Hello Thailand! <3

11 råd jeg ville ønske jeg havde fået da jeg tog til Thailand med en lille

thailandos

Når man skal rejse skal man altid have en masse med – eller, jeg skal ihvertfald! Jeg er hoarder-typen, der sjældent smider ud (hvad er grov-sortering egentlig?) og som altid har i baghovedet at “det KAN jo være jeg går hen og for brug for denne her, jo vi tager den sgu bare med”

Når man så får sådan en lille prut, bliver det bestemt ikke nemmere. Alba’s håndbaggage var cirka dobbelt så stor som hendes far og jeg’s (Hendes far og min? Min og hendes far’s? hendes fars og jeg? Hvad er egentlig den korrekte talemåde her?) – og hendes kuffert var næsten samme størrelse som min (NÆSTEN… Hun havde dog ikke 9 par sko med….)

 

 

Nu har vi rejst 2 gange med lillemåsen, det gik udover al forventning, og nu føler jeg mig faktisk rustet, og istand til, at videregive råd og tips – ting som jeg måske gerne ville have haft nogen havde fortalt mig før jeg drog ud i verden (nærmere betegnet Thailand, Koh Samui) via flyvemaskine med mand og barn – så here you go, fra mig til alle jer:

 • Mine tips til at rejse til Thailand med (min er næsten ikke)baby(længere):

 

1: Am (eller giv flaske) ved takeoff og landing. Jeg ammede, og ved at barnet “suger” siges det at man undgår trykket i ørene på baby. Vi havde ihvertfald ikke problemer, og derfor vil jeg da give rådet videre.

2: Klapvogn. Vi investerede i en såkaldt paraply-klapvogn (tror jeg det kaldes? Parasol, måske?) – en klapvogn der meget nemt kunne klappes sammen. Vi købte vores i Kære Børn i Ballerupcenteret (de har et kæmpe udvalg) – vores var en Chicco Liteway som denne i mørkegrå. Det fede ved den var at den kunne tages med helt op til flyveren hvor de så tog den derfra. Hvis man vælger at checke sin klapvogn ind istedet har lufthavnen (ihvertfald Kastrup’s) også låneklapvogne. Hun kunne også nappe i den vi købte, hvis vi feks var ude og spise på ferien.

3: Snacks snacks snacks. Jeg overloadede os fuldstændig på snacks inden afgang. Jeg bagte babymuffins (se min opskrift her), havde en pose tørrede mango med, Ella’s babykiks, Ella’s figenbar, Ella’s smoothies i alverdens farver men især denne er hendes yndlings, jeg havde skåret forskelligt frugt og grønt og kommet i en kop med låg (Avent har dem, de er vildt gode og holder tæt så det hele ikke blev alt for hurtig dårligt). Bananer, et par skiver rugbrød – gør dig selv en tjeneste og gå så absolut IKKE ned på snacks til baby – jeg var ihvertfald glad for det. Selvfølgelig også en masse legetøj – Alba har nærmest sit eget band i instrumenter herhjemme – dem valgte vi at lade blive i huset, jeg er ikke sikker på flyveren ville synes vi var de allerfedeste medpassagerer hvis vi havde medbragt hele orkestret 😀

4: Ekstra sæde. Selvom en flybillet til Thailand ikke er det billigste i verden, så priser jeg mig ovenud lykkelig for at vi købte et ekstra sæde til Alba. Det betød at de 3 sammenhængende sæder var “vores”, og at der ikke sad en forenden der måske kunne være irriteret over en baby til sidemand, og en mor og far der skiftes til at have hende på skødet. Det betød også at hun kunne lægge på sædet imellem os på sin dyne med et tæppe over sig og sove, og ingen lammelse i hænder til mor og far, og blod i fingrene hele turen = win så meget! Vi flyver aldrig så langt uden at købe et sæde til hende, det kan klart anbefales at lægge de ekstra penge.

5: Ekstra tøj til flyveren. De fleste tænker det nok som en selvfølge, men det gjorde et par i flyveren vi fløj med ikke. Det resulterede i at de måtte have tæppe på baby meget af turen, fordi han havde spildt vand udover sig. Vi tilbød dem selvfølgelig at låne noget, men de synes ikke det var nødvendigt. Vi havde også en god tyk natdragt med til hende, og tykke sokker, for det blev altså rigtig køligt i flyveren.

6: Tøj og solcreme til da vi landede. Jeg havde pakket solhat, solcreme og en meget luftig body til hende i håndbagagen til når vi landede. Tøjet hun havde på i flyveren var alt for varmt til Thailands hede, så jeg var glad for at kunne skifte hendes tøj lige inden flyveren landede, istedet for at stå og bakse med det i lufthavnen når vi havde fået kufferter. Solcreme havde hun på nærmest hele tiden, og derfor er det et must for mig at den er økologisk som denne.

7: Bæresele eller vikle. Koh Samui’s kantsten er meget, meget høje, og meget ujævne. Vi havde jo somsagt klapvognen med, og den blev da også brugt flittigt, men en bæresele eller vikle er virkelig også dejlig at have med – man bliver hurtig træt af at løfte og teamworke om klapvognen. Det er betydeligt nemmere at have baby på maven til de længere ture i byen. Vi har denne her, som er købt i Kære Børn, i Ballerupcenteret.

8: Baby rescue-salve. Jeg ved ikke hvad det er med lige præcis denne her rescue-salve til baby’er – men den redder os hver eneste gang Alba har nogle små røde plamager, myggestik eller lignende. Den er FANTASTISK, og så er den øko. Den hjælper også mig når mine “dutter” er ømme, efter en dag med lidt for meget amning (eller hvis hun feks har nappet).

9: Bleer og vådservietter. De har selvfølgelig begge dele i Thailand, men jeg tør personligt simpelthen ikke tage chancen med dem, da jeg på ingen måder kan læse Thai, og dermed ikke har en jordisk chance for at vide hvilke kemikalier og andet der er brugt. Mine yndlings-vådservietter er disse økologiske, men jeg havde også en enkelt pakke “almindelige” vådservietter med, så jeg var sikker på at have nok.

10: Tøj, tøj, TØJ og mere tøj til baby (især hvis i skal være længe væk). Jeg pakkede en hel kuffert med tøj til Alba, imens jeg gik og tænkte “er det mon for meget?” og Cengiz nikkede og mente at det var det, men at det måtte jeg selv om – det var det IKKE! Jeg havde været i Kære Børn i Ballerupcenteret (ja jeg sværger altså til den butik, de har nærmest alt), et par dage inden afrejse, hvor jeg gik shop-amok i Joha-afdelingen. Joha er økologisk, og så har de en masse der er virkelig luftigt og lækkert, så baby stadig har tøj på, men det næsten føles somom hun ikke har. Selvom hun rigtig meget af tiden kun var iført bar mås eller ble, så skiftede jeg alligevel tøj på hende et par gange i løbet af dagen, feks til morgenmad, og dernæst aftensmad. Alba er så også BLW-barn der får lov at spise som hun vil, og det er ikke altid en spise-smæk tager alt. Hvis du selv mader dit barn og undgår pletter er det måske ikke ligeså nødvendigt.

11: UV-badetøj. Jeg er muligvis lidt overforsigtig, men det sidste jeg vil byde min datter er en forbrænding – og solen var MEGET stærk hvor vi var. Hun var knap et år da vi var afsted, og havde aldrig været rigtigt ude i solen før, så vi var rigtig glade for dragten med tilhørende hat til det sarte hovede. For det meste var hun nøgen eller i badeble, men nogle gange var den altså rar at have. Husk at hænder, fødder, ansigt og hals stadig skal smøres ind i solcreme (der var en der spurgte på insta om det var nødvendigt) Vi havde købt denne her som (great….) er på tilbud nu til ku 223,30,- Haha, det måtte den altså også godt have været da jeg købte den 🙂 Den er i Øko-tex, som jeg virkelig værdsætter.

 

thailandhovede

Alba synes det er enormt spændende når far kigger op fra poolen og siger lyde. Link til dragten i sidste punkt ^^

thailandbaba thailandvandmelon thailandoss

 

Nu er jeg jo også en over-pakker. Det har jeg altid været, fordi jeg er en “just-in-case” type – med alt. Det var ihvertfald de råd jeg kunne give videre på stående fod (siddende, sovende numse, det blev lidt længere end forventet…)

 

God ferie – husk at kys hinanden. Kærlighed er very vigtigt i en familie – og mit allerbedste råd til at rejse er egentlig: Tag det roligt. Stresser man for meget kan baby mærke det, og husk at man aldrig kan være forberedt på alt på en ferie – uventede problemer VIL opstå, og vi fandt hurtigt ud af at puste ud og tage tingene som de kommer – for vi var jo forberedt på den praktiske front (læs: jeg havde jo overpakket….)

 

Ps. Jeg vil gerne henvise til mit indlæg omkring dyre-turisme i Thailand, læs det HER. Thailand er et skønt land, men jeg vil i allerhøjeste grad råde jer (hvis jeg kunne, så beordre) jer allesammen til at boycutte deres dyreturisme – heldigvis er der masser dejlige rescue-centre rundt omkring, bla. besøgte vi dette på Koh Samui med en masse glade hunde og katte, hvor vi også donerede penge til dem – støt IKKE elefant-ridning, tigerne i templer osv. Heller ikke selvom de “ser glade ud” – mange af Thai’erne dernede kan også fortælle at det har de ikke, selvom det ligner det. Besøg istedet rescue-centrene, og natur-reservaterne hvor de kan trives og leve som de bør. Please.

<3

thailandhaengekoeje

thailandhunde

thailandklapper thailandbadekaaber

Kærlighed.

42 kommentarer

 • Malene

  Hvad hed det hotel i boede på i spå Koh Samui? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hej Geggo! Tak for denne fine ‘tjek-liste’ jeg har læst den igen og igen, og nu igen! Om en uge rejser min mand vores søn og jeg til Memphis så vi har en lang rejse foran os. Den er ikke alene gennemført den er også velskrevet, nemt tilgængelig og brugbar. Så tak! 😁

  Og for at svare på dit spørgsmål er den korrekte tale/skrive måde: Albas kuffert var tungere end hendes fars og min eller min og hendes fars kuffert. (Albas kuffert er tungere end min) ✌🏻🌺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Fedt at du kunne bruge den 🙂 Haha, mange tak. Selvom jeg faktisk er en grammatik-haj så ser jeg mig blindt indimellem 🙂

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Marie

  Hej Geggo😊
  Tak for de 11 råd, for helt sikkert brug for dem,når jeg selv skal på ferie med min familie, venter på baby er lidt flere måneder.. hvor kigger i hoteller over eller er der ferie lejligheder i lejer? Bruger i en app eller et link, du vil dele ? 😃 Synes det så, så lækkert ud nede i Thailand, jeg har aldrig været der før men kunne godt tænke mig det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hej Geggo
  Vil gerne lige høre hvor i har købt den baby badering med solskærm, som Alba svømmede med i poolen?
  Den er lidt smart mht at kunne knappe solskærmen af og på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camila

  Kære Geggo
  Vil du ikke fortælle mig om meatang elefant park er lige så skidt som alle andre ?
  Jeg har en tidligere kollega som har redet på elefant der 😔 Og han mener de har det godt der……..
  Kh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvorfor har i krygger med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Åh, hvor er du sød.
  Det hedder “hendes fars og min”. Ordet jeg’s findes ikke.
  Jeg smilede lidt af ” hendes far og jeg”, for det kan jo godt være korrekt, i tilfælde af at
  hendes bagage vejede mere end jer to tilsammen 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Dejligt med gode tips. Tænkte hvordan i gjorde med lure og at undgå solen ved siesta tid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thala Alicia

  Heii Stephanie.. Kan se du køber meget gta helsebiksen, så vil høre om du køber fra webshoppen eller om det er fra en fysisk butik??

  Er vild med din blog👌🏾🌈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er nogle virkeligt gode tips – nu kan du jo glæde dig over, at andre får dem inden deres Thailands-rejse 🙂

  Er selvsagt super glad for at du har inkluderet UV badetøj 😉
  Og er enig… Petit Crabe er super lækker kvalitet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanita

  Hej Stephanie,
  Tak for nogen gode råd 🙂
  Min mand og jer kigger på ferie til Thailand i starten af næste år hvor vores tvillinger vil være ca. 1 år og 8 mdr 🙂 Hvilket hotel var i på, jeg kan simpelthen ikke finde et med privat pool og det vil vi virkelig gerne da det virker meget nemmere og mere privat, end et stort hotelområde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Kjær

  En god huske regel, som reder mig hver gang jeg er i tvivl om den korrekte måde at sige/skrive, min eller jeg!

  Du skal fjerne den anden person fra sætningen, og så skal den give mening! Så i denne sætning ville det være ..hendes far og min…, da du ved at fjerne “hendes far” stadig kan sige sætningen uden at den lyder dumt 🙂
  Giver det mening?!
  OG tak for et godt indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Sikke et lækkert og brugbart indlæg, mange tak for det 🙂
  Et lille fif nu hvor jeg hører at du også går op i kemien i Albas tøj. Måske ved du det, men GOTS-certificeringen (rundt logo med grøn trøje i midten) er garanti for at der ingen skadelige kemikalier er i tøjet. Og en mere striks ordning end oeko-tex. Der findes mega meget fedt GOTS tøj – fx fra Lindex, soft Gallery og musli 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej Geggo. Hvad er et BLW-barn? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Tak for mange gode og brugbare rejsetips👍 Vi ska selv snart afsted med vores 9 mrd gamle datter, dog ik til Thailand men til Cuba. Har du nogle fif ift ikke at få baby stukket af myg? Alt det myggespray jeg kan finde er ikk velegnet til børn under 2 år. Så ku være du måske har fundet en uden alt mulig crap i?😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej Stephanie,
  Vi skal rejse med vores datter når hun er 10 mdr. -vil helt sikkert bruge din guide. Men hvad gjorde i med maden derude? Lægen anbefaler ikke vaccination før 1 år, så skal man være nervøs for at give børnene den mad vi selv får derude? Har læst folk kun vil give deres små børn mad hjemmefra, når de rejser i fx Thailand, som vi også skal 🙂
  Nyder at følge din blog, insta og facebook – man bliver altid i godt humør af jeres lille familie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik wellejus

  Kære alle 3 Jeg er så glad for det du skriver . Føles næsten som vi var i familie . Her i dag har jeg lige set programmet på min Hard disc hvor i lavede moppers soveværelse om og du gav mopper en F iskefillet på en restaurant . DET ER KOSTELIG HUMOR K h henrik wellejus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel Hansen

  Hej Stephanie. Tak for al din inspiration! Hvis du en dag for tid ville det være spændende at læse et blogindlæg om jeres hverdag med Alba. Jeres hverdagsrutine, mad og søvn ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kære Stephanie, kan du afsløre hvilket hotel/lejlighed/hus i boede på/i? Det ser virkelig ud som et fantastisk sted, jeg godt lige ville tjekke ud online. Min kæreste og jeg vil nemlig gerne en tur afsted næste år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det indlæg kommer virkelig på det rette tidspunkt for os. Vi skal nemlig til Thailand på onsdag med vores datter på 3 år og Søn på 7 mdr. Jeg vidste godt i forvejen, at man må have babymad med. Men, troede det skulle være decideret fabrikeret babymad, altså babymadsmærker for at de ville acceptere det som babymad. Læser dog (glædeligt) dit indlæg som om, at man gerne må have hjemmelavet mad med? Kiks, tørret mango osv med, som jo ikke behøver at være decideret babymad? (Fedt for hende den store. For så kan vi også tage snacks med hun kan lide) Er det korrekt forstået? Og skulle du pakke den hjemmelavede mad på en bestemt måde?
  Håber du har tid til at svare. Synes ikke jeg kan finde et helt klart svar på nettet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Du må gerne have mad med i flyet og gennem sikkerhedskontrollen i kbh, ja sandwich til hele familien osv. Skal ikke pakkes særligt. MEN det er meget ofte – og med god grund – ulovligt at indføre i destinationslandet, primært kødprodukter (som ikke er forseglet dåsemad fx dåseleverpostej) og frugt og grønt fordi disse kan overføre sygdomme, hvis du passerer en bondegård og fodrer de lokale dyr med resterne! Inden man går igennem tolden smider man bare disse ting ud i lufthavnen. Men vent til bagagen er ankommet, hvis man nu risikerer at skulle vente. Vi har også altid et nødlager af kanelgifler med. Den kan holde en familie i sult gående en ekstra time, sådan en pose.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor er den sød til alba den morgenkåbe. Og i matcher

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Stephanie!
  Tusind tak for det gode indlæg. Nu kunne jeg se i var afsted tidligere også med Alba. Gik flyturen ligeså godt der? Og hvordan tog hun imod varmen? 🙂
  Tak for et super dejligt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Gud hvor gad jeg godt, at jeg vidste det med dyre turismen da jeg var i Thailand for nogle år siden. Får helt dårlig samvittighed hver gang jeg ser billederne nu, men jeg var ikke klogere for 10 år siden. Dejlig indlæg 😊 elsker at læse om jeres liv og kærlighed, man bliver så glad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • l

  “(…)Som sin fars og min(…)” hedder det 🙂 hvis du er i tvivl, om der skal stå jeg/mig/min osv, kan du fjerne den anden person og på den måde høre, hvad der er korrekt. “Hendes taske var større end (sin fars og) min” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Lige præcis. Og derfor er det også forkert at sige “et billede af min ven og jeg” 😉
   Hilsen en lingvistikstuderende

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pauline Jacobsen

  Fedt indlæg☀️ har du slettet din snap? Elskede og følge med på snap i jeres hverdag☺️ glæder mig til at sidde klar foran skærmen på torsdag kl otte👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Godt at høre <3 Nej, jeg er bare begyndt at bruge insta's snapstory meget istedet – jeg har dog fået mange kommentarer om min snap, så måske jeg skulle vende tilbage til den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pauline

   Okay, det håber jeg virkelig du gør så, det er så hyggeligt☺️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pauline

   Okay, det håber jeg virkelig du gør, det er så hyggeligt at se☺️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Geggo
  Kan du ikke lave en “tutorial” på babyviklen, kan simpelthen ikke finde ud af den🙈🙈
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Tak for gode rejsetips 👍🏼
  Må jeg spørge hvor morgenkåben med kaninører er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine K

  Hendes fars håndbagage + min håndbagage = hendes fars og min håndbagage. Tak for gode råd. Skal selv afsted med en lille fis snart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Bemærkede lige krykkerne. Hvem kom til skade? Var det et låst knæ, ifm. frieriet? 😉 Men ellers et fint indlæg. Nyder sådan at læse din blog, også selvom jeg ikke har børn, (eller har planer om det lige foreløbig). Du er så dejlig jordnær, og meget af det du skriver kan man reletere til, og så elsker jeg simpelthen dine “kommentarer” til dig selv. Det er prikken over i’et haha! 🙂 God dag til dig og familien, Geggo!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Haha det kunne sagtens have været et låst knæ efter jeg gik i chok og var alt for længe om at svare “ja!” 😀 Men det var dog mig der var ligeså klodset som jeg plejer, og fik vrikket om på foden 🙁 Typisk! 😀 Fedt at høre du kan lide min måde at skrive på, skønt med feedback. Kærlighed og rigtig god søndag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Fedt indlæg. Vi var selv i hhv. New Zealand og Australien med vores fis da han var knap 2 år. Vi havde også vildt meget glæde af chicco liteway, den fedeste klapvogn på markedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Halløj du skønne. Dejligt indlæg. Hvor er det sjovt det lyder til du pakker som mig , jeg havde 68 kg med ud da begge mine vær små og en dobbelt klapvogn 2 paraply klapvogne og en hel kuffert med glasmad you never know ha ha. Min mand og hans mor var instrueret i ikke at pakke mere end hvad en plastikpose kunne indholde da jeg skulle bruge resten af pladsen og alligevel endte vi med at betale for alttt for meget bagage .

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg troede ikke at man måtte have mad og drikke med i sin håndbagage, hvordan slap du igennem med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  “Hendes fars og min” (et godt fif er at fjerne “den anden” i det her tilfælde hendes far, og se hvordan du så ville sige det. “Hendes bagage var væsentligt større end min” 😉
  Tak for de gode fif, håber snart vi finder mulighed til at komme ud og rejse med vores den lille 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello Thailand! <3