Bonusway: Få penge tilbage for din shopping + 40,- i velkomstbonus

Dag 14 på udrensning – om sukkertrang, stress og gag-refleks

 

detoxgreens

Wupchikabumbum-awabawap-wap – idag er det rent faktisk 14 dage jeg har udrenset. Tiden er gået overraskende stærkt, og jeg har glædet mig til at dele det her indlæg med jer.

 

De første 14 dage har ikke været de nemmeste i hele mit liv. Det vil jeg gerne indrømme. De har dog absolut heller ikke været de hårdeste. Det sværeste ved at udrense sådan her er de dage hvor jeg er mange timer i salonen. Jeg skal huske at lave en salat, råkost eller lignende at tage med – og med en lille Frøken der også skal i vuggestue, og have mor-far-hygge om morgenen og kvalitetstid inden (vi går meget op i at det ikke bliver for “godmorgen, her får du lige tøj på og ren ble, og så afsted!”), så kan det godt nogle gange blive glemt. Det er virkelig gået op for mig hvor vigtigt det er at have mad med mig – og hvor mange klamme snacks og junk-ting jeg egentlig kører i hovedet normalt i løbet af en dag. Det har været en form for øjenåbner, og et slap in the face konstant at blive mindet om “okay, her ville jeg jo bare have købt en hurtig burger” og “her ville jeg til hver en tid have drukket en iskold faxe kondi til” osv. Det er en FED øjenåbner, for jeg er jo igang med at ændre det.

Det er ingen hemmelighed at jeg er en kvinde med ild i mange ting. Jeg bruger meget tid i vores forretning, jeg bruger tid på min blog (okay jeg har været meget væk – im back!), jeg laver TV, jeg lider af rengøringsvanvid, men vigtigt af ALT – så bruger jeg meget tid med min lille familie. Når tingene og livet går stærkt, og jeg mærker stressen presse på, så gør jeg noget der strider imod mine egne instinkter – jeg trækker stikket. For er der noget jeg finder mere afstressende og beroligende for mit sind end noget andet, så er det kvalitetstid med dem jeg elsker, straight up.

Det er også sket nogle dage at jeg i alt for mange timer har “glemt” at spise. Simpelthen fordi jeg nægter at snyde mig selv og spise noget hurtigt. På det punkt er jeg meget stædig. Det er dog efterhånden begyndt at blive en vane at huske at få noget ned, og huske at have frugt og grønt med i tasken. Alt kræver tilvænning og vane, og jeg tror langsomt jeg er ved at indfinde mig i denne her udrensnings-jungle. Jeg begynder også at elske det.

 

Der er mange af jer der har spurgt efter en “madplan” altså en plan over hvad jeg spiser i løbet af en dag. Det kan jeg ikke, for jeg har ikke en. Jeg spiser jo bare, og jeg spiser gerne MEGET – jeg elsker mad, og jeg elsker meget mad. Jeg er ikke typen der nipper til en salat, jeg laver allerhelst et helvedes-orgie af stegte grøntsager, friske grøntsager, råkost, kød og så er der ellers serveret. Jeg holder mig helt fra kornprodukter, stivelse, de fleste mælkeprodukter (lidt fløde og smør er ok), sukker, kaffe, og så drikker og spiser jeg de ting min udrensnings-guide siger jeg skal, hver dag. Læs evt mit indlæg HER. Det mærkelige er at sukkertrangen først trådte ind efter 5-6 dage på udrensning. WOOOOW hvor den pludselig bare kickede ind. Jeg lå i sengen og forsøgte at overbevise mig selv om at jeg kun snød mig selv ved at gå ned og spise de mega lækre chokolader i skuffen. Istedet bagte jeg en kage uden sukker, kun sødet med banan og dadler, og selvfølgelig også uden mel. Opskriften kommer en af dagene. Shit den var god! Jeg har lavet den et par gange siden. Sukkertrangen er forsvundet, men den smager bare så godt.

detox

Det værste ved udrensningen er den HUSK jeg skal have ned hver dag. Jeg stiger mængden hver eneste dag, og det bliver sværere og sværere at få ned. Jeg har en umådelig sart “kaste-op-lyd” refleks, og den kommer virkelig til udtryk når jeg spiser HUSK om morgenen. Mælkebøtte-ekstrakten er ikke slem, lidt bitter, men ellers faktisk ok. Mine detoxdråber er nemme at få ned. Den koncentrerede grønne the elsker jeg, men jeg er også underlig i den retning, de fleste der har smagt den synes at den er røvsyg og ret sur i det.

 

Alt i alt, er de 14 dage gået stærkt, og jeg kan virkelig lide det. Jeg kan mærke nu hvor sukkertrangen er væk, at min krop har det virkelig godt. Jeg er friskere om morgenen, og tænker mere klart. Tør slet ikke tænke på hvordan jeg har det om 14 dage. Jeg har tænkt mig at udrense i 3 måneder. Når man udrenser på denne her måde jeg gør istedet for med juice/faste/suppe kure som mange andre gør, så udrenser man skånsomt og forsigtigt. Derfor er det også en længere proces. På den måde kan jeg stadig amme, og på den måde forgifter jeg ikke min krop.

 

Jeg skal nok holde jer opdateret – også med lækre sukkerfri kager og opskrifter. I må også gerne byde ind hvis i har nogle rigtig gode opskrifter uden sukker og kornprodukter <3

 

detox2

 

 

Kærlighed.

38 kommentarer

 • Louise

  Hej Stephanie.
  Jeg ville lige høre hvordan du bruger Pukka pulveret? Ang. gag-refleks, fy føj!! Jeg kan slet ikke få det ned, uden næsten at kaste op! :/ Så ville høre om du har et godt råd, til hvordan jeg kan skjule det i noget lækkert? 🙂
  Hilsen Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Et andet tip til at få HUSK ned – Prop det i et glas juice og rør godt rundt (så virker det blot som “frugtkød”)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du siger det er svært at lave en madplan og det kan jeg godt se. MEN det kunne være super inspirerende hvis du alligevel kunne lave en til inspiration. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Prøv at putte HUSK i næste gang du laver dadelkuglerne 🙂
  Eller evt. i en muslibar med dadler og nødder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej stephanie. Jeg har så længe gået med spørgsmålet, om du ikke ville lave en kogebog? Jeg og jeg tror også så mange andre er vildt inspireret af din mad og madstil. Det kunne være sygt blæreret! 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Super sej gået😉Her har jeg selv været igang siden januar,dog ikke udrensning kur.Jeg spiser kun slik og junkfood en gang om måneden.Hvis jeg har Lyst til noget sødt,laver jeg pandekager ud af bananer og æg😉Super nemt og lækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette von der Lippe Lux

  Vedr. den HUSK du skriver er svær at få ned, så har jeg lige et godt råd, for bliver selv af andre årsager, nødsaget til at spise det hver dag og har måtte prøve mig frem ( da jeg var ved at kaste op, hvis jeg prøvede at putte det i vand eller ovenpå f.eks. Ymer/yougurt)…..
  . Du kommer HUSK tørt på en theske, suser det langt ind på tungen, tager tager et stort glas vand og suger det kraftigt ind i munden og wupt,i så er skyllet ned i halsen uden at mærke det (jeg spiser 3 theskeer om dagen) skyller det ned af 3 omgange😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Tak for tippet – det skal prøves! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hej Geggo

  Sejt gået! Jeg spekulerede sådan på, om du ikke kan lave er indlæg om, hvad de forskellige ting skal gøre godt for? Det ville være spændende at høre lidt mere om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Hvad med HUSK i kapsler? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg synes nu det lyder meget lækkert 🙂

  Jeg har dog lige et spørgsmål.

  Du skriver, at du sagtens kan amme – har det slet ikke påvirket produktionen og vil Alba ikke få det igennem dit mælk? Jeg ammer selv min søn på 8 måneder og jeg har så meget lyst til mere energi og en omgang udrensning…

  Jeg hører bare så tit; “Din søn får jo alt det, du indtager via din mælk” og han skal nødig udrenses 🙂

  Tak for en skøn blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Når man gør det så langsomt som man gør det på lige præcis denne her måde, så får hun ingen skadelige affaldsstoffer nej 🙂 Alba er 15 måneder, så vi ammer jo kun som hygge og godnat-babs, og min produktion er etableret for længst, så nej ingen svinger i valsen her 🙂 Jeg synes du skal kontakte en detox mentor, de kan forklare nøjagtig hvorfor det ikke er skadeligt på denne måde. Lad for gudsskyld være med at detoxe på andre måder, som feks juice eller faste/suppe kure – her kommer affaldsstofferne alt for hurtigt ud, og det ved jeg ikke om er sundt for mælken (ej heller for resten af kroppen!) <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu ved jeg ikke hvordan du indtager din HUSK, men jeg tager det også hver dag og har haft det ekstremt stramt med at få det ned, da jeg lige som dig har sart opkast refleks. Jeg har fundet ud af at det er meget nemmere at indtage hvis det lige bliver blendet med i en smoothie. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Spændende – tak fordi du deler. Hvis du ønsker en opskrift på nogle naturligt glutenfrie boller, må du endelig sige til. Jeg er kommet frem til en opskrift, der virkelig er nem og lækker – luftig og på ingen måde tør. Den er ligeledes økologisk, mælke- og sukkerfri. Er spændt på at følge dig resten af kuren 🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Hansen

  Du kan få husk i pilleform og så er det nemt at tage. Jeg har også svært med pulver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rå chokolade appelsin brownie.

  Ingredienser for brownie:
  300g mandle uden skal (230g gjort til mel) 70g hakket som skal i til sidst.
  7 spise ske rå kakao pulver
  200g bløde dadler (uden sten)
  75g maple sirup –
  Rivende skal fra 2 medium appelsin
  En smule Himalaya salt

  For glasurer
  85g mandel smør
  40g kokos olie
  35g dadle sirup
  2 spise ske rå kakao pulver
  En rivende appelsin skral
  1/2 kop af frisk appelsin juice

  Når du har mixet det hele sammen i din mixer og spredt det ud i et bage fad skal du lade den være i køleskabet i 2-3 timer og 1,2,3 den er færdig!

  Enjoy! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Mine tænder løber i vand bare jeg læser din opskrift – den skal prøves! Tusind tak. Må jeg dele den hvis den er ligeså lækker som den lyder? Og i så fald – hvem må jeg kreditere?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jamen den er så god, du må endelig skrive hvad du sys om den!!!
   Det gode ved den er at det tager INGEN tid at lave den – hvis du lige pludselig bliver lækker sulten.

   Du er mere end velkommen til at dele den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   BTW. Hvis du kan lide den, har jeg flere af den slags – så bare sig til og jeg skriver flere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Lyder meget spændene. Tak for det, det vil jeg gå igang med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  super fedt indlæg. Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synne

  Hej søde geggo. Før der var du stoppet med kød/kylling, men du nævner du spiser det nu 🙂 spiser du det hverdag på denne detox kur? eller findes der også retter hvis man gerne vil være kødfri?. Jeg har selv levet relativt kødfrit i fire måneder men sys bare hurtigt korn/pasta/ris er det som indgår i retterne og jeg tager simpelthen på af det. Men elsker at holde kød/kylling til det minimum. Det er så nemt at holde vægten når man kan spise Eks kylling og salat til men kun salat det bliver jeg ikk mæt af 😬 Har du nogle gode råd til kødfri retter uden stivelse? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg spiser indimellem kød (dog kun økologisk) men det er virkelig sjældent. Jeg spiser allermest masser grøntsager, bønner, linser, frø og nødder <3 Jeg må også gerne få en lillebitte smule brune ris indimellem, og stenalder-brød <3 Jeg må se om jeg kan få lagt lidt opskrifter ud som der ikke indeholder kød 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hejsa Stephanie-Dejlig læsning må jeg sige og følger glædeligt med 😊Jeg kan se du skriver du ikke kam give en kostplan – fair nok nu du skrev tidligere at du skar det fra der ikke gjorde dig godt – lød så fint og fuldstændig korrekt jo 👌🏻😊 Men jeg har et enkelt spørgsmål som nok ender i flere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Bare lige et godt råd, bland din HUSK i en smoothie eller andet, så er det meget nemmere at få ned, jeg blender det sammen med de andre ting jeg kommer i smoothien 😉
  Hilsen en der heller ikke er vild med det ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Hej geggo jeg er en pige på 13 år jeg vejer 60kg (som du sikkert også vejer) og jeg ved ikke hvordan jeg skal tabe mig jeg er ikke serlig god til at holde fokus de fleste gange hvor jeg har prøvet at tabe mig har det gået galt hvad skal jeg gøre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Hej søde pige. Hvorfor skal du dog også tabe dig? 60 kg lyder da ikke til at være overvægt? Hvor høj er du? Jeg tror du skal lære at acceptere dig selv, og husk så lige – lidt kød på kroppen er altså HELT ok <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du siger at din udrensning vare nogle måneder, men hvad så når de måneder er gået? Begynder du så at spise lidt sukker igen og stopper med tilskud i form af vitaminer, mælkebøtte og grønte?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Når de 3 måneder er gået, så kaster jeg mig ikke over sukker nej 🙂 Men så vil jeg langsomt begynde at tillade mig selv en sjælden gang imellem at virkelog nyde feks. et stykke kage, eller noget hvidt brød. Dog skal den største del af min kost være masser grøntsager og vitaminer 🙂 Detox nytter ingenting hvis jeg ryger direkte back on the same old track <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Jeg spiser også HUSK hver dag, men i pille form. Orker simpelthen ikke pulveret 😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacia

  Man kan få HUSK i pilleform, så er de ikke slemme at få ned – jeg ved ikke om det er dem du spiser i forvejen 😊
  Men dem tager jeg, det er bare det ser pulver der ligger i en kapsel 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  HUSK er forfærdeligt! Jeg har prøvet og prøvet at få det ned, men jeg kan simpelthen ikke, så nu køber jeg kapslerne så jeg netop slipper for følelsen af at skulle kaste op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Så spændende at læse om – og så godt initiativ af dig. Du er så sej. Lige noget helt andet, kunne virkelig godt tænke mig at læse/hører mere omkring Alba, altså tænker på hendes mad, hvad spiser hun og hvordan sover hun osv. Altså jeres daglige rutine med hende 🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvilken HUSK du tager. Men jeg har hørt rigtig godt om den man kan få med citrussmag, som skal blandes op i et stort glas vand. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en god råkost opskrift, med rødbeder … perfekt til madpakke da den er god på anden dagen, så lav den om aften før, hvis du vil have den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik wellejus

  Tak geggo . Du er pragtfuld med dine gode instruktioner. Har også prøvet diverse udrensninger og er klar over hvor vigtigt at salt og væskebalancen er i orden . Sidenhen også vitamin og mineral balancen . Og det er klart at I starten forekommer der hovedpine og andre smerter . Men holder man ud som dig er det super sundt for kroppen . Kærlig hilsen henrik wellejus . Helsingør

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bonusway: Få penge tilbage for din shopping + 40,- i velkomstbonus