Jeg er så glad!!

Min top 7 serie-liste

Der er ikke noget sponsoreret eller lignende i dette opslag – det er udelukkende min anbefaling.

Jeg får egentlig slet ikke set så meget serier som jeg gerne ville – det er utroligt svært at få det til at passe ind med 2,5 årig, forlovet, en forretning + en mere under opbygning, flytning (ja det sker også snart, spændende!), blog-skrivning, og generelt meget at se til. Men, ikke desto mindre, så ELSKER jeg at se serier! Cengiz plejer faktisk altid at sige at jeg er dårlig til at se serier, fordi mange aldrig fanger mig, og jeg ender med at falde i søvn, eller at ligge på min telefon fordi de keder mig… Derfor, når jeg endelig bliver fanget, så bliver jeg også fuldstændig opslugt, og kan ikke slippe igen.

I får her mine absolut yndlings-serier, og jeg har prøvet at finde trailers til det hele. Jeg har sat dem i min favorit-rækkefølge, og derfor er nr 1 også min ultimativt yndlings:

 

1: Power

(5 sæsoner)

Power er min ultimativt yndlingsserie. Jeg tror det er den eneste serie i hele verden, der nogensinde har fanget mig fra starten af. Serien er faktisk lavet af Curtis Jackson (50 cent himself) og Courtney Kemp Agboh. Den handler om ‘Ghost’ (James st. Patrick) som ejer en natklub men samtidig er narko-baron i underverdenen, hans kone Tasha, hans affære med Angela Valdez og hans bedste kammerat og partner ‘Tommy’ (alle der har set serien f… elsker Tommy!) – og nej, venner! Det er ikke kun en ‘drengeserie’ – jeg elsker chickflicks, men jeg ELSKER også ‘Power’. Den er så genial, og man er opslugt hele tiden!! Der er også hede love-making-scener til tøserne (hæhæ) – den har faktisk lidt af det hele. Dog mest crime, og spænding. Lige nu kører sæson 5 (spørg mig om vi har ventet på den herhjemme!!) og hver mandag kommer der et nyt afsnit. Vi ser serien på HBO, jeg tror ikke den kan ses andre steder, her i Danmark. Trailer:

 

 

2: Sons of anarchy

 

(7 sæsoner)

Jeg har faktisk startet på SOA to gange før, men aldrig taget mig sammen til at følge med. For mit vedkommende var det ikke en serie der fangede mig fra start, men efter jeg gjorde et ordentligt forsøg er den nu min nr 2 yndlings-serie – NØJ hvor er den god! Serien handler kort fortalt, om en motorcykel-klub (læs: rockerklub) som hedder Sons of anarchy. Jax er hovedpersonen, og måske egentlig grunden til mange kvinder ser serien (hæhæ) – jeg personligt har svært ved at se igennem page-frisuren, men jeg synes han er en god skuespiller, og jeg synes serien er helt vildt fed. Han er en gut der faktisk er følsom, og som skal finde sin balance i livet. Der er selvfølgelig vold, skyderier og kriminalitet med, men der er samtidig også en dybere handling i form af kærlighed, børn der kommer til verden og sammenhold i deres klub, og jeg er totalt fanget. SOA er grunden til at vi herhjemme kommer for sent i seng, fordi vi ligger og kigger på hinanden og altid siger “okay, ét afsnit mere, og så er det godnat!” – den er SÅ god!! Gemma (Jax mor) – i virkeligheden Katey Sagal, er en iskold ‘old lady’, og man lærer faktisk at elske hende hen af vejen. Jeg skal ikke afsløre for meget. Trailer:

 

3: Weeds

(8 sæsoner)

Weeds er helt, helt anderledes fra de andre. Det er et “komedie-drama”, som handler om en forstads-enke ved navn Nancy Botwin – en fucked up mor, som man ikke kan lade være at holde af. Nancy sælger marihuana for at overleve og forsørge sin familie, men tingene eskalerer konstant for hende, måske pga hendes vanvittige valg, og prioriteringer. Weeds har faktisk været nomineret til 9 emmy’er, 4 golden globes, og 2 Screen Actors Guild priser, og “Nancy Botwin” (Mary-Louise Parker) fik en golden globe i 2006 og en masse nomineringer, for sin hovedrolle i serien. Den er mega-fed fordi den aldrig bliver kedelig, og på et tidspunkt flytter familien faktisk til Danmark! Det er dog kort tid, og herefter rykker de alle mulige andre steder hen, bla. Mexico. Vanvittigt fed serie, som hele tiden holder en fanget. Trailer:

 

4: Orange is the new black

(5 sæsoner)

Jeg har set 3 sæsoner indtil videre af OITNB – men jeg skal klart se resten også! Den er baseret på en selvbiografi af Piper Kerman – som i serien kaldes ‘Piper Chapman’., spillet af Taylor Schilling. Serien er, ligesom Weeds (faktisk også samme creator der har lavet begge serier), et komedie-drama, der handler om overklasse-kvinden Piper Chapman der indleder et lesbisk forhold til ‘Alex’ spillet af Laura Prepon, der er kurer for et internationalt narko-kartel, og det resulterer i at hun smugler penge fra Europa, og idømmes 18 måneders fængsel. Her følger man hendes hverdag i kvinde-fængslet Litchfield, på godt og ondt, og hvordan hun forsøger at tilpasse sig. Vi møder ‘Crazy-eyes’ (min personlige favorit) spillet af Uzo Aduba, ‘Red’ (hardcore russer) spillet af Kate Mulgrew, Dayanara Diaz spillet af Dascha Polanco, Lorna (også en af mine favoritter, psychooooo) spillet af Yael Stone, ‘Pennsatucky’ (loony, elsker hende) spillet af Taryn Manning, der faktisk også har en mindre rolle i Sons of anarchy – hun er så nice. Der er virkelig mange cool karakterer med, og de sygeste twist, der får en til at tænke “NAAAAARJ! Det gjorde hun ikke….!!” – love it.

Trailer:

 

5: Auschwitz

Okay, nu er vi ovre i noget HELT andet. Nemlig en dokumentar. Ikke desto mindre, er den viiiiirkelig værd at se, især hvis man sidder og, som jeg gjorde, ikke ved alt hvad jeg føler der er at vide om 2. verdenskrig, Adolf Hitler og de fuldstændig vanvittige, syge, twistede, direkte ulækre og perverse ting der foregik i koncentrations-lejren ‘Auschwitz’. Jeg har været ufattelig tæt på at fælde tårer til denne her serie, og man hører fortæller fra ægte personer der overlevede Auschwitz. Must see. Absolut. Den kan ses på Netflix, desværre er der ikke som sådan en trailer af den. Det er den jeg har lagt op på min story hvor rigtig mange af jer har skrevet og spurgt hvad det er jeg ser.

6: Friends

(10 sæsoner)

Snakker man serier, kommer man ikke udenom ‘Friends’. Den bliver bare aldrig gammel og kedelig, selvom den er strækker sig fra 1994 til 2004. Serien handler om den sammenstøbte vennegruppe Ross, Joey, Chandler, Monica, Rachel og Phoebe, og er bare vores favorit baggrunds-tv herhjemme. Vi har set alle sæsoner mange, mange gange og den er stadig ligeså god. De jokede vist med en film om serien på et tidspunkt – æv, vi var mange skuffede da det viste sig at være for sjov, haha. Trailer:

7: Klovn

(6 sæsoner)

Man kommer bare heller ikke udenom serien ‘Klovn’ – et dansk sitcom om Casper Christensen og Frank Hvam som begge selv er manuskript forfattere, og det fornemmer man, fordi det virker så ægte, og ikke-skuespiller-agtigt når de snakker i serien. Frank er alt for grineren, og det går konstant galt for ham, og Casper er hans små-arrogante, lidt egoistiske kammerat, som altid sørger for at sætte sig selv i det bedste lys, og lidt skider på omverdenen. Der er også lavet Klovn the movie både 1 og 2, og de er også begge fede. Mia Lyhne er iøvrigt klasse i ‘Klovn’. Vi er nok mange der er over-lykkelige for at de har meldt ud at der starter en ny sæson (7) her i 2018 – jææææs! Der er som sådan ikke en trailer at finde af serien, men et klip skal i have:

 

Kærlighed.

13 kommentarer

 • Magnus Zimmermann

  Hej Geggo, jeg kan klart anbefale The Walking Dead. The Walking Dead er den perfekte serie, den er oppe på 7 sæsoner, så der er nok med tid i den, det værste jeg ved er en god serie med kun 1-2 sæsoner. Det er en uhyggelig serie, men slet ikke så uhyggelig at man ikke kan se den. Den er super spændende og der er masser af adrenalin på, når man går i gang med den (du kan ikke falde i søvn til The Walking Dead:)) Jeg tænker måske du tænker ¨ej det klamt med zombier.¨ osv. men prøv at giv det et skud, jeg tror den faktisk vil være god til dig. Jeg var i starten ikke til noget uhyggeligt tv, men nu kan jeg næsten ikke se andet. Det uhyggelige er også det gør det mere spændende og fedt at se. Held og lykke med den. 🙂
  insta: Magnus_Friborg_ZImmermann
  go follow!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • clara

  Kan klart også anbefale greys hvide verden seriøst bedste serie❤️ Den er godt nok på 14 sæsoner men du vil ik fortryde 😉 og de har også nogle lækre læger😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Graversen

  SOA er og forbliver en fantastisk serie!! Den er helt klart i min top 3 af favorit serier.
  Har du set outlander?? Det er en fantastisk serie, der er inspireret af doctor who. En kvinde ryger tilbage i tiden og er befinder sig lige pludselig i midten af 1700 tallet i Skotland, hvor hun skal navigere sig igennem en masse store skelsættende øjeblikke i historien. Derudover er der også noget lækkert guf for øjnene i form af en rød håret skotte 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvis du kan lide SOA så skal du bare se Peaky Blinders.
  Den minder helt vildt om SOA men foregår bare i start 1900. Og plus at hovedrollen er lidt af en hotty😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie Karma

   Jeg har set hele første sæson af Peaky Blinders, men den fanger mig bare slet ikke 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Geggo, jax bliver senere klipper med trimmer, glæd dig,…. Og i er ikke de eneste der siger en mere. Vi har nu sagt det 8 gange så mange gange har vi set serien. Og hver gang har vi kunne finde noget som man ikke lige opdaget sidst. God serie rytter tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Serierne : 100 code(HBO), crossing Lines(Netflix) og blinspot(viaplay) er nogle fede serier – klar et forsøg værd 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arlinda

  Hej Stephanie jeg ville bare lige høre om hvor du ser power henne for den lyder meget spænde og ville selv begynde på serien så ville spørge dig hvor man kan se den henne 😊😊 mvh Arlinda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Prøv at se Money Heist (La casa de papelle), den findes på Netflix. En spansk serie som er oversæt. Fantastisk god og super meget spænding 😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Du burde helt sikkert se, ‘The handmaids tale’. Den kan ses på HBO.
  Jeg er ligesom dig, jeg kan ikke få nok af serier og føler efterhånden at jeg har svært ved at blive fanget af nogen nye😂
  Men den her, den er vild!!
  Kort fortalt handler den om, at der ikke længere bliver født nok børn i verden (USA). Man vælger derfor at oprette en landsby, hvor man kidnapper fødedygtige kvinder til. Man hiver dem ud af deres vante liv og familier og sender dem ud til de højtstående familier – hvor manden så mændene så voldtager dem, så de kan blive gravide og føde deres børn…
  den er så syg og virkelig fangene fra allerede første afsnit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  I burde virkelig se 13 reason why! Der er 2 sæsoner og det er så fangende en serie. I vil helt sikkert ikke fortryde det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi har lige afsluttet ‘Manhunt:Unabomb”- kort serie i 8 afsnit! Mega spændende og rigtig god serie 👍 Ellers venter vi spændt på den nye sæson af Blacklist herhjemme 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Super liste over serier.
  Dog er der en serie jeg tænker du skal prøve at se, Lucifer på Netflix. Ved ikke om du kender til den eller har set den.
  Hvis ikke, så vil jeg anbefale den 🙌

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er så glad!!