Alba har fået vuggestue-plads.

… Og det har jeg det godt med.

Wow… Aldrig havde jeg forestillet mig det ville blive til en sådan debat at jeg ærligt fortalte mine bekymringer og tanker om dét at Alba skal starte i vuggestue. Havde jeg vidst at det ville blive til en masse pegen fingre, diskussioner mellem folk, og fordømmende ord kvinder imellem – så havde jeg ikke skrevet indlægget.

 

Hvad får nogle til at tro at de kan bedømme hvad der er bedst for andres børn? “det er bedst for barnet at…” “det er kun dit behov ikke hendes” “børn har ikke behov for socialisering før de er 2-3 år” Ehm, squeeeeeze me, men hvordan filan kan der sidde mennesker der aldrig nogensinde har mødt hinanden og fortælle hinanden hvad der er bedst for DERES børn? Nej. Bare nej. Forældre ved hvad der er bedst for deres børn. Punktum.

 

Alba skal ikke i vuggestue på fuld tid – hun skal størstedelen af tiden være hjemme sammen med mig, og hendes far. Vuggestuen skal ikke bruges som “aflastning” eller som et sted vi afleverer hende for at kunne gå hjem og sidde og glo ind i en væg. Hun skal være i vuggestuen på deltid, og det skal hun fordi at glæden i Alba’s øjne når hun ser et barn på hendes alder, den er så kæmpestor at jeg får helt varme i kroppen, og nej – jeg kan ikke give hende den socialisering selv. Det er fysisk umuligt for mig fordi:

HVIS Alba skulle gå hjemme med mig, hvilket vel at mærke sagtens kunne lade sig gøre, så skulle hun altså med i salonen og på arbejde hver dag. Det synes hun da er rigtig hyggeligt og salonen er også blevet et trygt og dejligt sted for hende at være – men her er ingen andre børn at lege med. Ja så kunne jeg prioritere at være hjemme med hende og finde lege-grupper, men så ville jeg nok også være nødsaget til at sælge min forretning – og lets be honest – vi skal alle have mad på bordet, vi skal alle have en indtægt. Og jeg sætter en stor ære i at tjene mine egne penge – det har jeg altid gjort, og det vil jeg altid gøre.

 

Så – there you go. Derfor holder jeg ikke Alba hjemme selvom jeg faktisk har muligheden. Fordi at så skulle hun sjældent møde andre børn. Og måske har hun ikke et BEHOV som sådan for det “rent videnskabeligt”, men jeg vil gerne give hende den glæde som hun får hver gang hun ser en jævnaldrende – hun får det fedeste glædesflip 😀

Og og og…. Indlægget var heller ikke lavet for at starte en debat om hvorvidt vuggestuer var bedre end dagplejere – der findes shitty vuggestuer, og der findes shitty dagplejere – ligeså vel som der findes fantastiske af begge dele. Vi er bare faldet over et par shitty dagplejere, og en fantastisk vuggestue der passer til vores behov.

 

Må jeg godt være rigtig glad for min beslutning? Thank you very much 🙂

 

God weekend everybody! En lille bøvs fra mig… Imorgen er jeg god igen 😉

 

img_3538

^^ Lidt rod hist og her – oh well, vi er altså ikke på plads i huset endnu 😀

 

Kærlighed.

214 kommentarer

 • Kirstine

  Hej min søn startede på deltid, og efter 1/2 år kom han i vuggestue lidt længere, for det havde HAN brug for 😊 Man vælger og hvis man kan se, det ville være bedre med noget andet… tag man den derfra 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lenda

  Haha 😂 FEDEST indlæg !! Det må være forældres egen beslutning – klart! – hva man synes er bedst for sit barn … og det der glædesflip ? Det er for vildt 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hmm kan slet ikke se. Det skulle være nødvendigt at i som 2 voksen mennesker. Skal ud og forsvare jeres beslutning.. og du kan vel skrive hvad du vil i din blok.. bliv ved som du gør. godt nytår til dig og hele familien..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Hejsa Stephanie. Jeg synes at det er stærkt. Man må jo forfanden have sin egen mening, og det er jo kun dig og Cengiz der kender Alba så godt at i ved hvad der er bedst for hende.
  Jeg ville bare spørge, starter der en ny sæson af Familien fra Bryggen op?
  For siden Moppers farvel, har jeg virkelig været i tvivl.
  Kærlig Hilsen Alberte, en af dine læsere. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Nej hun ligner bestemt ikke en der lider nød, og ingen kan da næsten være i tvivl om at i elsker hende, hun ser bare så glad ud, og selvfølgelig skal hun også lære at omgås andre børn. God jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nat

  Jeg forstår slet ikke hvordan folk KAN gå hjemme 2-3 år med deres børn. Vi ville da seriøst have et problem med at få mad på bordet hvis jeg skulle gå hjemme 3 år efter jeg har født!
  Og udover det, hvor er folk dog bare kloge at de kan sige hvad der er bedst for andre 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Din kommentar er ikke bedre end det Stephanie lige har skrevet om, for dømmende og bedrevidende. Børn har forskellige behov, det samme har forældre. Stephanie har en sød og glad pige, der tilsynladende holder af at bruge tid med jævnaldrende, andre har kropumulige kolik børn der i flere år holder forældrende vågne hver nat.

   Gid folk som dig ville tie stille, og lade folk om deres beslutninger uden at være fordømmende – både den ene og den anden vej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Amen altså hvad foregår der i folks små hoveder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Fuldstændig perfekt skrevet! Kunne ikke være mere enig.
  Min datter (født d 7/2-16) går i vuggestue og kunne ikke ønske mig noget andet.
  Hun griner hver gang vi kommer ind på stuen og ser de andre børn. Hun er der også kun ca 5 timer om dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Synes det er helt ok du vælger at sende hende afsted i vuggestue. Jeg selv har to børn ( nu store på 9 og 7) og jeg har aldrig haft det skidt med at skulle sende dem afsted, det var godt i dagpleje, men det er ligemeget, hvorvidt det er vuggestue eller dagpleje. Det handler om at hun kommer ud og får noget stimulering, som du ganske rigtigt måske selv kan give hende, men på den anden side, så behøver dit liv heller ikke kun være din rolle som mor hjemme, og derfor er det fint at kunne passe sit arbejde, eller hvad man nu ellers gør, og ikke have dårlig samvittighed ved at aflevere sit barn. Selv arbejdede jeg i en vuggestue, da min egen datter gik i dagpleje og var selvfølgelig splittet i at det er mærkeligt at aflever sin datter, når man passer andres. Men gør det mig til en dårlig mor. Og du siger selv at du vil sende hende afsted på deltid, så i stadig har tiden hjemme, selv ser jeg intet galt i at hun kommer afsted et par timer, for hendes og måske også for jeres skyld. Ja, DR er intet galt i at være hjemmegående med sit barn hvis man har lyst, tid, overskud, råd m.m. Men man skal altså heller ikke have dårlig samvittighed ved at aflevere sit barn i pasning indimellem. Og når det så er sagt, skal du selfølgelig følge din mavefornemmelse, for hvor er det vigtigt at du/i er trygge og glade for det sted hvor Alba så skal tilbringe sin tid. Hvis i er glade og trygge, er barnet som regel også. Så stol på din mavefornemmelse, søde Geggo. Du er ikke en dårlig mor fordi du vælger pasning til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Den bedste bøvs jeg har lagt øre til. Sådan Geggo. Thumbs up til dig👍😍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg syntes det er en god beslutning i har gjort jer.
  I har ikke været egoistiske, men i har faktisk tænkt på jeres datters behov.
  Alba kan jo have korte dage og hun behøver jo heller ikke komme afsted alle 5 dage.
  Det bliver en omvæltning, men også rart for jer alle..
  Og husk det er helt okay at tårene triller første gang du går fra hende.

  Glædelig jul
  Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samantha N

  Sådan skal den lukkes! 👏🏻😊
  Ja Forældre ved bedst hvad der er det bedste for deres børn og derfor kan man ikke sidde og dømme andres valg af what ever det nu skulle være for man kan kun se indad og på sin egen situation og sit EGET barn! Du skal bare være super happy over jeres beslutning! God aften til jer ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • gyrithe bruhn jeppesen

  til det med alba i vuggestuen
  jeg syntes at det er en rigtig god beslutning du har taget. og det er jo dit barn og det er dig der ved hvad der er bedst for hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Et stort TILLYKKE med at I har fundet netop den vuggestue, til jeres smukke, glade krudtugle, der giver jer den helt rette mavefornemmelse. Det er mildest talt ikke nemt at aflevere sit barn i andres varetægt.
  Kan huske at jeg tudede flere søvnløse nætter forinden min ældste begyndte i dagpleje og jeg sagde flere gange til min mand, at det på ingen måde var naturligt at give sit barn fra sig. Ok indrømmet, lettere dramatisk at høre på. 🙂 Men vi havde aldrig fået hende passet, inkl af bedsteforældre.
  Min dejlige mand og jeg har fra dag et elsket hvert nanosekund med vores vidunder og prioriteret at hun naturligvis kom i første række hvad end vi foretog os. Sådan er det stadig, nu med to skønne krudtugler. <3

  Dagplejen viste sig at blive noget rod. Vores datter kunne ikke finde ro til sin lur derovre, hvilket er ret vigtigt når man blot er 11 mdr. Økologisk mad var der alligevel intet af. Der var en del sygemeldinger og deraf dage hos forskellige gæstedagplejere som min ellers ret ekstroverte datter ikke var tryg ved. Så jeg ændrede studieforløb for at have hende hjemme fuld tid igen. Meget lidt hvile til moren da jeg hver nat læste, skrev opgaver og ammede. Min førstefødte besidder et højt aktivitetsniveau, så der var /er stadig energiske dagtimer. 🙂 Brugbar løsning kom efter nogle mdr. da vi fik plads i en specifik vuggestue+børnehave, værd at vente på. Her var /er kære små homies, omsorgsfulde, sjove voksne, en fed motorisk legeplads og økologi i højsædet. Hun var tryg i vuggestuen fra første færd.

  Du har helt ret, der er både dygtige dagplejere og gode institutioner. Det drejer sig om at finde det sted, som passer bedst til ens barn, længere er den ikke.

  Jeg har indtil nu, ikke kommenteret på et blog indlæg før. Har knap nok tid til at sidde ved min com. 🙂 Men bliver sq nød til at kaste ros efter dig og din partner in love. I er født til at være forældre! Det kan selv en blind mand se.

  Jeg er "sådan én" der har hentet mit barn allersenest kl.15 og altid holdt min. en ugentlig fridag sammen med hende. Lagt logistisk puslespil og tilrettelagt mine fag så mor-datter venligt som muligt. Jeg kunne aldrig finde på at kigge skævt til de forældre, der henter deres børn ved lukketid. De knokler sandsynligvis derudaf for at give deres børn det bedste de kan med kvali stunder når familien er samlet.

  Hvorfor overhoved have så travlt med at dømme hinanden?

  Vi forældre er langtfra ens når det gælder baggrund, livsstil, opdragelse, etik, morale, normer etc. Men noget vi (heldigvis) har til fælles: Kærlighed. Vi vil vores børn det absolut bedste.

  At jeres lille Alba bliver mega lykkelig når hun møder andre børn er der intet at sige til. Børn har noget sammen som voksne aldrig vil kunne erstatte.
  Det med at børn først kan finde ud af at lege sammen, når de er fyldt tre år, er fis i en hornlygte.
  Børn leger ikke blot side om side som det står skrevet. Det har jeg erfaret og observeret hver gang jeg har hentet min glade pige og jeg har leget med, længe ad gangen, på legepladsen, eller t rex ståhej og andet hygge indenfor. Og mange børn, selv de små, drager omsorg for de endnu mindre. Det er simpelthen så kært. Børn er fantastiske!

  Nå. Endnu engang TILLYKKE med pladsen, jeres fantastiske forældre intuition og alt godt i jeres liv.

  PS. Jeg kondolerer dybt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg har ikke fortrudt mit valg med at min søn kom i vuggestue da han var 8 måneder. Jeg syntes at I skal gøre som i lyster og føler er bedst for jeres familie.❤ For det er kun jer og jer alene der ved hvad jeres lille Alba har behov for ❤ Glædelig jul og godt nytår 🎉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Selvfølgelig må du være glad for din beslutning! Jeg kan godt forstå du har taget det valg.
  Jeg har en søn på to år, han har under 25 timer dagligt, fordi at det var det rette for os. Jeg kan nemlig overhovedet heller ikke stimulere ham lige så godt som vuggestuen kan. (Han går i en integreret institution) jeg har selv gået hjemme ved min mor, fra jeg var 3-6 år og jeg havde svært ved at klare mig da jeg skulle i skole. Min søns udvikling er i top, og havde det ikke været fordi han havde kameratter at spejle sig i, så tror jeg heller ikke han havde udviklet sig så meget. De har stor fokus på sprog og selvstændighed, samtidig er der en del høje krav, til børn der skal starte i skole, de skal kunne farver, alfabet, mm ting min søn, allerede lærer nu. Der er studier der har vist, at man kan se på 2 års børn, hvilke der vil kunne gennemføre en Ungdoms uddannelse, udefra deres sproglig udvikling, den udvikling der starter allerede fra vuggestue start, de begynder at kunne tale.
  Jeg tager virkelig hatten af for de forældre, der har ressourcer og redskaber til at lære deres børn alt det! Men jeg kan ikke, jeg vil hellere overlade det, til pædagogerne, der er uddannet til det. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hej Geggo
  Kæmpe fan her, synes du og din familie er fantastiske! Ved ikke om du vil have ønsker til blog emner. Men nu får du et alligevel ☺️ Kunne du skrive om hvad du, som mor, vægter omkring Albas påklædning. Jeg tænker sådan en fin sart hud jo ikke skal udsættes for hvad som helst, har du nogle yndlings mærker og hvad kiggede/kigger du efter som nybagt mor? Jeg skal selv snart være mor for første gang og vil rigtig gerne vide hvad mit mor-idol gør 😉 De kærligste hilsner herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hvor er det dejligt for Alba, at have et par forældre som 24/7 tænker på hendes behov. Vuggestue eller ej – I er forældre, I bestemmer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussi

  Vil bare ønske jer god vind med Albas opstart i vuggestue. I har taget den beslutning I synes er bedst og bliv nu ikke i tvivl. Har fulgt jer på TV og synes faktisk I gør det godt. I har en dejlig lille pige som er elsket – hvad kan man ønske sig mere? De varmeste tanker til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lili

  Søde Geggo
  Du gør ret i at gøre hvad din mavefornemmelse siger dig! Jeg er mor til tre og nyder dem til fulde! Lige nu går jeg hjemme og har mulighed for selv at passe dem, så de ikke behøver sfo og børnehaven. Det gør jeg dog ikke, ikke fordi jeg ikke vil have mine børn hos mig, men fordi jeg kan se at de trives når de er sammen med deres venner. Der er dage hvor de ikke er til at få med hjem! Så uanset hvad andre mener om dine beslutninger, så ved ved de ikke det du ved om dit barn! Held og lykke med vuggestuen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camo

  Hej Geggo,
  Har fuldt med fra sidelinien, da vi har haft samme forløb som jer inden i fik Alba og jeg har nu en søn på 1 år.
  Så derfor har jeg følt en trøst i at følge jer og vide man ikke er alene. (Håber ikke det lyder forkert).
  Derfor må jeg også kommenterer på din blog med emnet vuggestue.
  Min søn går også i vuggestue og jeg havde præcis de samme bekymringer, som I har.
  Jeg var meget ked af det, dagen før jeg skulle begynde på arbejdet og ville helst blive hjemme hos min søn. Det er bare svært at skulle aflevere ham til fremmed. Men det er altså en helt naturlig følelse. De fleste forældre har det sådan især moderen;-) Og dette ved pædagogerne også, så de vil helt klart gøre deres for at I skal føle jer trygge i at aflevere og Alba skal bestemt nok få det godt. De har nemlig godt af at komme ud blandt andre børn. Man kan ikke selv aktivere dem på samme måde. Og det kan I måske også komme til at mærke på Alba.
  Så du er i din fulde ret til at føle sådan og det er en ganske fin beslutning at sende hende i Vuggestue. Og skulle det være, er det lovligt at holde hende hjemme i ny og næ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej,
  JA ! Du må da i den grad gerne have lov at være glad for din beslutning. Jeg er lige begyndt at følge din blog, jeg er en halvgammel kone på alder med din mor 🙂
  Jeg bliver noget forundret over, hvordan alle synes, at de skal kommenterer på alt der bliver fortalt på en blog og have en mening om ALT. Bevares man har da lov at have en mening, men behøves man hele tiden at give den til kende?
  Det jeg vil frem til er, at det er en super skøn datter du har, så sød og smilende, og jeg har tidligere set Familien fra Bryggen og synes at du påtager dig rollen som mor til topkarakter – virkelig !!
  Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og din familie – og held og lykke med Alba’s vuggestuestart i det nye år !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ved du hva lad dog de andre ha deres tosse ideer. De ved visy ik hva der er godt for jer. Men en ting ved jeg følg jeres hjerter hva det er bedst for Alba,, mit barnebarn er os startet i vuggestuen men med 6 mdr pga uddannelsen ellers havde de nok ventet. Det er jo ik ALLE som har muligheden for at have barnet hjem. Det i gør er RIGTIGT godt for jer alle tre Alba lærer at omgås ander børn, lære at dele, og for en masser kærlighed og kan undvære jer, vuggestue er ik dårlig men go, for bedre soverytme måske ik li de første dage men det kommer jeg ønsker jer held og lykke til feb. Dermed ønsker jeh en glædelig jul 💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Kære Stephanie.

  Jeg skriver normalt ikke kommentarer til blogindlæg osv. men jeg kan simpelthen ikke lade være her.

  Jeg er så enig med dig! Når jeg engang får børn, så håber jeg inderligt at jeg har den samme mulighed som dig, i forhold til at have sit barn i vuggestue på deltid. Du har så ret i, at man selv bedst ved hvad der er rigtigt for ens børn. Jeg tænker det må være frustrerende engang imellem at være en offentlig person. Man skal vægte sine ord konstant, for ikke at fornærme nogen. Og alle kan jo i dag finde noget at blive fornærmet over, sådan burde det bare slet ikke være. Du skal bare vide, at du gør det super godt. Du virker som en fantastisk mor og Cengiz virker som en lige så god far. Det er tydeligt hvor meget I prioriterer jeres datters velbefindende, og det er så rart. Jeg elsker virkelig at følge med i dit, og din families liv. Jeg ønsker jer kun det bedste. Til sidst vil jeg bare kondolere vedrørende moppers død. Hun vil blive savnet af hele Danmark <3

  Knus Cecilie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni kjeldgaard

  Sådan.. talt lige ud af posen.. INGEN og jeg mener INGEN ved hvad der er bedst for jeres barn, det er kun Alba’s forældre der ved det… så kære geggo luk øjene for andres spytterier ❤ glædelig jul til jer🎅🎅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hej Geggo. Jeg er tidligere dagplejer i(i18 år) og har altid selv været fortaler for den pasningsform. Dog ved jeg også at der er mange forskellige slags dagplejere. Ikke alle ville få lov at passe mit barn 😉Nu er jeg mormor til verdens lækreste lille dreng på 2,5 år. Han går i vuggestue . Han er det mest fantastiske, skønne, sociale lille væsen. Han taler ( ikke rent) og han leger rollelege i den helt store stil. Han er blevet storebror i august. I den forbindelse har han leget med dukker i vuggestuen konstant i flere måneder. Han var sensitiv fra start men den fantastiske institution han går i har givet ham den tryghed som skulle til for at han kan udvikle sig til at blive et helt fantastisk lille menneske. Til sammenligning har han en storebror som da han var 2,5 år kun kunne sige få ord og i dag har han rigtig svært ved at lege selv. Alba er en kvik lille pige. Hun skal da ikke gå hjemme til hun er 3 år. Hvis behov skulle det være ??? Rigtig god jul til jer alle 3..🎄🎁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Vores datter startede i vuggestue da hun var lige knap 11 mdr.. kunne have holdt hende hjemme længere da jeg stadig er på barsel. Var meget i tvivl, men det har været så godt for hende! Det kan godt være hun ikke leger sammen med de andre, men hun observere dem kraftigt! Og hun elsker det.. jeg er sikker på, et barn har godt af at komme ud blandt andre børn. Det er ligesom sådan det vil blive resten af livet, – skoletid osv. Held og lykke til jer geggo med en dejlig vuggestuestart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Hej

  Jeg faldt over en artikel i BT og bliver simpelthen nødt til at skrive til dig her. Jeg har faktisk aldrig læst din blog(beklager), men som mor til 2 fantastiske teenager og som uddannet pædagog (jeg er en af de erfarende af slagsen med 20 års erfaring) bliver jeg nødt til at komme med en lille opsang for bliver ganske enkelt træt, når jeg læser alles bedre vidende kommentarer.

  At skulle vælge mellem vuggestue og dagpleje kan være et svært valg for mange og med god grund. Der kan være fordele og ulemper ved begge valg, men vigtigst af alt er, at ens valg føles rigtigt.Da mine egne børn var små gik den ene i vuggestue og den anden i dagpleje og for dem og os var begge oplevelser fuldstændig fantastiske…….

  Men for at gøre en lang historie kort vil jeg blot sige………At som forældre er vi de dem som ved hvad der passer bedst for vores børn. Så ja gode råd og oplevelser er altid velkommende, men for alt i verden lad NU vær med at være klog på andres vegne…..Hold bolden på egen banehalvdel…… og vigtigst af alt husk på, AT NÅR MAN PEGER FINGRE AF ANDRE SÅ ER DER ALTID 3 FINGRE SOM PEGER PÅ EN SELV…..med andre ord bland jer i debatten på en positiv og konstruktiv måde. Det er altid lærerigt med en god diskussion, men stop op og kig jer selv i spejlet inden i dømmer andre, måske er tingene ikke så perfekte alligevel i jeres lille andedam. Så i stedet for at have travlt med, hvad andre går og gør, kig på jer selv.

  Jeg er sikker på, at i har truffet den beslutning som er bedst for jeres datter og jeres lille familie, så i ønskes held og lykke med jeres valg samt en glædelig jul

  Kærlig hilsen

  En ny følger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Kære Geggo
  Du behøver hverken undskylde eller forklare at Alba skal i vuggestue. Alle mennesker taler ud fra sig selv og deres liv!
  Jeg har tidligere været pædagog i vuggestue og jeg ved af erfaring at små børn bliver draget mod hinanden og lærer meget af hinanden. Det er klart en fordel at hun er der i kortere tid inden den “rigtige” start.
  Med ønsket om det bedste både hjemme og i vuggestuen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Det kan da kun være din og Cengiz beslutning hvornår jeres datter starter i vuggestue. Er sikker på i gør det som er rigtigt for Alba, det er jer som kender hende allerbedst. Jeg synes i virker som nogle skønne forældre, fyldt med kærlighed til jeres lille trold.I gør det rigtig godt. Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie

  Geggo du er sq for sej… tænkt ikk på hvad andre siger….

  Min datter startede i dagpleje da hun var 8 måneder og det var den bedste beslutning vi tog… og vi gør det samme med lillebror når han kommer hvis han er klar til januar, så kommer han os afsted når han er de der 8-9 måneder…

  Jeg synes i gør det hammer godt… hun er da bare en lille stjerne den lille fis i har jer 😊😊😊

  Sender en masse jule stemning afsted til jer og glæder mig til at følge jer i laaang tid 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Som pædagog og mor synes jeg at det er en vidunderlig ide at sende sit barn i institution, når det er klar til det!. Børn lære i sociale fællesskaber med jævnaldrende. Vi har haft det problem at vores søn på 17 måneder ” keder” sig når vi holder ferie eller fridage og det er da dejligt at mærke at han er så selvstændig og trives i hans dagpleje. Så mærk efter i dig selv og stol på din intuition. Held og lykke til lille Alba med vuggestue livet 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hemmelig for at undgå det samme som dig

  Hej Geggo!
  Er ked af alle de kommentarer der er kommet i forhold til jeres valg omkring valg af institution omkring jeres datter.
  Jeg er pædagog og arbejder selv dagpleje mor og har valgt dagenplejen fra i forhold til min egen datter da hun ville trives bedst i vuggestue da hun er en pige med gang i, og har behov for flere børn på hendes egen alder. Dagplejen er sindssyg god, hvis man har et barn som har behov for mindre indtryk og mere tryghed. Håber alt det bedste for Alba i hendes nye vuggestue 👍🏻
  God jul.
  Mange hilsner fra en dagplejemor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Du er sej. Jeg er mor til en pige på 9 måneder, og det er så irriterende og frustrerende at der altid er nogen der synes man gør det forkert, fordi man ikke gør det på deres måde. Lidt mere kærlighed og forståelse generelt blandt mødre ville gøre underværker. Og pas så lige jeres egen butik, så længe barnet er glad og har det godt skal man ikke blande sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Kristensen

  Kære Geggo.
  Der er ingen og jeg mener INGEN i denne verden der kan fortælle dig hvad der er bedst for dit/ jeres barn. Folk kan råde og vejlede, men det er din/jeres fornemmelse og viden omkring jeres barn, der skal guide hende frem i denne verden. Stol på at I er god forældre og hop og dans på alle andres mening. 😊 solen skinder også bage skyerne i morgen 😉
  Ha en fantastisk aften.
  Kram herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Sødeste Geggo. Hvor er det en fornøjelse at læse, at du sætter Albas behov over dit eget. Knus fra en bedstemor til 3.❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Sødeste Geggo. Hvor er det en fornøjelse at læse, at du sætter Albas behov ove

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate Larsen

  Kære Geggo og Kæreste
  Hvor er det befriende at læse at I har taget en beslutning ud fra hvad I synes, mener og tænker er den bedste for JERES barn. Og det uanset hvad alle andre synes, mener og tænker på jeres vegne.
  Som du så fint skriver det, er I dem, der kender hende bedst.
  Stor respekt herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg blev så glad og bliver det igen, netop fordi du skriver at det er hendes behov I handler på. Tænkte også mit, da jeg læste de løftende pegefingre jeg læste i dit foregående indlæg . Keep on the good work

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tut

  Kan sgu ikk være godt for børn med så klogeåge forældre det bare ved hvad der godt for alle andre uha vent til de bliver ældre så skal i nok se resultaterne af jeres vi ved bedste det skal nok blive sunde unger 👍 geggo i skal gør det som i gør nu mærker hvad der er godt for jeres familie så kan det ikke gå helt galt😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Jakobsen

  Først og fremmest må jeg sige hvor er det fantastisk at følge med i din blog! Så skønt at du altid siger din ærlige mening og er ærlig i dine indlæg. Ingen kender deres børn bedre end dets forældre. Er selv førstegangs mor til lille Solveig på 2 mdr og der er da ingen der skal komme og fortælle mig hvordan jeg skal gøre tingene for mit barn. Man bliver så led og ked af det over at nogle altid tror de skal blande sig og være bedrevidende. Du og i gør det så godt! Thumbs up herfra i hvert fald! Det bedste man kan give sine børn er nærvær, omsorg and just lots of love!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jesper Bak

  Kanon sagt Stephanie. Jeg er dybt enig i det du skriver. Jeg har selv 2 børn ( pige på 2,5 år) (dreng på 11 mdr). Og bliver selv idiot når nogen fortæller mig hvad der er godt for dem og hvad jeg gør galt (især når det er personer jeg aldrig har mødt). Når min kone og jeg ser familien fra bryggen virker dig og Cengiz som de mest fantastiske forældre der vil altid det bedste for Alba og hun virker oprigtigt som en utrolig glad lille pige. Rigtig glædelig jul til jer og jeres familier 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Geggo😉Jeg er pædagog og i min bog er jeres måde SUPER optimal for lille Alma. Det er sundt for hende, at være blandt andre børn. I dækker hendes sociale læringsmål og det er godt givet ud. Hun kommer til at ææææælske det❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Johannesen

  Glædelig jul,
  Ja, man skal åbentbart passe på, hvad man siger. Jeg læste også dit indlæg og kom til at tænke tilbage til den gang jeg skulle aflevere min datter Gaia 8 mdr. gammel. Hjertet bløde og det var svært at gå fra hende. Jeg var gået på delvis orlov. Den bedste løsning som jeg kunne skabe. Tro altid på at man som forældre ved bedst, så længe ens barn er glad og tryg. I har indrettet jer på en måde som tillader jer at være sammen med jeres datter. Er grøn af misundelse. Som 1årige leger man ved siden af hinanden og ikke sammen, men man lærer af hinanden. Det behøver man ikke 40 timer i vuggestuen om ugen til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit

  Se du bare at få Alba afleveret!
  Uanset hvor højt vi elsker vores børn og omvendt har vi godt af en “pause” fra hinanden og få mulighed for andre input.
  Alba skal ud og opdage andre børn og lege sig træt.
  Du skal bare nyde den “frihed” det giver, og sætte pris på at savne hende. Du gør det helt rigtige så blæs på hvad andre mener.
  Følg dit hjerte/mave fornemmelse så er du/I på rette vej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffen

  Hej 🙂

  Er helt enig med dig at det er utrolig vigtigt at børn får lov til at være sammen med andre børn og lege med hinanden og lære forskellige ting igennem hinanden og det er noget en voksen bare ikke kan give på samme måde 🙂
  Nu oplevede jeg selv igår i amagercentret hvor glad Alba var for at se en lille pige (min datter på 4 år) lege ved siden af Albas barnevogn og de havde helt klart masser af øjenkontakt. Man kunne helt klart se hvor interesserede de 2 børn var i hinanden lige i det øjeblik 🙂
  Så tilykke med vuggestuepladsen og det skal Alba og jer som forældre nok blive glade for 🙂
  God jul til jeres lille familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvor er nogle folk dog også vanvittigt hellige. I de fleste menneskers liv, så er det altså ikke en option at fravælge vuggestuen. Som du skriver, så skal der tjenes penge, så hvordan det skulle være muligt at holde jeres datter hjemme til hun er 3 år er da noget vås at skrive.
  Tværtimod så er Alba langt bedre stille end mange andre børn, hun kan få en dejlig lang indkøring, og korte dage tilpasset hendes og jeres behov.
  I er nogle fantastiske forældre, I er er reflekterende og I ved lige præcis hvad jeres datters behov er ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Åh gud er der nogen der ik mener det er godt for et barn, at være sammen med andre børn…

  Afsted med hende, Alba vil elske det og udvikle sig….og elske det endnu mere.

  Min søn kom afsted så snart der var plads, for jeg tror på at det er med til netop at socialisere ham, udvikle ham og stimulere ham.
  Jeg tror ikke på børn der er hjemme hos forældrene til børnhave alderen er bedre end andre, tværtimod.

  Jeg tror også på at folk der kun bekymre sig om deres eget liv og deres egne valg, er dem der lever lykkeligst 😉

  Livet er for kort til andres lort – En erfaring jeg lever efter….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kære Stephanie,
  jeg ved ikke hvad jeg skal tænke, når du bliver nødt til at forsvare dine egne blog-indlæg. Det er simpelthen for mærkeligt. Du fortæller blot, af glæde, af din datter har fået en vuggestueplads. Jeg kan på ingen måde se, hvordan dette kan skabe debat på nogen måde. Jeg kan derimod kun se, at dette kan skabe en glæde hos jer, som forældre – og at vi som læsere, kan blive glade på jeres vegne. Også på Albas.
  Jeg har ingen børn selv. Måske derfor jeg ikke bliver harm, stødt el. lignende? Jeg kan ikke få børn, men jeg kan godt lide at følge med hos dig alligevel. Det er hyggeligt. Ligesom jeg kan lide at følge med i mine små niecers liv. Det er bare hyggeligt.

  Men netop fordi jeg ikke selv har børn, bliver jeg tit irriteret på forældre. Men det er en hel anden snak ..

  Jeg ønsker jer og Alba held og lykke med vuggestuen. Må hun blive rigtig glad for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona madsen

  Søde Geggo. Du gør det helt rigtige for din datter. Alba har det uden tvivl godt sammen med sin mor og far men det er sammen med andre børn Alba skal få venner. Det ved jeg som tidligere dagplejer. Nogle af mine børn er veninder for livet. ☺Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonna

  TAK 🙂 du har helt ret, det er kun jer der kan beslutte hvad I synes der er bedst for jeres børn og ingen andre punktum… kan godt forstå du undre dig over at du skal ud og forsvare hvad jeres ønsker for jeres barn er – jeg ville også blive knotten. I har simpelhen en helt fantastisk familie og et fantastisk bånd. Bliv ved med at være tro mod jer selv og vær jer selv <3

  Håber I trods savn kommer til at få en dejlig jul sammen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Forstår dig så meget godt, har selv en søn som ELSKER andre børn, hvilket tydeligt ses i hans blik, når han ser dem, så dejligt! Vi var heller ikke et sekund i tvivl om, at han skulle ud og være blandt andre børn! Og vil du høre noget?? Ofte vil han ikke med hjem når jeg henter ham (troede ellers jeg var en god mor, når jeg hentede ham tidligt), fordi han hygger sig bare super meget når han er der. Hvilket bare bekræfter mig i, at det er det helt rigtige for min søn også!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Kan godt forstå din bøvs. Der er ingen andre end jer selv der ved hvad der er bedst for Alma…jeg er selv mor til 4 og alle mine børn har gået i vuggestue eller dagpleje. Jeg har altid arbejdet om natten eller aftenen så det har ikke været nødvendigt. Men børn har godt at af lære andre børn at kende. Min søn på 18 bedste kammerat mødte han i vuggestuen… så Tillykke til Alma der skal starte i vuggestue.. en lille bøvs herfra. Hilsen Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina winther

  Godt sagt 👍😁
  ” og det er sundt og bøvse engang imellem ” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Godt brølt! 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Kære jer. Stol på din mave og dit hjerte. Blæs på hvad andre mener. Det er kun jer som er tæt på Alba der ved hvad der er bedst for hende. Som forældre handler det jo også om at være tro mod sig selv. Bliv ved med at gør som i gør for i gør det godt…… Rigtig glædelig jul til jer alle sammen og lad nu være med at at bøvse for meget det tapper en for energi og nogle gange er det netop det folk vil have dig til bare for at se h ordan du reagerer. Så forbliv cool og ignorer de mennesker der får dig til at bøvse……
  Kæmpe julekram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Må jeg være den første til at sige….. BRAVO! Hvor er det befriende at se sine egne holdninger på skrift fra en anden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Geggo du har fuldstændig ret i, at det kun er forældrene der kan vide hvad der er bedst for ens barn og ikke alle andre. Og ja der er jo lige så mange meninger og holdninger, som der er mennesker, men lad være med at kaste dem mod andre og i sær når folk ikke kender hinanden. I gør det så godt for den lille smukke Alba pige og det er kun jer der ved hvad der er godt for hende😏
  Elsker at følge jer på tv😍 er lige nu igang med at se alle sæsonerne forfra igen💕. Knus og god weekend til jer alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kun DU ved hvad der er bedst for dit barn.

  Og tak for altid vidunderlige billeder af din dejlige datter, jeg bliver så SKRUK! ÅH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg syntes det er stort af jer og sende jeres søde datter i vuggestue. Jeg havde svært ved og sende min søn afsted den gang men nøj hvor han nød og lege med de andre børn.

  Det er også vigtigt for børn at få jævnaldrende venner

  Gkædelig jul herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  AMEN! Og hvor dejligt at i har taget jeres helt egen beslutning! Min Rosa eeeelskede også andre børn allerede da hun var helt lille, hun skreg af glæde og lyste op hver gang der kom et andet barn i nærheden! Hun elskede sin vuggestue! Og nu sin børnehave og om lidt si skole! Det ved jeg, for vi har lyttet til hende og os selv, det bedste man kan gøre ❤ held og lykke med det! Er dog sikker på Alba bliver så glad!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa Geggo

  Har lige læst en del af din beskrivelse af at folk har ondt i bagdelen over at Alba skal i Vuggestue, og jeg kan blive så sur på sådanne nogen sure Tanter. Selvfølgelig skal hun i Vuggestue og hun vil have så godt af at være sammen med andre børn, Jeg har selv 3 børn og 3 børnebørn og de har alle været i dagpleje og børnehave og jeg gik også hjemme i mange af årene og jeg mener at man får nogen børn som er så glad for at være hvor der hvor der er andre børn. Jeg nyder at se Jeres udsendelse i tv Mange hilsner Mariane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Lauritsen

  Let”s put an amen to that!💪
  Dejligt skrevet Stephanie. Hvor er det trist, at vi som mødre ikke kan stå sammen og rumme hinanden og vores børns forskelligheder og behov. ?Min kæreste og jeg har selv valgt en natur-dagplejer, da det følels som det rigtige for os og især for Thea. Dog starter hun først til april, men vi har den bedste mavefornemmelse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne P.S

  Selvfølgelig skal børn ud og socialiseres, og om det er hos en dagplejer eller i en vuggestue det er sku da et fedt.
  Dejligt at du har så mange ben i næsen, til at sige, st du gør det for Albas skyld og ikke for din egen skyld.
  De personer der mener, at et barn ikke har godt af at komme ud blandt andre mennesker på dere egen aldre, det er dem der lever i en forhistorisk osteklokke( så der fik jeg nok også lige trådt et par stykker over tæerne).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Larsen

  Ååååh det er til at få lange patter over når folk absolut skal komme med dumme kommentarer om hvorfor man vælger at sende sit barn i vuggestue kontra dagpleje. Jeg har også valgt halvdags vuggestue selvom min barsel ikke er slut. Og når den slutter, starter jeg ny barsel. (Blev sgu lige gravid 5 mdr. efter fødsel…hovsa 😄) Så jeg har muligheden for at holde Mathilde hjemme, men mener ligesom dig at det er sundt for de små at komme ud og opleve verden og få lege kammerater. Så kan mor også være frisk til når bettefisen kommer hjem. Det er en win win i MIN verden. Så gør hvad du mener er bedst i jeres situation. Og med hensyn til rod. Vi er alle kun mennesker, og hvis ens hjem altid er 100% perfekt, så trænger man til at få sig et liv….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg synes at du har valgt det helt rigtige for din datter 😊. Jeg har selv en lille pige på snart 3 mdr- hun skal i vuggestue når hun er ca 10-11mdr. Jeg frygter at skulle aflevere hende! Men jeg skal starte på arbejde og det er nu engang sådan det er. Jeg synes at det er dejligt at tænke på at hun får andre børn og lege med og lære ting som hun evt ikk vil lære herhjemme- til trods for at jeg er pædagog 😉.
  Er sikker på at det blir rigtig for jeres lille pige at starte i vuggestue ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Du har så evigt ret Stephanie,Bare alle villet tænke som dig .Men der er mange der ikke har de muligheder som jer.I gør det fantastisk 😍💋
  Fra en lykkelig farmor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Stentz

  Kære Geggo
  Du skal lige netop gøre det du føler er det rigtie, ikke bare for Alba, men for hele jeres lille familie og for at det spiller allerbedst for jer. Hvad RAGER det andre hvad der fungere for jer, bevares i har valgt at være offentlige, men det betyder sgutte at man bare kan tillade sig at skrive/sige alt til jer. Jeg selv har 2 drenge, de er godt nok voksne i dag og jeg har dem med 16 års mellemrum, men jeg har prøvet både vuggestue og dagpleje, og min erfaring er at havde jeg fået nr 3 ville jeg overhovedet ikke være i tvivl om mit valg, men det var da kun fordi jeg havde prøvet begge del. I ønskes en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Ps: Kondolere med Mopper, har selv mistet min mor, svigermor, en morbror og en onkel det sidste ½ år så kender bestem til sorgen og savnet. Kærlig karma 😉 og gode tanker til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja N

  Om du så havde tænkt dig at Alba skal i vugger fra 7-17 dagligt, så er det kun dig som ved hvad der er det rigtige for jer. Så undlad at lade dig påvirke af morpolitiet 🙂
  Har selv en datter på 5 mdr som skal i vuggestue når hun blir 11 mdr, da jeg heller aldrig ku drømme om at vælge dagplejen i vores nærområde. Fordi det er det rigtige for os 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej Geggo. Jeg synes du gør det rigtige ved at lytte til din egen intuition. Det gjorde jeg også for vi er jo de nærmeste til at kende vores børn. Min gik også i vuggestue. Det var det jeg synes var bedst til mit barn. Lyt til dig selv og dit barn. Alba er et skønt barn og stor trives det er så tydeligt ud fra dine billeder og blog. Kan I alle have en god jul selv om I savner mopper. Hun var et livstykke ligesom Alba er. Hilsen Marianne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit Elisa Juhl

  Geggo du skal altid gøre hvad du synes er det rigtige, både hvad ang. dig og Alba. Som forældre kender man bedst selv sit barn, og skal handle derefter. At andre har en anden mening er op til dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej Stephanie.
  Dejlige ord.
  God weekend og glædelig jul til dig og dine kære.

  Hilsen Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  95% af dine opslag er som tanker taget ud af mit hoved. Jeg er simpelthen så enig med dig. Og hvor er det rart, at en offentlig person sætter ord og fokus, at vi som nybagte forældre bliver mødt af så mange bedrevidende og fordømmende mennesker. Vi før faktisk vores allerbedste.
  Min søn er på Albas alder, jeg ammer delvist endnu, og han starter også vuggestue 1. Februar (til stor nervøsitet fra mig og samtidig spændthed på hans vegne☺). Og hvor er jeg bare træt af, at skulle forsvare mine valg. Så jeg bliver glad, bare glad hver gang du tager fat i disse emner. DIT barn DIT valg ❤ TAK for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Diedrichsen

  kæreste Gegs
  Din beslutning er den bedste for Alba, for det er dit barn og dig der kender hende bedst. Jeg sendte min søn i dagpleje da han var 15mdr, fordi jeg som dig også skulle tjen penge for at forsørge os selv.
  selvfølgelig har børn godt at legekammerater, men nede i denne aldere har de brug for mor og fars kærlige opdragelse.
  Din bøvs er berettiget, og du og Cengizs gør et stort stykke arbejde og elsker den lille skat med masser af kærlighed <3<3<3 Rigtig dejlig weekend til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha hvor er det træls folk skal blande sig i hvad der er bedst for Alba. Er dog også glad for jeg ikke er den eneste der er udsat for det bare fordi jeg er ung mor. Ved du gør hvad der er bedst for dit barn. Det gør alle mødre! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane jensen

  Kære Geggo man kan ikke skrive om børn til forældre uden det starter en debat. Men det kunne klæde folk at tale pænt, om og til hinanden.. selvfølgelig vælger man det bedste til sine børn, men også udfra egne behov. Vi kunne ikke få plads i en vuggestue, og vi kom til at knuselske vores dagpleje. Vores venner fik vuggestue og elskede det, dagplejens åbningstid. passede ikke til de to forældre i butik. 🎅🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Nielsen

  Det er så fantastisk at se hvad de små unger kan give hinanden i så tidlig en alder! Stol trygt på at du gør det rigtige for både Alba OG dig selv. Alba har brug for samvær med andre på hendes alder og netop være “i børnehøjde” og du har brug for fri voksentid. Kærligheden imellem mor og barn er stærkt og det kan være svært at give slip, men kunsten er netop at se når behovet er for andet end det man selv kan give -og så finde den rette løsning så alle vinder ved det.
  Du gør så afgjort det rigtige for jer begge!
  Blot en bøvs fra en dygtig pædagog med et kæmpe moderhjerte og nok kærlighed til andres børn, når familier skal hænge sammen af mere end blot kærlighed og kildevand!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elaine

  Det er meget forskelligt, hvornår børn har behov for stimuli fra andre end forældrene. Vores datter startede i vuggestue da hun var 11 mdr. og det passede perfekt. Hun havde brug for at se andre børn og samtidig gav pædagogerne en masse pædagogisk, som vi ikke selv kunne. For pædagoger skal altså ikke bare se efter børnene – de lærer dem en masse på nogle sjove måder, både socialt, fagligt og pædagogisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Pultz Svendsen

  Hej Geggo.
  Jeg valgte selv at gå hjemme med mine fire børn (nu 18, 14, 13 og 11), hvoraf den ældste kun var i dagpleje i et år og efterfølgende børnehave i få måneder fordi jeg var under uddannelse i 12 mdr. Jeg startede på aftenarbejde men blev hjemmegående i få måneder inden fødslen af nummer to pige, det endte med at jeg tog min ældste datter ud. Vi begyndte i stedet for i en legestue to gange om ugen hvor der var andre hjemmegående mødre med deres børn og nogle af dem var på hendes alder. Jeg blev gravid igen efter 11 måneder, så jeg nåede aldrig på arbejdsmarkedet inden min søn meldte sin ankomst. Jeg blev så gravid med det fjerde barn – en pige efter 10 måneder. Det var helt bevidst de gange jeg er blevet gravid. Jeg ville gerne have mange børn og med kort interval, og det skulle ikke være et ulige antal. De har fået meget ud af hinanden som små, og legede sammen hver dag. Jeg ville ikke sende mine børn i institution, og gå glip af mange ting i deres udvikling.
  Situationen blev ændret, da jeg blev skilt i 2011, og vi splittede børnene op to og to.
  De to mindste piger kom med mig, og min søn og ældste datter blev hos min eksmand. De to piger skulle forholde sig til at starte i SFO (6 og 10 år), Det må have været en hård tid for den mindste, for hun skulle starte både i SFO og 0.klasse samme dag. Der kunne ikke startes op i SFO nogle måneder før skolestart.
  Men det gik fint og jeg kunne se at de faldt godt til og fik legekammerater. Jeg har ikke fortrudt mit egoistiske valg, da jeg ikke ville have stressede børn fordi jeg SKULLE arbejde fra 8-16 eller mere. De har fået muligheden for at deres morgener var rolige, og jeg har samtidig fået den mulighed at følge deres små fremskridt i deres udvikling dag for dag.
  Jeg har fået rolige børn, der sagtens kunne og kan fungere med andre børn og ikke havde problemer med at finde legekammerater.
  Mit valg har dog tit givet diskussioner i den ydre familie, fordi de mente at det var synd for mine børn og alt muligt andet pladder. Jeg havde det bare sådan, at det skulle de ikke blande sig i.
  Min den mindste pige har haft en svær start på livet, og fik ingen ilt i 14 minutter fordi mit gamle ar fra et tidligere kejsersnit sprang under hendes fødsel, der endte med akut kejsersnit.
  Så hun skulle ikke have for meget uro i hendes hverdag og derfor kom hun heller ikke i institution. Jeg valgte derfor at arbejde om aftenen som sosu-hjælper.
  Et år efter skilsmissen, ville min mindste pige flytte til sin far og det blev desværre sådan.
  I 2013 startede jeg på Universitet, og da mit studie havde en del feltture havde jeg ingen barnepige. Jeg traf det hårde valg, at min mellemste pige skulle flytte til sin far, selvom hun ikke ville. Hun faldt også først til i den nye klasse efter et par år, og det gjorde meget ondt i mit hjerte. Især nu jeg har fundet en kæreste, som var min gode ven gennem et par år. Hans forældre ville gerne være barnepige.
  Vores skilsmisse er dog endt med at ramme vores børn, da min eksmand har blandet børnene ind i hans had til mig. Så nu har vi været i Statsforvaltningen, Fogeden og Børne- og Ungdomsrådgivningen i hans kommune, fordi jeg har været og stadig er bekymret for mine børns trivsel. Min eksmand ville ikke lytte til vores søn de to gange, han har ytret ønske om ville flytte til mig og har truet ham i stedet for med forskellige ting. Min eksmand sørger ikke for at få købt nyt tøj til dem, der bliver ikke sørget for lektier – ja jeg kan blive ved. Min eksmand har også været medvirkende til at jeg ikke ser den ældste og har ikke gjort det siden 2011.
  Jeg vil bare sige, at jeg forstår dit valg af vuggestue på halv tid, og den tid der har været kommer ikke igen. Så nyd hende og den tid du får med hende.

  Held og lykke med hende;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Jeg synes nu det er helt fint at du vælger at sende din lille engel afsted, så hun kan blive socialiseret og lege med børn på hendes alder. Det gjorde jeg selv med min store dreng på 4 år og det kommer jeg også til med min lille pige når hun når alderen til at starte, også selvom jeg sagtens kan være hjemme med hende i forhold til mit studie. Mht debatten om dagpleje eller vuggestue, så er du ikke den første der er blevet mødt med dømmende øjne, tror den debat altid vil være der.
  Det vigtigste er at man skal gøre hvad man selv føler er bedst for sit barn, som du selv skriver så er der ingen andre der kender barnet bedre end forældrene.
  Møs til dig og rigtig lækker lørdag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thine Bak

  Hurra for dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Ibba

  En mor kender sit eget barn bedst og Geggo du gør det så godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Marie

  Hvor jeg dog elsker dit svar og kan kun give dig 100% ret i det du skriver😊Kedeligt, der altid skal sidde nogen og tro de er meget klogere end én selv men de bedrevidende slipper vi desværre nok aldrig for😟 Rigtig god weekend herfra❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Sådan Geggo! 👍🏼 jeg er vild med dine meninger og hvordan du bare siger hvad DU synes og hvad DU tænker😊 Beundrings værdigt ☺️ God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det lyder som en rigtig god beslutning 🙂 Der er intet i vejen for hjemmepasning, men som du siger vil hun ikke møde andre børn. Og det er virkelig virkelig vigtigt – siger pædagogen 😉 At i så kan aflevere sent og hente tidligt er jo super fantastisk! Men fedt for hende at komme afsted. Børn lærer såååå meget af hinanden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jytte Sørensen

  Godt indlæg,i skal bare blive ved med at gøre det i gør.Alle forældre gør det bedste de kan for deres barn..
  Og sikke en dejlig lille familie i er.
  Bedre vidende ,sure,negative mennesker vil der altid være.Glem dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hatten af for dig Geggo, jeg er uddannet pædagog og mener bestemt børn har brug for andre børn at være sammen med, i vil opleve en kæmpe udvikling i jeres lille prinsesse for hun får nogle andre at spejle sig selv i og det er sundt for børn!!! Om man vælger vuggestue eller dagpleje kommer jo helt an på hvor man føler sig imødekommet…. Begge steder har fordele og ulemper! Og hatten af for dit sure opstod, hvorfor føler folk at de har en ret til at blande dig i jeres valg??!! Syntes i har truffet den rigtige beslutning for jeres datter!!! Glædelig jul 🎄🎁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annelise Abrahamsson

  Hej Geggo. Jeg synes I har taget en fin beslutning omkring jeres datter …… det er kun jer som forældre der ved hvad der bedst for jeres barn ….. lad være med at høre hvad andre mener ….. det er altid lettere at opdrage andre folks børn. Kærlig hilsen Annelise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hvor er det dejligt lille Alba har fået vuggestue plads.
  Selfølgelig har børn i alle størrelser brug for at være sociale.man suger læring til sig lige fra man bliver født.stort tillykke med pladsen søde Alba 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søde Geggo ❤ Tillykke med din beslutning omkring Alba. Ved du hvad? Som pædagog må jeg fortælle dig at det lyder som en rigtig god idé med deltidsvuggestue 💖 Især når du har muligheden for det, hvorfor så ikke gøre det. Du former dit liv som du vil have det og Albas så godt som du kan (hvilket er helt über spitze) Du virker til at være en rigtig god mor 💋 Jeg vil lige knytte en enkelt lille ting, her meget forsigtigt og det er garanteret noget du har overvejet allerede 😊 Regelmæssighed Når prinsessen starter og “kører” vuggestue på deltid, så er det vigtigste, oplever jeg, at barnet bliver afleveret nogenlunde på samme tid de morgener hun skal afsted 🙃 Så hun ikke kommer ud over de rutiner vuggestuen har for dagen. Det lyder fuldstændig banalt, men det betyder noget for den lille hjerne at noget er som det plejer 😜 Geggo, du virker til at være helt fantastisk og jeg ønsker kun det allerbedste for dig, Cengiz og lille Albamusen ❤❤❤ Held og lykke med vuggestuen 👼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Jeg følger ikke dit liv og har ikke tidligere læst dine indlæg men det her er bare så godt og rigtigt. Ingen børn, familier eller pasningstilbud for den sags skyld, er ens og vi skal være så forsigtige med at dømme andre ud fra egne oplevelser og livsperspektiv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det er sjovt, som nogle folk reagerer på, at I vil have Alba i vuggestue – som om det er at sende hende direkte i heleved! Der er da absolut intet galt i at sende ens barn i institution. Jeg ville skisme heller ikke kunne aktivere og underholde mit barn dagen lang, hver dag. Foretrækker også selv vuggestue, synes det med en dagplejer er lidt knald eller fald, og vi har selv oplevet fald. Der skete en kæmpe udvikling med vores søn, da han flyttede fra dagplejer til vuggestue og vil til enhver tid vælge det igen 😊
  Alba skal kok klare det i stiv arm, hun har jo al den kærlighed og tryghed med i baggagen hjemmefra 😊 Det er nok hårdere for moderen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg synes dit sidste indlæg var så godt! Jeg læste det inden der var kommet kommentarer og tænkte bare “ej hvor godt de har fundet den rigtige løsning for dem og Alba. Tænk at nogle kan bedømme hvad der er bedst for dit barn uden at kende jer! Jeg er højgravid med mig og min kærestes første barn (termin på torsdag!). Jeg får helt ondt i maven ved tanken om, hvis jeg blev mødt af samme dømmende kommentarer ved hver beslutning vi tog.
  Vi har også allerede været på besøg i diverse vuggestuer, og er ret sikker på vi skriver ham op til en af dem.
  Jeg håber du kan se bort fra “de bedrevidende mødre”, og vide at du gør det helt rigtige for Alba. Hun er altså en heldig lille pige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Wolter

  Synes på ingen måde at du skal retfærdiggøre Jeres valg. Jeres liv, Jeres valg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Kæreste geggo
  Jeg er overbevist om at du/i gør det der er bedst for jer. Stor respekt for det. Håber at jeres smukke datter får en dejlig, rolig, tryghed,nærhed og kærligheden og en ordentlig krammer i sin dagligdag. Ønsker det bedste for smukke Albapigen. Held og lykke og en julekram til jer 🎄🎅🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg er helt enig med dig, en mor ved hvad der er bedst for sit barn. Syntes det er dejlig at du vil dele lidt ud af dit liv. Har selv lige siddet med det store spørgsmål om dagpleje eller vuggestue syntes det er svært der er for og imod på begge og i sidste ende er det jo heldigvis mig der bestemmer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona Bertelsen

  Godt du tør tage til genmæle overfor dem der altid syntes de har ret til at komme med negative bemærkninger til andres valg. Det er kun dig og dine kære der ved hvad der er bedst for jer. Held og lykke til jer og lille Alba. Hun er en dejlig lille pige at se på. God jul og et godt og lykkebringende nytår til jer alle i din familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Kære Geggo- fedt indlæg 👊🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Børn har da altid godt at socialisering ligegyldig alder. Ellers får de problemer senere i livet.
  Om alba skal afsted på fuld eller deltid er jo jeres valg. Forstår godt i kun vil på deltid.
  Alle mødre har da sine tanker omkring den første tid i vuggestue, børnehaven osv. Og når børnene er faldet godt til, så er det de dejligste glade børn man henter hjem. De er trætte, men trætte fordi de har leget og hygget. Haft konflikter græt og været glade igen, netop fordi de udvikles med børn på DERES alder. Det er sundt for dem.

  Godt skrevet geggo. Vi er forskellige, og det er jeres beslutning at det er godt for alba at komme afsted.

  Go vind herfra med de første dage i vuggestue.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Ja, du bestemmer og det finnes så mange mennsker som tror de hved bedst. Du og din mand hved bedst hvad jeres dotter mangler. Så go Girl and just try leave the jelous People , because the reason People are attacking is because they cant take that You have a good life and You make good decisions. All power and love to u and your family.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Skide godt skrevet, så tillykke til Alba og alle hennes nye venner 👍🏾👍🏾

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella Erena

  Jeg synes I gør det hele så godt! Og som du selv skriver så kender I jeres barn bedst ❤️ Knus og god weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Tak.
  Børn får bare så meget ud af jævnaldrende børn og tager ved lære, ja også af “unoderne” – men det er fedt.
  Jeg går desværre hjemme, men aflevere med glæde mit barn og hun bliver modtaget med krammer af de andre børn. Det er fedt at se 1 årige børn kramme. HUN har brug for at komme på “arbejde”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aase

  SELVFØLGELIG må du være glad for din beslutning og det SKAL du være 🙂 det er JERES barn det handler om. Som I hele tiden har gjort: mærk efter hvad føles bedst for Alba 🙂 Rigtig god jul til jeres lille fantastiske familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Sådan 👍 præcis mine ord og jeg har selv gjort præcis lige som dig har gjort som jeg synes var bedst først for mine 2 store drenge nu 22 og 25 og igen for min datter på 9 år jeg har godt nok vrælet på livet løs hver gang jeg skulle aflevere i starten men i dag og set i bakspejlet så tog de jo ikke skade jeg har 2 super velfungerende drenge og øhhhhhh min datter som jeg har med min nuværende mand hmmmmm hvad hende angår så har vi nok gjort alt det man kunne gøre forkert det har vi gjort forkert 😀 men igen det er jo vores problem og når jeg ser på hende så skal hun nok klare sig 🎅🎄🎅 vi gør vel allesammen bare det som vi synes er bedst for vores børn og så må andre jo tænke deres 👍 når jeg idag ser på mine børn hvor godt de har det og hvor godt de klare sig så fyldes jeg med varme og glæde og mit moder hjerte bobler og jeg sikkert har gjort det godt nok 💖💖💖 rigtig glædelig jul til dig og hele din dejlige familie 💖 PS i mine øjne er du præcis som en mor skal være 🎅🎄🎅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ilse egeberg

  kuhlausvej 108

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  #truethat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Uha uha følg dit hjerte og dine fornemmelser det er det der tæller lad ikke andres meninger og jeg mener ALDRIG overtale dig til andet end du selv føler er rigtigt for Alba og jer to forældre der vil altid være nogen der får ondt i R…. undskyld mig men så lad dem da være bedrevidende og uh så dygtige …. men gør som jeg … hov er sørme blevet døv/blind 😎 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kalla thordal

  Mit hjerte bliver helt varmt…. hvor er det skønt i kan mærke hvad der er bedst for jer allesammen – bliv ved med det! 👍🏻😊 god energi herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  OMG hva f….. bilder folk sig egentlig ind. Jeg synes dit udlæg var fantastisk godt skrevet. Der er kun 👍👍 herfra og så glem alle de stramtaskede mennesker som ikke kan se forbi deres egen næse. 😘😘 Du er en fantastisk mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Godt brølt!
  Ingen ved bedre hvad der er bedst for børnene, end deres forældre.
  Peace out, love and harmony herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jill

  Hej Geggo 😊 Ingen andre end dig og far ved hvad der er bedste for jeres barn !! Og hvad jeg kan se er Alba en dejlig skøn pige med en familie som vil hende det bedste,så se du bort fra hvad alle andre mener og bliv ved med at gøre som DU vil 😄😄 Ha en fantastisk jul sammen med din skønne familie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Åhh, jeg bliver så ked, når folk der læser dine indlæg, absolut skal være bedrevidende, bestemmende og/eller negative. Håber ikke du lader dig styre at dumme kommentarer der kommer.
  Jeg var meget glad for dine tanker om vuggeren mod lade barnet blive hjemme. Vi står med samme mulighed og mon ikke en række andre også gør. Forældre ved altid hvad der er bedst for barnet. Så længe det ikke handlet om leg med en håndgranat, burde andre ikke pegefingere, når de ikke kender hverken forældre eller børn med i indgående.
  Keeper up the good spirit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Nielsen

  Jeg har nu ikke læst alle de kommentar herinde. Jeg tror bare at det er vigtigt at man mærker efter i sig selv, og være ærlig overfor de følelser der er omkring det at Alba skal startei vuggestue. Kender alt for godt til de betænkligheder og folks evne til at fortælle hvad der er bedst for ens barn. Vil lige sige at jeg er Mor til 3 børn. Jeg valgte at finde den løsning at have mine børn hjemme til de skulle starte i børnehave. brugte så den lokale legestue, babysvømming, Morbarn gymnastik , og på den måde blev mine børn stimuleret men uden stress og støj omkring dem. Jeg ved at det ikke er alle der har den mulighed, men jeg havde det og benyttede mig af den. I er forældre og i har en lækker dejlig glad lille pige, og i er super forældre til hende. Så lyt til jer selv, og vær tro på det i føler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Det er bare SÅ godt skrevet! Det er altså i forvejen svært nok det der mor-skab uden at vi kvinder skal dunke hinanden oven i hovedet med alle valg der træffes…
  Solidaritet og forståelse for hinandens forskellighed er en mangelvare…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette Lyngberg

  Kære Geggo.
  Jeg synes for det første, at det er helt i orden at smide sine bekymringer og tanker ud, når man nu står overfor at skulle sende sit første barn ud i den pulserende verden. Det er stort første gang og forbundet med mange tanker om hvordan og hvorledes.
  Dernæst så ved man, som forældre, hvad det vil passe til ens barn og ens familie hvad der vil passe jer og barnet bedst. Der skal da evt justeres undervejs, men come on så justerer man jo som forældre. Der er altid tusind meninger om hvad andre synes er bedst, det er dog jeres mening der tæller mest for jer og Alba ❤
  Rigtig god vuggestuestart til jer og Alba – er sikker på hun vil elske det ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg synes det er en fint løsninger når men kan det og har mulighed for det… Så møde hun jo også andre børn på hendes alder.. Og hvis andre vil haft mulighed for det vil de også gjort det, jeg vil ha gjort det på samme måde..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Sådan! Held og lykke med alt det nye, de fleste andre mødre der læser med her, kender dine bekymringer fra egen krop – og heldigvis har rigtig mange truffet det valg der passer deres familie og deres barn/børn bedst. Er sikker på at Alba får det rigtig fint i vuggestuen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Så godt skrevet, du ved nemlig kun hvad der er bedst for dit barn, og nej du kan ikke uanset hvor meget du anstrenger dig give dit barn det, som andre børn kan give hende, er selv dagplejer i Nordjylland og ser hvor meget glæde de kære børn har af hinanden, de bliver tit deres bedste venner. Og i dag er det utroligt vigtigt at børn også kan begåes socialt med andre børn i en tidlig alder. Og hvor er det også vigtigt at vi laver noget af det vi brænder for, så er vi jo også i trivsel også trives børnene altså også bedre med nogle glade forældre, der glæder sig til at hente deres børn hjem efter en dejlig arbejdsdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Poulsen

  SÅDAN !!!!! LIGEPRÆCIS DU ER VERDENS BEDSTE MOR TIL ALBA💪❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  HVOR ER DET BARE RIGTIG SKREVET 👍
  GEGGO DU ER VIRKELIG EN AF DE SEJESTE MØDRE, DER TØR STÅ VED SIN MENING OG IKKE RETTER SIG EFTER HVAD ANDRE MENER MAN SKAL GØRE .
  ALBA HAR EN HELT FANTASTISK MOR (OG FAR FOR DEN SAGSSKYLD).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Og sikke en god bøvs 👍🏻😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Du så mega sej Stephanie 💪💪💪💪😁😁😁😉😄😄😄😄😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sådan! 👏🏼 Jeg troede selv at det ville være bedst for min pige at være hjemme ved mig, men efter at hun er startet i dagpleje (hvilket hun jo var nødt til når barslen var slut) har jeg opdaget, hvor skønt det er for børn at lege hele dagen sammen med andre børn og det er så dejligt at den voksne som er der bare har tid til at sidde på gulvet og lege, hvilket jeg jo ikke ville kunne tilbyde hende hjemme, da huset jo skal holdes, maden skal laves osv. Andre har det nok anderledes og så gør de jo bare hvad de mener er rigtigt for dem ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Kære forældre til smukke Alba. Jeg er så enig, Alba er jeres og det er jer der vurdere hvad der er godt for hende. Da min søn var i den alder, var det bedste for ham og os, at morfar blev “dagplejefar” og 2 x om ugen en legestue i ca 3 timer. Jeg har i dag en meget social og selvstændig søn💖💖
  Pøj Pøj med vuggestue og Alba
  Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer 🎅🎅🎄🎄💖💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kan ikke være mere enig 👍🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene Larsen

  Kære Geggo.
  Jeg er en mormor/farmor der i den grad nyder at læse, at du er så tryg i din oplevelse af at være mor og at vide, at du gør det bedste for dit barn.
  Der er ikke tvivl i mit sind om at Alba er et elsket barn, det lyser ud af hende på billeder og det står mellem linierne i alt du og hendes far skriver.
  Bliv ved at holde fast i, at det er dig der kender hende og ved hvad der er bedst for hende, for det er nemlig rigtigt.
  Du vil altid opleve diskussioner og fordømmelse efter dine indllæg, for sådan er mennesker og der er rigtig mange (især yngre mødre) der ikke mærker deres børn på den måde du gør, men baserer deres børneopdragelse på baggrund af bøger eller noget veninder har sagt. Det må vi ældre mødre nok tage skylden for, for det kan jo kun være os, som ikke har givet mor-rollen videre på rigtige måde.
  Men hold fast i dig Stephanie for du gør det rigtige. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Der er INGEN andre end jer der kan afgøre, hvad der er bedst for jeres barn, det er jer der kender jeres barn bedst og, hvad der er bedst for hende 😊tillykke med i har fundet det beste sted til Alba 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hvor er det egentlig trist at du skal forklare folk hvorfor du gør som du gør, i stedet for at folk acceptere at vi er forskellige og vi opdrager vores børn forskelligt.
  Jeg ville ønske at jeg kunne være så meget hjemme med mine børn som du er med Alba, men for nogle kan det bare ikke lade sig gøre, og det er sådan det må være 😊
  Jalousi er en grim ting 😉

  Du skal bare blive ved med at gøre som Du har lyst til og at i lytter til Alba og Jeres behov, så længe i gør det, så gør i sku det rigtige for jer 😄

  Allé har meninger og holdninger om andres børn, specielt dem der har ældre børn end en selv, og fint de kommer med nogle ting, og gode råd kan man tage til sig eller lade være, men der er ingen der skal fortælle hvordan man skal opdrage dit barn eller andres børn for den sags skyld.
  Ingen skal fortælle andre hvad der er bedst for andres børn, for det ved man bedst selv! 😄

  Af hvad jeg ser i fjernsynet og læser rundt omkring eller høre fra fælles venner/bekendte, så gør i det rigtig godt med Alba, i har et fantastisk samarbejde, hun er en smuk og altid glad lille pige ❤️

  Håber i alle får en god jul 🎄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Touché. Man skal ALTID følge sine mavefornemmelse og det man har det godt med. SÅ kan alt andet være ligemeget. Du gør det godt👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Vi har haft vores den første i dagpleje og det var vi super glade for. Der er ikke så mange børn, det er trygt og hjemmeligt🙂 Vores nr 2 kommer i vuggestue. Vores den store er i børnehave og der ligger også en vuggestue i bygningen så det gør det hele så dejligt nemt for os. Vi har været på besøg og det føles lige så trygt og dejligt som dagplejen gjorde og de var så super søde. Og alle de små hoveder omringede os jo for at følge med i det hele 😄 Det glæder vi os til. Man skal gøre det som passer ens børn, en selv og ens dagligdag bedst. Og det nu engang en selv der ved det bedst ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten friis

  Hvor er det godt sagt Stephanie😊 Lige mine ord. 😉 Det bliver så godt for Alba..
  Må du og din skønne familie få en fantastisk jul 🎅🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Godt bøvset Geggo 😉
  De fordømmende ord du har mødt ved at skrive dit indlæg, hørte jeg også dengang jeg valgte mine piger skulle i integreret vuggestue / børnehave. (dog ikke i samme omfang da jeg jo ikke er en kendt person 😉) men det er en velkendt diskussion, og hold nu op der findes mange bedrevidende kvinder derude. 😱😄😝

  Er sikker på i har valgt det helt rigtige for lille Alba, kun i kan træffe den rigtige beslutning for hende ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie Christensen

  Du har fuldstændig ret. Ingen kender dit barn bedre end dig og Cengiz, og ved hvad der er bedst for hende. Held og lykke med vuggestuen og rigtig god jul til dig og din familie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har længe læst din blog og fuldt med i tv som så mange andre i dagens Danmark har ☺️Og jeres familie er da ikke mere end fantastiske sammen 😘Er selv mor til to nu voksne børn som begge har været i dagpleje . Min søn havnede i en som du kalder det ” shitty” dagpleje så det endte med jeg hev ham ud igen og lov ham gå hjemme hos mig til kan kunne komme i børnehave 😊Et valg vi tog som forældre og min datter som vi havde fået i mellemtiden kom i en fantastisk dagpleje 👍En skøn tid for hende og os som forældre ☺️Er selv gammel dagplejer så har fuld forståelse for at man som forældre ønsker det bedste for ens små guldklumper 😊Vi er som du selv siger dem der kender dem bedst og ved hvad de har behov for , ikke alle andre .tror det er vigtigt at man som forældre lytter til sin egen mavefornemmelse og hjerte når det gælder ens børn og det gør du bestemt ☺️Forsæt med det og vær ikke i tvivl om i har valgt det rigtige for lille Alba og for jer når i har lyttet til hjertet 😘Held og lykke med vuggestuen og glæd jer til at de små guldstunder hun vil få ud af det sociale med de jævnaldrende børn og vide at i er de største fortaler for jeres lille datter ☺️Alt held og lykke fremover til jer alle tre 😊Knus en mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Fich

  Hej Stephanie
  Følg din mavefornemmelse – den er regel rigtig. Vi havde den mest fantastiske sundhedsplejerske som sagde, at de som fagpersonale vidste en masse og havde en masse erfaringer….men forældrene til et barn kender barnet bedst og det var det var det vigtigste.
  Håber Alba bliver SÅ glad for vuggestuen.
  God jul til jer alle🎄🎅🏻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Køn unge I har❤ Du gør hvad I finder bedst, og har du brug for råd, så find dem blandt personer som I mener kan hjælp, hvilket nok er I jeres nærmiljø😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  JA!! Du må gerne og SKAL være glad for din/jeres beslutning. Det glæder mit gamle moderhjerte at der stadig findes unge forældre der prioriterer og har mulighed for at være så meget sammen med deres barn, som I to gør. Alba har og får en dejlig barndom. Pøj pøj med vuggestuepladsen ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  En god mor (og far) er i mine øjne,en der forstår at “læse” sit barns behov. Alle børn er forskellige og hurra for det. Mine unger har også altid gået i vuggestue/dagpleje… Og det har, også for os, været den helt rigtige beslutning! Tillykke med barn, hus, kærlighed og salon.. I ser lykkelige ud alle sammen. Glædelig jul <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Du ved bedst hvad der er godt for DIT barn! Slut prut og længere er den ikke!

  Willum på 1,5 er vs-barn og knuselsker det! Igår f.eks fik jeg skæld ud fordi jeg åbenbart var for langsom med at få støvler og jakke af (og så skulle jeg jo også have mit af…krise!)….stod op trampede i gulvet og hev i døren ind til hans stue! Da han endelig kom ind spurtede han ind til sine 3 pædagoger, gav en kram til dem og så over og lege SAMMEN med de andre børn. Ikke tid til at sige farvel til mig andet end et vink fra den anden ende af rummet! Så ved man at man har afleveret et barn som er glad for at komme i vs!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ketty jensen

  Kanon skrevet😃😃 den der ved bedst om sit barns behov er nemlig mor😃😃 I gør det så godt og Alba virker som et barn der hviler i sig selv så vær stolt over det I gør . Hilsen en mor til 2 tøser på 18 og 22 år som også er kommet godt videre i livet 😃😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Sådan 👍🏻👍🏻😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg undrede mig virkelig også over alle de kommentarer der tikkede ind. Jeg synes det er en fantastisk beslutning i har taget 🙂 jeg er selv meget i tvivl af min søn på 7 mdr. Nu er han skrevet op til både dagpleje og vuggestue og så må jeg jo se hvad det ender med 🙂 uanset hvad er jeg også sikker på at det bliver godt! God dag til jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Min søn på 1 år er på fuld tid i vuggestuen og han elsker virkelig at være der.. jeg er alene med ham og jeg studerer.. Jeg har valgt at de dage jeg har tidligt fri der ordner jeg hjemmet og laver lektier så jeg ikke skal lave alle de daglige gøremål når han er hjemme. Jeg er helt enig i at ikke 2 børn er ens.. og jeg er heldig at jeg har en glad og social dreng der sjældent græder.. hvor der er børn i vuggestuen der græder og skriger fra de kommer til de går.. min søn han leger og hygger sig.. det er der absolut intet forkert i.. inet barn er som de andre lige som at vi voksne er forskellige.. jeg vil ønske jer alle en glædelig jul..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Kære Geggo
  KÆMPE respekt for din beslutning,jeg er SÅ enig. Og ja,gu ved du hvad der er bedst for DIT barn!!! Det bliver fantastisk for hende😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Hundahl

  Hej Stephanie
  Jeg læste godt nogle af de kommentarer, du fik på dit sidste blogindlæg, og jeg var da også helt forundret over, at bare fordi man selv har 1,2,3 børn, så er man lige pludselig ekspert i børn! Uanset hvor mange børn, man har, så vil man kun være ekspert i ens egne børn!! Måske fagpersoner inden for faget kan hævde, at de ved meget om børn og deres trivsel, men forældre ved stadig bedst ang. deres egne. Så jeg forstår slet ikke den debat, pegen fingre og bedrevidenhed, der opstod i kommentarerne (som der så ofte kan gøre, når det omhandler børn). Jeg er aldrig for stolt til at lytte til og tage imod råd, når jeg har bedt om dem, fået dem af folk jeg kender eller hørt dem fra fagfolk. Men fremmede skal aldrig nogensinde komme og fortælle mig, hvordan jeg skal agere og vælge som mor!
  Jeg opfattede bestemt ikke dit forrige indlæg som en kritik eller til at skabe debat om, hvorvidt vuggestue eller dagpleje var bedst. Synes det er fedt, at du lytter til dit morhjerte altid og i alle beslutninger ang. Alba. Det har du min største respekt for! 🙂 ville sådan ønske, at nogle mødre bare ville passe sig selv og deres egne børn, og ikke have så travlt med at pådutte andre deres meninger og holdninger. 🙂
  Hav en rigtig dejlig lørdag! ;-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Rasmussen

  Hej Geggo
  Syns du tager det rigtig valg for Alba, hun er knap et år og hun har da helt klart godt af at komme ud blandt andre børn og i som forældre har da også kun godt af at undvære hende lidt det er sundt for jer begge. Følg dit hjerte og lad vær med at tænk på hvad andre mener. Jeg arbejder selv med børn og bare det at at se deres smil hver dag er da lykken. Håber i får en god oplevelse med vuggestue og hel og lykke med det hele.
  Forsat god weekend 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Kære Geggo
  Glem alt om andres mening. Jeg er ikke selv til vuggestue, men derfor kunne jeg da aldrig finde på at sige til andre de ikke skal vælge det. Jeg er privatdagplejer og sætter en stor ære i, at være et sted for børnene og de føler sig velkommen uanser hvad. Mennjeg har selv haft jordens dårligste dagplejer til min ældste søn. Vi valgte alligevel dagpleje til de 2 andre. Man ved bare bedst selv og med sådan en skøn datter får hun det hylende sjovt i vuggestuen. Tak for bøvsen og lad os nu være med at dømme hinanden, det er et frit land og vi er alle forskellige. Hurra for det….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hey.
  Først vil jeg lige sige at jeg beundrer din ærlig.
  Og hjor er det heldigt at du kan hoppe op og faæde med på åndsvage kommentarer.
  Jeg har 2 børn, og folk har altid en mening som er den rigtige…også omkring amdres børn… noget andet er hhis man giver gode råd.
  Vuggestue eller dagplejeplads er FULDSTÆNDIG ligegyldigt. Det skal være at sted hvor barnet trives og udfordres på nye færdigheder.
  Vu har brugt DP til begge børn, men jeg tror faktisk at den store ville have trives godt i VS. Den lille derimod havde/har brug for den nærhed som hans DP giver ham…DERFOR: man skal se sit barn, og udfra det træffe den bedste beslutning…nogle gange tager man fejl…men så lærer man af det ❤
  Tak for en ærlig blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monika

  Fuck alle andres mening det er dig og din mands vurdering der gælder for jeres barn
  God jul til jer alle
  Monika

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • conny laursen

  Godmorgen, Må lige “blande” mig, for at sige og mene, at det er det helt rigtige I gør. ☺ Det er da meget vigtigt at Alba kommer ud og oplever andre små mennesker, og lære at skulle deles om legetøj m.m og lære at tage hensyn til andre , og ja, det er da hyggeligt at komme med mor og far i salonen, men hun er nu ved at være så stor, at hun kræver lidt større udfordringer… 😉 I øvrigt synes jeg ikke det er ok, at du skal sidde og forsvare overfor alt og alle, hvorfor I har valgt at Alba skal i vuggestue, det er jeres og kun jeres beslutning, og efter min mening helt rigtig…💜 Held og lykke med det hele…. Kærlige hilsener fra en “gammel” dagplejer og glædelig jul. 🌲🎅🌲🎅🌲

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marion

  Man tager de valg man nu tager. Og det er jo helt op til de forskellige forældre. Vi har også valgt vuggestuen og vores søn er så glad for det. Mange kom også med deres mening om det. Men det er jo vores valg. Jeg gik også hjemme til at starte med, men han kom afsted hver dag. Det fik han meget mere ud af. Og han har udviklet sig helt utroligt meget, på det halve år der nu er gået. Synes det er noget øv, at man ikke kan få lov til at dele sine glæder som forældre, uden at blive dømt som enden gode forældre eller dårlige firældre. Vi gør alle det forskelligt, fordi vi alle er forskellige. Og det skal vi have lov til. Jeg synes det er et godt valg i har taget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er så ubehageligt når andre bliver fordømmende overfor de valg man træffer på sit barns vegne. Og selvom man egentlig selv er ret okay med beslutningen så kan man næsten ikke undgå at føle en snert af den “dårlige mor fornemmelse”. Min søn startede i vuggestue få dage før han var 9 måneder. Ja det er måske lidt tidligt men han var klar og det var jeg faktisk også. Til gengæld havde vi to måneder til indkøringen som heldigvis gik smertefrit. Selvom pædagogerne i vores vs egentlig nok synes det er lidt synd for de små under et år at komme ud og blive passet så er de alligevel helt fantastiske til at passe dem og tage hensyn til deres behov. Min søn er altid blevet lagt ud og sove når han var træt og ikke når de andre børn var trætte. Da han stadig sov to lure og derfor var vågen midt på dagen hvor stort set alle andre børn sov, så fik han tit lov til at holde pause med pædagogerne hvilket jeg er sikker på han synes var skide hyggeligt. Det var også vs der fra den ene dag til den anden fik ham vænnet til kun én lur. De synes ikke han virkede træt om formiddagen og så var det da synd at putte ham. Vi har aldrig været i tvivl om at det skulle være vuggestue og har heller ikke fortrudt det. Vi har et super samarbejde med pædagogerne hvilket betyder rigtig meget – især som første gangs forældre som vi er. Og ikke mindst lige nu hvor vores søn desværre er begyndt at bide. Noget det virkelig er hårdt at skulle tackle som forældre men pædagogerne er helt fantastiske omkring det. Vores dreng er i dag 15 måneder og han elsker sin vuggestue – og det samme gør vi. Samtidig er vi også nogen forældre der elsker vores arbejde og de udfordringer og sociale kontakt det giver os. Og det har jeg ikke haft lyst til at sige farvel til fordi jeg er blevet mor. Jeg har dog fået lov til at arbejde færre timer hvilket er guld værd for vores lille familie! Men jeg har aldrig dårlig samvittighed når jeg om morgenen afleverer en dreng der glad vinker farvel til sin mor med det samme vi træder ind af døren. Der er sikkert nogen for hvem den bedste løsning er selv at passe deres barn til de når børnehave eller skole alder. Men der er forskel på børn og forældre og der skal være plads til at gøre tingene forskelligt! Jeg er sikker på både I og Alba bliver glade for jeres valg😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Louise

  Super indlæg😊 Jeg har selv haft børn i henholdsvis dagpleje og vuggestue og kan ikke sige noget noget dårligt om nogen af delene. Det er jo fuldstændig op til folk selv, hvad de gør og hvad de føler for💖
  Rigtig god jul til dig og dine kære.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Folk (især kvinder) er rigtig gode til at dømme andre (især andre mødre), og hvor er det nemt bag en skærm! Du skal heldigvis slet ikke stå til regnskab over for de smålige dømmende damer …
  God weekend til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  AMEN! Sådan Stephanie bedre kan det vist ik siges. Respekt herfra og er helt enig i børnehaven har godt af at hygge og lege med andre børn. Og vokse har godt af at være voksne et par timer uden børn. Held og lykke med opstarten håber det kommer til at gå strygende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg kan sagtens forstå jeres valg Geggo! Min søn på 18 mdr har også brug for at komme ud blandt andre børn på hans alder. Han ELSKER sin dagpleje og det er så skønt at kunne aflevere en glad dreng. Ville dog ønske at han kunne hentes lidt tidligere og have nogle flere fridage indimellem, men det er svært når man jo skal pase sit arbejde:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Klink

  Tillykke med din beslutning. Mor ved bedst!! Og kvinde er desværre kvinde værst (især på de sociale medier). Jeg er af den overbevisning, at børn har bedst af at komme ud og socialisere med andre børn fra de er små. Det er godt at lære de sociale spilleregler fordi vores verden er skruet sammen som den er.. Men jeg har fuld respekt for dem der går hjemme med deres små. Alle mødre gør (forhåbentlig) det de mener er bedst. Nå det blev langt. Må jeg slå et slag for søstersolidaritet uanset om man er enige. God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Stephanie. Jeg kommentere egentlig aldrig sådanne indlæg men nu syntes jeg lige jeg havde noget på hjerte. Selvfølgelig må du være glad og tilfreds med jeres beslutning.
  Mødre tror nogle gange at fordi de er mødte så må de også være eksperter på børn ! Derfor mener de også at de selvfølgelig har svaret på alt omkring børn og desværre ikke altid kun deres egne. Jeg har to, en på 7 år og en på 9 år. Jeg laver da dagligt små fejl omkring mine børn, deres opdragelse osv. .. Bevares slår dem selvfølgelig ikke 😉 men jeg siger bare at det er nemmere at pege fingre af andre, end af sig selv.
  Jeg er selvstændig frisør og mine børn startede da de var 9-10 md og de er nu altså helt normale I dag 😄 Det var ikke muligt at blive hjemme i 2-3 år med mine børn og helt ærligt så havde jeg heller ikke lyst til det. Det er vel ok, ligesom det er ok at blive hjemme, hvis man har lysten og muligheden for det. Mon ikke vi alle prøver at gøre det bedste for vores børn og os selv. Så nogle kan måske trænge til at komme ned fra den høje hest til os andre 😉
  Rigtig go lørdag.
  Mvh Eva

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia heinsen

  Hej geggo. Lad nu vær med at høre på hvad de kloge siger. Gør hvad dit moder hjerte siger. Min søn gik i dagpleje den faste var ikke god men hans afløser var bare dejlig så det er forskelligt hvad man syntes og det vil også være træls hvis vi var ens. Følg dit hjerte og bestem selv hvad Alba skal og ikke skal. God weekend til jer alle. Knus Pia 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Så godt skrevet. Du kender dit barn og hendes behov bedst og derfor er det også dig der er den bedste til at vide hvad der er bedst for hende. Tror at alle mødre har fået at vide hvad andre mener er bedst for deres børn og det er altså bare ret trættende. Rigtig god fornøjelse til jer og Alba med opstart i vuggestue 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Novo

  Du får så mange 👍👍👍 fra mig 😊 Jeg synes som dig at det er jeres beslutning alene hvad der føles rigtigt for jer og Alba og alle andre skal bare blande sig uden om med deres meninger og råd . Jo man kan dele sine erfaringer men aldrig overføre dem på andre . Vi må hver især gøre vores egne erfaringer her i livet og lære af dem . God vind fremover til jeres famile og er sikker på Alba blir ovenud lykkelig af jeres beslutning ☺❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Well done! Well done! Søde Stephanie! Jeg er rørende enig!! Anna er på PRÆCIS samme måde. Vild med andre børns selskab! Det vil jeg sgu ikke frarøve hende. Og uanset hvad der siges, så lærer børn bare enormt godt af hinanden. Som om det at komme i øjenhøjde med hinanden, kan et eller andet.
  Hav en skøn dag. Og shit, hun er cute, hende lille Alba!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena nielsen

  Hej Geggo…vær stolt af din beslutning, du/i har taget det rigtige valg, børn har brug for samvær med andre børn for at kunne udvikle sig💜 nu er jeg selv ung mor og i en alder af 41 år også blevet mormor til en lækker pige der er på Albas alder nu💜og det er helt fantastisk😊glædelig jul og kram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken Valentinsen

  Åh hvor dejligt, at høre😊😊 altså ikke at total fremmede mødre (mødre er mødre værst 😐) men at du fortæller om den glæde Alba har når hun ser børn på hendes alder…
  min søn på 8 mdr er lige startet i vuggestue, og det er lige netop den glæde jeg ser hos ham når hanbliver afleveret, der gør at jeg syntes han fortjener det, og enten faktisk også har glæde af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  WORD! Jeg bliver så træt, når de debatter opstår. Jeg forstår ikke, hvorfor man har behov for at dunke hinanden i hovedet med sin meget vigtige, rigide holdning. Hvorfor har man behov for at nedgøre andre og deres valg? Super fedt at I har fået plads til Alba i vuggeren, hun får en fest! Det vigtigste er, at I er trygge ved jeres valg og har en god mavefornemmelse. Så skal andre fandme klappe kaje om dit og dat. Acceptér og respektér og STOP med mombashing. Hilsen fra en mor til 3, som synes I er kickass-skønne😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Du har helt ret, det kun (eller de fleste) forældre der ved bedst. Som forældre er det vigtigtat indse at man bare ikke rækker til på alle områder. Og socialisering næsten uanset alder, er bedst jævnaldrende børn imellem.
  Du gør det så flot, nyder at følge dig og din familie.
  År & Fred

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Sådan!!! Skide godt skrevet, og tillykke til jer og lille Alba med vuggestue pladsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Der er mange der har noget i mod vuggestuer, jeg kan kun tale for mig selv at min søn er rigtig glad for at være i vuggestue. Det er utroligt hvad de pædagoger formår at lære/lave med de børn. Man skal også tænke på at springet fra vuggestuen til børnehaven er knap så stor en forandring end fra dagplejer. For nogen børn kan det godt være meget overvældende at skulle være sammen med så mange børn, når de er vantil 2-3 stk. Min søn er der heller ikke fuld tid😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Andersen

  Hej Geggo
  Det er så trist at læse, at du skal have så meget modstand, blot for at udtrykke, hvad du finder er det bedste for DIT barn.
  Jeg er meget overrasket over, hvor fordømmende vores samfund er blevet!
  jeg er sikker på, at Alba vil nyde det i stort mål at komme i vuggestue d jævnaldrene, så nyd din beslutning😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  🙏🏻 kunne ikke være mere enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Jeg synes det er den rette holdning at have, for man ved kun selv hvad der er bedst for ens eget barn/børn. Der er ingen der skal dømme for andres børn, så længe barnet/børnene har det godt og trives er der jo ingen problemer. Man er jo trods alt sammen med sit barn/sine børn hver dag og kender dem bedst selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Knudsen

  Godt sagt geggo! Du har så evigt ret i det du skriver.. Du ved hvad er bedst, for du kender Alba bedst😉 Jeg har selv en dreng som er lige knap 13 mdr, og da han startede i dagpleje, var det en følelse af “ENDELIG” der væltede ind over mig😂 Han var umulig at underholde derhjemme, han trængte vildt meget til nogle jævnaldrende, som han kunne lege med.. Han var omkring 11 mdr da han startede, og ligesom Alba, lyste han op når han så andre børn, og så skulle der bare leges… Han var totalt ligeglad med mig lige pludselig, og hvor var det befriende!😅 Anyway, godt indlæg, jeg forstår hvad du mener❤️ Held og lykke -Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise (mor til 5)

  Hejsa 😊
  Som mor har man et stærkt og tæt bånd til sit barn. Du som mor kan mærke, (helt inde i knoglerne, hvad der bedst for din datter). Om dét så er vuggestue eller dagpleje.
  Jeg personligt havde verdens bedste dagplejer til mine troldeunger – dét følte jeg bedst for. Men at folk som du her beskriver i dit indlæg, har lavet en shitstorm – åh gud da. Dét er en individuel følelse af hvad du/I føler er bedst. Bedst for jeres guldklump.

  Luk ørerne for alle de bedrevidende og gør som forældre til eget barn ved bedst!

  Må I få nogle god år i vuggestuen og derefter i børnehaven 😍

  De kærligste hilsner fra Mor til 5 😍😍😍😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Oh dear God!! Selvfølgelig ved forældre da meget bedre end alle andre, hvad der er bedst for sit barn!!! Jeg og min allerbedste veninde gør tingene MEGET forskelligt, men vi kunne da ALDRIG drømme om at dømme hinanden på det – det er da totalt ude i skoven, at man ikke bare skal følge sin intuition og forældrefornemmelse (hvis ngt hedder sådan 😉), bare fordi man blir nervøs for om andre skulle dømme! Super I gør, som I føler bedst, sådan gør jeg (og min veninde) også, og det kommer man altså længst med 😊❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Du har så fundstændig ret Geggo.
  Folk har det alt for meget med at pege finger. Og oftest når de overhovedet ikke kender folk.
  Godt for dig/jer at i har fundet et vuggestue som i synes om. Og dejligt at Alba kommer ud og socialisere sig med andre jævnaldrende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Så godt skrevet😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Tak tak tak for det indlæg!!!! Du har SÅ evindelig ret i at alle har så satans travlt med andres børn! 😊 You nailed it 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Dyberg

  Folk skal passe deres egen tallerken! Det er en grim tendens der er kommet og det er blandt andet derfor folk kan gå ned med stress og fødselsdepression osv. fordi folk har en belærende mening om alt, også de helt personlige ting, blandt andet hvordan man er sammen med sit barn og hvordan man bør gøre tingene..
  Jeg gik selv i en mødregruppe hvor folk var nærmest rystede over at jeg brugte en microbølgeovn til min søns flaske (mine bryster har desværre aldrig virket😔) Det er helt fint ikke at have lyst til at bruge microbølgeovn, men lad vær at peg finger af mig bare fordi at jeg gør! Lad folk gøre hvad der virker for dem! Lige med børn kan det nogengange være pure survival for fx at få sin nattesøvn eller lignende😁☺️
  Pas på hvad i siger de damer og pas jeres egen tallerken!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Brandt

  Jeg syntes det er en fin beslutning du har taget. Børn har brug for andre børn at spejle sig i op på den måde lærer de hurtigt. Kan da ikke forstå, hvorfor folk blander sig med negative holdninger, du gør det godt som mor og vil kun din datter det bedste. God vind med jeres nye butik elsker at følge jer i programmet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Hvor er det fedt du siger fra over for folks meninger. Jeg tror alle forældre ville elske at kunne holde børnene hjemme i al evighed – ‘men det er se færreste der idag kan klare at have en hjemmegående rent økonomisk……. thumps up herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg er helt enig! Min datter har præcis de samme julelys i øjnene, når vi er sammen med andre babyer i mødregruppen, til babysvømning osv., så jeg er heller ikke et sekund i tvivl om, at hun vil elske at være sammen med de andre puslinger i vuggestuen snart. Bliver det nemt af aflevere hende og være væk fra hende? Nej, på ingen måde, men jeg er sikker på, at hun får det mega sjovt – ligesom Alba vil😊 Og så kan jeg ordne praktiske ting imellemtiden (de første par uger, hvor jeg endnu ikke er tilbage på arbejde) og senere få arbejdet, som jo også er vigtigt. Det er da win-win😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brigitte Nielsen.

  Sådan. Ja selvfølgelig ved I bedst hvad der er godt for jeres barn. Klapper i mine hænder over dit indlæg. Alba skal kun være der deltid Jubii gid der var flere som havde mulighed/lyst til at gøre dette. Mor og far er de vigtigste personer for de små unger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Tak for en super kommentar. Du har SÅ meget ret, bare folk ville passe sig selv istedet for at være så smadder kloge på andres liv. Det er en fornøjelse at læse dine “tanker”, du er meget velformuleret. Kys Alba fra “en farmor” og god weekend ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susse lynnerup

  Det er kun Jer der kan mærke hvordan jeres lille Alba er. Selvfølgelig skal hun ud og lære at være social. Lyt ikke til alle, de tror de er så kloge. Du skal ikke ha dårlig samvittighed. Hun har virkelig godt af at møde andre børn. Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina kristensen

  Kære geggo
  Jeg ved ikke hvorfor at verden er blevet sådan at man skal belære andre om hvad der er det bedste for ens barn.
  Mit råd til dig er at føl efter hvad din mavefornemmelse siger dig for det er det rigtige for lille skøne Alba.
  Jeg er selv mor til 2 piger på 4 og 6 år. De har altid kun været i institution en form for deltid.
  De kom imellem 9-10 tiden og blev hentet 14-15
  Da jeg mente de havde behov for at lege med andre børn på deres alder.
  Stol på jer selv for Alba stoler på jer og kun i ved hvad der er bedst for jeres lille familie.
  Knus og varme tanker her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina kristensen

  Kære geggo
  Jeg ved ikke hvorfor at verden er blevet sådan at man skal belære andre om hvad der er det bedste for ens barn.
  Mit råd til dig er at føl efter hvad din mavefornemmelse siger dig for det er det rigtige for lille skøne Alba.
  Jeg er selv mor til 2 piger på 4 og 6 år. De har altid kun været i institution en form for deltid.
  De kom imellem 9-10 tiden og blev hentet 14-15
  Da jeg mente de havde behov for at lege med andre børn på deres alder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke D.N.

  Hvad er da det for en gang p**!? Jeg har ikke læst kommentarerne og det gør jeg heller aldrig. Jeg læser indlægget/ser billedet på instagram og kunne aldrig drømme om at blande mig.
  Men! – Når jeg læser, at du har oplevet sådanne ting bliver jeg sur! Det er da ikke okay..
  Forældre ved nemlig bedst! – Og forstår godt, at du ikke blot kan have Alba med på arbejde hver dag. Det gør alle andre altså heller ikke og børn har brug for andre børns selskab. De elsker det og hvordan man end vender og drejer det, så kan man altså ikke erstatte det behov udelukkende med kærlighed, leg og opmærksomhed.
  Jeg er sikker på, at hun får en skøn vuggestuetid og vil elske at lege med de andre børn.
  Kh Rikke 36, hvis 12-årige datter havde en rigtig god vuggestuetid i sin tid. Jeg nød at være studerende, så jeg indimellem kunne hente hende tidligt, men det var mest mit behov 😀😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  You go Girl 👍🏻😍 Du har så ret. Og dejlig skøn læsning. Nyd din families glæde og den rigtige beslutning for jer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M. Christensen

  Fantastisk godt skrevet! Det der gør en til en god mor at man tænker på sit barns ve og vel. Hvordan ved man det bedst? -jo man kender sig eget barn bedst og handler ud fra det! Der vil altid være de bedrevidende mødre som vil blande sig og nøj hvor de da trænger til at indse børn ikke er ens og vi ikke lever i 1985 længere. Vi har valgt privat dagpleje, men det er vores valg i har valgt vuggestue. Mon ikke hvert barn kommer godt ud af det lige meget hvad. Kærlighed og nærvær så er man jo godt kørende. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg synes det er fedt at læse din blog. Du skriver det ned som andre går og tænker. Det syntes jeg er fedt. Du gør det godt og du ønsker bare din datter har det godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Hansen

  Hejsa. Jeg vil bare sige godt sagt vi ved selv hva der er godt for ens børn og vi kan selv vælge 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Du skal gøre hvad du finder bedst!!! Intet andet betyder noget. Du kender dit barn som ingen anden. Så fedt at du har muligheden for at vælge. Du er mor og du ved bedst. Så betyder alt andet ikke noget. Det råd fik jeg fra min Sundhedsplejeske i sin tid og det er det bedste råd jeg kunne få. Så lyt til dit hjerte ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Tænk det skulle være nødvendigt at skrive dette indlæg, du har lavet her. Det burde da være HELT op til dig/jer, om i synes Alba skal i vuggestue/dagpleje, og hvorfor og hvordan og ledes, må da være jeres sag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Godt brølt..! 😉 Og ja, du må herre gerne være glad for din VELOVERVEJEDE beslutning.
  Let’s be honest.. der er lavet utallige brugsanvisninger til hvordan du har og bruger et barn, men der er altså næsten ligeså mange modstridende meninger om dette.. Du ville aldrig kunne følge dem alle og andre vil helt sikkert have helt anden holdning til din (“forkerte”) tilgang til diverse ting, men især mor-rollen…
  Alle gør forhåbentlig alle det bedste de kan!
  Børn er ikke robotter der kommer ud af den samme fabrik med de samme indstillinger..
  Lad nu være med at hakke andre ned bare fordi andre gør tingene på en anden måde. Så længe barnet ikke går i stykker, på den ene eller anden måde, så lad dem for @$%#¥*¥# være..!

  Kærligst fra en kvinde der er træt at alle de negative og nedladende kommentarer jeg ser 🙂 <3

  PS. God jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Godt brøl løvemor. Du er sgu bare pisse sej (pardon my french)😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pj.ma@tdcadsl.dk

  Følg dit hjerte, og gør hvad du finder bedst for dig, jeres barn og familie. Og husk at nyde hvert minut, for tiden går alt for hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Holdt.

  Sådan stephanie, godt skrevet. Folk har så travlt med alle andre, fej for egen dør. Held og lykke med Alba og vuggestue. Hun er vidunderlig. Glædelig jul til jer alle. K. H Helle Holdt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zenia

  Du tager lige præcis den beslutning der er bedst for jer og for Alba. Min datter startede i vuggestue i en alder af 8 mdr fordi jeg skulle starte i skole. Hun har bestemt ikke taget skade. Børn er forskellige og har forskellige behov. Jeg tror på at børn har godt af at være sammen med andre børn.

  Jeg syntes at du gør det godt. Vi er alle forskellige med forskellige meninger, holdninger og børn og ingen kan forvente at vi gør alt ens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie Nielsen

  Geggo, I skal bare gøre hvad der er bedst for Alba og for jer….!
  Som du selv nævner der er INGEN der kender Alba bedere end jer, hendes forælder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bukland

  Kære søde Geggo. Jeg læste dit oprindelige indlæg, men har ellers ikke fulgt med. Jeg kan forstå det hr været “spændende”.
  Jeg har en datter på 16 år, og det bedste råd jeg nogensinde har fået var: Gør det der føles rigtigt for dig/jer, for der er ingen der kender jeres barn så godt som jer. Skid hul i hvad andre synes – de kender ikke dit barn.
  Det er det eneste råd jeg nogensinde giver videre – alt det andet ammestue pis kan man ikke bruge til noget. Og det gælder alle, hvis man nu spørger mig. Det var der ingen der gjorde, men nu fik du den alligevel 🙂
  I ser ud som om I har det vidunderligt – keep it up. Peace 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Så godt skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kort tid inden min datter startede i vuggestue fik jeg smidt en artikel i hovedet af en bekendt hvor overskriften hed “Det er omsorgssvigt at sende børn under 3 i institution” tak for det! Jeg havde præcis samme krumspring i maven som du beskriver over hun skulle starte. Når jeg ser på min pige i vuggestuen kan jeg kun tænke at de havde været “omsorgssvigt” ikke at sende hende afsted, for det hun får der kunne jeg ikke give hende om så jeg hoppede på tungen og pillede månen ned 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Well said 👊🏼👊🏼
  Og tillykke med pladsen til Alba, der nu rigtig skal ud i den store vide-vuggestue-verden på egen hånd 😊Glædelig-snart-jul og god weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jasmin Liljendal

  I gør tingene på jeres måde, som er bedst for dig Alba, se lige hvem du tænker på, når du gør det på den måde. 🙂
  Alt held og lykke og tanker til jeres lille familie:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er en fucking awesome mor for Alba! ❤
  Og du er i din fulde ret til at være pisse glad for jeres beslutning!! Så 🖕🏼alle andre og deres bedrevidenhed!
  Tager hatten af for din altid gode tone, her havde piben haft en helt anden lyd 🙊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du skal absolut ikke forsvare noget som helst! Du har helt ret i at det da absolut kun er forældrene til det enkelte barn der ved hvilke beslutninger der er bedst både for dem selv og ikke mindst barnet! Du er en fantastisk mor Geggo og har den skønneste Alba pige. Jeg synes det er en fantastisk beslutning du har truffet fordi den passer bedst til jeres familie. Pøj pøj med vuggestue start. Kærlige hilsner og med ønsket om en glædelig jul. Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi blytmann

  Godt skrevet geggo.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Du må meget gerne være glad for din beslutning om hvad der passer jer og Alba bedst. Op i rumpen med hvad andre tænker og mener😀 Go weekend til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Well said!! Folk har bare så hamrende travlt 💪😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Vilshardt Lokesgaard

  Selvfølgelig skal hun da ud at passes. Det har de fleste børn da rigtig godt af. Kontakten med andre børn er jo som du selv beskriver det vigtig og kan give hende meget i forhold til hendes udvikling. I har jeres job at passe og så må hun passes. Sådan er hverdagene jo.
  👍👍👍 up for jeres beslutning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Thumps up til dig, geggo 👍
  Der vil desværre altid være nogen, der mener hvad der er bedst for andres børn.. ja i det hele taget for en selv.
  Dejligt i har fundet en vuggestue der passer til jeres og lille Alba’s behov. Det er trods alt ens guld man skal aflevere.
  I er nogle skønne forældre.
  God jul til jer alle 🎄☃💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit Kirkeby Hansen

  Selvfølgelig må du sige du er glad for jeres beslutning, og det ville da også være underligt andet. Det vigtigste i denne verden er at I som forældre gør det I mener er bedst for jeres datter. Det er fuldstændig underordnet hva’ andre mener. Det er jer der kender jeres datter bedst. Der vil jo altid være nogen der er uenige. Jeg forstår udmærket jeres valg, og vil bare ønske jer og Alba tillykke med beslutningen og masser af gode oplevelser i vuggestuen ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alba har fået vuggestue-plads.