Link til dette outfit + inspiration ♡

MINE TANKER OMKRING ALBA’S MAD NÅR DEN TID KOMMER:

ALBAGRØNT

Jeg er jo blevet vegetar, som mange af jer nok har fundet ud af. Jeg har valgt ikke at spise dyr fordi jeg simpelthen ikke længere kan forsvare det faktum at dyr skal dø for at jeg kan spise. Jeg stræber efter at blive veganer, men tager lige tilløb til den helt store livsstils-ændring. Jeg spiser og drikker naturligvis stadig kun økologisk eller biodynamisk, både pga bedre dyrevelfærd, og samtidig for min egen og Alba’s krop, hun jo får det samme som mig i og med jeg fuldammer. Cengiz er ikke med på at skulle være vegetar (jeg gør et ihærdigt forsøg for at få ham overtalt) og herhjemme er det jo mig der er køkken-chef og kok i én og samme person, dermed bliver jeg nødt til at lave kød til ham. Ikke at give en mand sit kød kan hurtigt blive farligt. Især en hvis temperament er rimlig meget styret af om vedkommende har spist – and thats Cengiz! Han er dog gået med til én kødfri dag i ugen (jeg håber jeg langsomt kan snige flere ind! Hæhæ…)

Jeg tror ikke at jeg kan redde hele verden, men jeg kan spise med en bedre samvittighed end jeg nogensinde har gjort. Og når jeg gradvist helt stopper med at spise animalske produkter, vil jeg til sidst kunne spise fuldstændig med hjertet – hvis man kan sige det.

Jeg lagde et billede ud af min aftensmad igår, hvor jeg skrev at “en af de gode ting ved at jeg var blevet vegetar er at jeg er god i et køkken” – for det er jeg altså. Det er jeg blevet med tiden, det er selv-lært og nok noget jeg er god til fordi jeg elsker det. Jeg elsker virkelig at lave mad, og finde på mine egne retter, og eksperimentere. Det er dejligt! Nå, men da jeg lagde billedet ud af min aftensmad igår, lagde det åbenbart op til stor debat. Nogle blev direkte onde og personlige overfor hinanden, dømte hinanden, og blev mildest talt lede i deres formuleringer, jeg måtte slette flere kommentarer fordi de var så agressive – og der tænker jeg så: “WHY?” – hvorfor bliver folk onde over hvad hinanden spiser? Det var faktisk kød-spiserne der var sure på vegetarerne, ikke så meget omvendt. Det fede kunne være hvis alle bare accepterede at alle spiser forskelligt, der skal være plads til alle mennesker! …Sagde hun med et peace-tegn på fingrene, og en dyb syngende accent mens hun bevægede hovedet fra side til side. Eller noget. Men jeg mener det. Accepter hinandens forskelligheder, og det er altså en ordre… 🙂

Men skal Alba så også opvokses som vegetar? Altså, eftersom hendes far ikke er vegetar, vil der jo blive lavet og spist kød i vores hjem. Jeg har besluttet mig for ikke at servere kød for hende – proteiner og alt andet godt kød indeholder kan fås i så meget andet end kød, hvilket jeg selvfølgelig vil studere nøje for at sikre mig hun får alt hun skal – men viser hun interesse for fars mad, og vil smage på hans, og evt bliver glad for det, så vil jeg aldrig tvinge hende til at blive vegetar. Det vil sige, jeg hverken vil tvinge kød i hende, eller tvinge hende til ikke at spise det. Hun får lov til helt selv at vælge. Og så kan man jo håbe hun hopper med på mama’s vege-bølge når hun bliver ældre 🙂

Så thats it. Alba bliver vegetar hvis hun har lyst, og så er den ikke længere.

akba

Kan i have en dejlig søndag,

 

 

 

 

 

 

 

 

Kærlighed.

37 kommentarer

 • Louise

  Du lavede en thairet uden kød til Cengiz, som han synes var vildt lækker.
  Og den så også sådan ud 🙂
  Er den opskrift du lavede at finde nogen steder?
  Jeg har altid været noget af en kødspiser, men vil gerne lave om på det og er vild med thai mad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Thomsen

  Hej stephanie, jeg har længe gået og spekuletet over om jeg skulle skrive dig en besked. Men har synes det virkede forkert på bare et hvilket som helst opslag du lavede. Men mit spørgsmål er; om du ikke kunne tænke dig at starte din egen madblog op, jeg ville elsker at følge dine retter. Da jeg selv er elendig til fantasien af mad. Så jeg håber måske du vil tage det op til en overvejelse. Knus til dejlige dig! 🌸☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg syntes det er fedt, at du giver hende valget! Og især at du fortæller hende om alternativerne. Jeg har altid gerne ville prøve at spise anderledes, men mine forældre støttede aldrig rigtigt op om det. De opdragede mig dog med, at buræg var et kæmpe no go, og man altid skulle kigge efter, om dyret havde haft et “godt” liv. Mit ønske har bla. været begrundet med, at jeg altid fik det rigtigt dårligt og ondt i maven, når jeg fx havde spist bøf. Da jeg flyttede hjemmefra droppede jeg bøfferne (spiser udelukkende fisk og kylling) og holder 2 kødfrie dage om ugen. Jeg tager det lidt ad gangen, men satser på en dag at kunne leve af alternativerne.
  Mine fremtidige børn skal også lære om alternativerne, og hvor vigtigt det er at tænke over 1. Hvad man putter i sin krop og 2. om man kan spise det med god samvittighed. Er sikker på det er vejen frem til, at vi kan forbedre dyrenes vilkår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Hej:) Jeg kan godt se det med at være vegetar fordi du ikke kan stå inde for at et dyr skal dø for at du kan spise det. Det forstår jeg fuldt ud, og jeg synes, at det er en god holdning. Jeg kan dog ikke se ideen med at leve vegansk. Fx. hvis bare man køber økologisk mælk har koen det jo godt. Må jeg spørge hvorfor du vil være veganer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Hej Nikoline,
   Mælkeindustrien er mindst ligeså grim som kødindustrien. Køerne bliver tvangsinsemineret, får taget deres baby fra dem indenfor få timer efter fødsel, for at vi kan få den mælk der var tiltængt kalven. Malkekøers liv er 4 gange kortere end det burde være, de bliver slidt op. Når de ikke længere kan bruges, så bliver de slagtet og spist.
   En økologisk ko (og kalv for den sags skyld) har det ikke godt. Det er et markedsføringsstunt. Se Earthlings, så vil du forstå, hvorfor vegansk livsstil er den eneste vej frem hvis man ikke ønsker at støtte dyremishandling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Dejligt at høre du er blevet vegetar.
  Jeg er selv vegetar og mor til tre piger.
  Min ældste datter på 17 år har aldrig nogen sinde smagt kød og er i dag veganer, den mellemste på 14 år har været vegetar hele sit liv men smagte på lidt kød da hun var fem år , hvilket hun ikke brød sig om. Den yngste på 10 år spiser kød med stor velbehag. De har alle tre haft valget om de vil have kød eller ikke.
  Deres far spiser kød så der har altid været mulighed for begge dele her hos os.
  Jeg undrer mig også rigtig tit over hvor meget det provokerer kødspisere at man ikke spiser kød. Jeg er ikke hellig det er folks eget valg om de vil spise kød eller ikke. Der er bare det faktum at man slår levende væsener ihjel, at man vil kunne reducere Co2udledning væsentligt hvis folk skar ned for deres kødforbrug,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vær opmærksom på B12-mangel hos din datter dog. Især hvis du påtænker at servere vegansk mad. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Geggo. Jeg er fornylig begyndt at læse lidt med på din blog – og tak for nogle gode opslag 🙂

  Jeg har fuldt ud respekt for dit valg om at blive vegetar.. Jeg har selv været det, men måtte erkende at jeg ikke var godt nok til at få de nødvendige vitaminer osv… Jeg har altid været meget i mod kæd fra køledisken, grundet det virkelig uværdige liv de forskellige dyr er blevet påduttet pågrund af vores spisevaner.
  Jeg har spist kød nu i fem år, men aldrig andet end det enten jeg selv, eller min familie, har skudt.. – ja vi er en familie af jægere 😊 Jeg har mødt rigtig megen kritik og folk er generelt uforstående overfor, hvordan jeg IKKE vil spise noget jeg ikke selv har skudt.. Jeg mener selv at et dyr der har levet et liv i den frie natur faktisk fortjener at blive til en rigtig lækkert stykke kød jeg kan nyde med familie og venner. Og alternativet er at skuder vi ikke dyrene vil deres levestandard også forringes kraftigt -selv i naturen..
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre dit syn på jagt – er det uværdigt eller værdigt for et dyr at ende på middagsbordet hvis denne har haft en sundt og naturligt liv i det frie? Og kunne du finde på at genindfører kødet, hvis det kom, så st sige, fra naturen 😉

  Undskyld min lange smører, det er bare et emne som interesserer mig meget 😊 Og håber du har lyst til at give en kommentar på det

  Alt godt herfra, og tak for din blog ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Hej stephanie
  Vil du ikke være sød at dele nogle af dine vegetar opskrifter👌🏽🍾🍌❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Geggo

  Husk at tage B12, når du beslutter at bliver veganer! Det er et super vigtigt vitamin, som desværre kun findes i animalske produkter!

  ❤️❤️
  Knus til dig og din fine familie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanne

   Den eneste grund til, at det findes i animalske produkter, er fordi dyrene også får tilskud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Jeg vil bare sige at man er ikke vegetar bare fordi man ikke har spist kød i en uge eller en måned..det er sådan set nok efter 3 til 4 måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Man er vegetar når man har besluttet ikke længere at spise kød – jeg ved ikke lige hvor du har fra at det er 3-4 måneder 🙂 God dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej Stephanie. Du er en fantastisk kvinde super fedt at du står ved dine holdninger og jeg vil godt låne noget af dit overskud jeg er er selv mor til to dejlige børn en dreng på snart 3 år og en datter på 1 år og så har jeg to bonus børn på henholdsvis 9 og 11 år……

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin L Hansen

  Hej … Jeg er helt med på at alle skal spise hvad de vil og helst sundt. Den holdning du har er god. Alba vælger selv om hun spiser far eller mors mad. Som du skriver så vil du sørge for, at Alba får de tilskud hun kommer til at mangle ved at være vegetar, så du gør det rigtige for dig selv og hende. Hilsen fra Vestjylland😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria frølner

  Hey..
  Syntes dit valg er så fedt.
  Jeg er selv vegetar og har været det i snart 4 måneder hvis der er noget vestens spørgsmål eller noget må du gerne skrive til mig ellers er der jo en masse veganske og vegetariske grupper på Facebook ville bare lige skrive denne kommentar for at sige at jeg et med dig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er mor til en dreng på 17 måneder og er selv vegetar men køber eller spiser/drikker heller ikke mælkeprodukter. Æg er min sidste last. Er jeg sku så forbandet glad for. Køber dem derfor hos en kvinde jeg kender som har økologiske fritgående høns, og prøver at fortælle at det er godt nok lige nu. Fedt du skaber fokus, og lad dig ikke køre rundt med af mærkelige argumenter imod dit valg af livsstil. Kød er ikke nødvendigt overhovedet! Så hvorfor indtage det. Bravo for dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Måske vuggestuen “Vuggen & Slottet” på Bryggen, så er perfekt til Alba – den er nemlig vegetarisk 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Hej Stephanie.
  Jeg tænkte lige jeg ville dele dette med dig 😊
  Stor respekt for at du er vegetar og det er da mega sejt at du gør det 😉
  Jeg er det ikke selv og kunne heller ikke finde på det. (Spiser økologisk)
  vi mennesker har spist kød altid og hvis dyrene ikke har lidt mens de har levet og er “dræbt” på en forsvarlig måde, så er de jo ligeglade når de er døde?
  Håber du vil give respons på min kommentar 😘
  XO Ellen 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hvordan dræber man på en forsvarlig måde? Dræbe er at dræbe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Og hvordan dræber man så lige på en forsvarlig måde?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Og hvordan dræber man så lige påsken forsvarlig måde? Hvis et menneske ikke har lidt gennem deres liv må jeg så også dræbe det og spise det på en forsvarlig måde? Et dødt menneske er jo ligeglad 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Hej Ellen,

   Jeg tænkte, jeg lige ville kommentere lidt på det, du har skrevet. 🙂 Du skriver, at mennesket “altid har spist kød” – dette er forkert, da vi fysiologisk set er skabt til at spise plantebaseret. Vi har ikke altid spist kød, men det er blevet en del af mange kulturer – bl.a. for overlevelse i takt med at mennesket har bevæget sig fra sit naturlige habitat til andre verdensdele.

   Du skriver også “at dyr må være ligeglade, når de er døde”… jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige til sådan en kommentar, der for mig virker total usympatisk med manglende realitetssans. Så du synes også, at det er ok, at slå et uskyldigt menneske ihjel, hvis de har haft et godt liv? Jeg forstår ikke helt din logik. Man kan pakke den forfærdelige virkelighed ind i så mange “øko”-mærker, man har lyst til, men det ændrer ikke på, at selve handlingen er ond og uretfærdig. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej line. Ih, skriver ellers aldrig i debatter på nettet, da det skrevne ord så oftest misforståes. Men gør en undtagelse. Folk må for min skyld være lige så vegetariske, som de har lyst, men mine nakkehår rejser sig altid.en smule, når der argumenteres med, at mennesker er fysiologisk skabte til at leve plantebaseret. Hvilket er en kæmpe misforståelse. Det er simpelthen ikke korrekt og en udbredt misforståelse i “vegetariske kredse” (beklager udtrykket). Mennesket er såkaldte omnivore, og oversat betyder det noget i retningen af “altædende”. Vi er altså hverken planteædere (som ex. Ko og hest) eller rovdyr (som ex kat og hund). Menneskets tandsæt og tarmkanal er skabt til både kød og planter – som ex. Grise og chimpanser. At gennemsnitsdanskeren så spiser sygt meget kød, er en helt anden historie. Og har man styr på sine essentielle fedtsyrer, vitaminer og proteiner, så kan man skam også sagtens overleve uden kød. Men jo, vi ER faktisk skabt til at spise kød… Bare lige en lille naturvidenskabelig bøvs fra akademikeren…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Ellen, problemet er at landbrugsdyr rent faktisk lider – også de økologiske.
   At vi altid har spist kød er ikke en undskyldning….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ellen

   Har vel lov at dele min mening ligesom alle jer andre, at I ikke er enige, kan vel ikke være mit problem 😉
   Line tak for din viden, jeg har ikke undersøgt emnet grundigt nok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  JEG ELSKER DINE HOLDNINGER.
  Og hvor er det skønt at du bare sletter de kommentarer der er onde.
  Dejligt at manden må spise hvad han vil, og du laver det til ham – istedet for at blive en eller anden psyko-kontrolfreak overfor ham, men ikke mindst din datter 🙂

  Alt muligt Held og lykke med din nye livsstil, og tillykke med at du er sådan et rummelig menneske 🙂 I like u

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg synes det er sejt du er blevet vegetar!!

  Jeg har ofte selv tænkt tanken, men bliver grebet af panik – jeg elsker kød i alle afskygninger, og tvivler på om jeg mon kan holde det i længden.

  Hvad med fisk, spiser du heller ikke det?
  – jeg har aldrig selv spist fisk og har et noget anstrengt forhold til det.

  Jeg tror du griber det fornuftigt an mht Alba. God ide at lade hende bestemme selv hvis hun gerne vil have kød <3

  XOXO

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Du kan jo bare nøjes med kødfrie dage? Så kan du være vegetar så ofte du kan og vil holde det, og kødspiser resten af tiden 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Synes det er en rigtig fin tilgang til det. Sådan har jeg også gjort med min søn. Vi er veganere 80 % vegetar 20% mest fordi det er svært at få fat i vegansk ost hvor vi bor, og jeg savner sgu ost så den er stadig animalsk. Men ellers er det rismælk, vegansk smør og sojayoughurt.
  Startede som vegetar, men gik hurtig over til vegansk. Min søn (15) synes vegansk mad smager bedre. Især da han fandt ud af at man stadig kunne få pizza, burgere og Taco mad.
  Og så ser han op til de der veltrænede bodybuildere i usa som også er veganere, det synes han er sejt, især ham på 75.
  Dem som er ude med hårde ord efter os der har lagt kødet på hylden, jeg tror mange gange det er deres frustration over at de ikke selv kan tage det skridt, jeg ved det ikke? Sådan reagerede min far i alt fald da vi skulle ha ham til at holde med at ryge, holy moly. Men nu er han da kommet så langt som til en e cig i stedet, så stinker det da ikke 😉
  Anyway, ville bare sige velkommen i vege klubben:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malia Carlsen

  Og hvad med hensyn til dig og C’s religion?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Religion? Hverken C eller jeg har nogen religion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  God holdning. Ville dog ikke selv undvære en god bøf 😝😝
  Og hold nu helt op hvor har i to gode gener. Virkelig en køn køn pige, 😱😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malia Carlsen

  Hej Geggo. Det fedt du lader hende bestemme selv osv, men vil egentlig gerne vide – Skal Alba døbes, eller må hun også selv vælge når hun bliver større om hun vil være kristen? 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tjek evt. mortilelliot, hun er både på instagram og har blog.. Hun er ung mor og de er veganere alle 3. Elsker at følge hende og hendes skønne holdninger til miljøet, det at være mor og alt deres lækre mad! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Hansen

  Syntes du gør det godt fint at Alba selv må bestemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Så meget respekt til hvad du har gjort og opnået og ligeså meget i din holdning til Alba, jeg kunne aldrig undvære kød, men synes det er for sejt at du gør det! Kyys og kram!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Link til dette outfit + inspiration ♡