ÅRETS JULEGAVE-IDEER FRA FAMILIEGAVER.DK

Hej Stephanie – og velkommen til mor-verdenen.

14199527_1780884755529083_5720888003954098408_n

Da jeg blev mor vidste jeg godt at jeg automatisk trådte ind i en verden hvor løftede pege-fingre, bedrevidenhed og fordomme herskede. Jeg snakker ikke om dette i forhold til mig som offentlig person, men om det hele, mor-til-mor. Er jeg den eneste der synes der er en kedelig tendens til at mødre skal hakke på hinanden, og fortælle hinanden i vrede toner hvordan de skal (SKAL?) gøre tingene for deres eget barn? Vi er alle enige om at der er forskellige måder at gøre tingene på. Ikke kun som mor, men generelt som menneske. Hvorfor kan vi så ikke også være enige om at det er okay at andre ikke gør som man selv gør, så længe det ikke skader barnet eller andre?  Jeg er i forskellige termins og mødre -grupper på facebook, og så har jeg min side Stephanie,Geggo hvor jeg ofte læser folk diskutere, og diskussion er jo på sin vis også sundt – men det ender bare så ofte ud i skænderier, pegen fingre og “du er en dårlig mor”-sætninger til hinanden. Jeg synes faktisk ikke jeg er særlig ramt personligt at negative kommentarer, og det er jeg da glad for. Jeg skal da også selv nogle gange lige hanke op, og fortælle mig selv at “sådan gør HUN. Det er det valg HUN har taget for sit barn – og det har intet med mig at gøre”.

 

Jeg elsker min mor-rolle højere end noget andet i hele verden, men jeg bliver led og ked af at læse hvordan andre mødre hakker på hinanden og får hinanden ned med nakken. Hvis en mor gør noget direkte skadeligt for sit barn, så er det selvfølgelig en helt anden sag. Eksempelvis så jeg et opslag med en der ammede sit barn, imens hun sad og røg en cigaret, og der må jeg også indrømme at jeg blev harm. Der var dog så meget hetz på hende, så meget faglig viden og gode argumenter at jeg ikke følte behov for at blande mig. Altså man skal jo ikke være på Einstein-niveau intelligens-mæssigt for at vide at dét er en dum idé. Jeg tror opslaget fik omkring 550 kommentarer, og sikkert mange flere endnu, medmindre det nu er slettet. I situationer som dén kan jeg godt forstå at man ikke kan lade være at kommentere på det – for cigaretter er, ifølge de fleste mennesker, sundhedsstyrelsen og verden generelt, direkte skadeligt for barnet.

 

 

Jeg tror bare rigtig mange kan nikke genkendende til det med at gode råd modtages med kyshånd – når der er bedt om dem. Jeg ser tit mødre i grupper lægge opslag op om et eller andet hyggeligt de foretager sig med deres barn, og tit og ofte ødelægges deres hyggestunds-billede af andre mødre der lige skal påpege noget de synes der gøres forkert og som man mener bør ændres. Det er altså så ærgerligt.

 

Det ville være så rart hvis vi alle gjorde mere plads til hinanden, og accepterede at vi alle gør vores bedste, og gør man sit bedste – så er man en god mor.

 

dsc02728 dsc02618

Kærlighed.

24 kommentarer

 • Ltls

  Jeg hopper op og falder ned på det.
  Jeg har nærmere ondt af de kvinder som har SÅ lidt indhold i deres liv, at de finder sig berettiget til at belære andre mødre.
  Som f.eks. når en deler opskriften på lækre spinat-banan muffins og så kommer der lige en selvudnævnt mother-of-the-year ind fra venstre og i skjulte undertoner fortæller at ens muffinsforme er noget puha skidt noget 😃
  Jeg synes, I er så dejlig en familie og jeres fotos emmer af balance og kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh hvor jeg synes du har så meget ret.. Tonen er generelt rigtig hård på de sociale medier. Det gør mig så ked af det, når jeg læser hvordan nogen tillader sig at skrive til andre..
  Det værste jeg ved, er når nogle mødre får andre mødre til at føle sig forkerte eller at de ikke gør det godt nok. For jeg forstår virkelig ikke hvorfor man gør det? Hvad får man ud af det?

  Jeg har selv været ramt, da mine børn var yngre. Jeg har tre børn som er født med ca. 19 mdr.s mellemrum, og hold nu op hvor har jeg mødt mange negative meninger omkring det.. Det endte jo med jeg begyndte, at tænke om det måske var synd for mine børn – at jeg havde fået dem så tæt på hinanden..
  Heldigvis fik jeg en dag nok af alt det negative, det gjorde jo ikke noget godt for mig. – Jeg kunne få helt ondt i maven når jeg kunne se der var nogen der havde skrevet et eller andet. – Så jeg valgte at “ignorere” det, og kun fokuserer på alt det positive. Og jeg kunne jo se at mine børn havde det godt.

  Siden den gang har jeg faktisk været fuldstændig ligeglad med hvad andre måtte ha` af meninger om mig som mor.. – Sådan ville jeg bare ønske jeg havde haft det for 10-12 år siden.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna Severinsen

  Hej geggo jeg syntes du er en fantastisk mor lige meget hvad.. og Alba er såå sød, det er så vildt at hun snart allerede er et år…😜 Held og lykke fremover❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv gravid og med i en terminsgruppe og forskellige gravidforums – og hvor har du ret. Menings- og holdningsudveksling er sundt, men det skal holdes på et positivt plan med lov til at være mor på forskellige måder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina kristensen

  Hej geggo
  Syntes jeres program er så humor man bliver altid man bliver i godt humør af at se det.
  Du har haft en fedt udvikling og din kæreste er det bedste der er sket for dig.
  Lille alba ja der kan kun siges en ting hun er så lækker.
  Når det er sagt søde så skal du vide en ting tro mig babyer skider i vand og du kan bare se på dem de hygger sig ( hi hi mor nu skal jeg have nyt vand ) begge mine piger har gjodt det Mange gange
  Knus her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Thestrup

  Det er en rigtig rigtig kedelig tendens!!! I det hele taget er socialemedier blevet ét stort shaming cirkus!! Fat shaming, mommy shaming, pet owner shaming, realtionship shaming osv osv osv!!!! Og det er netop som du skriver, at nogle mener man SKAL gøre det samme som dem ellers er du direkte en dårlig mor, kæreste, hundeejer etc. Så hvis Du giver Alba banan til eftermiddag men mor Tina mener du SKAL give pære, så er du en rugtig dårlig mor, du er faktisk et rigtigt dårligt menneske og mor Tina sidder og overvejerxat hun skal kontakte socialforvaltningen så dit barn kan blive tvansfjernet …
  men jeg er egentlig ret sikker på at mor Tina har ret få ressorcer. Måske både fysisk, socialt, økonomisk og psykisk og hun har brug for at andre skal have lige så ondt i sjælen som hun selv har fordi hun ikke kan klare tanken om at nogen gørcdet bedre end hende selv, at andres børn bliver behandlet/opdraget bedre end hendes egne …
  Så selvom det faktisk kan gøre ret så ondt at blive kaldt det ene og andet, så behøver man slet ikke tage det personligt …
  Jeg tror ikke det er muligtvat appelere til mor Tina, tale hende til fornuft. Hun er udenfor pædagogisk rækkevide. En blanding af at hun ikke kan forstå hun gør nogetcforlert, samt at hun får det bedre med sig selv ved at mommy shame …
  Til de mædre/kvinder medalmindelig sund fornuft: giv komplimenter! Både til mødre, kæresten, kollegaen, ekspedienten osv. Sæt dig et mål og giv mindst ét kompliment hver dag!! <3
  Geggo, jeg synes detcer "sjovt" at se hvor meget du har ændret dig! 🙂 Ikke at du var umoden før, men du er virkelig blevet MOR!! Og en helt anden type mor end jeg havdecregnet med 🙂 Tror jeg havde forventet sådan lidt Brygge/hippie agtigt med en snert af lidt umodenhed. Men istedet er du, i mine øjne, blevet den dér ansvarsfulde soccer-mom der er fyldt med overskud og kærligheden til barnet lyser langt væk! Jeg ser op til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hey gogo din baby er så sød og jeg vil gerne gå med hende eller ham

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Conni Kristiansen

  Søde Stephanie. Du er en pige med ben i næsen, og ja der er så mange meninger og holdninger til hvad og hvordan man skal gøre tingene. Allerede da jeg blev mor for 37 år siden var der kloge Ågerne der viste mere end 1000 mand på en gang. Men jeg syntes bare man skal bruge sin sunde fornuft, og de tror jeg I gør i allerhøjeste grad. I er skønne som forældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jill Califano

  hej geggo.vil gerne give dig STOR STOR ros for hvordan du er som mor.jeg har selv 3 børn i alderen 9-15-18 år.alle er drenge.den yngste er født 3 måneder for tidligt og jeg selv er kræft patient selvom jeg kun er 39.fik kræft som 37 årig.nåh det skulle ikke handle om mig.men min ros går på at jeg tror aldrig jeg har set en første gangs mor være så rolig og hvile så meget i sig selv som du gør.baby A virker som en utrolig glad pige men det er jo fordi i som forældre er så rolige.så bliver baby det jo også..nu har i åbnet butik som i også klarer fantastisk.ikke mange ville kunne ha en baby-åbne butik hvor ingen penge er lånt-arbejde sammen så man er sammen 24 timer i døgnet men for pokker da., I er jo intet mindre end fantastiske❤ja mange høns peger fingre af hinanden og mange er uenige om opdragelse.men lad da for pokker forældre bestemme selv med mindre det er skadeligt for barnet (som FEKS amning og rygning).IHVERTFALD synes jeg i er perfekte forældre❤❤stort tillykke til jer med både baby og butik🍼🍼 er sikker på MANGE ser op til jer ❤❤ stort knus fra en familie fra Bornholm🗺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Petersen

  Du har så evig ret. 👍☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dog dejligt, at jeg ikke er alene om den tanke. Er selv mor, og Gud hvor ser man den tendens ofte, at man høre en fremtoning når nogen mener de har ret. Sidder dog tit og tænker at mødre brokker sig. Jeg har ikke selv et behov for at brokke mig, har intet at brokke mig over. Ofte går den brok også ud iver de mødre som har taget et valg. Det er altså synd at det går den vej 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Min søster lagde en gang et billede på Facebook, hvorved at hun skrev hvor glad hun var for at være mor. På trods af de mange udfordringer. Størstedelen af den respons hun fik på billedet, omhandlede hvor tæt på fjernsynet min 2 årlige nevø sad. og som jeg påpegede for hende, hvis at din største fejl og mangel som mor, er at din søn til tider sidder for tæt på fjernsynet. Så har du gjort det godt😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annelise Svendsen.

  Hej Gekko. Op i Ryvetten med, hvad andre siger, mener og tænker, du ser ud til at være en pragtfuld mor, dejlig, lækker lille velklædt/passet pige, du har. Nyd hende i fulde drag, alle gør tingene på sin egen måde, det skal du osse bare gøre. Jeg er vild med jeres familie, og de hjælper dig jo, hvis du har brug for det. Kys fra en farmor i Lyngby. 😘😘😘😘😘😘😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Så enig. Jeg er også medlem af terminsgrupper på fb og er rystet over hvor dømmende nogle af mødrene er. Især emnet opstart af mos og grød kan få sindene i kog. Forstår simpelthen ikke hvorfor man ikke bare kan sige. Det ville jeg ikke gøre med mit barn, men fred være med andre gør det. Hvorfor man skal rakke ned på dem som gør det anderledes end en selv fatter jeg simpelthen ikke. Godt du sætter fokus på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine bøge Jessen.

  Hej Stephanie.. sikke dog en lækker blog opslag. Kunne simpelthen ikke være mere enig med dig.. jeg syntes du er alletiders !! En kanon person og en fantastisk mor.. må give dig ret i at folk/andre mødre helst ser at man gør tingene ens. Men som sagt børnene er jo heller ikke ens. så dit putte retual virker sikkert på Alba, men sikkert ikke for min My eller Tim. Men derfor så skal man jo ikke hakke hinanden ned på det.. kan få helt kvalme over hvordan andre mødre har det behov at hakke, selvom der ikke sker noget skadeligt vel og mærke… puuuuh…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette Jørgensen

  Du er en fantastisk mor, og så dejlig en datter i har. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Er så enig med det. Vi gør alle det bedste for vores børn, vi er forskellige og det er vores børn også. Hvis man ikke har noget pænt at sige så hellere holde det for sig selv, med mindre det er skadeligt for barnet som du skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Kunne ikke være mere enig med dig!
  At blive mor er den største ting man kan blive (i min verden) men det er også utroligt hårdt for mit vedkommende..
  Det hele skal være så perfekt, børnene skal have det rigtige mærke tøj, spise økologisk, stimuleres på de rigtige måde, følge en bestemt kurve få ikke at være overvægtig eller undervægtig, kunne de rigtige ting på en bestemt tid osv.
  Og jeg bliver snart sindsyg!
  Hvad er der galt med H&M tøj?
  Min dreng for lov at se fjernsyn fordi han synes det er skægt! Og han er kun 8 måneder! 😱
  Han vejer ikke helt det han skal og er ikke lige så lang som andre på hans alder, men hvad betyder det?
  I min verden er han perfekt og jeg gør alt jeg kan for at være den perfekt mor til mit barn!! Også selvom det betyder at gå i seng kl 19:30 på en fredag fordi man har løbet rundt hele dagen..
  Det er pisse hård og jeg elsker hvert minut med ham!
  Kunne vi for s***n ikke prøve at glemme alt med at dømme andre mødre fordi de andre ting anderledes end os, det betyder ikke det er mindre godt!
  Støt hinanden, vær positiv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente Thoudahl Kruse

  Kære Geggo, hvor er du blevet en klog og eftertænksom kvinde og en fantastisk mor. Jeg er helt enig med dig i at vi alle skal holde op med alle de klogeÅge kommentarer og lade forældre behandle deres børn med kærlighed men måske på forskellig måde. 💞 Knus til dig og din lille familie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bitten

  Jeg synes, I gør det fantastisk godt, og man kan da ikke få større bevis på det end den superglade lille person, I har fået.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej geggo.. Er det bevist du ikke “vandmærke” dine billeder af Alba længere? Har tænkt over det ofte da en del billeder ikke længere har dit navn på..
  Mvh..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg er selv mor, og noget af det der gør allermest ondt, er hvis man bliver angrebet på den måde, man er mor på. Det er så skrøbeligt!
  Derfor er jeg begyndt med altid at rose veninder og bekendte for de ting jer ser, som jeg synes de gør godt. Det andet holder jeg for mig selv, medmindre de direkte spørge mig om min mening.
  Vi har ytringsfrihed ikke ytringspligt – det er desværre bare ikke alle der forstår forskellen😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Du forstår godt man ikke kan lade være med at kommentere når det kommer til cigaretter men ikke generelt ?
  Burde vi ikke bare generelt uanset hvad vælge en mere positiv vinkel og ikke altid hetze på hinanden uanset om det er omkring cigaretter. Ingen ved hvorfor billedet er lagt op og hvorfor den mor gør som hun gør.

  Jeg synes dit indlæg var fantastisk, lige indtil du så alligevel diger u godt forstår hvorfor..
  jeg er ikke ryger og vil ikke ha w noget med cigaretter at gøre, men folk gør ting af en årsag IG uanset hvad ønsker de ikke at blive svinet til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg syntes det er godt vi er forskellige ellers ville livet være rigtig kedeligt. Ser og lytter og tænker “godt tanker er toldfrie” er selv en mor til to drenge 28 og 31 år,og farmor til den skønneste prinsesse,som jeg elsker over alt på jorden. Syntes da ikke altid de unge gør som jeg syntes, men det er deres liv,og så længe de gør det godt skal jeg ikke blande mig. Spørg de til råds,så svarer jeg, og så må de selv sortere i det. Mange gode tanker til dig og din skønne familie. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÅRETS JULEGAVE-IDEER FRA FAMILIEGAVER.DK