må være i stuen og lege”
  Der mener jeg bare at det et en voksens ansvar og vise sit barn at det er tid til at sove ved gentagende gange gå ind og sige “godnat mor og far er inde i stuen og du skal sove nu skat”

  Resten af dagen får han kvalmende meget kærlighed ☺️ men nogle gange er det bare nødvendig at være hård men retfærdig.

  Det skal også lige tilføjes at min søn er 2 år gammel idag og han nyder nu at ligge i sengen og hygge sludre med sig selv og alle bamserne. Det han har lært af det er at sengetid ikke nødvendigvis behøver at være noget dårlig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Altså jeg synes det bliver lagt negativt ud og som med alle metoder/gode råd vedr babyer, så er der noget der fungerer for nogen og ikke for andre. Den bog “godnat og sov godt” er jo ikke skrevet for at skade børn, men for at hjælpe dem med at falde i søvn. For det er da lige så synd for børn på ex 3 år og op efter som ikke kan falde i søvn uden en forældre ved sin side. Nej de skal ikke ligge 5 min og græde, læs bogen først før du dømmer. Jeg føler mig ikke stødt over dit indlæg, er vild med din blog! 👍🏼 men vi brugte 2 dage hvor der gik 20 sek mellem vi gik ind til ham og han var ca. 1 år da vi gjorde det. Men ligeså mange forældre der findes lige så mange metoder finder der til at være forældre og gøre ringene på hver sin måde. Jeg ville aldrig lade mit barn ligge 5 min og græde, no Way!! Men synes også det er vigtigt at lade barnet falde i søvn selv og ikke skulle have mor og far ved sin side. tak for en god blog, og lukke os ind i jeres liv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michell

  Tror man skal gøre som ens moder hjerte fortæller dig, har prøvet det en gang hvor det endte med at jeg sad og græd uden foran hans dør efter et kvarter😊 Så det var ikke noget for os, men der er der helt sikkert andre hvor det bare fungere… Min holdning er nok bare at man aldrig skal gå over sine egne grænser😊 Håber du nyder din barsel i fulde drag..,. Hun er en lækker mås😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg kunne ikke være mere enige i det du skriver, har prøvet den 1 gang og efter de 5 min kunne jeg ikke mere og tog min søn op og trøstede ham.. 10 min efter sov han i mine arme – han var tryg og jeg var glad og lettet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg giver dig fuldstændig ret. Når barnet græder sig selv i søvne lære barnet, at der ingen hjælp kommer og til sidst bliver barnet så frustreret og bliver passiv. Det er så frygtelig. Jeg er selv mor til Signe på knap 6 uger og får ondt i maven, når jeg høre at der faktisk er mennesker der bruger denne totur metode.
  Godt opslag 👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Det fint du har den holdning, men måske du skifter mening når du har været mor i 1 år og efter hånden trænger til en hel nats søvn.. Når man skal have en hverdag med arbejde til at fungere, nytter det ikke du aldrig nogen søvn for. Vi prøvede det med vores datter, da jeg skulle ud på arbejdsmarkedet igen. Vi puttede hende, spillede et par rolige børnesange og efter et par nummer gik vi ud. Så blev vi ude i et par minutter og gentog det sammen. Det to et par dage, men nu har vi en datter som sover igennem og forældre som har masser af overskud til hende.
  Så syndes ikke du skal kommentere dette, før du har været mor lidt længere tid og efterhånden er begyndt at ligne en zombien pga. Søvnmangel. Så vil du nok bedre forstå hvorfor man gør det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Det kan jeg forsikre dig om at jeg ikke gør. Jeg vil aldrig nogensinde kunne lade mit barn lægge og græde, sådan har iøvrigt de fleste jeg kender det. Jeg ville ikke få søvn, hvis jeg vidste min datter lå og græd. Og det kan jeg love dig højt og helligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Herhjemme samsover vi og jeg ammer stadig min 20 mdr gamle datter til natten.. Er så enig med dig.. Man møder mange skæve kommentarer fordi man ikke gør som man nu plejer eller man gjorde engang. Jeg gør lige præcis det jeg kan mærke min datter har brug for og gør hende tryg og glad.. Resten vil jeg sådan set skide på 😉 Man skal self gøre hvad man føler er det rigtige, men synes godt nok at “bedrevidende” og “fagfolk” får mange forældre ned med nakken.. Hvad hvis de ikke fandtes.. Synes man skal lytte til sig selv.. Sejt at du også gør og tør.. (Det bliver værre med alderen, folk er utrolig overbærende når de er meget små, men stå ved dig selv. Det mig bedste råd. Og det er jeg forresten slet ikke i tvivl om at du gør.. Go geggo 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg er meget enig med dig.. min søn skal ikke græde sig selv i søvn, da gråden stresser barnet og logisk nok, så er stress ikke godt for nogen..
  Min søn er 7 mdr og sover da stadig i vores seng, de nætter hvor alting er galt, og han ikke kan finde ro.. hvilket vi har fået høvl over…
  nu har han så også haft problemer med at trække vejret siden han blev født, så jeg er meget om ham og bliver da tit kaldet for en pylret mor…
  Men jeg elsker din holdninger til livet som mor og til opdagelse 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Vi har haft kolik barn som nu er snart 2 år, men tro mig selvom man var træt og udkørt har vi aldrig bare lagt hende og gået fra hende, vi forsøgte metoden 1 aften da hun blev ældre med at lægge hende og sige godnat og gå og det endte med at både mor og far var dybt ulykkelige og græd fordi hun lå og græd efter os og vi bestemte os for at det gjorde vi aldrig mere så vil vi hellere sidde hos hende til hun falder i søvn glad og tryg ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Hej hvor er jeg enig i det skrevne, rigtig godt og pænt skrevet.Jeg er en pensioneret pædagog, selvfølgelig skal børn ikke græde sig i søvn, nej de skal falde i en tryg søvn. Kolik børn græder for de har “kolik” ikke for de vil underholdes,men ofte ved kolik børn kan man ønske sig dem langt væk(vores den første havde kolik) puha det er bare hårdt, Det at få et lille barn, og skal tage vare på det, er selvfølgelig være hårdt meget hårdt, Men DEJLIGT😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zita

  Fuld forståelse for din frustation, men husk lige på at metode med sandsynligvis ikke bliver benyttet på så små børn som din datter 🙂 men på lidt ældre børn det er bevidste om hvad der skal til for at undgå at sove. Da min søn har haft flere perioder fra han var et års tid, hvor han ikke ville sove selv om han var træt, så han gjorde jo alt for at holde sig vågen og for vi gad tage ham op. I dag er han 5 år og han har stadig perioder hvor han synes det er uretfærdigt at han skal sove, ligegyldigt hvad klokken så er 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Den bliver brugt på børn ned til 1,5 måneds alderen, læs kommentar-feltet på min facebook. Det er desværre mere normalt end man tror.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg er helt enig med dig geggo❤ jeg har haft mine børn i snart 13 år og har aldrig lader dem græde sig selv i søvn. Ud over hvis de er søge med smerter og derfor græder❤ har desværre 2 ørebørn så det er sket at de græs i søvn men jeg lå lige ved siden af.. Mine børn må gerne sove ved mig en gang i mellem og når de er syge så har jeg det bedst ved at de lægger ved siden af mig❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Magda

  Enig, det virker ikke som en måde at opnå tryghed på, har ikke benyttet det til nogle af mine tre, og tillykke med baby 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig enig, det kan ikke være sundt for et barn, at græde sig selv i søvn, det er svigt og jeg er sikker på, at det vil barnet kunne mærke ved feks usikkerhed og dårlig selvtillid som voksen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Enig. Min datter på 6 måneder er endnu ikke alt for god til at sove på egen hånd, vi skal helst sidde ved siden af hende til hun sover – og det gør jeg gerne. Jeg ser det sådan, at hun har svært ved at falde i søvn – og det er min opgave at hjælpe hende – det ville jeg bestemt ikke føle jeg gjorde ved at gå og lade hende græde.
  Det kan selvfølgelig være frustrerende, ar hun ikke har lært at sove selv endnu, og vi har prøvet mange ting for at lære hende det. Men den metode du nævner ville jeg alligevel aldrig ty til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Er selv mor til en datter på 9 måneder. Jeg ville ALDRIG bruge den metode.
  Jeg er mere til at tage hende op , trøste hende og lægge hende .. og så starte forfra hvis hun stadig græder. Ligger mig os nogengange ved siden af hende til hun falder i søvn . Men oftest falder hun ni søvn i forbindelse med sin når flaske ..
  Jeg har aldrig læst en bog om opdragelse osv. Og kommer aldrig til det. Jeg ved bedst hvad mit barn har behov for, og jeg kan bedst selv læse hendes signaler.

  Mit råd til dig er: stol på dig selv , for du ved bedst hvad dit barn har behov for ! Lad ikke andre fortæller dig anderledes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Jeg er så enig…nu er det en del år siden, jeg har haft små børn, jeg er 45 år og har to drenge på 16 og 22 år, og jeg har aldrig gået fra dem,..min mand og jeg har da de var helt små sunget for dem, og jo større de blev, blev det godnat læsning, med den store, nåede vi aldrig at læse færdig, for så sov han,…det har aldrig taget flere timer at lægge dem, og bilder mig ind, at de vår trykke ved måden vi lagde dem på, og derfor faldt hurtigt i søvn, selvfølgelig har der været nogle undtagelse, hvor det tog lidt længere,…

  Når jeg hører eller ser i fjernsynet, når forældre går fre dem grædende, gør det helt ondt i mit hjerte, og håbede jeg kunne hoppe ind i fjernsynet og tryste det barn, synge en sang, læse en historie, det kan ikke være sundt at falde grædende i søvn…

  Tænker selv hvis man falder i søvn ked af det, man sover dårligt, og vågner med en dårlig følelse….

  Man skal altid gå i seng med et smil og flade i søvn på samme måde..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er godt nok ikke mor, men den dag jeg bliver det, vil jeg aldrig kunne gå fra mit barn hvis det græd. Som du skriver, så græder børn jo ikke bare for at græde! Det er noget de mangler! Jeg tænker at barnet er utryg ved at være alene og derfor kan de græde når de skal sove. Man må jo som forældre kende sit barn, og kunne læse deres behov.
  Men fair nok for de forældre der prøver den metode, jeg ved bare nu at det er ikke mig som prøver det!
  Nok om det! Hvor er hun altså virkelig køn! Hende kan du virkelig være stolt af! Jeg er sikker på at hun nok skal blive noget stort en dag og det er takket hendes forældre! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate

  Er helt enig med dig. Min sundhedsplejerske anbefalede mig denne metode og første og eneste gang jeg prøvede blev mit hjerte helt knust. Jeg fandt ud af at sidde på gulvet ved siden af sengen indtil mine børn sov og rykkede gradvist længere ud i rummet, til dørkarmen og til sidst helt ud i takt med at de blev ældre og mere trykke ved at sove “alene”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har været mor i 3 mdr nu og jeg må indrømme, min søn er det nemmeste barn 😂 Jeg kunne ikke drømme om at lade ham græde sig selv i søvn. Han ligger med os og putter, dejligt trygt. Sovetid skal ikke være en ubehagelig oplevelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg er helt enig. Mine børn har ALDRIG fået lov til at græde sig i søvn. Hvem ønsker ikke omsorg når de græder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne Jensen

  Jeg er så enig men med dig og er en af de forældre som havde et kolik barn og senere blev han øre barn. Jeg sidder stadig inde hos ham, trods han er 4, hvorfor fordi han har behov for det, ellers kan han ikke finde ro i hans lille hoved kg krop. Da han er sensitiv oplever han ofte verden meget intens. grundlæggende er det imod naturen at de fleste lægger spædbørn ind på deres eget værelse, da vi er flok dyr og ville i naturen sove sammen, for at beskytte, dette er et spædbarns instinkt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vilja

  Helt enig.. kunne heller aldrig drømme om at ligge min datter ind og græde sig selv til udmattelse.. har siddet oppe flere nætter og trøstet uafbrudt fordi hun græd over gud ved hvad og intet virkede.. gu var det hårdt, virkelig hårdt, men vil hellere have de nætter end jeg vil tillade mig selv at efterlade hende dybt ulykkelig i et andet rum… :’/ ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kunne ikke være mere enig. Mit moderhjerte ville heller ikke kunne klare det.
  Min yngste er 8 mdr lige om lidt, og hun bliver stadig ammet i søvn. Nogle gange er det nok bare at putte hos os. Hun er ikke god til at falde i søvn selv, men det skal nok komme.
  Lige nu, gør vi det, som gør hende tryg, og det fortsætter vi med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Eriksen

  Enig Geggo. Mine børn har aldrig grædt sig i søvn. Det kunne jeg heller ikke klare

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæg! Jeg er heller ikke ekspert, men har da læst samtlige undersøgelser der viser, hvor skadelig den her “cry it out”/”godnat og sov godt”-metode kan være for børnene. Det første år af min søns liv kunne jeg sidde i timevis og vugge og hoppe ham i søvn, amme ham, nusse, putte og kysse ham, indtil han overgav sig. Nu er han 1 år og 8 mdr. Og har stadig enormt meget brug for nærvær og omsorg når han skal sove, så jeg ligger hver aften inde i vores seng med ham til han er faldet i søvn, og kunne ikke i min vildeste fantasi drømme om at lade ham græde uden at trøste ham, og synes faktisk at det grænser til omsorgssvigt bare at lade sit barn ligge der uden at reagere på hans/hendes gråd. Tænk hvis det var mig selv der var så ked af det, og bare havde brug for min kæreste eller min mor, så ville det da også være langt mere rart med et kram, end hvis de bare ignorerede mig og sagde at “jeg jo skulle lære at de ikke bare kunne komme hver gang jeg skreg”… Tryghed og nærvær er altid at fortrække, uanset om man er stor eller lille 🙂
  God aften til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Dejligt med en kendis, som tager offentligt afstand fra den forfærdelige metode. Håber dit budskab når rigtig langt ud <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Vi fik at vide af sundhedsplejersken at Godnat og sov godt metoden var det eneste rigtige. Vi forsøgte i to dage, og det var de værste to dage i vores liv. Det gør vi aldrig igen.
  Med vores søn har vi valgt at han stadig skal lære at falde i søvn selv. Men ikke ved at græde sig selv i søvn. Han bliver lagt ind mens han stadig er helt vågen, og så bruger han tiden til at ligge og kigge sig omkring. Når han er mættet for indtryk lukker han sine øjne og lægger sig til at sove. Det er så meget mere behageligt at putte ham på den måde. Den anden måde er ren tortur

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Allerførst, nogen skønne billeder af jeres datter og jer. jeg er helt enig med dig at børn ikke skal græde sig i søvn, jeg har selv været lidt af en hønemor, at når de græd, kom jeg selvfølgelig.
  Ønsker jer så meget held og lykke med jeres skønne datter…knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hey søde Geggo.
  Uden at jeg vidste det, er det faktisk den metode som vi benytter her hjemme.
  Min datter kan godt græde når jeg ligger hende, men jeg går alligevel.
  Men jeg kan så også tydeligt høre forskel på hendes gråd, og 9 ud af 10 gange er det bare fordi at hun ikke gider at sove, ( og det er krokodille tåre hum kommer med )
  Kan jeg høre at det er noget andet tager jeg hende selfølgelig op,og prøver at finde ud af hvad der er galt.
  Men efter at have brugt denne metode stortset siden hun var 3 måneder, har vi nu et barn der stort set falder i søvn efter 5 min, og stortset aldrig brokker sig, selv om hun kan være vågen i op til 30 min efter hun er puttet.
  Vi alle har vores egne måder at opdrage på, men efter min mening et der kun en ting at gøre, og der er at gøre hvad man føler er bedst og fungere for sin familie.
  Håber det bedste for dig og din dejlige familie.
  Knus fra jeanette. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Geggo! Kæft det er en dejlig og lækker datter i har jer 😊 Jeg bliver så skruk af at se små børn og jeres datter gør mig sgu endnu mere skruk!
  Jeg er selv uddannet pædagog og arbejder i en vuggestue. Kunne aldrig i mit liv drømme om, at gå fra et grædende barn, som ligger og skal til at sove. Ingen børn skal falde i søvn når de græder, mener jeg. Jeg vil altid stå ved deres barnevogne/krybbe og vugge dem eller holde dem i hånden, eller hvad de nu har brug for.
  Ingen tvivl om at du er en over fantastisk mor. Er vilde med jer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg går ABSOLUT heller ik ind for at mit barn skal græde sig i søvn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg kunne på ingen måde være mere enig!!
  – min datter fylder 2 år til juli, og hun føler sig tryggest ved, at vi sidder inde ved hendes seng, til hun falder i søvn. Vi skal hverken synge, vugge eller noget, hun skal blot mærke at vi er der.
  Der går aldrig mere end 10-15 min og så sover hun helt til næste morgen.
  Denne “metode” har vi brugt siden hun var helt lille, fordi det er det, hun har udvist, at hun havde brug for, og i min verden er det vigtigste at et barn føler sig tryg og elsket.
  Jeg tænker at det hele nok skal komme med tiden, går ikke udfra at jeg skal sidde ved siden af hendes seng til hun skal konfirmeres 😝
  Og som sagt hvis det er det der gør hende tryg, så gør jeg det gerne, og så vælger jeg ikke at tage en unødvendig kamp op, som hverken gavner hende eller jeg.

  Og smukke, søde, dejlige Geggo, der er INGEN her i verden der er perfekte – heller ikke perfekte forældre, men jeg tror på, at så længe man gør det der føles rigtig for ens barn og en selv, så er det den rigtige opdragelse.. Børn er forskellige, og de har forskellige behov.
  Og så udvikler man sig hver dag som mor. De bekymringer man sidder som nybagt mor med, er helt naturlige og vil være noget du kan se tilbage på med et smil og nogle år – trust me 😉❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Så enig med dig!
  Jeg har 3 børn mellem 9-2 år, og har klaret mig igennem uden at bruge denne metode. Jeg bruger MIG! Og ja; så går jeg glip af et tv-program…og jeg lever endnu…en sjov samtale til familiefesten, 1 time hvor jeg kunne læse osv. Men mine børn skal vide, jeg er der. Jeg er der ALTID ❤️ Og ja; gu’ er det hårdt, når man er træt, trænger til afslapning, skal klare opvasken osv, men jeg mister ikke noget, ved at bruge denne tid på mine børn. Jeg sætter kærlighed ind på kontoen, og får så meget igen, når jeg mindst venter det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hellemusse

  Jeg er fuldstændig enig med dig, har heller aldrig ladet mit barn græde sig selv i søvn.. ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Volff

  Jeg indrømmer ! Ved min første søn prøvede jeg godnat og sov godt. Men mit moder❤️ Var ikke god til den metode. Så det var noget med at sidde ved hans seng til han sov. Det var bedre 🙂 har nu 3 børn og bruger en hel del tid på
  Putning – men jeg synes den sidste kontakt man har med dem efter en lang dag – skal være positiv – glad og tæt ❤️ Så jeg er helt enig med dig geggo – godnat og sov godt virker barsk og er ikke noget for mig heller. Jeg når nok alt det jeg skal når de er blevet større og ikke har så meget brug for mig længere. 💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Enig! Blev mor for 15 mdr siden, og har sagt fra dag et at mit barn ikke skal falde grædende i søvn, tilgengæld skal hun har tryghed og vi bruger gerne meget tid på hun falder rolig og trygt i søvn. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mirjam Blagojevic

  Vi ligner hinanden 😉 Er fuldstændig enig i det du skriver. Jeg har en enkelt gang i desperationens navn prøvet at lade min lille pige græde efter denne metode – og jeg gør det ALDRIG igen. Det føltes helt overgrebsagtigt, og min datter kunne pludselig ikke ligge udenfor mine arme i en uge derefter. Min datter har ellers altid fået svar når hun har grædt. Mig og min mand er blevet kaldt uendeligt mange gange for pylreforældre, for når hun græd som spæd var vi der hver gang for at mætte hendes behov. Det har givet os en to årig der ikke råber, bider, viser andre tegn på frustrationer og finder roen til at falde i søvn selv. Børn har ret til omsorg, og det er forældres ansvar at opdrage trygge individer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Enig❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CamillaHE

  Hej Geggo,
  Først velkommen til den mest fantastiske verden. Forældrerollen/moderrollen, er uden tvivl den bedste. Jeg har 2 små drenge den ældste på 3, den yngste 1. Og den ældste havde kolik, er du gal det var hårdt. Kiropraktik var det der hjalp ham.

  Nåhhh men til dit indlæg, jeg er fuldstændig enig i din holdning. Jeg har ALDRIG brugt og vil ikke bruge den metode. Mit hjerte brister helt ved tanken.
  Næh kærlighed og faste rutiner det er vejen frem, også tager det bare den tid det nu tager. Før de små banditter sover.
  Min 3 årige falder i søvn af sig selv, en lille historie også snork bobler han ❤️

  Rigtig held og lykke med din smukke lille datter ❤️
  Kh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vores søn Viktor blev også født den 5. feb som alba og jeg kunne ikke være mere enig. vi har været utrolig heldige at få denne lækre dreng og føler mig mere end millionær. har altid sagt jeg ka ikke give ham diamanter men kærlighed omsorg og tryghed skal han aldrig gå ned på så hvis han skulle græde sig selv i søvn ville jeg gå over min egen grænse og ville såre mig selv samtidig, det ville mit moderhjerte ikke kunne bærer det skriger i forvejen når han er utilfreds eller har mavekneb og græder men jeg gør alt hvad der er i min magt for at trøste ham ❤💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gita

  Aldrig i livet ville mine børn få lov til at græde sig i søvn. Så kunne ikk være mere ening. Nyd jeres smukke datter og gør hvad er bedst for jer 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej geggo. Jeg kan sagtens forstå hvad du skriver og jeg er enig MEN jeg har tildels brugt metoden dog med at gå ind med 3 min og ae barnet og sige mor sidder lige udenfor døren. Her har jeg tvillinger og og pigen som det første halve år skreg og derefter kom vi til at de skulle lærer og sove og her kendte jeg min pige ret godt og kunne hører på hendes gråd at hun skabte sig… Det tog 5 dage og metoden er brugt ud fra bogen med mine egne twist i og op min måde. Fair nok andre ikke synes den skal bruges men som sagt man blir nødt til at hvornår og hvor gamle børnene er. Vores var 8 mdr og kendte bestemt forskellen på deres gråd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er bare skrevet så flot og sidder spot-on!!
  Før jeg blev mor, havde jeg én holdning til hvordan jeg ville opdrage, men da jeg sad med det smukkeste i mine arme, ændrede det alt. Som i virkelig alt..
  Fik anbefalet bogen med ‘godnat og sov godt’ da min dreng var meget ulykkelig, hvilket selvfølgelig gjorde mig utrolig ulykkelig, fordi jeg følte jeg fejlede som mor. Han sov ikke meget om natten og græd rigtig meget, men fik ikke læst meget i den bog, da det slet ikke føltes rigtigt for mig at han skulle falde i søvn på den måde.
  Jeg gjorde, hvad jeg følte var bedst for os, ingen bog kan eller skal fortælle hvordan mit barn skal sove .. Børn er forskellige og kunne bare mærke han havde brug for rigtig meget tryghed. Og ja, det har alle børn selvfølgelig brug for, men tror ham her havde mere brug for det end ‘normalen’ så at sige.. Så jeg sov med ham, og det gjorde det også så meget nemmere når han vågnede om natten og var sulten, jeg kunne bare tage ham op, uden at skulle rende ind på hans værelse (der er kun lige plads til en dobbeltseng i vores soveværelse and that’s it).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja Mouritsen

  Jeg er helt enig med dig! Børn græder af en grund, og små børn er ikke beregnende. De kan ikke blive for “forkælet” med for meget kærlighed og omsorg. Undgår man at trøste et lille barn, vil barnet stoppe med at stole på en som forælder – og ja, det vil måske også stoppe med at græde fordi det ved, at man ikke kommer alligevel. Det risikerer at blive indelukket, fordi det ikke nytter sig at udtrykke følelser.

  Angående større børn, så er det klart at man ikke skal lade dem stå op en million gange, når de skal sove og blot synes det er mere spændende at være oppe. Men det er en anden snak, og der er det ens ansvar at finde en balance 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Jeg kan følge dig 100 %.. Ens sunde fornuft stritter da totalt imod når man hører om denne metode.. Hvad skulle formålet værre? Der er da mange andre måder man kan få sit barn til at sove på end at det skal græde sig i søvn. Og hvordan har barnet det så når det vågner? Hvem har ikke prøvet at hyle sig i søvn og så vågner man med hovedpine, opsvulmede øjne og har det af l… til..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Som mor til en pige på tre der er englebørn på det område med at ligge sig til at sove, kunne jeg aldrig forestille mig at skulle bruge metoden.
  Samtidig tænker jeg også at forældre der kæmper 3 timer hverdag pga ren skaberi ved barnet fordi det ikke passer det at skulle i seng der, at metoden måske føles tiltrækkende at prøve? :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Børn SKAL ikke græde sig selv i søvn😡Men lige dine order om Kærlighed, kys og omsorg det er det hel rigtige. Det har jeg gjort med mine Børn og synes metode overhoved ikke holder….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg kan ikke være mere enig. Jeg mener at når især små børn græder så er det et lille råb om tryghed. Jeg har haft mange diskussioner omkring dette da jeg i perioder har haft mine børn i dobbeltsengen men har holdt fast og synes egentlig mine to tøser er meget trygge Idag. Jeg er glad for at jeg holdt ved der jeg synes var rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Kunne heller ikke være mere enig. Mit hjerte blødte da min datter græd da hun var spæd. Jeg var der med det samme hver gang❤️ Hun er 4 år i dag, og desto ældre hun blev, desto mere lærte jeg om det var rigtig gråd eller bare brok😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aleksandra

  Mega enig! Jeg ville heller aldrig lade min søn falde grædende i søvn. Mine forældre brugte selv “godnat og sov godt” metoden og jeg kan tydeligt huske den frustration i at “blive ignoreret”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Du dfølger dit hjerte, og det er det aller vigtigste som nybagt mor (og far)
  Min søn sov mere eller mindre i vores seng en stor del af natten de første to år. Han var en af dem der ikke sov igennem Før 2-3 års alderen. Og middagslur var også kun en kort fornøjelse..
  Men han fik ikke lov at græde sig selv i søvn, mit hjerte ville være blevet knust!!
  Så bare bliv ved med at gøre det du føler er rigtigt, og up yours med hvad andre mener er rigtig eller forkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Nu har begge mine børn været forholdsvis nemme at lægge i seng uden sådan rigtige problemer, hvis der så er opstået noget gråd f.eks 10 minutter efter godnat historien er færdig og der er blevet sagt godnat/sov godt/jeg elsker dig, så har vi her hjemme altid været gode til lige at gå ind og trøste og spurgt indtil “hvad er du ked af skat” (f.eks) nusse ham/dem lidt og gentager så igen godnat/sov godt/ jeg elsker dig og det har virket for os, dog har der også været tider hvor den store har grædt, men ikke rigtig grædt og der lader vi simpelthen være med at gå ind, (døren er altid på klem), (han er 2,5 år) som sagt børn er kloge og jeg som mor kan godt høre forskel på om han/de er ulykkelige eller prøver grænser (forstå mig ret) 😉 – men jeg er helt enig i hvad du skriver. Kunne heller ikke drømme om at efterlade nogen af mine børn i gråd, det kan mit moder hjerte heller ikke bærer. Knus Sandra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie Oddermose

  Hej Stefanie.
  Jeg kan ikke være mere enig med dig, men vil bare supplere at jeg drager mange parraller med dyreverdenen. Der er meget få dyr som ikke sover med deres unger og vi er flokdyr, så det er helt forkert ikke at være tæt med sit barn når det skal sove.
  Tillykke med jeres smukke barn <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrinr

  Kom igen når Alba bliver ældre 😘 Jeg er heller ikke ekspert i børn og børneopdragelse, men jeg har en meget hidsig søn på 7 måneder 😁
  Jeg lader min søn græde – ikke længe selvfølgelig !
  Det er nødvendigt for små børn at få lov at ligge og græde/rase ud for, at de lærer at håndtere deres følelser .. Har jeg læst 😏
  Jeg benytter mig altså af “godnat, Jeg elsker dig metoden” men ville ikke gøre det med en så lille baby som du har …
  ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg skal skam nok komme igen når Alba bliver ældre. Ligesom de fleste jeg kender vil jeg ALDRIG lade min datter græde sig selv i søvn. Du får det til at lyde somom det er størstedelen der gør det ved at skrive “kom igen når Alba bliver ældre” – jeg kender rigtig mange mødre, og kun én der har brugt metoden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie

  Er helt enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg kommer fra et hjem hvor det at sove er lig med tryghed, har aldrig grædt mig i søvn …. Derfor har det været vigtig for mig, i min opdragelse af min datter, at hun fik den samme tryghed❤️
  Min datter Ida har sovet tæt på mig så længe hun havde brug for det…og da hun ikke havde brug for sin mor mere, har det været min største kærlighed til min datter at rede en dejlig seng til hende hver aften… jeg lufter ud, reder sengen og tænder hyggeligt lys for hende…derved er der trygt og hyggeligt for hende hver aften når hun skal sove….og hun er 15 år nu og der er ikke ændret noget❤️ så håber du holder ved…og lytter til dit moderhjerte…nogle børne har ikke brug for det ….men andre har😊
  Derfor har det været vigtig for mig, i min opdragelse af min datter, at hun fik den
  Min datter Ida har sovet tæt på mig så længe hun havde brug for det…og da hun ikke havde brug for sin mor mere, har det været min største kærlighed til min datter at rede en dejlig seng til hende hver aften… jeg lufter ud, reder sengen og tænder hyggeligt lys for hende…derved er der trygt og hyggeligt for hende hver aften når hun skal sove….og hun er 15 år nu og der er ikke ændret noget❤️ så håber du holder ved…og lytter til dit moderhjerte…nogle børne har ikke brug for det ….men andre har😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Er så meget enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg kunne ikke være mere enig med dig 😊
  Jeg har desværre selv haft kolik barn og man føler fuldstændig afmagt nogle gange har min søn grædt sig selv i søvn og hold kæft hvor har det gjort ondt i mit hjerte ☺ han er heldigvis over det nu og er igen den dejlige dreng jeg havde til at starte med ❤ han er i dag 4 mdr

  Din lille Alba er så skøn hun skal være glad for at ha jer som forældre det ren kærlighed 😙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Kære Brygge-familie.
  Jeg tror på du har fat i noget helt essentensielt her men også et emne der lægger op til en hed debat om børneopdragelse, et emne som mange har en holdning til, og derfor er et emne der kan komme store konflikter i.
  Min kæreste og jeg mistes desværre det barn vi ventede, men jeg begyndte fra dag 1 af graviditeten at læse om børneopdragelse – da jeg var fuldkommen ny i den verden og ville indsamle så meget emperi som muligt, før jeg fandt mit stand punkt.
  Og som min læsning gik fandt jeg ud af de forskellige putte metoder. Og godnat metoden er meget mere kompliceret end som så. I barnet “umodne” hjerne frigives der hormoner efter humør, nøjagtig som ved os. Kortisol og noradrenalin ved stress, dopamin ved glæde osv… Og det var netop disse hormoner der har givet mig samme holdning som dig. De negative hormoner der frigives når barnet græder alene ved til sidst sætte barnets krop i en stress reaktion, som i sidste ende udmatter barnet og det falder i søvn fyldt med stress hormoner. Det tager jeg afstand fra.
  Jeg håber vi bliver ligeså gode forældre som dig og Gengiz – i er helt fantastiske og jeg ser et stort lys i dig. Du er en kæmpe inspirationskilde – tusind tak for denne blog ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tania

  I frygt for at blive haglet ned i den her, meget sårbare, debat. Men jeg synes alligevel at jeg er nødt til lige at give mit besyv med. Jeg er den lykkelige mor til 2 unger. Elias på 6 og Malucca på 1½. Mit et og alt. Jeg har benyttet mig af denne metode til begge 2, dog på min egen måde. Jeg er af den mening at børn skal lære at falde i søvn selv. Det er ikke noget de kan når de bliver født og det er vores ansvar som forældre at lære dem de ting i livet som er vigtige. Inklusiv at falde i søvn selv. Herhjemme var det sådan at jeg kyssede og krammede dem og sagde godnat og alt det man ellers siger og så puttede jeg dem i deres senge med dynen godt omkring dem og gik ud. De begyndte at græde, ja. Men jeg var inde ved dem hvert 3. minut og sagde at de skulle ligge sig til at sove og jeg elskede dem osv. og gik ud igen. Mens jeg var ude fra værelset stod døren halvt åben så de stadig kunne se jeg var der, bare lige ude foran døren. Den første aften med Elias tog 45 min. 2. aften 15 min. og ellers var der ro derfra og er det stadig. Det samme med Malucca. Jeg er heller ikke af den mening at børn bare skal græde uden man gør noget ved det. Men i den situation synes jeg det er vigtigt at de lære det selv når tiden føles rigtig. Det er noget man som mor kan mærke, altså når tiden er inde. Jeg har verdens bedste børn, hvis jeg selv skal sige det :), og der er ikke sket noget med dem fordi jeg har valgt at gøre sådan. De sover super fint og jeg er inde ved dem flere gange om aftenen bare for at se dem, give en sut, et lille nys på panden inden jeg selv går i seng. Om morgenen kommer den store snigende og så ligger vi og putter indtil vi er for sultne, og når bette kalder så kommer hun ind og hygger med os. Jeg tror på at den helt traditionelle sov godt metode, måske lige er hårdt nok, eftersom man skal vente længere og længere tid inden man går ind til dem. Men jeg tog det af det jeg følte jeg kunne bruge ved mine børn. Og ventede ikke længere end 3 min. med at gå derind og ja, jeg hylede lige så meget som børnene, men de lærte det så hurtigt og de har ikke taget skade 🙂 Det blev vidst en ret lang smøre. Ups 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er fuldstændig enig!😃😃😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manu

  Jeg er fuldt enig med dig geggo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg forstår godt din holdning og er også enig i at børn ikke skal græde sig selv i søvn, men der er flere ting at tage med i overvejelserne. Selvfølgelig skal børn ha tryghed og kærlighed og vide at mor og far er der, men børn skal også lære at falde i søvn selv. Som skrækeksempel har jeg en veninde som måtte sidde og holde sin søn i hånden i en halv til en hel time hver aften i 5 år… Også når de havde gæster eller andre gøremål.
  Gråd er ikke kun et tegn på et ulykkeligt barn, det vil du nok også ændre mening om når du om et par år muligvis står med en hidsig og trodsig 2 årig der græder på jeg-vil-ha-min-vilje måden… Der er helt klart forskel på gråd og der bliver flere og flere varianter med alderen he he.
  En anden ting er at man som forældre til feks 3 børn simpelthen ikke har mulighed for at være 100% på alle børn indtil de er faldet i søvn. Vi har selv stået med 3 små børn og været splittede, for hvem har mest brug for os? Derfor måtte de lære at falde i søvn selv. Når man ved at bleen er skiftet, de har fået mad og vand, temperaturen er rigtig og vi har læst godnathistorie og sagt godnat, så kan man med rette nøjes med at gå ind og sige godnat, putte barnet og gå… Måske 100 gange, men efter et par dage eller måske mere (børn er jo forskellige) har man vist hvordan soveritualet skal være. Jeg kan jo også kun tale ud fra egen erfaring, men her har det virket (på børn fra 2 år og opefter).
  Mine er nu 13 og 9 og har sovet fint på eget værelse fra de var 2 måneder gamle.
  Jeg synes dog det er en rigtig fin betragtning og må hellere tilføje at jeg ikke lige har læst om metoden, men kun det du har beskrevet. Jeg synes ikke man bør bruge metoden på babyer, men der kommer et tidspunkt hvor det giver mere mening…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min søn kan heller ikke finde ud af selv st falde i søvn, og han har grædt sig i søvn flere gange, men hver eneste en af de gange har været i favnen på mig, mens jeg har vugget, sunget, nusset, tysset, kysset og puttet. Jeg kunne aldrig drømme om at lade ham græde. Det er fysisk umuligt for mig. Jeg ved ikke om han var kolikbarn, det har han nok egentlig været, men jeg har siddet med ham i armene og grædt med ham, når det var allerværst, og jeg villealdrig have gjort det anderledes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for denne vidunderlige og hjertevarme blog ❤️❤️ Jeg er mere end enig.
  Jeg har lavet et program om at forstå sit barns gråd ❤️ http://kanal-1.dk/doula-forstaa-dit-barns-graad/

  Masser af hilsner og tillykke med Alba og tak for at dele dine reflektioner over at være blevet mor og forældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben klint hansen

  Jeg er så enig! Min søn på 1 år vil puttes af mor eller far og han er en lille hyggefis, vi ligger med ham til ham sover. Vi lader han aldrig græde sig i søvn, det ville mor mor hjerte slet ikke kunne bære. Han sover nogle timer selv og så kommer han over når vi går i seng. Det er da alt for hyggeligt at putte alle sammen, det skal man lige huske at nyde !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikk være mere enig, Geggo. Jeg er uddannet i en børnetøjsbutik og nogle gange kommer der selvf et grædende barn ind eller begynder a græde på vej ud og her er det mange forældre der enten vælger a ignorere barnet eller skælde ud. Stop dig selv og lyt til dit barn han/hun har tydeligvis brug for dig!!!
  Jeg måtte en gang gå ud i baglokalet da der var en mor inde med sit barn i klapvogn, det var vinter og barnet var pakket godt ind, så tænker det stakkels barn kogte i den klapvogn iført flyverdragt og det hele. Barnet græd og vred sig rundt og hva gjorde mor – hun ignorerede den stakkels pige. Ja jeg måtte gå ud bagved og jeg græd a medfølelse for det lille stakkels menneske… Jeg har været mor i 15 år, men et moderhjerte er og blir et moder hjerte. Jeg har fået en datter for knap 5 år siden og er endnu engang ramt på de ydre følelser. Så uanset om du er nybagt mor eller har været mor i flere år, så er der bare intet det slår et ægte moderhjerte ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Kunne ikke være mere enig, det er ikke sundt for ens barn af de bliver overladt til sig selv og gråd. Det er usket og et tegn på omsorgssvigt fra forældrenes side!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Jeg er helt eng. Men jeg vil dog lige sige at nu er jeg mor til et kolik barn og jeg har flere gange vist at have mere overskud end de fleste andre jeg kender. Netop fordi man vænner sig til at barnet græder men stadig vil trøste sit barn. Når man kommer der til hvor man erkender at barnet har tænkt sig at græde, længe. Så får man en automatisk ro og den ro kan barnet mærke. Og vupti, barnet falder hurtigere til ro. 😊 Jeg kan anbefale at læse om ifavnsk opdragelse. Man behøver ikke at være 100% ifavnsk men det lyder som om at flere ting ved ifavnsk opdragelse, allerede tiltaler dig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Kunne ikke være mening! Synes det er skræmmende hvordan nogen forældre ikke vælger at trøste deres barn. Uforståeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  👍🏻👍🏻👍🏻 SÅ meget på dit hold👍🏻👍🏻👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tjek sovecoach.dk ud 👍😊 Hvis du engang får brug for det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg kan godt se at denne metode ikke er gældende når ens barn er så lille, men nu er min dreng er 3, og min mand og jeg benytter os af metoden. Når barnet er så lille at det ikke kan kommunikere med omverden er gråd den eneste mulighed, men min dreng kan snakke og også kommunikere og derfor spøger jeg også når jeg går ind til ham om der er noget han har brug for, og alt i alt er han bare ked af at skulle i seng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Alle moder-hjerter bløder når deres babyer græder. Jeg giver dig ret på mange punkter og jeg selv delte din holdning 100%, indtil for nylig. Min datter er tæt på et år og græd hver gang hun skulle puttet, sov dårligt og vågnede meget og grædende om natten og ville kun sove i vores seng. Hverken hende eller vi fik noget søvn. Så i et desperat forsøg prøvede vi metoden og aftalte også at stoppe hvis vi i vores hjerter synes det føltes forkert. (Jeg vil sige at der ligger mange flere ting i det, end de overfladiske ting du lige har googlet dig til. Samtidig skal man læse bogen før man kommenterer noget)
  Vores datter græd lidt den første dag ja og var lidt vågen om natten. Allerede anden dag fik vi alle 3 en fantastisk nattesøvn og hun var meget mere i harmoni og udhvilet om dagen. Siden metode. Har hun sovet i sin egen seng, når vi puttede hende og også sovet dejligt hele natten. Vi fik en gladere poge ud af det. Man skal gøre op med sig selv om man vil have putteproblemer og gråd de næste mange år, eller om de bare lige skal lære at sove på et par dage:) Det kan lige så vel være andre ting de SKAL lære i livet, hvor de græder. Blandt andet er vores datter dybt ulykkelig og hysterisk når hun skal have tøj på (som mange børn er), men hun skal jo ligesom have tøj på.

  Der er også forskel på gråd og det handler om at kunne læse sit barn. Høre man st mindste tegn på at det ikke er brok og hun ikke bare er sur over ikke at ligge i vores seng, så skal man være der MED det samme. Håber du fik noget ny viden omkring det, fra en der har prøvet metoden med succes:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg kunne ikke være mere enig! Men der er ingen forældre der er professionelle til at være forældre, vi opdrager vores børn hver især på hver vores måde, og det er der intet forkert i 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michele

  Hejsa Geggo
  Først vil jeg lige sige at jeg elsker og læse din blok, det er altid nogle fede emner du tager op!
  Lige med det her emne er jeg ikke helt 100% enig med dig, men som du selv sig, det skal der også værre plads til!
  Jeg har selv 2 børn min datter på snart 9 og min dreng på 2 1/2
  Jeg synes at den metode du omtaler er helt forkert når det er spædbørn, for som du selv siger så er det jo den måde de ved og græde “taler” med os på og der skal man værre over dem, men når de bliver ældre kan det (synes jeg) værre nødvendigt? Børn lære sindsygt hurtig hvordan de kan “kører rundt” med mor og far og især med gråd
  Fx min store pige kommer nogen gange ind til os om natten fordi hun måske har haft en uhyggelig drøm, hvis jeg så siger ” åh min skat, kom her ind under dynen og put dig” så står hun der 100% igen dagen efter, der imod hvis jeg tager hende i hånden og går med ind og putter hende igen inden i hendes egen seng er der ikke noget dagen efter 😄
  Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nimb

  Jeg er enig med dig geggo. Jeg er mor til et kolik barn (2,5 nu) og et reflux barn på 7 mdr og de eneste få gange jeg er gået fra mine grædende børn har været når jeg simpelthen ikke har kunnet klare mere, her taler vi om 5-6 timers intensiv gråd og skrig, som har resulteret i at børnene til sidst er faldet i søvn af udmattelse, så har jeg ladt dem ligge i 5-10 min for ikke at Miste besindelsen og så vendt tilbage for at vugge og prøve at trøste. Men bryder mig ikke om at børn skal græde sig i søvn, de skal ikke vænne sig til at ingen kommer når de er bange og alene og måske føler sig ulykkelige. Mine børn, som heldigvis begge er raske nu, bliver puttet med kys, kram og godnathistorier. Og hvis det har Været nødvendigt er de kommet ind i dobbeltsengen for at sove mellem mor og far. ❤❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg syns det er så sejt, at du allerede nu formår at mærke så meget efter din mavefornemmelse. Du har nemlig helt ret. Børn skal aldrig græde sig selv i søvn uden forældrene gør sit bedste for at trøste.
  God nat og sov godt er i min optik en lappeløsning. Jeg håber, at når så
  Mange har forsøgt sig med den, at det er i afmagt og at forsøget har været virkelig kortvarigt.
  Jeg elsker du tager dette emne op. Vi har brug for flere som dig der tør kæfte op og som kan nå bredt ud.
  Jeg håber du holder din lækre pige i dine arme, sover i ske med hende om natten og ammer så længe hun har lyst.
  Hilsen mor til barn der havde 6 mdr kolik og som aldrig har grædt uden at blive trøstet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Hej geggo
  Jeg er helt enig med dig i at børn ikke skal græde.
  Jeg har også læst bogen. Men jeg gjorde først brug af noget af det da min søn som : årig ikke ville sove. Da lagde jeg ham i seng læste en historie sagde godnat og gik. 3 min efter gik jeg ind til ham igen puttede ham sagde godnat og gik. Sådan gjorde jeg ca. 1 uge og derefter kunde jeg bare gå når vi havde læst bog. Og han sov i vores seng til han ikke ville mere. Så jeg forstår din frustration. 😉😉😴😴💤💤💤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Aldrig nogen sinde om det kom til at ske i mit hjem… Hilsen en mor til 3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Hvor er jeg enig med dig, er selv blevet mor for 4 uger siden og ville ikke kunne bære at mit barn skulle græde sig selv i søvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Jeg er helt enig. Jeg har selv en nevø lig en mpned ældre end Alba og jeg kunne aldrig i mit liv drømme om at lade ham ligge og græde der helt alene når jeg passer ham, det elsker jeg ham simpelthen for meget til! Kan ikke sætte mig ind i de forældre der lader sit børn græde, får man ikke ondt i hjertet?! Tak for din mening, som i min verden er helt korrekt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Forfærdelig metode. !!!! Tænk at kunne få sig selv til at lade sin baby skrige sig i søvn 😱 Hvor er trygheden i det?? der er ikke noget bedre end børn der falder trygt i søvn. Hos sin mor eller far.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Jeg er SÅ enig, og jeg fatter ikke hvordan nogenman kan tænke at barnet på nogen måde ville få gavn af at græde og græde og græde og græde og til sidst falde i søvn af udmattelse af gråd og dybt ulykkelig! Efter MIN mening vil det kun skade! Og tro mig, jeg har været ved at gå til over min datter ikke ville falde i søvn da hun var lille, både nat og lur om dagen, men uanset hvor udmattet, kvæstet, og bims jeg blev, ville jeg da hellere selv græde pga det, end at hun skulle ligge og skrige lungerne ud eller falde ulykkelig i søvn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Lige mine ord! !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iona

  Vi er som voksne alle forskellige…og alle børn er forskellige…heldigvis for det 😊 jeg er mor til 4, og min yngste er knap 3 mdr (termin 29 jan 😉)
  Intet menneske er ekspert i børn og jeg går bestemt ikke ind for godnat og sov godt metoden…Men når det så er sagt, så lærer man også som forælder at kende forskel på “jeg er ked af det” gråd…og “jeg er utilfreds” brok. Jeg har heldigvis haft og har 4 meget nemme børn hvad sengetid angår, hvilket nok også har en del og gøre med at jeg har 4 meget yngre søskende end jeg selv…så jeg har gennem deres opvækst lært hva man absolut ik skal gøre 😄 min ældste datter var rent ud sagt forfærdelig når hun sku sove…formiddag, eftermiddag og aften. Det var skrål uden lige i ren og skær protest…så hun fik i en kort periode lov til og skråle sig selv i søvn…simpelthen fordi jeg nægtede og sku vænne hende til at sku sidde og holde hende i hånden gennem tremmerne indtil hun faldt i søvn. Og ja der gik ik længe, så fandt hun ud af at det ik hjalp og så lagde hun sig uden brok. Nogle Sys måske det lyder ubarmhjertigt…Men har altid haft den holdning at mine børn fra dag 1 sku lære både ligge og sove selv. Det er efter min mening kun at gøre sig selv og barnet en bjørnetjeneste ved at vænne barnet til og falde i søvn i armene hver gang…eller man ska ligge ved siden af…osv osv. Syns det er synd for børn der ik er trygge nok til hverken af delene.
  Men igen vi er alle forskellige og vælger selv hvad vi selv Sys er det bedste for vores børn. For mit vedkommende har det gjort at jeg har haft og har meget nemme børn hvad sengetid angår 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissi

  Giver dig fuldstændig ret. Har haft det på præcis samme måde med min søn Jonass som lige er blevet 8 måneder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har aldrig brugt den metode…Syntes det er alt for gammeldags. Og mit moderhjerte ville ikke kunne. Syntes børn skal vide at mor og far kommer, er der og trøster hvis de har brug for det. Folk siger det virker…ja man hvordan bliver børnene senere i livet? Ligger der noget i underbevidstheden? Min søn på 4 har haft mange mærkelige perioder (ligget ved os, vi har ligget eller siddet hos ham, vi har siddet ude på den anden side af døren osv). Vi har givet ham den tryghed han har haft brug for i de pågældende perioder. Og det har resulteret i, at vi den dag i dag kan læse godnat historie og sige godnat og gå. Efter 10 minutter sover han og sover 12-14 timer uden at vågne. Dejlig tryg dreng 😊 Min datter på 14 måneder falder pt i søvn i mine arme…Og sådan er det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Du har helt ret i det dit instinkt og hjerte fortæller dig! Forskningen og al den viden vi har i dag viser at det skader barnet, se her:http://familiefilosofi.dk/godnat-og-sov-godt-hvad-siger-forskningen/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvor er det dejlig at høre. Vi har aldrig lade vores søn græde sig i søvn. Vi har altid ment at en tryg put var den eneste rigtige måde at lære ham at falde i søvn på. OG han var ellers en sej gut at knække. Vi vuggede ham i armen, mens han skreg og skreg til han dejsede om. Det gjorde vi nok til han var en 7-8 måneder. Men pludselig en dag ville han ikke være i vor favn, men ville ned i sengen og siden da har vi stort set hver aften kunne udføre vores putte ritualer og forlade værelser og så har han hygget sig med hans bamser og en pixibog til han faldt i søvn. Græder han går vi ind og kysser og nusser, måske synger en sang mere og går så ud igen. Men nu hvor han er blevet 1,5 år skal vi lige se an om det kun er opmærksomhed han søger og ikke tryghed/hjælp til at sove.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi har altid benyttet os af “Put med dit barn” metoden. Altså ligget med vores søn indtil han faldt i søvn. Det har han og vi været trygge ved, og vi har oplevet et barn, der faldt hurtigt i søvn. Vi putter stadig – her snart ni år efter – ved behov. Og han har altid fået lov til at komme ind hos os og sove om natten, for det har han haft behov for, og det har gjort ham tryg. Jeg er sikker på, han tids nok skal finde sin egen seng. Vi finder tid til voksen sjov på andre tidspunkter…. Og det fungerer fint for os alle tre. Så herfra lyder et stort – er heller ikke tilhænger af “godnat og sov godt” metoden. Gør som I føler er bedst for jeres barn og jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg bliver selv rigtig ofte forbavset over hvor mange forældre der benytter sig af den metode. Har selv en veninde, der har brugt den metode over for hendes 3 børn (1 på snart 4 år og et hold tvillinger på 2 år) alle tre unger har rigtig rigtig svært ved at falde til ro på deres værelser, især den store, og det tror jeg er en klar eftervirkning af den metode. Der er også flere og flere forskninger der tyder på at barnet tager skade af den metode på lang sigt! Jeg har aldrig brugt den på min søn, ham har vi altid hjulpet, i starten ved at vugge osv og nu kan han ligge i hans tremmeseng og selv falde i søvn, nogle gange skal der dog lige en hånd på ryggen eller anden til, men det får han jo så.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  HØRT… Og ENIG!!!
  Har en datter (Lilje) på 5,5 måned som vi har kæmpet med siden hun blev født- i forhold til hendes søvn. Lilje er meget trygheds krævende og sensitiv, og har aldrig været et af de børn som man bare kan lægge og så sover hun- hun vågner ved den mindste lyd. Løsningen for os er at hun sover i vores seng- det vil jeg hellere end hun ska græde sig selv i søvn. På trods af at hendes mor vågner hver morgen med ondt i ryggen ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Kirstine

  Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg har en lille søn på 2 år og jeg er aldrig gået fra ham, hvis han græd. Jeg går ind til ham, giver ham sutten, et kys og krammer (sommetider har han brug for at jeg tager ham op og så gør jeg det, og sidder og nusser indtil han er klar). Det virker, også selvom jeg måske skal gøre det 5-10 gange, inden han sover. Jeg kunne aldrig drømme om, at ignorere hans gråd. Jeg kan godt forstå, at det gør ondt i dit store moderhjerte – tro mig, det gør det også i mit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg er en af dem, der har brugt denne metode – med succes. Da min søn var lille havde vi en meget lang periode hvor han ikke ville sove. Vi kom ind i en dårlig rytme med at gå ham i søvn, sidde med ham i armene til han faldt i søvn, lod ham falde i søvn på sofaen osv., og hver gang vi så lagde ham ind i sin egen seng gik der 10 min., så var han vågen igen. Dette kunne stå på rigtig mange timer og på et tidspunkt var jeg så meget til rotterne, at jeg efterspurgte hvad som helst til hjælp.
  Godnat og sov godt blev min redning. Ja det var pisse hårdt at høre ham græde og vide at man ikke skulle tage ham op, men det tog to dage, så sov han igennem og det har han gjort lige siden – han er 11 i dag. Jeg må indrømme at jeg ikke har dårlig samvittighed over at have gjort det, da det var det, der på det tidspunkt virkede for os 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Hej Geggo 😝 Jeg har selv hørt om “Godnat og sovgodt metoden” og syntes helt ligesom dig at det lød meget mærkeligt, at man skulle lade et barn græde sig selv i søvn😑. Jeg fant senere et link hvor en ekspert beskrev at når man ignorerede at barnet græd fik det den til at føle sig efterladt, hvilket senere hen i livet kunne få han/hun til at blive mere indelukket og afsocial. Derfor overraskede det også mig rigtigt meget at så mange forældre har forsøgt sig med den. MEN IGEN jeg har ingen børn og ander INTET om at være forældre så jeg vil nødigt være den som dømmer folk. Der er jo mange forskeligt måder at opdrage på, men den metode tror jeg ihvertfald aldrig jeg selv vil bruge😳
  Håber du (og Alba) for en rigtige god dag – Agnes 😸😸
  PS Alba og dig ser virkelig søde ud på det sidste billede❤️ Hun er virkelig en cute baby👶🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg er til dels enig med dig….. Jeg har var alene med min største datter da hun var lille…. Verdens nemmeste og skønneste pige man ku forestille sig! Men når hun skulle sove om aftenen vendte hun fuldstændig!! Hun skreg og skreg og jeg prøvede alt!!!!!! Hun ville kun sove i mine arme og da hun var 7-8 mdr var hun bare for tung at gå rundt med hele tiden
  Jeg var desperat tilsidst! Købte bogen….. Og ja det var skide hårdt!! Men 4 dage bum bum så sov hun og der har ALDRIG været noget siden og hun er nu en stor pige på 11 glad og tilfreds og hun har absolut ikke lidt nogen overlast ved det 🙂
  Men lavede så lidt en light udgave af den… Det havde jeg det bedst med og det virkede jo fint 🙂 men ja metoden er MEGET omdiskuteret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Er så enig.
  Jeg har aldrig ladet mine børn græde sig selv i søvn. Det kan jeg ikke som mor. Jeg har fire dejlige unger, så jeg har prøvet lidt af hvert når det kommer til søvn. Det handler om tryghed…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Hej geggo
  Jeg ret sikker på at denne metode først bliver brugt på ældre børn som har problemer med ikke ville sove, jeg har aldrig brugt den metode med min søn da han var baby og han er tre år nu og nogle gange vil han ikke sove også går jeg op hvert femte minut og siger” godnat skat, nu skal du sove, jeg elsker dig” også putter jeg ham igen. Jeg ved fra alle mine venner med børn at de heller ikke har brugt den metode med babyer og er ret sikker på at de har gjort præcis på samme måde som jeg. Mit barn skal være trug og elsket, hans værelse skal være et positivt og tryg sted og skal derfor ikke græde sig selv i søvn. Det er okay han ligger og snakker og kigger i bøger bare han er glad❤️❤️❤️
  Smuk datter du har og dejligt med en god debat👍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Den bliver brugt ned til 1,5 måneds alderen desværre. Mange tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Jensen

  Jeg er fuldstændig enig 😃 Og jeg har opdraget tre børn alene 😃 Men ingen af dem har grædt sig i søvn 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • malene

  Enig 🙂
  Vi sad med vores datter det første år – ind imellem var vi heldige at det “kun” tog 30 minutter andre gange kunne det tage en time eller mere – og vi gjorde det – kunne ALDRIG drømme om at forlade hende hvis hun græd….
  Idag er hun 4 og falder i søvn uden nogen som helst problemer og har gjort det siden hun var ca 1,5 år…. hun sover igennem i hendes egen seng, MEN vågner hun og kalder og har brug for det, jamen så kommer hun ind i smørhullet – slut prut finale 😉
  Vi har en fantastisk harmonisk pige, som ikke frygter sovetid eller mørke 🙂 🙂
  Man skal gøre det man føler for, det som ens hjerte fortæller er godt for baby 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Kender godt metoden. Men bruger den ikke selv. Herhjemme har den store på 4 år bare kunne lægges efter kys og kram og så ligger hun med sine bamser og falder i søvn.
  Hendes lillesøster på 10 måneder ligger og snakker inden hun falder i søvn. Hun får også kys og kram inden hun bliver lagt.
  Med begge børn har vi prøvet at læse godnathistorier men det resulterede i 2 børn der ikke mente de skulle sove før sent. De går i børnehave og vuggestue så at komme i sent i seng, giver 2 trætte børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Vahlkvist

  Kunne ikke være mere enig med dig, har selv to piger og da de var små tog jeg det sure med det søde og hvis det betød at jeg skulle holde om, trøste og sove halvsiddende op i sofaen så var det sådan jeg gjorde.
  Mit moderhjerte ville ikke kunne klare at høre mit barn græde… Ik når jeg kan gøre noget for at afhjælpe gråden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er så enige med det du skriver☺ og godt skrevet ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Først vil jeg lige sige du/i har simpelthen den mest smukkeste lille babypige og nøj hun ligner sin far.
  Og så til det med putning jeg haf heller ikke gået ind for lad dem græde sig i søvn metoden. Og den metode frarådes også på det kraftigste af sundheds folk det går ind under omsorgssvigt siges der er faktisk en ung mor der er blevet meldt for nylig pga et opslag (på Facebook ) om netop lade sit barn græde, en anden misforstod morens kommentar og meldte moren. Heldigvis skete der ikke yderligere da moren forklarede kommunen hvad det drejede sig om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Det er altid farligt vand at begive sig ud i. Jeg har selv en datter på 2,3 år og en dreng på 8 mdr. Jeg har endnu ikke selv stiftet bekendtskab med “Sov godt metoden”, MEN jeg tror alle mødre og fædre har været derude hvor man bare ikke handler rationelt. Min lille søn sov kun en time af gangen, døgnet rundt, 24/7 i 5(!!!!) mdr. Jeg var så træt, og kunne slet ikke magte at få så lidt sammenhængende søvn over så lang en periode. En dag da han sov ude i barnevognen og endnu engang vågnede, hulkede jeg og trak tæppet over hovedet. Jeg MAGTEDE ikke at tage ham op.
  Selvfølgelig gik jeg ud og tog ham op, men der gik måske nogle flere minutter end hvad normalen var. Pointen er egentligt bare at jeg tror ikke forældre bruger metoden fordi de egentligt synes det er pisse fedt. Men pga. Afmagt og manglende overskud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Jeg har heller aldrig gjort sådan. Jeg har siddet ved deres seng til de sov. Sunget og læst og holdt i hånden. Ritualer og en bestemt men rolig nu skal vi sove og så være så kedelig som muligt 😊 mine børn har aldrig og vil aldrig komme til at græde for sig selv når de skal sove. Godnat skal være nærvær, tryghed og hygge 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Er så enig. 👌👌 Har det på præcis samme måde. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åhh for helt ondt i maven da jeg læste om metoden 😢 Fair nok dem vil gør det, men kunne hellere aldrig finde på det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Rasmussen

  Åh hvor har du dog bare fat i den lange ende. Om jeg forstå det ” kloge hoved” som har fundet på at lade et barn græde sig i søvn. Kan ved gud godt forstå at barnet bliver ved aften efter aften med at græde. Det er jo dårlig en oplevelse at blive langt i seng og så blive forladt på den måde. Børn har ikke bedt om at komme til verden, når vi vælge at blive forældre tage vi forhåbentligt det valg for at give vores børn en tryg og kærligheds fuld barndom i det bedste rammer. Børn er forskellige og har forskellige behov. Jeg er selv om til 6 børn fra 26 år til 7 år. Aldrig har en af mine fået lov at græde sig i søvn, ville mit moder hjerte aldrig overlever. Jeg har vandret timevis op og ned af gulvet nat efter nat. Både med et kolik barn og et barn som af en eller anden grund ikke kunne sove.Jeg er heller ikke ekspert i Børneopdragelse, tror jeg ingen er. Men ingen andre end os selv kender vores børn og kan opfylde deres behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie R

  Sådan et godt indlæg du har skrevet. Kunne ikke være mere enig. Det ville skære min dybt ind i hjertet at lade mit barn græde sig selv i søvn. Har stor respekt for din ærlighed omkring det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle. Steffi, Dres, Lara og Vegas mor

  Hey Mama! 🙂 Det er helt iorden. Selvfølgelig kan man have en holdning til den slags. Iøvrigt har du ikke “kun” været mor i 8 uger. Det er tættere på 48…for den moderfølelse som kom så naturligt til dig den har været undervejs længe før baby A viste verden sit smukke ansigt. Ahem… men altså. Det der med at falde i søvn. Helt alene. At lade sig overtage. Overgive sig til intetheden uden lyden af mors hjerteslag. Hendes rolige vuggende bevægelser mens man ligger derinde i hulen…det bliver nødt til at føles lidt farligt. Og det skal man have hjælp til at lære at nyde. Jep. De kalder. Hvor er i? Jeg er alene. Det er lidt farligt det her. Hallo!
  Jeg har 4. Min ældste er på din alder. Steffi. Også kendt som Ægge. Ja, det er da lidt sjovt… Vega den yngste er 7. Det er mange putninger. Nej, mit moderhjerte har heller aldrig holdt til særlig meget gråd. Men jeg kan godt se at hvis baby siger hjælp jeg er bange, og jeg kommer og klapper den på hovedet, så siger jeg jo faktisk indirekte at der er noget at være bange for. Det er hårdfint, ik. Jeg tror du er en skøn mor. Din baby er en heldig kartoffel. Men husk når baby A ikke er baby længere….når hun er stor nok…så sig nej indimellem. Ellers bliver hun helt forvirret når hun bliver endnu større, og kommer ud i en verden der siger nej hele tiden. Knuuuus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Jeg er 100% enig. Jeg har 4 børn og INGEN af mine har fået lov til at græde sig i søvn. Jeg er af den overbevisning, at man aldrig nogen sinde får et trygt barn ved at forlade det, når det trænger til nærvær og omsorg. Det e rder rigtig mange børn der har brug for, for at kunne overgive sig til søvnen. Og hvorfor gå fra sit barn når det har brug for sin mor eller far fatter jeg ganske enkelt ikke. Det e eså kort tiden har en baby ,
  Nyd dog nærværet og samhørigheden med barnet istedet for. Den tid kommer aldrig igen. Opvasken og fitness centret er der også senere i livet , men ikke den lille baby.

  Flere har kommenteret min metode til at få mine unger til at sove. Jeg er mer rend ligeglad. Jeg har trygge, tillidsfulde og kærlige børn, som altid har fået mon og deres fars kærlighed og omsorg . OGSÅ selvom ti af dem havde kolik. Ingen babyer græder for genere sine forældre.

  Og når det er sagt, så har I virkelig fremavlet den mest yndige lille pigebaby.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Helt enige med geggo.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Ziefeldt

  Min søn på 6 år sover i vores soveværelse stadigvæk , det er der han er tryg, så der bliver han ❤️ Jeg syntes i er nogle helt fantastiske kærlige forældre 💋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi endte med at bruge metoden .. Da vores datter var lidt over et år .. Simpelthen på grund af at hvis jeg blev siddende ved hende indtil hun sov , så endte hun med at vågne op imod 10 gange i løbet af en aften/nat og jeg endte med at sidde op med et sovende barn på mig .. Det ødelagde os alle sammen fuldstændig .. Og her ventede jeg absolut ikke fem minutter , blev aldrig nødvendigt , der gik måske 30 sek og så forlængede vi den med 30 sek for hver gang vi gik ind .. Og det tog tre dage hvor hun måske græd 5 min hver aften de tre dage , og så havde hun lært at falde i søvn selv uden at jeg behøvede at være der og sidde ved siden af hende hele tiden .. Ikke dermed sagt at hun ikke måtte komme i vores seng , for det gjorde hun henad natten og det gør hun stadig den dag i dag (hun er 5 og et halvt år) .. Så jeg mener ikke at man ikke er omsorgsfuld blot fordi man benytter metoden .. Man skal jo blot huske på at forældre og børn og forskellige og kan ikke alle behandles ens og skal heller ikke behandles ens mener jeg .. Hilsen moderen der de sidste tre nætter har siddet ved min datters seng og holdt i hånd indtil hun faldt i søvn pga SFO-start og mange indtryk 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Judith

  Børn skal IKKE græde uden trøst. Det er bare osse min holdning. Jeg bakker totalt op om din måde at tænke på. Ens hjerte knuses når man ikke kan trøste sit barn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Fuldstændig enig….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Helt enig Stephanie. Jeg har selv en søn på 1,5 år, og uanset hvor meget han har grædt har jeg ALDRIG benyttet mig af den metode. Det er jo umenneskeligt efter min mening.
  Jeg vil også lige sige at det er så fantastisk at læse din blog. Man bliver så glad i låget af al den kærlighed. Jeg følger altid med 😍
  Kram fra Sofie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sarah

  Hej geggo.. Jeg skal heller ikke gøre mig til ekspert. Jeg kender kun til den metode på en lidt anden måde. Når fx mine børn græder går jeg ind til dem, tager dem op, fortæller dem at det er aften, mor elsker dem og nu er det sovetid også bliver de lagt i deres seng. Så går jeg ud i ca 30 sek og går tilbage og gentager.. Det er ikke en metode jeg har brugt mange tange, for det har ikke været nødvendigt. Men du vil nok lære at børns rytmer ændre sig og nogen gange vil du bare ende med at have et barn som er meget overtræt hvor intet virker (der er de gerne en del ældre end Alba) også kan metoden virke. Men for mig skal barnet være ældre og kun bruge den i de ekstreme situationer hvor intet andet virker og barnet er så stort at de kan forstå hvad mor siger..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Enig!! Samsovning er den bedste og mest trygge måde at få sine børn til at falde i søvn – og jo det stopper de også med på et tidspunkt -når de er klar til det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg havde en slem fødselsdepression samtidig med at vores datter havde kolik og min mand arbejde nat. Min datter græd sig nogengange i søvn. Kunne jeg have gjort det anderledes, eller havde jeg haft et valg, ville jeg ikke lade mit barn græde sig selv i søvn. Godt indlæg, og en god ting at sætte spørgsmålstegn ved 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Godt indlæg! Jeg er på ingen måde heller ikke ekspert i børneopdragelse. Jeg har en datter på 13 mdr. og jeg arbejder som pædagog i en vuggestue. Vi bruger godnat og sov godt, dog på vores egen måde. Vi har ikke et barn der sover godt sammen med os (desværre) så hun kom ind på eget værelse da hun var 6 mdr. og så sov hun stort set igennem 🙏🏻 nu er hun blevet lidt ældre og kan godt være ked af det 1 ud af 100 aftner. Vi putter ALTID på samme måde og på samme tidspunkt. Hun får kys, kram og en godnat sang og så ellers “jeg elsker dig, sov dejligt”. Jeg har erfaret med mit barn, at hun græder på forskellige måder. Enten fordi hun er sur/irriteret/træt eller ulykkelig, Her reagerer jeg forskelligt. Er hun bare træt og pylre går jeg ind og putter hende igen, men er hun ulykkelig sidder jeg ved hende med en hånd på hendes bryst, indtil jeg kan mærke hun er rolig, og herefter trækker jeg mig roligt tilbage og går ud 😊 Dette fungerer rigtig fint for os og hende. Hun får ALDRIG lov og græde sig selv i søvn, da jeg ikke mener det er det rigtige for os ❤️ Det er hårdt at høre sit barn græde, især når de er helt små og man ikke helt ved hvorfor. Jeg håber at alle helst vil have at deres børn er flade og tilpasse.
  Igen fedt indlæg med plads til debat 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Umiddelbart tænke jeg at metoden bruges af forældre med større børn. Altså 1 1/2- 2 års alderen, hvor de begynder at prøve en af. Der er stor forskel på en nyfødt og en på ca. 2 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Den bruges på børn ned til 1,5 månedsalderen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er SÅenig 🙏🏻🙏🏻❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej Gegs.
  Fedt at du ikke lytter til hvad “eksperterne” siger/skriver. Godt at du lytter til dig selv og du lytter til til din datter ❤.
  Der er ikke en børneopdragelse der er ens da der ikke er nogle børn der er ens. Det handler om at lytte til sin barn og mærke efter på barnet og sig selv. Når man kan det, så tror jeg man er på på rette vej.

  Selvfølgelig er alle ikke lige tilfredse på den måde man opdrager sine børn på og det skal man heller ikke være.
  Nogle har bedre råd end andre og man kan heldigvis selv vælge ud fra dem man kan lide og vil tage til sig :).
  Du/i gør det godt med Alba af hvad man nu kan følge med i 😉
  Og hold da op hvor er hun bare skønt at se på 😍.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone munch

  Kære geggo
  Jeg kan ikke være mere enig med dig 💞 Men lige meget om det er et barn med kolik eller ej ,ville du som jeg sikkert vade gulvet op og ned som jeg har gjort. Man vil gøre alt for at hjælpe de små pus👶🏻👶🏻💞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Hej geggo. Super godt indlæg først og fremmest!! Jeg deler samme holdning ang. Denne metode. Kender intet som gør mere ondt end at høre min guldklump græde, så det sidste jeg kunne få mig til, var at ignorere det. Det kan godt være det hjælper ved nogle. Men mine 2 børn skal ikke falde grædende i søvn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Hej geggo
  Forresten rigtig flot navn min datter på 3,5 hedder det samme 🙂
  Dette er i mine øjne et af de bedste indlæg du har lavet de er alle gode men det her rammer specielt mig da jeg har præcis samme holdning som dig og tit blir havlet ned med kommentar som “dit barn lærer aldrig at undvære dig hvis du ikke kan ignorer gråd” og det kan meget vel være de har ret men det er hvad jeg føler for 🙂 min datter har aldrig og kommer aldrig til at græde sig i søvn mens jeg ignorer hende 🙂
  Min datter havde også kolik som lille og ja det mega hårdt men vi mødre er satme seje når det kommer til vores små 🙂
  Min erfaring siger mig at man skal fælge sin mavefornemmelse og hvad man selv føler er det rigtige at gøre i den pågældende situation 🙂 så f*** hvad alle andre siger og mener 🙂

  Mange fan hilsner
  Natasha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg kunne ikke være mere enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg tænker alle børn og forældre er forskellige og børn opdrages efter hvad man føler sit barn kan håndteres. Da det så er sagt, så mener jeg heller ikke at børn bare skal græde sig selv i søvn. Det giver ikke følelsen af at blive lagt i seng som noget positivt. Mynthe, min pige, har aldrig oplevet det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Kære Stephanie..

  Det er faktisk bevist at børn de “tager psykisk skade” af at ligge og græde sig selv i søvn, barnet får som ældre svært ved at knytte sig til andre ..

  Nu kan jeg ikke lige spille ekspert på forsker området – men jeg lader ikke mine børn græde sig i søvn !! Det synes jeg ikke hører til , børn skal se søvn som en god ting og ikke som en “det er fandme surt jeg skal i seng nu” ting – det skal hygges inden senge tid med kys kram og godnat bøger mv. Så jeg er SÅ ENIG !!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sart rosa, mine forårs-wanties fra ASOS